Jauno automobiļu tirgus pirmā ceturkšņa rezultāti Eiropā 2

 

Foto: iAuto.lv

iAuto | 2.maijs 2021 13:38

Izdevums best-selling-cars apkopojis statistiku par 2021.gada pirmo ceturksni.

2021. gada pirmajā ceturksnī jaunu automašīnu pārdošanas apjoms Eiropas Savienībā (ES), EBTA un Lielbritānijā salīdzinājumā ar 2020. gada pirmajiem trim mēnešiem pieauga par 0,9%, bet joprojām bija par ceturtdaļu mazāks nekā 2019. gada sākumā.

Neskatoties uz vājākiem pārdošanas rezultātiem , Vācija joprojām ir lielākais jauno automašīnu tirgus Eiropā, taču arī Francijai un Itālijai ir veicies labi un tās izvirzījušās priekšā Lielbritānijai.

Zviedrija uzrādīja visstraujāko automobiļu pārdošanas pieaugumu 2021. gadā un bija vienīgā Eiropas valsts, kurā automašīnu pārdošanas apjomi bija lielāki nekā pirms diviem gadiem. Neskatoties uz sarūkošo tirgus daļu, Eiropā vislabāk pārdotā automobiļu zīmola nosaukumu saglabāja Volkswagen.

Eiropas jauno automašīnu tirgus 2021. gadā (1. ceturksnis)

Jauno pasažieru transportlīdzekļu reģistrācija Eiropā (ES, EBTA un Lielbritānijā) 2021. gada pirmajā ceturksnī palielinājās par 0,9%. Vislielākais progress bija vērojams 2021. gada martā, kad pārdošanas apjomi ES pieauga par 87%. Tomēr Eiropas jauno automašīnu tirgus joprojām bija par ceturtdaļu ( vairāk nekā miljons transportlīdzekļu) vājāks nekā 2019. gada pirmajā ceturksnī. Izaugsmes potenciāls Eiropas jauno automašīnu tirgū ir spēcīgs, bet tas būs atkarīgs ne tikai no plašākas ekonomikas atveseļošanās, bet arī no ierobežojumiem dažādos reģionos un autoražotāju spējas ražot automašīnas laikā, kamēr komponentu piegādes no partneriem var būt apdraudētas.

Lai arī automobiļu pārdošanas apjomi Eiropā 2021. gadā nedaudz pieauga, šis ir otrs vājākais gada pirmais ceturksnis iepriekšējā desmitgadē.

Automašīnu pārdošana Eiropas Savienībā pieauga par 3,2% un EBTA par 5,1%, bet 12% kritums Lielbritānijā atstāja iespaidu uz kopējo tirgu.

Jauno automašīnu pārdošanas apjomi Eiropā gada pirmajā ceturksnī kopš 2011. gada ir bijusi šādi:

Automašīnu pārdošanas statistika Eiropas valstīs 2021. gadā (I ceturksnis)

 

 

 

 
Visi komentāri
 
Chalenger 3.maijs 2021 9:23
2 1 Atbildēt

ļoti maziņi un bāli cipariņi! neko nevar saprast! vai tad jāņem lupa palīgā?

Antons 3.maijs 2021 11:09
1 0 Atbildēt

Zviedrijā kur nav stulbie ierobežojumi ir lielākais pieaugums. Sakritība?

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Genesis parāda grezna elektriskās piedziņas krosovera konceptu (+ FOTO)

Ņujorkas autoizstādē izliktajam Neolun ir koncepta statuss, ar lielu potenciālu pārtapt par sērijveida modeli GV90. Lasīt vairāk

 

Volvo izlaidis pēdējo eksemplāru ar dīzeļdzinēju 19

Zilās krāsas XC90, kas 2024. gada 27. martā noripoja no rūpnīcas konveijera Gēteborgā, kļuvis par pēdējo zviedru markas vieglo automašīnu, kurai iebūvēts dīzeļdzinējs. Lasīt vairāk

 

Nepilni 123 000 eiro – Mercedes prezentējis G-klases modernizēto modeli (+ FOTO) 4

G-klases 45 gadus ilgā vēsture turpinās. Cenas sākas no atzīmes 122 808 eiro, AMG modelis varētu maksāt nepilnus 200 000 eiro. Lasīt vairāk

 

Mercedes-AMG GT tagad arī četrcilindru motora versijā (+ FOTO) 3

Divvietīgajai kupejai arī šādā versijā jaudas netrūks. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti