Eiropas Gada auto 2022: jaunais Peugeot 308 ir starp finālistiem 1

 

Foto: Peugeot

Peugeot | 3.decembris 2021 8:56

29. novembrī Eiropas Gada auto (European Car of the Year jeb ECOTY) žūrija, tās 61 ekspertam pārstāvot 23 valstis, no 39 konkursa kandidātiem izvēlējās jauno Peugeot 308 hečbeku un universāli, tos pievienojot septiņu finālistu pulkam cīņā par galveno titulu.

Šī ir piektā reize deviņu gadu laikā, kad Peugeot modelis iekļūst finālā. Jaunais Peugeot 308, ko rotā zīmola jaunais ģerbonis, valdzina ar spēcīgu un vienlaikus juteklisku dizainu, progresīvām tehnoloģijām un efektivitāti. Tā spēka piedziņas klāsts ietver arī divus uzlādējama hibrīda versijas, kas pieejami līdz ar pārdošanas uzsākšanu, sniedz klientiem iespēju izvēlēties starp elektrificētiem un tradicionāliem iekšdedzes dzinējiem. Jau drīzumā versiju klāstu papildinās arī pilnībā elektrisks Peugeot 308.

Nekādu kategoriju, nekādu apakškategoriju, nekādas dalīšanas klasēs: konkursā Eiropas Gada auto ir tikai viens uzvarētājs, un Gada auto 2022 balvas saņēmējs tiks paziņots 28. februārī Ženēvā, Šveicē.

Jaunajam Peugeot 308 esot starp titula pretendentiem, šī ir jau piektā reize kopš 2013. gada, kad Peugeot pievienojas Eiropas Gada auto finālistu pulkam. Peugeot 208 finālā iekļuva 2019. gada beigās un uzvarēja 2020. gadā, Peugeot 508 sedans un universālis konkursa finālistiem pievienojās 2018. gadā, Peugeot 3008 finālā iekļuva 2016. gada nogalē un uzvarēja 2017. gadā, bet iepriekšējās paaudzes Peugeot 308 hečbeku un universāli konkursa žūrija finālam izraudzījās 2013. gada beigās, kas 2014. gadā ieguva galveno balvu.

Gada auto tituls ir visaugstāk vērtētais apbalvojums autobūves nozarē. Konkursa žūriju pārstāv 61 eksperts no kopumā 23 Eiropas valstīm. Katrs no viņiem sākotnējā balsošanā starp 39 pretendentiem izvēlas savus septiņus finālistus. Pretendentu un arī finālistu pilnais saraksts ir atrodams Eiropas Gada auto interneta vietnē (https://www.caroftheyear.org/).

Jaunais Peugeot 308 prezentē jaunu piedāvājumu C segmenta hečbeku un universālu tirgū. Līdz oktobra beigām Eiropā bija veikti jau vairāk nekā 24 000 pasūtījumu, turklāt 22% no pasūtīto automobiļu bija uzlādējamie hibrīdi.

Jaunais Peugeot 308 piesaista klientus ar savām dinamiskajām proporcijām un arhitektūru, kas nodrošina vairāk vietas pasažieriem aizmugurē. Tā dizains atspoguļo Peugeot DNS ar vertikālajām LED gaismām priekšā un trīs stilizēti veidotiem lauvas nagiem aizmugurējos lukturos. 

Tā i-Cockpit® (ar kompakto stūri, digitālo displeju acu augstumā, centrālo skārienekrānu ar konfigurējamām pogām) un autovadīšanas palīgsistēmas pārstāv jaunāko tehnoloģiju paaudzi, savukārt uzlādējamie hibrīdi (ar 180 vai 225 ZS), benzīna un dīzeļa dzinēji izceļas ar augstu efektivitāti.

 

 
Visi komentāri
 
Starp citu 3.decembris 2021 16:10
1 0 Atbildēt

Lietuvas Gada auto ir jau nominēts - Mercedes C klase

P.S. Nekādu kategoriju, nekādu apakškategoriju, nekādas dalīšanas klasēs tā lūk uzskata COTY veidotāji

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Ar 120 000 eiro vērtības kritumu – Vācijā pārdod Audi ar V12 dīzeļa dzinēju 8

Pirms 12 gadiem šī automašīna maksāja 145 000 eiro, tagad īpašnieks to gatavs atdot par 23 800 eiro. Lasīt vairāk

 

Šajā pavasarī 11 Latvijas pilsētās atgriežas vides akcija "Dod riepām otru dzīvi" 6

Ar pavasara un siltā laika tuvošanos tiek aktualizēti auto īpašnieku jautājumi – kur likt vecās riepas un kas ir videi draudzīgākais veids, kā tās utilizēt? Lasīt vairāk

 

“Eurofighter” iznīcinātāji bāzējas Latvijā (+ VIDEO) 2

Pieci Vācijas “Eirofighter” iznīcinātāji, katrs 100 miljonu eiro vērtībā, un vairāki simti karavīru NATO Baltijas gaisa telpas patrulēšanas misijā līdz šā gada nogalei bāzēsies Latvijas gaisa spēku bāzē Lielvārdē. Lasīt vairāk

 

Jaunā Škoda Octavia stājas uz konveijera

Pagājušajā nedēļā Čehijā tika uzsākta modernizētās Škoda Octavia ražošanu. Modelis būs pieejams ar plašu dzinēju klāstu, ieskaitot elektrificētās mild-hybrid versijas. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti