EuroNCAP pārbauda - drošākie automobiļi 2021.gadā (+ VIDEO) 2

 
iAuto | 5.janvāris 2022 5:25

EuroNCAP drošības testu organizācija nosaukusi drošākos jauno auto modeļus dažādās automobiļu kategorijās.

Tā kā drošības testu vērtējumus nevar tieši salīdzināt starp dažādām transportlīdzekļu kategorijām, tad Euro NCAP katru gadu publicē drošāko automašīnu sarakstu nosaucot veiksmīgākos katrā klasē. Jaunievedums šogad – pirmoreiz ieviests vērtējums arī elektriskās piedziņas modeļiem. Par drošāko šajā kategorijā EuroNCAP eksperti atzina Mercedes-Benz EQS, kas vienlaicīgi plūca laurus arī luksuss klases spēkratu vērtējumā.

Mercedes elektromobilis sadursmes testā sasniedza 96 procentus no iespējamajiem punktiem par pieaugušo pasažieru aizsardzību un 91 procentus no iespējamajiem punktiem par bērnu drošību. Mercedes EQS ieguva 76 procentus par gājēju aizsardzību un 80 procentus par vadītāja palīdzības sistēmām.

Lielo krosoveru kategorijā pērn pirmajā vietā izvirzījās Skoda Enyaq iV (94%, 89%, 71%, 81%), bet mazo krosoveru klasē - Nissan Qashqai (91%, 91%, 70% 95%).

Par drošāko “Mazo ģimenes auto” tika izvēlēts Škoda Fabia (85%, 81%, 70%, 71%), bet par uzvarētāju “mazo MPV” klasē kļuva Toyota Yaris Cross.

 
Visi komentāri
 
viencexperc 5.janvāris 2022 10:29
4 4 Atbildēt

Galvenie ir divi rādītāji - pieuguso aizsardzība un bērnu drošība.

gājēju - tas ir marasms, jo dabiskajai atlasei vajag virzīt cilvēci uz to, lai izdzīvo gudrākie, nevis, kā tagad. Ne velti, smadzeņu tilpums cilvēkam strauji sarūk.

bet elektroniskās sistēmas nav objektīvs rādītājs, jo vācu sūdiem bieži tās neviens nepērk. Ne velti lielakā daļa jauni vācu sūdi ir aprīkoti 2000.gada mazdas līmenī.

GTD2 5.janvāris 2022 14:45
5 0 Atbildēt

Tie auto klasifikācijas nosaukumi unikāli. fabija kas visu laiku ir bijis mazas klases auto un tāds pēc izmēriem ir vēl joprojām, lai tik kādam lētticīgajam iesmērēt. kur tur vieta bagāžniekā ratiem un vēl bērniem aizmugurē? Jeb tiek prezentēts ,kā eiropas modernās ģimenes auto, kas sastāv no divām lezbām un čivauvas?

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Krievijas autotirgus “ķīnizācija”

Krievijas automobiļu tirgu pārņem Ķīnas autobūve, Krievijas ražotāji nespēj konkurēt ar lielā Austrumu kaimiņa piedāvājumu. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Visu laiku labākais VW Passat? (+VIDEO) 13

Jaunais Volkswagen Passat bija un ir gada gaidītākais D segmenta modelis, kas turpmāk būs tikai universāļa izpildījumā. Pats galvenais, ka jaunais Passat būs ļoti “gardi” aprīkots un tas lieliski brauks. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Izmēģinām jauno Toyota C-HR PHEV (+VIDEO) 1

Jaunais Toyota C-HR ir lielāks, greznāks un jaudīgāks par iepriekšējo, turklāt tagad tam ir arī lādējamā hibrīda versija. TV Autoziņām bija izdevība iepazīties ar šo C-HR modeli testa braucienos Francijā. Lasīt vairāk

 

Šis hibrīds nav tas hibrīds. Kā atšķiras elektrificētie auto? (+VIDEO) 2

Daudzzīmolu auto dīleris Autohalle tagad saucas Auto Bassadone. Šoreiz sadarbībā ar AB servisa tehnisko speciālistu Edgaru Lulli salīdzināsim trīs veidu pašuzlādes hibrīdus - Opel mikrohibrīdu, Alfa Romeo vieglo jeb mild hybrid kā arī pavisam īstu Hyundai pašuzlādes hibrīdu. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti