Jā, par bromptona transmisiju arī tur bija pieminēts, kā arī kā tādu uztaisīt jebkam - es no sākuma apsvēru tādu domu, bet tad sapratu ka man nederēs, vismaz ne ar parastu spriegotāju, jo man vēl joprojām vienīgā bremze ir rumbā.
Informācija ir paveca, bet tā tiek atjaunināta - cita lieta ka rumbas ar robiem pamatā izmanto visa pasaule, bet ne jeņķi, attiecīgi šiem mazāka motivācija rakstīt par to, kā pie viņiem ir maz. A par efektivitāti - man liekas ka tajā lapā arī bija links uz vienu deviņdesmito gadu beigu testu, kur bija visādas tā laika rumbas samērītas - tā starpība diez ko liela nebija. Mani uzjautrina ka manai rumbiņai lielākie zudumi ir trijos vidējajos robos, bet tas ir pozitīvi - labāk tā, nekā augšējajos :D
Ātrumus rumbās lieto pārsvarā tikai tajās valstīs, kur ar velosipēdu pārvietojas katru dienu, neskatoties ne uz kādiem laika apstākļie (Dānija, Nīderlande, Somija, Zviedrija, Vāciju un arī Norvēģija). Otrkārt cik es dzīvojot NL paspēju novērtēt, tad tur cilvēkiem par sava velosipēda tehnisko stāvokli rūpēties nepatīk. Reizi 3-5 gados tiek iegādāts jauns velosipēds ar ātrumiem rumbā (nu studenti un citi īpatņi pērk Omafiets ar vienu ātrumu) un pilno ķēdes sargu. Šādā izpildījumā ar velosipēdi pilnībā bez nekādām apkopēm var mierīgi 3 gadus noripināt. Lielus attālumus nīderlandietis vulgaris nebrauc, dienā kādus 20 km varbūt. Un tāda Gazelle vai Batavus maksā ap 1300 EUR, kas priekš holandiešiem nav pārāk dārgi.
Šī iemesla dēļ arī informācijas par šādu rumbu apkopēm nav daudz un paši velosipēdi nav populāri citās valstīs.
Strazbūrā pavizinājos ar nomas velosipēdu, kuram transmisija bija ar kardānu. Minimāla apkope un nesmērē drēbes.