Ekonomikas ministrs: "Volkswagen" vairums savu problēmu jāatrisina pašu spēkiem 2

 

Foto: Volkswagen

Nozare.lv | 20.septembris 2024 14:03

Vācija vēlas atbalstīt autobūves koncernu "Volkswagen" un palīdzēt novērst rūpnīcu slēgšanu, taču autoražotājam vairums savu problēmu būs jāatrisina pašu spēkiem, piektdien paziņoja valsts ekonomikas ministrs Roberts Hābeks.

"Volkswagen" septembra sākumā pavēstīja, ka uzņēmumam nepieciešama ievērojama restrukturizācija konkurētspējas saglabāšanai, un tas apsver iespēju pirmo reizi savā 87 gadus ilgušajā vēsturē valstī slēgt ražotnes.

"Lielākā daļa uzdevumu būs jārisina pašam "Volkswagen"," sacīja Hābeks, apmeklējot uzņēmuma rūpnīcu Emdenē.

Viņš atteicās komentēt medijos izskanējušo informāciju, ka uzņēmumā varētu būt apdraudēti vairāki tūkstoši darbavietu, norādot, ka viņš nevar iejaukties kompānijas politikā.

Taču politiķi varētu palīdzēt autobūves nozarei, meklējot veidus, kā raidīt pareizos "signālus tirgū", sacīja Hābeks, taču nenorādīja uz iespējamu valsts atbalstu "Volkswagen".

Ministrs jo sevišķi uzsvēra uz nepieciešamību palielināt pieprasījumu pēc elektriskajiem automobiļiem, viņam sakot, ka elektroauto ir nākotne.

Elektrisko automobiļu tirdzniecība Vācijā šogad būtiski samazinājusies, jo valdība atcēlusi subsīdijas šo videi draudzīgo spēkratu iegādei, radot triecienu autoražotājiem, kas veikuši ievērojamas investīcijas pārējā uz elektroauto ražošanu.

 
2 Lasīt visus komentārus → Populārākie komentāri
 
Krotow 20.septembris 2024 15:31
1 0 Atbildēt

Viņš vnk ar citiem vārdiem pateica ka valstij naudas nav.

 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Vācijā noskaidroti automobiļi ar vismazāko vērtības zudumu 2

Katru gadu Schwacke un žurnāls Auto Bild izvērtē tā sauktos "vērtību čempionus", kas ir automašīnas, kuras nākamo četru gadu laikā zaudēs vismazāk no savas vērtības. Lasīt vairāk

 

Degvielas cenas Latvijā samazinās vēlreiz 13

Sekojot globālajām tendencēm, 18. septembrī degvielas cena Latvijā samazinājusies vēlreiz arī 95 markas benzīna litram nonākot zem atzīmes 1,40 eiro. Lasīt vairāk

 

Ceļu būvnieki uzliek zīmi 50, bet paši brauc uz 70 km/h ar smago pa Rīgas Jūrmalas šoseju būvdarbu zonu (+ VIDEO) 12

iAutolv uzfilmē būvnieku transportu, kas brauc ar ātrumu 70 km/h objektā, kur paši būvnieki uzlikuši maksimālā ātruma ierobežojumu 50 km/h. Lasīt vairāk

 

Volkswagen ar jaunām ID Buzz modifikācijām

IAA Transportation Commercial Vehicles (VWN) izstādē Hanoverē Volkswagen demonstrē lielu skaitu jaunu modeļu, tostarp jaunas elektriskā ID Buzz modifikācijas. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti