ASV brīdina Krieviju nepadarīt par ieroci naftas un gāzes piegādes 10

 

Ilustratīvs attēls Foto: Pexels.com

Nozare.lv | 26.janvāris 2022 12:56

Savienotās Valstis otrdien brīdinājušas Krieviju par postošām sankcijām, tostarp ierobežojumiem augstāko tehnoloģiju eksportam un paziņojušas, ka Maskavas mēģinājumi padarīt par ieroci tās naftas un gāzes nozari atspēlēsies.

"Mēs esam gatavi piemērot sankcijas ar milzīgām sekām," kas būs plašākas nekā iepriekšējie pasākumi, kas tika īstenoti pēc Krievijas īstenotās Krimas aneksijas, atklāja augsta ranga ASV amatpersona.

"Pagātnes pakāpeniskums ir zudis," žurnālistiem sacīja amatpersona. Ja Krievija veiks jaunu iebrukumu Ukrainā, "mēs sāksim no eskalācijas kāpņu augšgala", norādīja amatpersona.

Komentējot Eiropā valdošās bažas, ka Krievija varētu reaģēt uz sankcijām ar savu enerģijas resursu eksporta ierobežojumiem, amatpersona pauda viedokli, ka Krievija šādi kaitētu arī pati sev.

"Ja Krievija izlems padarīt dabasgāzes vai naftas piegādes par ieroci, tas nepaliks bez sekām Krievijas ekonomikai," norādīja ASV amatpersona.

Lai gan Eiropas Savienība (ES) aptuveni 40% no piegādēm iegūst no Krievijas, Maskava arī lielā mērā ir atkarīga no naftas un gāzes pārdošanas, kas nozīmē, ka "tā ir savstarpēja atkarība", sacīja amatpersona.

ASV un to Eiropas sabiedrotie pasaules tirgos meklē alternatīvus enerģijas avotus, lai mazinātu jebkāda konflikta sekas, jo Eiropa jau tagad cīnās ar strauji augošām enerģijas cenām.

"Mēs strādājam ar valstīm, uzņēmumiem visā pasaulē, lai garantētu piegādes drošību un mazinātu cenu satricinājumus," atklāja amatpersona, piebilstot, ka tiek vestas sarunas ar piegādātājiem Ziemeļāfrikā un Āzijā.

Saskaņā ar amatpersonas teikto, sašķidrinātās dabasgāzes tankkuģi no Āzijas jau ir sākuši mainīt maršrutus.

Amatpersona atklāja, ka sankcijas, ko Krievijai plānots piemērot uzbrukuma gadījumā ietvertu līdz šim nebijušus ierobežojumus ASV augstāko tehnoloģiju eksportam.

"Mēs runājam par sarežģītām tehnoloģijām, kuras mēs izstrādājam un ražojam," žurnālistiem sacīja amatpersona, atklājot, ka tostarp būtu mākslīgais intelekts, kvantu skaitļošana un kosmosa tehnoloģijas, un šīs sankcijas "diezgan smagi skartu [Krievijas prezidenta Vladimira] Putina stratēģiskās ambīcijas industrializēt Krievijas ekonomiku.

Amatpersona norādīja, ka tieši par šo nozaru attīstību iestājies Putins, saskatot tajās iespēju dažādot ekonomiku.

"Un daudzos, daudzos aspektos, ja Krievija vēlas attīstīt šīs nozares, tai nepieciešams importēt tehnoloģijas un produktus, ko tikai mēs un mūsu sabiedrotie ražojam," norādīja amatpersona.
 

 
Visi komentāri
 
krievs 26.janvāris 2022 15:23
4 5 Atbildēt

Ja krievi izlems, tad diezin vai kāds spēs apturēt 13 000 tankus...

Javelin 26.janvāris 2022 19:15
6 0 Atbildēt

Pietiks ar 6000 Javelin raķetēm, jo puse no tiem tankiem nemaz nepieleks, nemaz nerunājot par braukšanu, jo dīzelis jau sen nofenderēts un vietā saliets ūdens!

Vernons 26.janvāris 2022 19:18
2 0 Atbildēt

Ja krievi izlems, tad saņems neiedomājamu daudzumu kritušo! Labāk lai paliek pie sasistas siles, bet dzīvi!

Japāņi atbalsta ukraiņus! Izskatās kad Izraēlā dziļdomīgi klusē! Dara un klusi.

Krieviem ponti beigušies! Pašus paņēma uz ponta!!! Kuram tad gribās karot? Krieviem tas ir krahs.

Krotow 27.janvāris 2022 11:24
1 0 Atbildēt

Krievu valdībai par kritušajiem nospļauties. Bābas vēl sadzemdēs. Un jautājuma morālā puse tur nekad nevienu nav raustījusi.

Vernons 27.janvāris 2022 12:53
0 0 Atbildēt

Maršals Žukovs!

msh 27.janvāris 2022 19:22
0 0 Atbildēt

Par kritušajie varbūt nospļauties, bet ar to sadzemdēšanu gan būs švakāk...

Krotow 28.janvāris 2022 0:27
1 0 Atbildēt

Musulmaņi un burjati pacentīsies.

Tālavietis 27.janvāris 2022 20:55
1 0 Atbildēt

Savulaik vevectēvs atstāstīja popa (krievu mācītāja) teikto krievu virsniekiem, ja nemaldos, 1.PK: vi, rebjata, deržites, a etoi švaļi (ierindas zaldāti) hvatit...

Vernons 26.janvāris 2022 19:23
0 0 Atbildēt

Un Bairaktārs TB2! 100% efektivitāte!

Selčuks Bairaktārs ir Erdoganam znots!

Jopta 26.janvāris 2022 19:48
0 3 Atbildēt

Es brīdinu nepadarīt iAuto par politikas portālu. Ja gribat, rakstiet par Anus limuzīniem bet lieciet mierā pārējās, ar auto nesaistītās ziņas. Vienīgā vieta kur galvu atpūtināt un bļa atī šeit sāk ist smadzenes ar to, kas ir panorāmā.

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Genesis parāda grezna elektriskās piedziņas krosovera konceptu (+ FOTO)

Ņujorkas autoizstādē izliktajam Neolun ir koncepta statuss, ar lielu potenciālu pārtapt par sērijveida modeli GV90. Lasīt vairāk

 

Volvo izlaidis pēdējo eksemplāru ar dīzeļdzinēju 19

Zilās krāsas XC90, kas 2024. gada 27. martā noripoja no rūpnīcas konveijera Gēteborgā, kļuvis par pēdējo zviedru markas vieglo automašīnu, kurai iebūvēts dīzeļdzinējs. Lasīt vairāk

 

Nepilni 123 000 eiro – Mercedes prezentējis G-klases modernizēto modeli (+ FOTO) 4

G-klases 45 gadus ilgā vēsture turpinās. Cenas sākas no atzīmes 122 808 eiro, AMG modelis varētu maksāt nepilnus 200 000 eiro. Lasīt vairāk

 

Mercedes-AMG GT tagad arī četrcilindru motora versijā (+ FOTO) 3

Divvietīgajai kupejai arī šādā versijā jaudas netrūks. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti