Stop! Lubāna ezers liek griezties atpakaļ (+video; foto) 10

 
iAuto | 17.septembris 2017 11:33

Pārplūdušais Lubāna ezers liek mainīt ceļotāju nolūkus.

Pēdējo dienu laikā Lubāna ezers sastrādājis briesmu lietas – valdošo vēju ietekmē tas krietni papostījis ziemeļu krastus, apdraudot tuvumā esošo ceļu . Nolemjam to apskatīt un caur Lubānas pilsētu dodamies uz Eiropā lielāko iedambēto ezeru.

Jau pa ceļam redzams, ka lietavu sagādātie ūdeņi nodarījuši lielu postu lauksaimniekiem - citkārt mierīgā Liedes upīte izkāpusi no krastiem un uzbrukusi nenokultajiem labības laukiem un ruļļos saveltajam sienam, bet piebriedusī Aiviekste Lubānā apskāvusi tuvāk pie krasta augošos kokus.

Iebraucot no Barkavas-Degumnieku puses gar Meirānu kanālu, liekas, ka nav tik traki – kanāla līmenis gan ir augstāks nekā citkārt un pie slūžām ūdens draudīgi burbuļo, taču ceļš ir stingrs un var doties tālāk putnu vērošanas torņa virzienā. Arī raugoties no uzbērtajiem dambjiem austrumu un dienvidu pusē, ezers rāmi guļ šķembu klājuma pašā apakšā un šķietami nevienu neapdraud. Situācija mainās, kad nobraucam no dambja sienas Nagļu virzienā. Izrādās, ka ezers viltīgi pienācis no otras puses, izmantojot sev vien zināmu kanālu un zemo pļavu sistēmu. Tas pārgājis pāri ceļam (skat.video) un savienojies ar Vecmaltas gultni. Pirmo šķērsli izdodas pārvarēt, taču otrs pārbaudījums izrādās krietni vien nopietnāks un, sajūtot, ka ūdens sāk skaloties teju pie sliekšņiem, nākas vien savu golfiņu griezt atpakaļ.

Apskatīt ziemeļu krastu neiznāk, jo, braucot uz ezeru, nebijām rēķinājušies ar liekajiem kilometriem un arī degvielas līmeņa rādītājs iesaka neriskēt.

citkārt mierīgā Liedes upīte izkāpusi no krastiem

un uzbrukusi nenokultajiem labības laukiem un ruļļos saveltajam sienam

no ūdeņiem piebriedusī Aiviekste apskāvusi tuvāk pie krasta augošos kokus

kanāla līmenis gan ir augstāks nekā citkārt

pie slūžām ūdens draudīgi burbuļo

Lubāns pārlavījies pāri pāri ceļam (skat.video) un savienojies ar Vecmaltas gultni.

Spriežot pēc tā kādā virzienā stāv vietējo iedzīvotāju spēkrati, izskatās, ka viņi ieradušies pa pārplūdušo ceļu

 
10 Lasīt visus komentārus → Populārākie komentāri
 
dsa 17.septembris 2017 16:47
7 2 Atbildēt

Tūlīt būs klāt Pļurkšķis, kam visi citi būs vainīgi plūdos, tikai ne zemnieki. Man ezers problēmas nesagādāja. Vakar apbraucu apkārt bez problēmām. Zivis arī saķērām dafiga.

p.s. Nav sliktu ceļu, ir nepiemēroti auto.

Pļurkt 17.septembris 2017 17:59
6 7 Atbildēt

Nu re Dirsa kā vienmēr iesmirdēja par lietām no kā ne sūda nesajēdz!

Spraud savā dirsā tos savus prātuļojumus!

AAAA 19.septembris 2017 14:11
3 2 Atbildēt

Zini, varbut tev tie ir luzni bet citam tas ir transportlidzeklis ar ko parvietoties. Un ne visi var atlauties darbas masinas jo ir ipasi tie kas dzivo laukos. Tapec labak paturi savu muti ciet. Es vnk nevaru izturet tadus kretinus ka tevi. Kur tadi kretini rodas. FUJ!!!

 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Geparda – 110 km/h ātrs un jau no 16 gadiem (+ FOTO) 7

Ar pārbūvēto Volkswagen Up Vācijā drīkst braukt A1 kategorijas vadītāju tiesību īpašnieki, kas pie tādām var tikt jau no 16 gadu vecuma. Lasīt vairāk

 

Izmaiņas koplietojamo elektroskrejriteņu satiksmē Rīgā (+ VIDEO) 1

Rīgas dome šodien lēma, ka no maija koplietojamie elektriskie skrejriteņi pa Rīgas centru nebrauks ātrāk par 20 kilometriem stundā, kā arī pakāpeniski tiks ieviestas speciālas to novietošanas zonas un tos nedrīkstēs atstāt kur pagadās, kā tas nereti bijis līdz šim. Skrejriteņu operatori izmaiņas vērtē neviennozīmīgi. Lasīt vairāk

 

KEM plāno paplašināt atbalsta programmu elektroauto un hibrīdauto iegādei 18

Klimata un enerģētikas ministrija (KEM) plāno paplašināt atbalsta programmu iedzīvotājiem elektroauto un hibrīdauto iegādei, aģentūru LETA informēja KEM pārstāvji. Lasīt vairāk

 

Nepilni 18 000 eiro - jaunais Dacia Duster arī Latvijā 24

Piedāvājumā pilnais hibrīds HYBRID 140, jaunais benzīna dzinējs TCe 130 Mild Hybrid, pilnpiedziņas versijas, benzīna/LPG divdegvielu dzinējs ECO-G 100 un klientu iecienītās augstākā līmeņa Extreme un Journey aprīkojuma versijas, kas papildina viena otru. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti