Dacia pastāsta par jauno modeli Bigster (+ VIDEO) 1

 
Renault | 9.oktobris 2024 14:18

Jaunais Bigster ir vēl vairāk Dacia. Šis pilnīgi jaunais automobilis kārtējo reizi C-SUV veiktspēju padara pieejamu.

iAuto to varēja aplūkot jau piems 2 gadiem - tādā pustumsā:

Kā ziņots Renaulution stratēģiskajā plānā 2021. gadā, Dacia dodas iekarot C segmentu. Dacia jau ir Eiropā vadošais zīmols B segmentā un nu ienāk C-SUV segmentā ar Bigster – pilnīgi jaunu automobili, kas atspoguļo Dacia vērtības – tikai nepieciešamais, tomēr stilīgi; ekoloģisks un gudrs; robusts un piemērots brīvai dabai.

Jaunais Bigster ir pielāgots pastāvīgi augošā tirgus specifiskajām prasībām. Daudziem C-SUV segmenta pircējiem, kas vēlas iegādāties jaunu automobili, neatsakoties no komforta, veiktspējas un plašuma, pieaugošās izmaksas ir nopietna problēma.

Deniss Le Vots (Denis Le Vot), Dacia izpilddirektors: “Kopš 2021. gadā uzsāktā stratēģiskā plāna Renaulution esam pilnībā pārveidojuši zīmolu, izmantojot jauno zīmola identitāti – jaunas krāsas, jauns logotips, jauna teritorija, jauni saloni. Saglabājot uzticību paši sev, esam padarījuši Dacia pievilcīgāku un iedvesmojošāku – joprojām nodrošinot labāko vērtības un cenas attiecību. Šodien ar Bigster Dacia vairāk nekā jebkad atbilst C segmenta klientu gaidām.”

Dacia ienāk C-SUV segmentā ar rūpīgi izplānotu produktu stratēģiju. Jaunajam Bigster sekos divi citi automobiļi.

DIZAINS – DACIA PILDA SAVUS SOLĪJUMUS AR JAUNO BIGSTER

2021. gada janvārī Bigster Concept – automobilis, kas simbolizē Renaulution – parādīja Dacia ieceri sasniegt vairāk; konkrētajā gadījumā – ienākot C-SUV segmentā. Bigster Concept bija solījums, kas raisīja ievērojamas cerības.

Šodien ar jauno Bigster tiek izpildīti visi Bigster Concept solījumi.

Davids Durāns (David Durand), Dacia dizaina viceprezidents: “Ar jauno Bigster esam saglabājuši uzticību iecerēm, kas tika paustas ar konceptautomobili Bigster Concept. Bigster pilnībā pauž Dacia vērtības, un tagad ir šī zīmola etalona automobilis.”

Dacia vērtības ir ļoti tuvas C-SUV segmenta prasībām. Jaunā Bigster dizains parāda tā robusto veidojumu un spēju sniegt klientiem atbalstu darbā, brīvajā laikā un ģimenes vajadzībās. Lielos izmērus akcentē spraigās, ģeometriskās formas un apjomi, kuru vienkāršās līnijas iezīmē tikai nepieciešamāko. Lielie spārni virs riteņiem, priekšējo un aizmugurējo lukturu izvietojumus pašās automobiļa malās pastiprina Bigster pašpārliecināto stāju uz ceļa.

Jaunā Bigster spēcīgā klātbūtnes sajūta un robustais stils vēl vairāk tiek izcelts ar SUV raksturīgo kompakto, vertikālo priekšdaļu. Priekšdaļā ir atpazīstams Dacia dizains – platā, melni spīdīgā režģa centrā ir slavenā “Dacia link” emblēma. Formīgais, horizontālais motora pārsegs veidots tā, lai vadītājam būtu netraucēts skats uz ceļu priekšā.

Jaunā Bigster dizainā ietverts tikai nepieciešamākais, tomēr neaizmirstot par stilīgumu, kas arī ir daļa no zīmola vērtībām un C-SUV klientu gaidām.

Tomēr Dacia stilīgums izpaužas unikālā veidā. Grafiskajam dizainam uz priekšdaļas un uz durvīm, kā arī virs numura plāksnes aizmugurē piemīt nepiespiesta elegance. Tā vietā, lai sekotu modes tendencei veidot spīdīgi melnas virsmas, Dacia dizaineri ir izvēlējušies kombinēt spīdīgu un matētu melno, radot robustāku un izturīgāku apdari.

Jaunais Bigster – robusts, stilīgs, draudzīgs videi un gudrs. Priekšējai un aizmugurējai aizsargplāksnei izmantots tonēts materiāls, tādēļ tās ir izturīgākas. Aizsardzība ar Starkle® materiālu veidota visapkārt virsbūvei – uz sāniem, riteņu arkās, kā arī buferu apakšdaļā. Izmantojot šo materiālu, Dacia izvēlas ilgtspējīgāku pieeju. Starkle® ir izstrādājuši zīmola inženieri, izmantojot atkārtoti pārstrādātus materiālus, un to lieto neapstrādātā, nekrāsotā veidā (plašāka informācija turpmāk tekstā).

Īstens Dacia, tādēļ ļoti funkcionāls – jaunais Bigster pielāgojas C-SUV segmenta klientu gaumei un paradumiem. Jaunajam Bigster standartā ir 17 vai 18 collu lietie diski, taču kā papildiespēja augstākajā aprīkojuma versijā Journey pieejami 19 collu riteņi ar grafisko dizainu. Augstāka līmeņa aprīkojuma versijās klienti var izvēlēties melnu jumtu krāsojumam divos toņos, kas izceļ šī automobiļa dizaina līnijas – pirmo reizi Dacia klāstā.

Pieejams arī jauns virsbūves tonis – Indigo zilais. Šis metāliskais tonis ir izmantots tikai jaunajā Bigster, tas piešķir elegantu niansi, jo rada iespaidu par pašpārliecinātu raksturu un saglabā vienkāršību.

Davids Durāns turpina: “Attiecībā uz interjera dizainu mēs vēlējāmies izcelt vieno no jaunā Bister galvenajām priekšrocībām – izcili plašo salonu. Esam izvēlējušies vienkāršību, izmantojot ģeometriskas līnijas, kas atbalso eksterjeru, tomēr nodrošina kvalitāti, uz kādu cer C-SUV segmenta klienti.”

Jaunā Bigster salonā dizaineri ir koncentrējušies uz nepieciešamāko – plašumu, ergonomiku un komfortu. Augstu ierīkotais vertikālais vadības panelis atstāj vairāk telpas pasažierim priekšējā sēdeklī.

Vienkāršības un efektivitātes dēļ informācija par braucienu ir sagrupēta 7’’ vai 10’’ digitālajā vadības panelī (atkarībā no aprīkojuma versijas), savukārt ar multivides sistēmu saistītā informācija redzama centrālajā 10.1’’ skārienjutīgajā ekrānā (standarts visiem Bigster modeļiem). Starp abiem ekrāniem stiepjas eleganta zaļa līnija, kas tos vizuāli savieno ar vadības paneli.

Atkarībā no aprīkojuma versijas jaunajam Bigster priekšdaļā var būt trīs veidu centrālā konsole: zemā, vidējā vai – pirmo reizi Dacia klāstā – augstā konsole ar roku balstu (ar dzesētāja nodalījumu), indukcijas lādētāju un plašu glabāšanas vietu.

Īpaša vērība veltīta sēdekļu polsterējumam. Atkarībā no aprīkojuma versijas uzmanības centrā ir vienkāršība un pievilcība (Bigster Essential un Expression), izturība un viegla tīrīšana (Extreme) vai lielāks komforts (Journey).

Visbeidzot – jaunā Bigster interjera un eksterjera dizainu vienojošais elements ir Dacia Y raksts.

₋          Iekšpusē – Y formas gaisa vārsti (Copper brūnā krāsā Extreme versijā) un uz durvju roktura apdares.

₋          Ārpusē – Y formas gaismas paraksts priekšējos lukturos un aizmugurējos LED lukturos.

TIKAI NEPIECIEŠAMAIS, TOMĒR STILĪGI – LABĀKĀ CENAS UN VĒRTĪBAS ATTIECĪBA C-SUV SEGMENTĀ

Jaunais Bigster ir unikāls automobilis, kas nodrošina visu C-SUV segmenta klientiem nepieciešamo par Dacia cenu, tā parādot zīmola nostāju “labākā cenas un vērtības attiecība”.

IZCILI PLAŠS SALONS PASAŽIERIEM UN BAGĀŽAI

Jaunais Bigster ir būvēts uz CMF-B platformas, kura ir Dacia industriālās stratēģijas centrā, tādējādi tam ir iespēja nodrošināt īpašu plašumu interjerā. Automobiļa funkcijas ir veidotas atbilstoši C-SUV segmenta klientu prasībām gan attiecībā uz skaņu (akustiskais vējstikls, biezāks stikls, dzinēja akustika), gan apdari (jauns paklājs, skārienjutīgas LED), gan sēdekļu komfortu (regulējama jostas daļa pasažiera sēdeklī, atzveltne aizmugurējā sēdeklī utt.), gan ar gaisa kondicionēšanu divās zonās priekšpusē un gaisa vārstiem aizmugurē.

Jaunais Bigster ir viens no plašākajiem automobiļiem C-SUV segmentā, tādējādi apmierina šī segmenta klientu pamata prasības. Jaunajā Bigster ērti var iekārtoties pieci cilvēki un viņu bagāža.

Gan priekšā, gan aizmugurē ir šajā klasē labākais gabarītaugstums, kas sniedz īpašu plašuma sajūtu. Pasažieriem aizmugurējos sēdekļos ir šajā klasē lielākā telpa kājām, kas nodrošina izcilu komfortu tālos braucienos.

Jaunais Bigster ir arī savā klasē labākais bagāžas nodalījuma tilpuma ziņā – līdz pat 667 litriem VDA zem bagāžas nodalījuma pārsega. Tam ir izšķiroša nozīme ģimenes braucienos. Kravas telpas garums un augstums nosaka jaunus standartus C-SUV tirgū.

OPTIMIZĒTS MODULĀRAI, FUNKCIONĀLAI LIETOŠANAI

Jaunajam Bigster ir daudz praktisku funkciju un nianšu, kas klientiem ļauj maksimāli izmantot izcili plašo salonu.

40/20/40 aizmugurējais sēdeklis ļauj lietotājiem pārvadāt lielus priekšmetus, nemazinot pasažieru komfortu. Ja aizmugurē sēž tikai divi pasažieri, ērtības var vēl vairāk palielināt, nolokot atzveltnes centrālo daļu, kas tad veido roku balstu ar diviem glāžu turētājiem un tālruņa statīvu. Ja nolocītas visas atzveltnes, Bigster izveidojas plakana bagāžas nodalījuma grīda, kuras maksimālais kravas garums ir izcils – 2,7 metri.

Easy Fold funkcija atvieglo aizmugurējo atzveltņu nolocīšanu no bagāžas nodalījuma puses, izmantojot divas sviras kravas telpas kreisajā un labajā pusē.

Izturīgs, viegli tīrāms bagāžas nodalījuma gumijas paklājiņš nodrošina ideālu aizsardzību kravas telpas grīdai. Ja to nelieto, paklājiņu var ērti sarullēt un noglabāt. Tas ir Extreme versijas standarta aprīkojumā un pieejams kā papildu aprīkojums visiem Bigster modeļiem.

Jaunajam Bigster ir arī YouClip – Dacia jaunā atjautīgā piederumu sistēma. Vienkārša un atjautīga sistēma plaša piederumu klāsta praktiskai un stabilai stiprināšanai svarīgākajās vietās pasažieru salonā. Bigster standarta aprīkojumā ir piecas YouClip stiprinājuma vietas: uz priekšējā paneļa, pasažiera konsoles sānos, centrālās konsoles aizmugurē, bagāžas nodalījumā un bagāžas nodalījuma durvju iekšpusē. Klienti var pievienot vēl divas stiprinājumu vietas, izmantojot galvas balsta piederumu.

YouClip stiprinājuma vietas var izmantot planšetdatora turētājam, glabāšanas kabatai, tālruņa turētājam ar vai bez indukcijas lādētāja, mēteļu pakaramajam vai atjautīgajai ierīcei “trīs vienā”, kas apvienot glāzes turētāju, āķi somai un pārnēsājamu lukturīti.. Šī sistēma trīs vienā ir Bigster Extreme standarta aprīkojumā. Visus ar YouClip saderīgos piederumus var iegādāties Dacia tīklā.

APRĪKOJUMS, KAS ATVIEGLO DZĪVI

Jaunais Bigster atbilst C-SUV segmenta klientu būtiskākajām prasībām attiecībā uz aprīkojumu – tas koncentrējas uz komfortu un ērtībām ikdienā un piedāvā plašu papildfunkciju un standarta aprīkojuma izvēli atkarībā no aprīkojuma versijas.

Bigster ir viegli iekļūt, izmantojot brīvroku atslēgu un elektriskajām bagāžas nodalījuma durvīm. Elektriskās bagāžas nodalījuma durvis ir Bigster Journey standarta aprīkojumā un pieejamas kā papildu aprīkojums Extreme versijā. Tās var darbināt trīs veidos: piespiežot bagāžas nodalījuma pogu līdzās numura plāksnes apgaismojumam, pogu vadības panelī vai pogu uz atslēgas.

Jaunajiem Bigster modeļiem standarta aprīkojumā ir 10.1’’ centrālais skārienjutīgais ekrāns.

Bigster Essential un Expression automobiļos ir Media Display multivides sistēma ar četriem skaļruņiem un Apple CarPlay® / Android AutoTM bezvadu savienojumu.

Bigster Extreme un Journey automobiļiem ir Media Nav Live multivides sistēma, kas turklāt nodrošina savienotu navigāciju ar informāciju par satiksmi reāllaikā, kā arī kartes atjaunināšanu astoņus gadus. Media Nav Live ir Arkamys 3D Sound sistēma ar sešiem skaļruņiem.

Jaunais Bigster nosaka augstus standartus baudījumam pie stūres – tam standarta aprīkojumā ir 7" (Essential un Expression) vai 10’’ (Extreme un Journey) digitālais vadības panelis.. Individuāli pielāgojamais krāsu ekrānā var parādīt vadītāja izvēlēto visnoderīgāko informāciju.

Jaunā Bigster lietotāji varēs baudīt gaisa kondicionēšanu divās zonās ar speciāliem gaisa vārstiem aizmugurējiem pasažieriem, atveramu panorāmas jumta logu, bezvadu viedtālruņa lādētāju utt. Atkarībā no versijas šis aprīkojums ir pieejams kā papildu funkcijas vai kā standarta aprīkojums, lai klientiem vienmēr būtu izvēle.

Vadītāja vietas ergonomika ir svarīgs drošības aspekts Journey aprīkojuma versijā jaunajam Bigster standartā ir elektriski regulējams vadītāja sēdekļa augstums un slīpums, kā arī manuāli regulējams balsts jostas līmenī. Bigster Journey un Extreme Hybrid versijās standarta aprīkojumā ir arī Adaptive Cruise Control (ACC), lai apmierinātu tirdzniecības un autoparka klientu vajadzības tālos braucienos.

Dabiski, ka jaunais Bigster atbilst jaunākajam Eiropas drošības standartam – II Vispārīgajai drošības regulai – tam visās versijās standarta aprīkojumā ir virkne braukšanas atbalsta funkciju: uzlabotā avārijas bremzēšanas sistēma (urban/extra-urban – ar automobiļu, gājēju, velosipēdistu un motociklistu noteikšanas funkciju), ceļazīmju atpazīšanas funkcija ar brīdinājumu par ātruma pārsniegšanu, atbalsts novietošanai stāvvietā atpakaļgaitā, avārijas apstāšanās signāls, brīdinājums par joslu maiņu, atbalsts joslas saglabāšanai, brīdinājums par vadītāja neuzmanību, kā arī sistēma, kas ļauj zvanīt avārijas situācijā – eCall.

Lai klientiem atvieglotu dzīvi, Dacia šīs funkcijas ir apvienojis atjautīgā funkcijā My Safety. Tā vadītājam ļauj uzreiz pēc automobiļa iedarbināšanas ieslēgt noteiktas ADAS individuālā režīmā, lai tās nevajadzētu regulēt pa vienai.

EKOLOĢISKS UN GUDRS – ELEKTRISKAS PIEDZIŅAS, ILGTSPĒJĪGI MATERIĀLI – JAUNAIS BIGSTER IR SAVA LAIKA LIECĪBA

Jaunais Bigster ir pirmais automobilis, kuram ir Dacia jaunā elektriskā piedziņa ar savā klasē labāko efektivitāti. Atbilstoši savām vērtībām Dacia ir palielinājis ilgtspējīgo materiālu daudzumu jaunajā Bigster.

JAUNAS ELEKTRISKĀS PIEDZIŅAS

Jaunā Bigster HYBRID 155. Dacia Bigster ir pirmais Renault Group modelis, kurš ieguvis jauno HYBRID 155 piedziņu, kurā apvienots 107 ZS četrcilindru benzīna dzinējs, divi elektromotori (50 ZS motors un augstsprieguma starteris / ģenerators), 1,4 kWh akumulators (230 V) un automātiska elektriska pārnesumkārba. Tam ir četri pārnesumi iekšdedzes dzinējam un divi pārnesumi elektromotoriem. Šī kombinētā tehnoloģija ir iespējama tādēļ, ka nav sajūga.

HYBRID 155 piedziņa papildina HYBRID 140 klāstu, kas pieejams jaunajā Duster un Jogger. Tā nodrošina vairāk jaudas (par 15 ZS vairāk), vairāk griezes momenta (par 20 Nm vairāk – 170 Nm tikai iekšdedzes dzinējam vien) un lielāku vilces spēju (par 250 kg vairāk, sasniedzot aptuveni tonnu). Uzlabota arī efektivitāte, par 6 % samazinot degvielas patēriņu un izmešu daudzumu – tas iespējams optimizētās dzinēja ātruma pārvaldības dēļ.

Reģeneratīvo bremzēšanu kombinējot ar akumulatora augsto enerģijas atgūšanas spēju un automātiskās pārnesumkārbas efektivitāti, Bigster spēj palikt pilnībā elektriskajā režīmā līdz pat 80 % pilsētā pavadītā laika. Turklāt šis automobilis vienmēr tiek iedarbināts pilnībā elektriskajā režīmā.

Jaunā Bigster TCe 140. Pirmo reizi pieejama Dacia klāstā ar šādu jaudu – šīs piedziņas pamatā ir Tce 130, kas pieejama jaunajā Duster. Šajā pirmā līmeņa elektrifikācijā apvienots jaunas paaudzes 1,2 litru trīscilindru turbopūtes benzīna dzinējs, kura pamatā ir Millera cikls (optimizēta efektivitāte un samazināti zudumi sūknējot), un 48 V mild hybrid sistēma un manuālā ātrumkārba ar sešiem pārnesumiem.

Šī hibrīdā sistēma palīdz iekšdedzes dzinējam iedarbināšanas un ātruma uzņemšanas laikā, optimizējot baudījumu pie stūres un aptuveni par 10 % samazinot vidējo degvielas patēriņu (5.6 l/100 km) un CO2 izmešu daudzumu (129g/km) salīdzinājumā ar iekšdedzes dzinēju ar tādu pašu jaudu. Reģeneratīvā bremzēšana vadītājam pilnībā caurskatāmā procesā uzlādē 0,8 kWh akumulatoru.

Jaunā Bigster ECO-G 140. Dacia ir nepārspējams SNG līderis Eiropā un vienīgais automobiļu ražotājs, kas piedāvā divu degvielu benzīna / SNG piedziņas iespēju visiem saviem modeļiem ar ECO-G marķējumu. Jaunajā Bigster Dacia rada revolūciju ar piedziņu, kurā apvienotas divas degvielas un 48 V mild hybrid sistēma. Mild hybrid sistēma, gan braucot ar benzīnu, gan ar SNG, palīdz 1,2 litru trīscilindru turbopūtes dzinējam iedarbināšanas un ātruma uzņemšanas fāzēs, nodrošinot baudījumu pie stūres un efektivitāti. Reģeneratīvā bremzēšana vadītājam pilnībā caurskatāmā procesā uzlādē 0,8 kWh akumulatoru.

Braucot ar SNG, jaunā Bigster ECO-G 140 rada aptuveni 10 % mazāk CO2, nekā tāds pats benzīna dzinējs bez hibrīdās sistēmas. Ar divām tvertnēm, kurās ietilpst 99 litri degvielas (50 litri benzīna un 49 litri SNG), tā sniedzamība ir līdz pat 1450 km. Zem bagāžas nodalījuma grīdas ierīkotā SNG tvertne neietekmē kravas ietilpību. Slēdzis vadības panelī ļauj ātri un plūstoši pārslēgties no viena degvielas veida uz otru.

Jaunā Bigster TCe 130 4x4. Jaunais Bigster ir veidots braukšanai ārpus iebrauktiem ceļiem – tam ir pilnpiedziņas sistēma savienojumā ar manuālo pārnesumkārbu ar sešiem ātrumiem un 48 V mild hybrid sistēma maksimālai efektivitātei. Šī hibrīdā sistēma palīdz 1,2 litru trīscilindru turbopūtes dzinējam iedarbināšanas un ātruma uzņemšanas laikā, samazinot degvielas patēriņu un CO2 izmešu daudzumu, kā arī nodrošinot lielāku baudījumu pie stūres. Reģeneratīvā bremzēšana vadītājam pilnībā caurskatāmā procesā uzlādē 0,8 kWh akumulatoru.

ILGTSPĒJĪGI MATERIĀLI

Īstenojot pieeju ekoloģisks un gudrs, Dacia jaunajā Bigster izmanto lielāku ilgtspējīgu materiālu proporciju. Kopumā Bigster izmantoti gandrīz 20 % atkārtoti pārstrādātas plastmasas – tā ir lielāka proporcija, nekā automobiļu ražošanas nozarē ierasts.

Jaunajā Bigster izmantots Starkle® – materiāls, kuru izgudrojuši Dacia inženieri, un kurš pirmo reizi izmantots jaunajā Duster. Starkle® satur līdz pat 20 % atkārtoti pārstrādāta polipropilēna. Tā kā to izmanto neapstrādātu un nekrāsotu, tas ražošanā rada mazāku oglekļa dioksīda pēdas nospiedumu. Virsbūves apakšdaļa un riteņu arku aizsargi, kā arī priekšējo un aizmugurējo buferu daļas ir izgatavotas no Starkle® – to var pazīt pēc lāsumainā izskata.

Jaunā Bigster priekšējā un aizmugurējā aizsargplāksne ir no tonēta materiāla – ar šo paņēmienu tiek tērēts mazāk krāsas, savukārt detaļas ilgāk izskatās labi (skat. turpmāk tekstā).

Izmantojot videi draudzīgāku pieeju, Dacia ir nolēmis pārtraukt ādas un hromētas apdares izmantošanu visos savos modeļos, kā arī ierobežot papīra patēriņu. Līdz ar to lietotāja rokasgrāmata ir mazāka. Lietotnē My Dacia un Dacia tīmekļvietnē ir pieejama pilnīgāka interaktīva digitālā versija.

ROBUSTS UN PIEMĒROTS BRĪVAI DABAI – C SEGMENTA SUV “DACIA STILĀ”

APRĪKOJUMS UN PIEDERUMI, LAI TIKTU NO VISA PROM

Dacia atjautīgi veidotie modulārie jumta stieņi ir jaunā Bigster Extreme standarta aprīkojumā. Standarta pozīcijā jumta stieņi ir gareniski, taču tos var ātri pārvietot šķērsām. Rezultātā klientiem nav jāiegādājas parastie jumta stieņi, kuri nemitīgi jāuzliek un jānoņem. Visiem citiem Bigster modeļiem standarta aprīkojumā ir garenvirzienā fiksēti jumta stieņi.

Izbaudiet brīvo dabu, sēžot pasažieru salonā – caur atveramo panorāmas jumta logu – pirmo reizi Dacia klāstā.

Dacia pirmais atveramais panorāmas jumta logs ir 120 cm garš; to paredzēts atvērt 35 cm platumā, izmantojot sagāšanas un pagriešanas funkciju. Atveramais panorāmas jumta logs ļauj iespīdēt gaismai – tas ir standarta aprīkojumā Extreme versijā un pieejams kā papildu funkcija Journey versijā.

Dacia InNature piederumi

₋          Sleep Pack – vienkāršs, pārnēsājams un lēts – gulēšanas komplekts Sleep pack ietilpst jaunā Bigster bagāžas nodalījumā. Tajā ir trīs galvenās daļas: divvietīga gulta (1,90 m gara un līdz pat 1,30 m plata), kuru viens cilvēks var salikt nepilnās divās minūtēs, planšete un glabāšanas vieta. Gulēšanas komplekts Sleep Pack ir veidots tieši Bigster salona izmēriem.

₋          Jumta plaukts – jumta plaukts ir ideāli piemērots nodarbēm brīvā dabā; to ir viegli nostiprināt šķērsām pie modulārajiem jumta stieņiem vai pie šķērseniskajiem jumta stieņiem, kurus var iegādāties tehniskās apkopes centros (maksimālais dinamiskais svars uz automobiļa jumta – 80 kg).

₋          Telts – izstrādāta ideālai saderībai ar jaunā Bigster aizmuguri un nodrošina plašu mitekli ceļojuma laikā.

Jaunais Bigster piedāvā virkni unikālu piederumu.

₋          Klejotāja roku balsts otrās sēdekļu rindas centrā pārtop par mugursomu un vienā mirklī ir gatavs doties līdzi pasažierim nākamajā ceļojuma posmā, izkāpjot no jaunā Bigster.

₋          Organizators pārveidot priekšējā sēdekļa atzveltni par ergonomisku glabāšanas vietu pasažierim aizmugurējā sēdeklī.

₋          Kravas kasti var piestiprināt pie jaunā Bigster jūgstieņa, radot papildu tilpumu kravai un nepasliktinot jumta klīrensu.

VIENMĒR GATAVS PIEDZĪVOJUMAM

Jaunais Bigster ir ideāls sabiedrotais ģimenes piedzīvojumiem brīvā dabā – tas spēj doties arī tādās vietās, kur nepieciešama pilnpiedziņa.

Labi aizsargāta virsbūve un pasažieru salons.

-       Jaunais Bigster nebīstas no skrāpējumiem un sīkiem sitieniem – tie ir neatņemama daļa no piedzīvojumiem brīvā dabā. Vispusīgā virsbūves aizsardzība ir plaša, robusta un izturīga. Atkārtoti pārstrādātais nekrāsotais materiāls Starkle® ir izmantots riteņu arkās, sānu aizsargiem un bufera daļām; tas iztur sitienus un grūdienus, ar kādiem bieži nākas saskarties bezceļa apstākļos. Šādi triecieni nav manāmi arī uz tonētā materiāla priekšējās un aizmugurējās aizsargplāksnes.

-       Jaunā Bigster salonā izmantoti īpaši izturīgi materiāli un audumi. Extreme versijā standarta aprīkojumā ir mazgājams Microcloud sintētisks TEP polsterējums un gumijas paklājiņi gan priekšā, gan aizmugurē, gan bagāžas nodalījumā. Gumijas paklājiņos izmantoti 20 % atkārtoti pārstrādātu materiālu.

Efektīva 4x4 transmisija.

Jaunajam Bigster TCe 130 4x4 ir Terrain Control 4x4 transmisija ar pieciem braukšanas režīmiem:

₋          AUTO – pārnesumkārba automātiski sadala griezes momentu starp priekšējo un aizmugurējo asi atkarībā no saķeres un ātruma;

₋          SNOW – izmantojot specifiskus iestatījumus ESK un saķeres kontroles funkcijām, optimizē saķeri uz slideniem ceļiem.

₋          MUD/SAND – braucieniem pa nestabilām virsmām, piemēram, dubļainās vai smilšainās trasēs.

₋          OFF-ROAD – nodrošina labāko bezceļu pārvarēšanas spēju sarežģītā reljefā un trasēs. Izmantojot šo režīmu, griezes moments tiek automātiski un efektīvi sadalīts starp priekšējiem un aizmugurējiem riteņiem atkarībā no saķeres un ātruma;

₋          ECO – optimizē degvielas patēriņu, regulējot gaisa kondicionieri un automobiļa veiktspēju. Tas precīzi regulē dzinēja griezes momenta sadalījumu starp priekšējo un aizmugurējo asi, mazinot degvielas patēriņu un vienlaikus pielāgojoties saķeres apstākļiem.

Sistēma kontrolētai braukšanai lejup no kalna ir Bigster Extreme standarta aprīkojumā. Šī sistēma ir īpaši noderīga, lēni braucot bezceļa apstākļos vai stāvās nogāzēs. Tā nepārtraukti regulē bremzes, lai kontrolēti nobrauktu lejup piemērotā ātrumā (atkarībā no vadītāja vēlmēm) no 0 līdz 30 km/h. Šī sistēma darbojas visos pārnesumos, ieskaitot atpakaļgaitu. Vadītājam vairs nav jāuztraucas par akseleratora un bremžu pedāļiem – tikai jāgroza stūre.

VIENKĀRŠS KLĀSTS ATBILSTOŠI C-SUV KLIENTU VAJADZĪBĀM

Jaunais Bigster atspoguļo Dacia ieceri veidot vienkāršus, saprotamus automobiļus, kas atbilst visu klientu vajadzībām. Jaunais Bigster ir pieejams trīs aprīkojuma versiju līmeņos: Essential, Expression un divi augstākā līmeņa modeļi par vienādu cenu – Bigster Extreme ar atveramu jumta logu, modulāriem jumta stieņiem, kontrolētu braukšanu lejup no kalna, gumijas paklājiņiem un YouClip sistēmu standarta aprīkojumā, tiem, kam patīk piedzīvojumi brīvā dabā, un Bigster Journey ar divkrāsu virsbūvi (var izvēlēties melnu jumtu), elektriskām bagāžas nodalījuma durvīm un elektriski regulējamu vadītāja sēdekli standarta aprīkojumā klientiem, kuri vēlas ceļot ar stilu.

Galvenais standarta aprīkojums 

Bigster Essential: 17” lietie diski, fiksēti jumta stieņi, Media Display ar 10,1” centrālo skārienjutīgo ekrānu, 7” digitālais vadības panelis, manuāls gaisa kondicionieris, aizmugurējie sensori un kamera novietošanai stāvvietā; elektriski regulējami priekšējie un aizmugurējie logi.

Bigster Expression: tas pats, kas Essential + automātisks gaisa kondicionieris divās zonās, elektriskās stāvbremzes, lietus sensori, elektriski nolokāmi spoguļi, modulārs aizmugurējais sēdeklis 40/20/40 ar Easy Fold funkciju.

Bigster Extreme: tas pats, kas Expression + 18” lietie diski, modulāri jumta stieņi, Copper brūna eksterjera un interjera apdare, atverams panorāmas jumta logs, brīvroku atslēga, mazgājams Microcloud sintētisks TEP polsterējums, gumijas paklājiņi zem kājām un bagāžas nodalījumā, 10” digitālais vadības panelis, Media Nav Live sistēma ar 10,1” centrālo skārienjutīgo ekrānu un savienotu navigāciju, Arkamys 3D Sound audiosistēma ar sešiem skaļruņiem, kontrolēta braukšana lejup no kalna.

Bigster Journey: Tas pats, kas Expression + 18” lietie diski, elektriskas bagāžas nodalījuma durvis, brīvroku atslēga, augstā centrālā konsole ar roku balstu, elektriski regulējams vadītāja sēdeklis, 10” digitālais vadības panelis, jauna Media Nav Live sistēma ar 10,1” centrālo skārienjutīgo ekrānu un savienotu navigāciju, Arkamys 3D Sound audiosistēma ar sešiem skaļruņiem, bezvadu tālruņa lādētājs, adaptīvā kruīza kontrole.
 

 
Visi komentāri
 
Volx 9.oktobris 2024 20:29
0 0 Atbildēt

Kkur velk uz X trail pusi

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Dacia pastāsta par jauno modeli Bigster (+ VIDEO) 1

Jaunais Bigster ir vēl vairāk Dacia. Šis pilnīgi jaunais automobilis kārtējo reizi C-SUV veiktspēju padara pieejamu. Lasīt vairāk

 

Volkswagen prezentē jauno Tayron – premium klases apvidus auto ar līdz pat 7 sēdvietām (+ FOTO) 3

Volkswagen Eiropā prezentē savu jaunāko apvidus auto – Tayron, kas apvieno premium klases kvalitāti ar plašu ietilpību un augstākā līmeņa komfortu. Lasīt vairāk

 

Migranti bēga no policijas ar viltotu policijas auto (+ VIDEO) 8

Šodien vairāk nekā 40 cilvēki, kuri Latvijas robežu bija šķērsojuši nelegāli, tika aizturēti un nogādāti Baltkrievijā. Bet viņu apturēšanai policijai un robežsardzei nācās izmantot šaujamieročus. Robežpārkāpēji bēga no dienestiem automašīnā, kas bija kā īsts policijas auto atdarinājums. Lasīt vairāk

 

Kā tad tā? Ceļa remontu laikā Čehijā pagaidu zīmes 100 un 80 km/h, kamēr Latvijā uz 3 joslām 50 km/h (+ VIDEO) 44

Čehijā autovadītājiem nav jāizjūt neērtības garus kilometrus veicot ar ātrumu 50 km/h, kā tas būtu Latvijā - iAutolv novēro, ka Čehijā būvdarbu vietās ātruma ierobežojums ir 100 km/h un 80 km/h. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti