Groupe Renault un Faurecia sadarbosies, lai attīstītu ūdeņraža uzglabāšanas sistēmas 1

 

Foto: Publicitātes attēls

Renault | 27.februāris 2021 10:39

Faurecia un Groupe Renault informē par lēmumu nodibināt sadarbību ar mērķi attīstīt ūdeņraža uzglabāšanas sistēmas, kuras būs paredzētas ar ūdeņradi darbināmam vieglajam komerctransportam.

Sākot ar 2021. gada beigām, Faurecia nodrošinās ūdeņraža uzglabāšanas sistēmas pirmajam vieglo kravas automobiļu parkam. Šīs sistēmas tiks izstrādātas un ražotas uzņēmuma globālajā ekspertīzes centrā Bavansā, Francijā. Palielinoties apjomam, ražošana tiks paplašināta un daļu no tās nodrošinās Faurecia jaunā ūdeņraža uzglabāšanas sistēmām paredzētā rūpnīca, kura tiek būvēta Allenjoie, Francijā.

Faurecia Clean Mobility izpilddirektora vietnieks Matiass Mīdreihs (Mathias Miedreich) norādīja:

“Šī partnerība lieliski atspoguļo mūsu kopējo vīziju par to, kā paplašināt ūdeņraža izmantošanu, jo tas ir enerģētiskas pārejas stūrakmens, kā arī ideāls risinājums bezemisiju mobilitātes sasniegšanai. Paredzēts, ka līdz 2030. gadam ar kurināmā elementiem darbināmu elektromobiļu tehnoloģija kļūs arvien nozīmīgāka spēka piedziņas bloku klāstā, tādēļ Faurecia iegulda ievērojamus resursus, lai paātrinātu šīs tehnoloģijas ieviešanu.”

Groupe Renault Inženierijas nodaļas izpilddirektora vietnieks Žils le Borņē (Gilles le Borgne) piebilda:

“Šī sadarbība ūdeņraža uzglabāšanas sistēmu jomā ir iekļauta mūsu stratēģijā, kuras mērķis ir piedāvāt tirgum gatavus ūdeņraža risinājumus vieglajam komerctransportam un beigu beigās nodrošināt 30% no šīs strauji augošās tirgus daļas Eiropā. Tā atbalsta mūsu un mūsu partnera Plug Power kopīgo mērķi veidot unikālu, kompleksu, ekoloģisku ūdeņraža un kurināmā elementu vērtību ķēdi, kā arī Francijā attīstīt aktivitātes, kas rada pievienotu vērtību.

 

 

 
Visi komentāri
 
mjā 28.februāris 2021 9:05
0 0 Atbildēt

doma laba, bet ja visa attīstītā pasaule ieguldīs pletīzeru lādēšanas sistēmā, tad renčik-ūdeņradis būs frīku sistēma, kas nesaņems valdību atbalstu un jādomā, diez vai spēs pietiekami izplatīties....diemžēl.

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Unikālais 48 cilindru motocikls pārdots par 107 000 eiro

Noslēgusies Bonhams izsole, kurā tika pārdots pasaulē vienīgais 48 cilindru motocikls. Lasīt vairāk

 

Kā izskatījās iepriekšējie visu paaudžu Dacia Duster... un tagad jaunais trešās paaudzes modelis (+ VIDEO)

iAuto.lv iepazīst jaunās paaudzes Dacia Duster, pie viena parādot visas Duster modeļu paaudzes evolūciju vairāk nekā desmit gadu garumā. Lasīt vairāk

 

Līdz 1400 eiro - deputāti spriedīs par sodu pastiprināšanu ceļu satiksmē 23

Saeimas Juridiskajā komisijā šodien plānots spriest par sodu pastiprināšanu par pārkāpumiem ceļu satiksmes jomā. Lasīt vairāk

 

Japāņu Bavārija. Pirmais ieskats Mazda CX-80 salonā (+VIDEO)

Vai atminaties, kad pēdējo reizi sastapāties ar pa īstam lielu Mazda markas automašīnu? Līdz šim lielākais japāņu ražotāja modelis Eiropā saucas CX-80, un TV Autoziņām radās unikāla iespēja iepazīties ar septiņvietīgo krosoveru Mazda R&D centrā Vācijā. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti