Tesla Model Y varēs nopirkt Vācijā (+ VIDEO) 2

 
iAuto | 22.augusts 2021 9:45

Tesla uzsāks krosovera Model Y tirdzniecību Eiropas lielākajā tirgū Vācijā. Pircējiem piedāvā divas versijas: Long Range un Performance. Piegādes sāksies septembrī.

Jau pēc dažām nedēļām pirmie pircēji, kas būs noformējuši pasūtījumu Tesla modeļu konfiguratorā, varēs saņemt krosoveru Model Y. Šobrīd pircējam piedāvā divas versijas: Long Range un Performance. Abas komplektētas ar diviem elektromotoriem, pilnpiedziņu un 15 collu skārienekrānu, abām par papildmaksu var pasūtīt trešo sēdekļu rindu, izveidojot septiņvietīgu modifikāciju.

Automašīna apveltīta ar 2158 litru bagāžas nodalījumu (maksimāli), sver 2 tonnas un var sasniegt 217 km/h (Long Range) vai 241 km/h (Performance) maksimālo ātrumu. Pirmajai versijai 100 km/h sasniegšanai nepieciešamas 5,0 sekundes, otra to paveic 3,7. Model Y Long Range varēs nobraukt līdz 507 km pēc WLTP cikla, Performance modifikācija – līdz 480 km. Ražotājs norādījis, ka strāvas krājumus 270 km distancei pie Tesla Supercharger iekārtas varēs „uztankot” 15 minūtēs.

Tesla Model Y ir radīts uz Model 3 bāzes, taču ir nedaudz lielāks, pārspējot to par 6 un 7 cm garumā un platumā, kā arī par 18 cm augstumā. Pasažieriem krosoverā būs ērtāk, jo virs galvas būs par 4 cm vairāk telpas, bet kāju zonā – pat par 13.

Zināms, ka Vācijā Model Y cena sāksies no atzīmes 56 000 eiro (Long Range), jaudīgākais Performance modelis būs 8000 eiro dārgāks.

Video redzams itāļu žurnālistu veidotais apskats. Dienvidzemē Model Y maksās dārgāk: attiecīgi 61 un 69 tūkstotis eiro.

 
Visi komentāri
 
2 tonnas 22.augusts 2021 19:53
3 0 Atbildēt

Jādomā, ka smagajiem elektroauto ceļa nodoklis ir attiecīgi augstāks? Brauc ar tādu tanku, nu zjbs.

Ā 23.augusts 2021 8:13
1 1 Atbildēt

Tāds modelis arī ir?

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

"Zaļais" vēl negarantē, ka viss būs labi (+ VIDEO) 11

Video autors iebrauc krustojumā pie luksofora zaļā signāla un saduras ar Volvo, kura vadītājs aizšķērso ceļu, griežoties pa kreisi. Lasīt vairāk

 

Sestdien, 27.aprīlī, Rīgā ar motociklu parādi atklās motosezonu. 2

27.aprīlī pie t/c „Mols” Krasta iela 46. sākot no plkst. 10.00 pulcēsies ap Latvijas motobraucēji, lai kopīgi atklātu ikgadējo motosezonu. Pulcēšanās laiks no plkst. 10.00-12.59. Lasīt vairāk

 

Pa ceļam uz Marbelja 95 benzīns 1.799 un dīzelis 1.649 EUR. Paskaties iAuto iepriekšējo video no LV (+ VIDEO) 16

Attēlos un video var redzēt, kādas šobrīd ir degvielas cenas Spānijā, Latvijā un Lietuvā. Lasīt vairāk

 

X stundai nav gatavi: Aizsardzības industrijas pārstāvji pārmet valstij nepietiekamo finansējumu inovācijām un pasūtījumu trūkumu 3

Aizsardzības industrijas pārstāvji šodien Saeimas Inovācijas ekosistēmas attīstības apakškomisijas sēdē pauda kritisku nostāju par nepietiekamo valsts finansējumu jomas inovācijām, atbilstošu pasūtījumu trūkumu un birokrātiskiem novecojuša normatīvā regulējuma radītajiem šķēršļiem. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti