95 procenti jaunu detaļu - Lexus NX nomaina paaudzi (+ FOTO) 4

 

Foto: Publicitātes attēls

iAuto | 12.jūnijs 2021 14:42

Lexus iepazīstinājis ar jaunās paaudzes NX, kas tirdzniecībā nonāks līdz šī gada beigām.

Otrās paaudzes NX joprojām zīmīgs ar milzīgo radiatora resti, taču priekšējiem lukturiem ir savādāka forma, turklāt tagad tajos integrētas dienasgaismas, kas iepriekš atradās zem  tiem. Garenos miglas lukturus nomainījuši apaļi, bet aizmugures lukturus savieno elements no gaismas diodēm. Virs aizmugures stikla tagad montē spoileri ar papildu stopsignālu, bet izplūdes sistēmas uzgaļiem piešķirta taisnstūrveida forma. Lexus emblēmas vietā aizmugurē redzams pilnvērtīgs uzraksts drukātiem burtiem.

Jaunā NX salonā ir jauna stūre ar funkciju skārienvirsmām, projekcijas displejs, ciparu mērinstrumenti un 14 collu multimediju sistēmas skārienekrāns. Vadītājs var izvēlēties komforta apgaismojumu no 64 variantiem, pieejama bezvadu viedtālruņa uzlādes funkcija, kā arī iespēja dažas funkcijas (piemēram, gaisa kondicionētāja ieslēgšana pirms braukšanas) vadīt attālināti, izmantojot mobilo lietotni, savukārt aktīvais drošības sistēmu komplekss Lexus Safety System + atbalsta ar tādām tehnoloģijām kā joslu uzturēšana, ceļa zīmju atpazīšana un neredzamās zonas uzraudzīšana.

 NX pamatā tagad GA-K platforma - viena no pielāgojamās TNGA arhitektūras modifikācijām. Šī bāze nodrošina stiprāku struktūru, zemāku smaguma centru un uzlabotu vadāmību un trokšņa izolāciju. To pašu arhitektūru izmanto arī jaunais Toyota Highlander, kas tika ieviests pagājušajā gadā. Ražotājs norādījis, ka 95% detaļu, kas izmantotas jaunā NX konstrukcijā, izstrādātas no jauna.

Jaunā NX dzinēju klāstā būs 2,4 litru 279 Zs turbodzinējs, kas darbojas kopā ar astoņu pakāpju pārnesumkārbu un pastāvīgu pilnpiedziņas sistēmu. Tāpat klientiem tiks piedāvāts 2,5 litru atmosfēriskais motors ar 199 zirgspēkiem (kā Lexus ES un Toyota Camry) un divas hibrīdversijas.

NX 450h + versija ar iespēju uzlādēt akumulatoru no elektrotīkla ir aprīkota ar 2,5 litru iekšdedzes motoru un atkārtoti uzlādējamu litija jonu akumulatoru ar jaudu 18 kWh. Sistēmas kopējā jauda 306 Zs ļauj līdz 100 km/h paātrināties tikai nedaudz vairāk kā 6 sekundēs, bet elektriskā režīmā automašīna spēj nobraukt 63 kilometrus.

NX 350h ir pieejams ar priekšējo vai visu riteņu piedziņu. Hibrīdās spēkstacijas jauda šajā modifikācijā ir 244 zirgspēki. NX 350h līdz 100 km/h paātrinās aptuveni 7,7 sekundēs.

 

 

 
Visi komentāri
 
Chalenger 12.jūnijs 2021 16:10
2 2 Atbildēt

šitas labs

650 12.jūnijs 2021 21:58
2 1 Atbildēt

cik tas plasstmassass draņķis maksā ?

Yes 13.jūnijs 2021 0:13
2 1 Atbildēt

Ilgi gaidīts un izskatās būs patiešām labs! Varētu mainīt rav4 uz šo.

Antons 14.jūnijs 2021 9:01
1 0 Atbildēt

Golfa klases auto, bet 2x dārgāk un nekādu priekšrocību? Nē, paldies

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Geparda – 110 km/h ātrs un jau no 16 gadiem (+ FOTO) 5

Ar pārbūvēto Volkswagen Up Vācijā drīkst braukt A1 kategorijas vadītāju tiesību īpašnieki, kas pie tādām var tikt jau no 16 gadu vecuma. Lasīt vairāk

 

Izmaiņas koplietojamo elektroskrejriteņu satiksmē Rīgā (+ VIDEO) 1

Rīgas dome šodien lēma, ka no maija koplietojamie elektriskie skrejriteņi pa Rīgas centru nebrauks ātrāk par 20 kilometriem stundā, kā arī pakāpeniski tiks ieviestas speciālas to novietošanas zonas un tos nedrīkstēs atstāt kur pagadās, kā tas nereti bijis līdz šim. Skrejriteņu operatori izmaiņas vērtē neviennozīmīgi. Lasīt vairāk

 

KEM plāno paplašināt atbalsta programmu elektroauto un hibrīdauto iegādei 18

Klimata un enerģētikas ministrija (KEM) plāno paplašināt atbalsta programmu iedzīvotājiem elektroauto un hibrīdauto iegādei, aģentūru LETA informēja KEM pārstāvji. Lasīt vairāk

 

Nepilni 18 000 eiro - jaunais Dacia Duster arī Latvijā 24

Piedāvājumā pilnais hibrīds HYBRID 140, jaunais benzīna dzinējs TCe 130 Mild Hybrid, pilnpiedziņas versijas, benzīna/LPG divdegvielu dzinējs ECO-G 100 un klientu iecienītās augstākā līmeņa Extreme un Journey aprīkojuma versijas, kas papildina viena otru. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti