Lukašenko atriebība – Baltkrievijā nedrīkst ievest Škoda automobiļus 2

 

Foto: Publicitātes attēls

iAuto | 6.maijs 2021 10:44

Baltkrievijas prezidents Aleksandrs Lukašenko izdevis dekrētu, kas aizliedz ievest valstī Škoda markas automobiļus – ne tikai jaunus, bet arī lietotus.

Kopš 5. maija, Baltkrievijas Republikā vairs nedrīkst ievest  Škoda automobiļus, ne jaunus, ne lietotus, ne Rietumos, ne Krievijā ražotus. Šādu lēmumu Lukašenko pieņēmis atbildot uz Čehijas autoražotāja atteikumu sponsorēt pasaules čempionātu hokejā, ja tas tiktu sarīkots Baltkrievijā.

Prezidenta dekrēts paredz ieviest vairāku zīmolu preču importa un pārdošanas aizliegumu, pamatojoties uz to, ka tās ražo valstī, kas piemērojusi sankcijas pret Baltkrieviju. Starp aizliegtajiem zīmoliem kopā ar Škoda iekļauts arī Liqui Moly (eļļas un smērvielas), Nivea (ādas kopšanas līdzekļi) un citi.

Čehu automobiļu importētāja vietnē teikts, ka Škoda automašīnu imports un tirdzniecība visā valstī ir apturēta, "kamēr nav noskaidrota spēkā esošā aizlieguma piemērošanas joma un mehānisms".

Škoda pārstāvji sola individuāli sazināties ar katru klientu, kurš jau ir parakstījis līgumu par automašīnas iegādi.

Saskaņā ar Baltkrievijas automobiļu asociācijas datiem 2020. gadā valstī tika pārdoti 52 678 jauni automobiļi, tostarp 3682 Škoda automobiļi.

Pēc pārdošanas apjomiem čehu zīmols ierindojās sestajā vietā, atpaliekot no Lada (10 342 vienības), Geely (9 200 vienības), Renault (6892 vienības), Volkswagen (5538 vienības) un Kia (3742 vienības).

 
Visi komentāri
 
Onsis 6.maijs 2021 11:22
7 1 Atbildēt

Labāk būtu aizliedzis Mersedesu un pats pārvietojies ar Gely, mohiļevā salikto

Puķins 6.maijs 2021 13:56
3 0 Atbildēt

Aizliegums neattieksies uz Krievijā reģistrētām Škodām un tāpēc pieauags to škodu skaits, kas brauks ar RUS numuriem!

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Palika 18 kilometri: 3 miljonus vērts Ferrari F40 piedzīvo avāriju Vācijā 7

Automašīna bija ceļā uz automobiļu izstāžu un pārdošanas kompleksu Motorworld Bublingenē, netālu no Štutgartes. Līdz mērķim bija atlikuši 18 kilometri. Lasīt vairāk

 

Kurš izraisīja bīstamu situāciju? (+ VIDEO) 30

Abu vadītāju domas par to, kurš izraisīja bīstamu situāciju, dalās. Lasīt vairāk

 

Arī kā sedans - Volkswagen Passat Ķīnai 7

Jaunākais Volkswagen Passat Eiropā ir pieejams tikai universāla modifikācijā, taču Ķīnā to var nopirkt ar sedana virsbūvi. Lasīt vairāk

 

ADAC: Ķīnas autobūve ir nopietni konkurenti 8

Vācijas automobiļu kluba ADAC eksperti nonākuši pie secinājuma, ka Ķīnas autobūves produkcija pēdējos gados ir stingri pielikusi un min Eiropas ražotājiem uz papēžiem. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti