Jaunais Mitsubishi L200 20

 

Foto: Jānis Grīnhofs

Jānis Grīnhofs speciāli iAuto.lv | 21.janvāris 2017 13:00

Latvijā ir vairākas auto kategorijas, kuras stingri un pārliecinoši ieņēmušas vietu plašajā autotransporta saimē. Šoreiz runa nebūs par džipiem, bet par īstu apvidus auto - pikapu.

Mitsubishi L 200 ir viens no galvenajiem "spēlētājie" šajā tirgus segmentā. Jaunā Mitsubishi L 200 radītāji ir centušies auto padarīt spilgtāku, pamanāmāku, ar savu "seju". Varētu teikt, ka viņiem tas ir izdevies. Auto transporta plūsmā ir pamanāms ar savu izteiksmīgo, hromēto radiatora resti ar markas logo centrā un lielajiem izliektajiem lukturiem. Izteiktāka kļuvusi auto sanu līnija, kuru veido priekšējo un aizmugurējo lukturus savienojoša šķautne komplektā ar uzrauto sānu logu apakšējo malu. Veidojot pikapu, dizaineriem nav īpaši kur "ieskrieties". Taču uzmontējot lietos diskus un sliekšņu "trubu", auto izskatās tīri glīts.

Auto izskatam vienmēr ir nozīme, bet pikapiem daudz svarīgakas ir to gaitas un vadāmības īpašības. Pilsētas burzma un nebeidzamie krustojumi nav īstā vieta, kur novērtēt pikapa dotumus, tāpēc raujos ārā no pilsētas uz sev zināmiem bezceļa laukiem. Uz šosejas sajūtas labas. L 200 ripo pārliecinoši, labi tur ceļu, ar vadību nav nekādu problēmu. Spēkratam ir samērā laba skaņas izolācija, un uz laba asfalta tu jūties kā vidējās klases sedanā. Pateicoties atsaucīgajam 2,4 litru turbo dīzelim(līdz 430 Nm), L200 viegli paātrinās un apdzīšanu var veikt bez īpašas "sagatavošanās". Straujāk palielinot apgriezienus, dzinēja troksnis dzirdams arī salonā, taču troksnis nav pastāvīgs un pārāk nomācošs. Beidzoties gludajam asfaltam, beidzas arī līganā gaita. Pikaps paliek pikaps. Spēkratam nepatīk sīki nelīdzenumi, vilnīši un asfalta ielāpi. Par to visai ātri uzzina braucēji īpaši aizmugurējā rindā sēdošie. Te liela loma atsperojumam, īpaši aizmugurējam. Tas paredzēts kravu vešanai un braukšanai pa sliktiem un ļoti sliktiem ceļiem. Tāpēc ražotājam pārmest negribas. Pieņemam lietas kādas tās ir un dodamies bezceļa meklējumos. Turpceļa vēl izbaudu efektīgās bremzes, kuras ir gana informatīvas, ļauj viegli adaptēties pie pedāļa darbības. Jāuzteic arī ABS darbība. Tā ir pietiekami "inteliģenta" un dod pārliecību, ka auto varēs arī uz slidena ceļa apturēt. Beidzot esmu nobraukuši no šosejas un dodamies meža klajuma virzienā, kur zem augstsprieguma līnijas Latvenergo vīri veiksmīgi tikuši galā ar visu, kam vēlme dzīt saknes un tiekties pretī saulei. Irdenu smilts stigu klāj pabieza(ap 20 cm) tikpat irdena sniega kārta. Aktivizēju 4x4 un uz priekšu, ar domu redzēs kā ies. Pateicoties atbilstošām ziemas riepām un auto klirensam, auto brauca bez "stostīšanās". Brīžiem dziļākās bedrēs pat stuma sniegu pa priekšu, bet neapstājās. Pikaps jutās kā savā ādā. Sarežģījot apstākļus, speciāli apstājos slīpumā un L200 sāka rakties, taču tiklīdz nobloķēju starpasu diferenciāli, auto izrāpās no špūres un bijām uzkalnā. Sapratu, ka Latvijas ikdienas bezceļš šim spēkratam ir pa plecam, jo es vēl neizmantoju pēdējo opciju - pilnpiedziņa ar pazemināto pārnesumu, sabloķētiem aizmugurējā tilta un starpasu diferenciāļiem. Skaidrs, ka norakt var jebkuru braucamo, bet vai tā ir mūsu ikdiena. Šāds auto tevi nepievils, ja pats to neuzsēdināsi uz "vēdera". Pa brīdim pasekojot degvielas patēriņam sapratu, ka pie dažādiem ceļa apstākļiem vidējais patēriņš varētu būt ap 10l/100km. Atpakaļceļā izmēģināju slēgt pārnesumus ar roku(konkrētais auto bija ar AT). Lāpstiņas pie stūres darbojas nevainojami, bet cik tas ir lietderīgi šādam auto, tas ir cits jautājums. 

Salons jaunajam L 200 izskatās gana majīgs. Nevarētu teikt, ka salons ir ultra moderns vai vecmodīgs. Tas ir Mitsubishi tradicijās, pilnībā atbilstošs pikapam. Salona iekārtojums un dizains ir kā kompromiss starp estētiskumu un praktiskumu. Pēc skata izmantotie materiāli izskatās ļoti labi, tomēr papētot tuvāk tā ir "cietā plastmasa". Bet kā jau minēju vizuāli tīri nekas. Runājot par salonu, viennozīmīgi bonuss par sēdekļiem. Tie tiešām ir ļoti ērti, ar plašām regulēšanas iespējām. Domāju, katrs varētu sev atrast ideālu sēdpozīciju. Priekšējie sēdekļi ir aprīkoti ar apsildi, kura darbojas ļoti ātri. Pēc pieredzes varu teikt, ka ne visiem spēkratiem novērojama šī tendence. Salona apdares darbi veikti kvalitatīvi, nav kur piesieties. No praktiskā viedokļa skatoties visas pogas, slēdži izvietoti saprotami kā jau pierasts. Varbūt daži man piekritīs, ka start/stop poga no stūres pa kreisi ir mazliet neierasti, taču ar laiku... Automātiskās kārbas rokturis(kloķis) smuks ar ādiņu, ērts plaukstai, žēl maz jālieto. Daļa vadības funkcijas uzticētas skarienjūtīgajam ekrānam, nav liels 7", bet darbojas. Tur jau arī slēpjas visas ierastās fīčas, navigāciju ieskaitot. L 200 aprīkots ar lietus sensoru, atpakaļskata kameru bluetooth un daudz ko citu. Nu jau visos spēkratos neatņemama sastāvdaļa ir līniju asistents. Skaidrs, ka klimata kontroles vadība var notikt ar aizvērtām acīm. Tā taču viena no svarīgākajām funkcijām.Turpretī "borta datora"(informācijas displejs) izmantošana nav īpaši ērta. Podziņa atrodas uz mērinstrumenta paneļa un tai piekļūt var izbāžot roku caur stūri vai noliecoties pie pašas stūres. Uz šosejas procedūra diezgan riskanta. Starp sēdekļiem esošais sīklietu nodalījums kalpo arī kā elkoņa balsts. Tā kā vāks/balsts nav bīdāms daļai braucēju to izmantot nebūs īsti ērti. Toties savu funkciju labi pilda elkoņa balsts durvīs. Pikapiem neraksturīgi ērti jutīsies pasažieri aizmugurējā sēdeklī, pat ja priekšā sēdošais ir garāks par 1,80m. Praktiska nozīme ir arī priekšējo sēdekļu atzveltnēs izgatavotām kabatām, kur paglabāt lietas no garāmgājēju acīm. Jaunajā L 200 tāda ir tikai viena?

Viennozīmīgi praktiskākā pikapa daļa ir kravas kaste. Lauvas tiesa visu pikapu īpašnieku ikdienā izmanto kravas kasti dažādu kravu vai iekārtu transportēšanai. Kravas kastei ir standarta garums - 1,5m. Kastes sānos nekustīgi ir piemetinātas sešas cilpas kravas nostiprināšanai. Liekas praktiskāk būtu nolokāmas cilpas, tas dod iespēju ērtāk novietot kravu. Ir brīži, kad pietrūkst pāris centimetri, tad nekustīgās cilpas var radīt problēmu. Kravas kastes aizmugurē piestiprināts bampers, kurš ļauj ne tikai pašam vieglāk iekļūt kravas kastē, bet arī aizsargā auto aizmuguri un lukturus. Tā bija zināma problēma vecākajiem modeļiem. Pēc skata bampera dekoratīvā uzlika izskatās trausla, taču nomierina tas, ka tā nostiprināta uz kārtīga prfilēta metāla karkasa. Tāpat dubļainā laikā vajadzētu sargāt bikšu stilbus, jo dekoratīvie sliekšni neaizsargā auto sānus no visiem iespēmajamiem netīrumiem. ubishi L 200 tiek piedāvāts trīs dažādās komplektācijās ar cenu diapazonu no 25990 līdz 34990 euro.

 
Visi komentāri
 
experc 21.janvāris 2017 18:32
6 4 Atbildēt

Latvijas profesionāļi, eksperti un speciālisti atzina, ka VW tiguan ir labāks bezceļos.

LV gada auto kā labākais apvidnieks atzīts VW tiguan.

GadaAuto 22.janvāris 2017 7:35
3 2 Atbildēt

Ir tāda lieta, kā auto klasifikātors, arī rakstā autors piemin segmentus. Pikapi nav vienā kategorijā ar apvidus auto klasi, tieši tāpat, kā šajā klase nav Mazie auto (A un B klase) u.c.

experc 22.janvāris 2017 11:34
2 1 Atbildēt

Bet es nevienā auto klasifikātorā neredzēju, ka audi a5 būtu sporta auto.... ja kas.

es to tikai atrodu klasē - Entry-level luxury car (D)

Pat ja mēs atveram vienā interneta adresē labākos sporta auto 2016.ā ( 2017) gada nav neviena vārda par a5, kurš uzvarēja Latvijā kā labākais sporta auto.

Tā ka nevajag pļurkstēt par kaut kādām mītiskām klasēm.

experc 22.janvāris 2017 11:36
0 0 Atbildēt
Konuss 22.janvāris 2017 14:14
1 2 Atbildēt

Varbūt tomēr vispirms iepazīsties ar pieejamo informāciju? Gan "Latvijas Gada auto 2017" nolikumu, gan Latvijas automobiļu klasifikatoru.

Te Latvijas klasifikators: autoasociacija.lv/files/klasifi...sifikators.pdf

Tiesa, nav kategorijas "Sporta", bet "kupejas, kabrioleti un rodsteri", kas manuprāt arī ir pareizi. Arī "Latvijas Gada auto 2017" nebija nominācija "Sporta auto", bet gan "Sportiskākais". Un šāds traktējums ielas automašīnām manuprāt ir pareizs, jo sporta auto ir paredzēti sportam - sacīkstēm speciāli pielāgotās trasēs. Ielas auto gadījumā mēs varam vien lietot vārdu "sportisks". Citādi, ja būtu "Gada sporta auto" un tajā uzvarētu "Mustang", tik pat labi varētu pārmest, ka 2017. gada Mercedes F1 bolīds ir kudi labāks - sporta auto tomēr.

experc 22.janvāris 2017 14:45
3 1 Atbildēt

es izmantoju starptautisko klasifikāciju, nevis Eiropas. Neviens normāls cilvēks neuzskata tādus nīkuļus kā BMW 3.sērija, audi a4 utt par vidējiem auto. Tie ir MAZIE AUTO. Starptautiskajā klasifikācijā tie ir COMPACT CAR. Un tādi tie arī ir. Ej tu dirst, ja savu mazo sūdu centies saukt par lielu, lai pagarinātu sev krāniņu. Kompakts tas ir MAZS auto.

iAuto 22.janvāris 2017 14:30
4 2 Atbildēt

Pietrūkst spēka .... skaidrot, bet nu labi 1) vārds gada nozīmē, ka var būt tikai attiecīgā gada 2) Latvijas, tas nozīmē auto tirgus jaunumi, kuri attiecas uz mums... nu nav mums Tesla pārstāvja, nav Lotus, Aston Marti utt. Un nav viņi šeit, jo nav pietiekami daudz pircēju jeb šeit nav tirgus. Tu, protams, vari siekaloties ap varenauto, bet īstenībā pat ziņas par šiem auto lasa maz.

Labs piemērs būtu ar Audi R8, kuram ir pārstāvis, bet šim ap 160 000 eur vērtajam auto nav kas..... nav demo auto Latvijā! Opiņā, kā tad, lai to vērtē, ja nevar braukt, apčamdot?

experc 22.janvāris 2017 14:58
1 0 Atbildēt

neviens jau nesaka ka teslu vai veironu. Gada auto nominācijā bija tikai divi sportiski auto - mazda mx5 un mustangs.

Bet man jau skaidrs - jūs fanojat par tautas auto ar nosaukumu "sport" un par 0.5 litriem lielāku motoru.

Šogad ceru, ka pieteiks VW jetta sport ar 1.8 litru "sportisku" motoru. Būs labs kandidāts.

iAuto 22.janvāris 2017 20:51
1 1 Atbildēt

Visticamāk Mustang arī būtu uzvarējis, taču tā pārstāvis nevarēja nodrošināt demo auto o ligātajās testu dienās novembrī, jo iepriekšējais demo auto tika pārdots, tāpēc šis modelis tika izņemts no balsojuma.

Ccxgtr 23.janvāris 2017 11:00
1 0 Atbildēt

Vai L200 ir gan starpasu, gan pakaļējā tilta bloķis + pazeminātie ar manuālu kontroli? Tiešām? Bāzē?

Māris 21.janvāris 2017 22:25
1 0 Atbildēt

Kad ārā zem 0,mašīna ir auksta,tukšgaitā ļoti ātri krītas motora un salona temperatūra,jāliek temperatūra uz viss karstāko,bet tad automātiski paceļās motora abgriezieni uz1100 un tad degviela pazūd,par ekonomisko motoru nav runamun vēl pārslèdzot ātrumus palaižot vaļā gāzes pedāli motora apgriezieni ļoti gausi nolaižās.

ezis71 22.janvāris 2017 7:59
2 0 Atbildēt

Ja man būtu vajadzīgs pikaps tad noteikti pirktu amerikāni.

iAuto 22.janvāris 2017 8:19
1 0 Atbildēt

F-150?

ezis71 22.janvāris 2017 8:34
1 0 Atbildēt

Domāju ka jā.

ezis71 22.janvāris 2017 12:19
0 0 Atbildēt
Janozaurs 22.janvāris 2017 11:35
1 0 Atbildēt

Silverado?

msh 22.janvāris 2017 17:37
0 1 Atbildēt

Nē nu bagāts kā grib, nabags kā var. Mans darba devējs, mežsaimnieks, brauc ar iepriekšējās paaudzes L200 - F-150 noteikti tālāk neaizbrauktu, ikdienā vairāk par vienu pasažieri viņam nav, toties tā bobika ķīselis noteikti ir vismaz pāris reižu ekonomiskāks nekā F-150 - loģika skaidra.

rt 23.janvāris 2017 11:41
1 0 Atbildēt

F-150-tajam ir Raptors, kas aizbrauc ļoti tālu un ātri...

msh 24.janvāris 2017 2:15
0 0 Atbildēt

...un arī noteikti ļoti ekonomiski...

krix 23.janvāris 2017 23:14
0 0 Atbildēt

Nezinu kā šim modelim, bet, lietojot iepriekšējo modeli, bija ļoti bieži jāmaina gaisa filtrs - ne retāk kā 10k km. Var jau būt ka specifiska izmantošanas vide, bet tagad ir Hilux un šeit tik netīri filtri nav novēroti.

Iepriekšējā versijā starpasu bloķis bija tikai pilnajai versijai ar SuperSelect(MT) kārbu, bet pakaļējā tilta bloķis tika kā papildu aprīkojums.

Iepriekšējais L200 modelis nebija slikts mežā, labs pilsētā un uz šosejas, bet izvilkt laivu no ūdens nemācēju.

Jauki bija atdot prom, uz jauno mani nepierunāja. Nepārliecina tā kubatūras samazināšana.

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

200 000 eiro: Mercedes parāda elektrisko G-klasi (+ FOTO)

Mercedes – Benz pastāsta par G-580 EQ, elektrisko apvidnieku, kas iepazīšanās versijā Edition One maksās aptuveni 200 000 eiro. Lasīt vairāk

 

Pa ceļam uz Marbelja 95 benzīns 1.799 un dīzelis 1.649 EUR. Paskaties iAuto iepriekšējo video no LV (+ VIDEO) 15

Attēlos un video var redzēt, kādas šobrīd ir degvielas cenas Spānijā, Latvijā un Lietuvā. Lasīt vairāk

 

X stundai nav gatavi: Aizsardzības industrijas pārstāvji pārmet valstij nepietiekamo finansējumu inovācijām un pasūtījumu trūkumu 2

Aizsardzības industrijas pārstāvji šodien Saeimas Inovācijas ekosistēmas attīstības apakškomisijas sēdē pauda kritisku nostāju par nepietiekamo valsts finansējumu jomas inovācijām, atbilstošu pasūtījumu trūkumu un birokrātiskiem novecojuša normatīvā regulējuma radītajiem šķēršļiem. Lasīt vairāk

 

800 Zs mustangs - Shelby izlaiž Mustang Super Snake (+ FOTO) 3

Shelby American parādījis savu pirmo projektu, kas radīts uz jaunās S650 Mustang platformas. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti