Hyundai liek uzsvaru uz ūdeņradi (+ FOTO) 3

 

Foto: Publicitātes attēls

iAuto | 8.septembris 2021 10:50

IAA Mobility autoizstādē Minhenē Hyudai ieradies ar vairākiem prototipiem, kas darbināmi ar ūdeņradi.

Hyundai uzskata, ka jau 2030.gadā ar ūdeņradi darbināmi transportlīdzekļi cenu ziņā izlīdzināsies ar elektroautomobiļiem, tādēļ šim autobūves virziena ir labas perspektīvas.

Minhenē korejieši demonstrē vairākus konceptus, kuru pamatā ir ūdeņraža tehnoloģija. Viens no tiem ir sportiska divdurvju kupeja Vision FK, kas aprīkota ar 680 Zs jaudīgu spēka iekārtu un spēj nobraukt līdz 600 km bez atkārtotas degvielas uzpildes. Ražotājs atklājis, ka 100 km/h aizmugures riteņu piedziņas automobilis sasniedz 4 sekundēs, bet projekts izstrādāts sadarbībā ar horvātu elektrisko varenauto ražotāju Rimac.

Bezkabīnes kravas auto Trailer Drone aprīkots ar bezpilota vadības sistēmu un ūdeņraža spēka iekārtu. Transportlīdzeklis paredzēts konteineru pārvadāšanai autonomā režīmā, turklāt degvielas tvertņu skaits tiek izvēlēts individuāli katram maršrutam atkarībā no attāluma. Šādas kravas automašīnas maksimālā gaitas rezerve ir vairāk nekā 1000 kilometru.

Fuel Cell e-Bogie ir glābšanas darbiem paredzēts modulis, ko var vadīt attālināti vai darbināt bezpilota režīmā, kas būs īpaši aktuāli glābšanas darbu vai ugunsgrēku dzēšanas laikā. Ar vienu uzlādi transportlīdzeklis var nobraukt 450-500 kilometrus. Pateicoties īpašai konstrukcijai, glābšanas modulis var apgriezties uz vietas vai pārvietoties pa diagonāli. Tāpat automašīna ir aprīkota ar īpašu platformu, kur ir stiprinājums lidojošam dronam.

 
Visi komentāri
 
Hm 8.septembris 2021 16:50
1 0 Atbildēt

Toyota lai samazinātu izmaksas ražos iekšdedzes dzinējus kas strādā uz ūdeņraža.

Krotow 8.septembris 2021 21:19
1 0 Atbildēt

Un ūdeņradi turpinās ražot no dabas gāzes, laižot gaisā... to pašu CO2.

Plugcar 9.septembris 2021 12:53
3 0 Atbildēt

Lielākās naftas kompānijas būvē lielākos pasaulē vēja parkus kur uzreiz elektriba tiek ražota ūdeņradī.

www.rechargenews.com/energy-transi...cts/2-1-933755

Apvienojumā ar carbontax, par lētu fosilo ūdeņradi varēs aizmirst. Tādējādi green hydrogen būs lētāks nekā no fosilajiem ražots.

Lielie naftas ražotāji turpmāk gribēs pārdot nevis naftu, bet ūdeņradi.

Līdz ar to vairāk arguments par netīru ūdeņradi aizies nebūtībā.

PS Arī elektrību šobrīd pasaulē ražo ar netīro ogļu palīdzību, kas nonāk tīrajās efektīvajās Teslās, un kuru īpašnieki smaidīgi saka ka nepiesārņo planētu.

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Ar 120 000 eiro vērtības kritumu – Vācijā pārdod Audi ar V12 dīzeļa dzinēju 33

Pirms 12 gadiem šī automašīna maksāja 145 000 eiro, tagad īpašnieks to gatavs atdot par 23 800 eiro. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: 1000 ZS un 2 sek. līdz 100. Porsche Taycan.(+VIDEO) 3

Lai gan uzlabotais Porsche Taycan ārēji izskatās ļoti līdzīgs oriģinālajam, tas uzlabots pilnīgi visos parametros, un, kas svarīgi, visās modeļu versijās, ieskaitot paaugstināto Cross Turismo. Ar atjaunināto Taycan TV Autoziņas iepazinās testa braucienā Spānijā, tostarp arī Monteblanko ātrumaplī. Lasīt vairāk

 

Bankrota ēnā - Fisker izziņo milzīgas atlaides; klienti dusmīgi 20

Bankrota priekšā nonākušais ASV elektroautomobiļu ražotājs Fisker paziņojis par iespaidīgām atlaidēm savai produkcijai, kas dažos gadījumos sasniedz 24 000 dolāru. Lasīt vairāk

 

Policija un mediķi informēs par bezatbildīgai elektroskrejriteņu vadīšanai veltītu kampaņu "Ātrākais, kā nonākt slimnīcā" 17

Valsts policija un mediķi trešdien plkst.11 informēs par kampaņu "Ātrākais, kā nonākt slimnīcā", aģentūru LETA informēja policija. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti