Vai pasaules rekords? – Mercedes nobraukums sasniedz 7 000 000 kilometru 15

 

Ilustratīvs attēls - Mercedes Benz 250 W123 Foto: Ekrānbilde no Youtube.com

iAuto | 2.jūlijs 2024 12:50

Ja var ticēt izdevumam Teneriffa News, Spānijai piederošajā Grankanārijas salā strādā Mercedes-Benz taksometrs, kas sasniedzis 7 miljonu kilometru nobraukumu.

Minētais izdevums vēsta, ka stāsta varonis ir 1986.gada Mercedes Benz W123 Lang 240D – uzņēmējam Domingo piederošais pagarinātais Mercedes limuzīns, kas tūristu pārvadāšanā iesaistīts kopš 1988.gada.

Ar 71 Zs dīzeļdzinēju un piecu pakāpju mehānisko pārnesumkārbu aprīkotais Mercedes, kas savā salonā var uzņemt līdz pat septiņiem braucējiem, tiek noslogots 24 stundas diennaktī. Automašīnai piesaistīti trīs šoferi, kas diennaktī par visiem kopā limuzīna nobraukumu palielina par 700 km. 35 gadu garumā tas sasummējies 7 000 000 km nobraukumā, kas būtu 175 reizes apkārt zemeslodei vai 9 reizes līdz mēnesim un atpakaļ.

Lai spētu izturēt 5000 kilometrus katru nedēļu, raksta Teneriffa News, automašīna ir rūpīgi jāuzrauga – tā gada laikā tā piedzīvo 52 motora eļļas maiņas, bet dzinējs pēc katra sasniegtā miljona kilometru tiek izjaukts, apkopts un salikts atpakaļ. Pašlaik zem pārsega vairs nav oriģinālā dzinēja – tiek izmantots maiņas motors un, kad arī tas kādā dienā pārstās darboties, rezervē ir vēl viens agregāts.

Gadu gaitā izturīgais Mercedes ir nedaudz modernizēts, piemēram, neatrodot vairs rezerves daļas no W123, izmantoti W124 resursi, uzlabotas bremzes ar mezgliem no jaunākiem Mercedes, pastiprināta virsbūve, lai tā varētu izturēt lielākas slodzes, pāršūts salons. 2008. gadā pie nobraukuma 3,8 miljoni km, tika veikta restaurācija.

Šodien Domingo taksometrs ir kļuvis par salas simbolu un uzņēmuma izkārtni – īpašnieki to negrasās to laist pensijā, tādēļ jauni rekordi sekos.

 
15 Lasīt visus komentārus → Populārākie komentāri
 
:-) 2.jūlijs 2024 13:31
7 3 Atbildēt

Kārtējasi pierādījums ka Grētiņai pamācīties vēl vajadzētu. Jebkurš EV, PHEV, MHEV, vai vienkāršs benzīna dzinējs līdzīgos ekspluatācijas apstākļos atsātu daudz lielāku CO2 "nospiedumu". 1964 gada cadillac ar 7 l dzinēju ir ekoloģiskāks par mūsdienu EV!

Tūnberga 2.jūlijs 2024 13:02
3 5 Atbildēt

Šausmas - cik vilciena sastāvu dīzeļa ir nodedzināts, cik tūkstošu tonnu CO2 palaists gaisā!

Krokodils 3.jūlijs 2024 10:04
2 0 Atbildēt

Drīzak noslēpums odometra koriģēšanā 😂 No ražotnes nenāca šādi limuzīna merši, frankenšteins ir fleksets un metināts kopā vietējā garāžā, tāpēc sazin, kas vel tur tiek darīts katru reizi... 😉 Turklāt kas tas pa rekordu ja motors entās reizes ir pārbūvēts ar jaunam detaļām, blīvītēm utm. un nav tas pats kas noripoja no ražotnes. Tas ka bundža brauc, kāpēc gan lai nebrauktu valstī kur neizmanto sāli.

Ja vien regulārās apkopes nav veiktas mercedes centrā, kur katru reizi pieraksta nobraukumu, tad šiem odometra pekstiņiem galīgi neticu.

 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Nepilni 24 000 eiro - Opel Frontera kļūst pieejams pasūtīšanai (+ FOTO) 3

Vācijas autobūves uzņēmums Opel uzsācis pasūtījumu pieņemšanu kompaktā krosovera Frontera iegādei, solot, ka būs pieejamas hibrīda un pilnībā elektriskās versijas. Lasīt vairāk

 

Kā darbojas automātiskā ugunsdzēsības sistēma? (+VIDEO) 2

Ugunsgrēks elektrības sadales kārbā ir nopietna ugunsnelaime ar grūti paredzamām sekām, tāpēc ko tādu nevēlas piedzīvot neviens. Taču šodien kopā ar KG Knutsson un zinātniski tehnisko firmu Lāsma mēs tīšām aizdedzināsim drošinātāju kasti. Lasīt vairāk

 

Vai baļķvedēji kļuvuši godīgāki? (+ VIDEO) 13

Pirms aptuveni gada “Aizliegtais paņēmiens” veltīja vairāku operāciju sēriju problēmai, ka pa Latvijas ceļiem daudzi kokmateriālu pārvadātāji neievēro noteiktos masas ierobežojumus. No vienas puses – tā var aizvest vairāk, bet no otras – šāda pieeja bojā Latvijas ceļus, kā arī rada bīstamību citiem ceļu satiksmes dalībniekiem. Lasīt vairāk

 

Dzērājšoferis ietriecas Latvijas vadošās sprinteres auto (+ VIDEO) 56

Tas ir brīnums, ka esam dzīvi un ka mūsu meitiņai ir abi vecāki! Tā pēc smagas avārijas vakar, kurā 2,4 promiļu reibumā esošs autovadītājs ietriecās viņu ģimenes auto, saka labākā Latvijas sprintere un olimpisko spēļu dalībniece Gunta Vaičule. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti