Ford piesaka kompakto pikapu Maverick (+ FOTO) 1

 

Foto: Publicitātes attēls

iAuto | 10.jūnijs 2021 5:26

Ford pastāstījis par pikapu Maverick, kas pārdošanā nonāks nākamajā rudenī.

Automašīnas pamatā ir Ford Escape/Bronco platforma un nesošā virsbūve. 5,07 m garais Maverick, kas pēc ASV standartiem iekļaujas kompaktajā klasē, tiek aprīkots ar 194 Zs (210 Nm) jaudīgu hibrīdiekārtu, kas izveidota uz 2,5 litru atmosfēriskā motora bāzes un konstruēta ar uzsvaru uz degvielas ekonomiju. Ražotājs norādījis, ka komplektā ar bezpakāpju variatoru ar šādu hibrīdiekārtu aprīkots pikaps patērēs vidēji 5,9 litrus uz 100 km, gaitas rezervei sasniedzot 500 jūdzes (805 km.). Šāda Maverick versija būs tikai priekšpiedziņas variantā, tādēļ pilnpiedziņas cienītājiem nāksies pasūtīt pikapu ar 254 Zs (376 Nm) atmosfērisko motoru un 8AK. Piebildīsim, ka pilnpiedziņa netiek uzspiesta un 254 Zs motoru var kombinēt arī ar priekšpiedziņu.

Automašīnām ar jaudīgāko motoru var pasūtīt papildu 4K Tow vilkšanas paketi, ar kuru  maksimālais pieļaujamais piekabes svars tiek palielināts no standarta 907 līdz 1814 kilogramiem.

Ford Maverick aprīkojumā ietilpst multivides sistēma ar 8 collu displeju, atbalsts Apple CarPlay un Android Auto; FordPass Connect modems ar WiFi piekļuves punktu 10 ierīcēm; LED lukturi un Ford Co-Pilot360 drošības komplekts ar automātisko tālās gaismas vadību un avārijas bremzēšanu. Par papildmaksu tiek piedāvāta adaptīvā kruīza kontrole, joslu uzturēšanas sistēma un Evasive Steering Assist, kas palīdz izvairoties no šķēršļiem.

Kārtības nodrošināšanai un priekšmetu optimālai izvietošanai Ford piedāvā Integrated Tether System (FITS), sistēmu, ko pircējs pats varēs izprintēt ar 3D printeri un pielāgot savām vajadzībām, iekļaujot, piemēram, pelnu trauku, āķus somu novietošanai vai glāžu turētājus.

Līdzīga nozīme arī Flexbed kravas kastei, kuru ar dažiem vienkāršiem un labi pārdomātiem risinājumiem var viegli pielāgot laivu, velosipēdu vai kādu citu priekšmetu pārvadāšanai.

Ford Maverick pārdošana sāksies nākamā gada rudenī par cenu 19 995 dolāru. ASV pikaps tiks piedāvāts trīs aprīkojuma līmeņos: XL, XLT un Lariat. Turklāt pilnpiedziņas XLT un Lariat būs iespējams pasūtīt bezceļu paketi FX4, kas ietvers bezceļu riepas, pārveidotu balstiekārtu, papildu aizsardzību virsbūves apakšai, no kalna nobraukšanas palīgsistēmu un īpašus režīmus braukšanai smiltīs un dubļos.

Pirmais tirgū nonāks Maverick First Edition, kura pamatā ir Lariat versija. Tam būs īpaši dekori, spoži melns jumts un mīksts kravas kastes pārsegs.

 
Visi komentāri
 
Latvietis 11.jūnijs 2021 14:03
0 0 Atbildēt

Liekat atpakaļ normālu Benzīna motoru,Nevis ar mēsliem nodarbojaties. Fordam arī skābeklis piegriezt.

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Vācijas autotirgus martā: elektriskie ar gandrīz 29% kritumu 6

Eiropas lielākajā jauno automobiļu tirgū 2024. gada marts izrādījies ne tas veiksmīgākais, sāpīgāko kritumu piedzīvojot pilnībā elektrisko auto segmentam. Lasīt vairāk

 

Īlons Masks veic optimizāciju: "Tesla" plāno likvidēt vairāk nekā 10% darbavietu 1

ASV elektromobiļu ražošanas uzņēmums "Tesla Motors" pasaulē plāno likvidēt vairāk nekā 10% darbavietu, pirmdien ziņoja interneta vietne "Electrek", kas publiskojusi kompānijas vadītāja Īlona Maska e-pasta vēstuli. Lasīt vairāk

 

Geely Panda tagad stilīgajā Go Kart Edition versijā 5

Ķīnas autobūves koncerns Geely nodemonstrējis elektriskā Panda Mini EV Go Kart Edition versiju, uzsverot, ka šāds modelis paredzēts gados jaunākiem pircējiem. Lasīt vairāk

 

Ford parādījis perfektāko hot hatch zīmola vēsturē (+ FOTO) 8

Ražotājs uzskata, ka jaunākais Focus ST Edition ir noslīpēts līdz pilnībai. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti