iAuto apskatā jaunais Renault apvidus auto Rafale, kura pasaules pirmizrāde notika šovakar (+ VIDEO) 12

 

iAuto redaktors Māris Ozoliņš pie Renault Rafale

iAuto | 17.jūnijs 2023 23:01

iAuto bija iespēja apskatīt Renault Rafale pirms šī vakara pasaules pirmizrādes, taču embargo līgums neļāva publicēt šos materiālus ātrāk.

Renault Rafale ir pilnīgi jauns krosovers, kas pievienosies Renault-Nissan-Mitsubishi alianses CMF-CD platformas produktiem. Mēs jau pazīstam Megane E-Tech electric, Arkana un Austral, ko ražotājs pats ierindo C segmentā, bet Espace un jaunais Rafale tiek virzīti D segmentam.

Automašīnas nosaukums aizgūts no franču vārda „Rafale”, kas vienlaikus nozīmē vēja brāzmu ir atsauce aviāciju. 4,71 m garais automobilis ar Coupe-SUV (ražotāja apzīmējums) virsbūvi ir apveltīts ar 2,74 m riteņu garenbāzi, nodrošinot pietiekami daudz vietas arī aizmugures pasažieriem.

Renault Rafale Foto: iAuto.lv

Renault Rafale Foto: iAuto.lv

Renault Rafale Foto: iAuto.lv

Braucēji var ieņemt vietas ērtos un sportiskos sēdekļos ar alkantara (atkarīgs no versijas) vai atkārtoti pārstrādātu un dabīgo (korķis, šīferis) materiālu apdari.

Renault Rafale Foto: iAuto.lv

Renault lepojas ar lielo 1,470 x 1,117 mm stikla jumtu, kam ir automātiskās aptumšošanas spēja, nodrošinot patīkamu temperatūru gan vasarā, gan ziemā.

Renault Rafale Foto: iAuto.lv

Renault Rafale Foto: iAuto.lv

Renault Rafale Foto: iAuto.lv

Roku balsts aizmugures pasažieriem, kas izstrādāts multivides ierīcēm un ietver divas USB kontaktligzdas, glabāšanas vietu planšetdatoriem un viedtālruņiem, kā arī atlokāmus ekrāna statīvus ērtai skatīšanai. Vadītāja un priekšējā pasažiera rīcībā divi L veidā līdzās novietoti ekrāni: horizontāli novietots TFT 12,3 collu ekrāns vadības panelī un vertikāli novietots 12 collu skārienekrāns konsoles vidū.

Renault Rafale Foto: iAuto.lv

Renault Rafale Foto: iAuto.lv

Renault Rafale Foto: iAuto.lv

Pieejams arī projekcijas ekrāns ar īpaši lielu (9,3 cm) izmēru būtiskākajai vadītāja informācijai, funkcionalitāti un papildservisus nodrošina automobiļa OpenR Link multivides sistēma ar iebūvētajām Google iespējām un balss vadību, omulīgu gaisotni – automātiskais salona izgaismojums, bet par drošību gādās kopumā 32 uzlabotās vadītāja atbalsta sistēmas (ADAS), kuras var iedalīt trīs kategorijās: vadīšanai, drošībai un novietošanai stāvvietā.

Par dzinējspēku tiek izmantota no jaunā Espace zināmā 200 Zs hibrīdiekārta E-TECH Full Hybrid, kurā apvienots trīs cilindru, 1,2 litru 130 ZS benzīna iekšdedzes turbodzinējs un divi elektromotori.

Viedā vairāku režīmu „Dog Box” pārnesumkārba automātiski izvēlas piedziņas režīmu, kas var būt pilnībā elektrisks, pilnībā iekšdedzes, dinamiskais hibrīda (dzinējs un motori kopīgi griež riteņus), e-drive (motors griež riteņus, un dzinējs uzlādē akumulatoru) vai reģenerācijas (motors izmanto kinētisko enerģiju). Lai gan šie mehānismi darbojas automātiski, vadītājs var mainīt enerģijas rekuperācijas sistēmas darbību (četri iestatījumi) vai ietekmēt iekšdedzes motora un elektromotoru sadarbību (15 veidi).

Būtiski, ka izstrādājot Rafale konstrukciju izveidota aizmugurējā ass ar jaunāko 4CONTROL Advanced četru riteņu vadības sistēmas atjauninājumu, kas būtiski uzlabo manevrētspēju un samazina apgriešanās rādiusu līdz 10,4 metriem.

Renault 200 ZS E-Tech full hybrid tirgū nonāks 2024. gada pavasarī, bet vēlāk izvēlei pievienosies E-Tech 4x4 300 ZS pilnpiedziņas versija.

TEHNISKIE DATI 

  • Kopējais garums – 4,71 m
  • Kopējais platums – 1,86 m
  • Augstums – 1,61 m
  • Garenbāze – 2,74 m
  • Klīrenss – 180 mm
  • Masa – sākot no 1653 kg
  • Bagāžas nodalījuma tilpums – 530 VDA dm3
  • Piedziņa: E-TECH Full Hybrid 200 ZS
  • Iekšdedzes dzinējs – 1,2 l 96 kW (130 ZS) un 205 Nm
  • Elektromotori: 50 kW un 205 Nm / 25 kW un 50 Nm
  • Akumulators – 2 kWh / 400 V
  • Pārnesumkārba – vairāku režīmu automātiskā “dog box” kārba

Statiskā prezentācijā nav iespējas izbraukt ar auto, taču šādas tādas lietas var pamanīt.

PLUSI

  • Dizains - subjektīvi, bet manā vērtējumā ir izdevies. Tas ir daudz interesantāks par iepriekšējo Renault korporatīvo dizainu
  • Multimediju sistēma, adopcijas un atjaunināšanas (servisā) iespējas
  • Panorāmas stikla aptumšošanās tehnoloģija

MĪNUSI

  • Multimediju dizaina izstrādātāji atdala informatīvos laukus ar 28 grādu līniju, kas aizsedz braukšanas ātruma cipara apakšējo daļu. Kā arī daži lauki kā apgriezieni, tekošais degvielas patēriņš varēja būt informatīvāki
  • Ādas salona neesamība
  • Prezentācijā redzamā materiāla izmantošana durvju mantu nodalījumā, rada aizdomas, ka varētu būt tās grūti iztīrīt.

Latvijā būs pieejams 2024.gadā. Cena šobrīd netiek atklāta.

Sākotnējā ideja jeb skice Renault Rafale

Renault Rafale Foto: iAuto.lv

 

Renault Rafale Foto: iAuto.lv

Durvju kabatā izvēlētais materiāls nepārliecina - cik viegli būs iztīrīt bērnu atstātos papīrīšus ar saldu masu? Foto: iAuto.lv

Renault Rafale Foto: iAuto.lv

Renault Rafale Foto: iAuto.lv

Renault Rafale Foto: iAuto.lv

Renault Rafale Foto: iAuto.lv

Renault Rafale Foto: iAuto.lv

Renault Rafale Foto: iAuto.lv

Renault Rafale Foto: iAuto.lv

Foto: iAuto.lv

Renault Rafale Foto: iAuto.lv

Renault Rafale Foto: iAuto.lv

Renault Rafale Foto: iAuto.lv

Renault Rafale Foto: iAuto.lv

Renault Rafale Foto: iAuto.lv

 
12 Lasīt visus komentārus → Populārākie komentāri
 
PTB 19.jūnijs 2023 9:00
6 0 Atbildēt

Māris ar izlaistiem un savāktiem matiem, viss kas jums ir jāzina 😅

BMW 19.jūnijs 2023 9:02
4 0 Atbildēt

Par 200zs mašīnas ieskrējienu līdz 100km/h nav neviena vārda. Acīm redzot zirgi ir , bet ieskrējiena nav, vai arī tas ir garlaicīgi vienmērīgs!

iAuto 19.jūnijs 2023 9:20
3 0 Atbildēt

Bija maz info prezentācijas laikā par tehniskajiem datiem 200 Zs un 4.7litri uz 100. Vēlāk būs arī 300 Zs versija, bet par paātrinājumu info nebija.

 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Volkswagen ID.2 būs dažādas modifikācijas; starts 2025.gadā 4

Cenu ziņā pievilcīgajam Volkswagen plānotas vairākas modifikācijas, tajā skaitā arī krosovera modelis. Lasīt vairāk

 

Jonass izcīna savu pirmo uzvaru MXGP klasē

Latvijas motosportists Pauls Jonass svētdien izcīnīja uzvaru pasaules motokrosa čempionāta piektā posma - Portugāles "Grand Prix" - sacensībās prestižākajā MXGP klasē, svinot pirmo panākumu karjerā augstākajā līmenī. Lasīt vairāk

 

Rekordists? - brauciens ar “Audi” Liepājā rezultējas ar 2000 eiro naudas sodu un tiesību atņemšanu (+ VIDEO) 13

Aizvakar, 1.maijā Valsts policijas amatpersonas Liepājā fiksēja automašīnu “Audi”, kuras vadītājs pārvietojās ātri un agresīvi. Likumsargi uzsāka pakaļdzīšanos, kā rezultātā automašīna apturēta. Šāds brauciens vīrietim rezultējies septiņos administratīvajos pārkāpumos un vienā kriminālprocesā. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Izmēģinām jauno Škoda Kodiaq (+VIDEO) 4

No šīgada Škoda jaunumiem mūsu tirgum svarīgākais ir jaunais Kodiaq. TV Autoziņas devās uz Spāniju, lai tuvāk iepazītos ar lielākā Škodas krosovera otro izlaidumu. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti