Yukki rakstīja:
hacis rakstīja:
tiiraakaa demagogjija...ar savu dziivokli tu crashu nevari izraisiit un lielaakai daljai toch vienalga ko tur tur dari. ar auto ir citaadi. Ja gaishaa dienas laikaa pilseetaa, bliivaa satiksmee ja es redzu tavu seju no savas mashiinas es kriizes situaacija varu paredzeet kas notiks taalaak. tas pats arii braucot no aizmugures. ja es redzu cauri tavam caram, tad es varu pamaniit potenciaalaas briesmas un neuztasiit lieku annaa liishanu.
un vispaar nesaprotu ko tur sleepties ar taam pleeveem. laikam sleepjas tas kam par kautko ir kauns...
Šito izskaidrojiet man nejēgam nedaudz plašāk - krīzes situācijā Tu redzēsi manu seju. Un???? Es krīzes situācijā centīšos savākt auto, varbūt cenšoties ar acs kaktiņu novērtēt, kur virzās Tavs auto, nevis skatīšos vai gadījumā nemiedz vai neesi aizvēris(-usi) acis! Es neatceros tādu gadījumu, kad būtu centies ieskatīties kādam citā auto braucošam šoferim sejā, lai gan ar maniem tumšajiem logiem to izdarīt ir vieglāk Nesaskatu vajadzību. Vai "slēpjos" tāpēc, ka man ir kauns? Hmm, ļauj padomāt, bet šķiet, ka nē, drīzāk es nevēlos katram garāmgājējam izrādīties Te jau bija uzskaitīti pāris iemesli, kāpēc auto ar tumšiem logiem ir patīkamāks un man patīk tieši tāds. Es nevienu nataisos uz ielas galināt, bet nevēlos piekrist tai "caurskatāmībai". Arī smagos un autobusus ir iespējams taisīt caurspīdīgus, - ja jau daram, tad daram kā pieklājas, pārtaisam un ieviešam citus standartus, aizliedzam visu necaurzpīdīgo, jo tas apgrūtina braukšanu, nevis tikai pa druskai aizliedzot tonēt tikai vieglo auto priekšējos logus.
Kāpēc visu laiku kā piemērru min Vāciju? Ir daudz civilizētu valstu, kur logu tonēšana nav aizliegta, ASV ieskaitot. Kāpēc mēs nekopējam tās valstis?
P.s.visdrošāk satiksmei būtu aizliegt cilvēkiem vispār pārvietoties, jo tas ir bīstami. Kur ir tā robeža, kur sākas saprātīgi aizliegumi un kur tie traucē?
P.s.s. citēšanas guru.
P.s.s.s. šoreiz Dex taisnība, lieki pieklabināti KB un patērēts laiks. Vot šitie čaļi www.traffic.lv/... lai gan ir padīvaini, bet tiešām kautko dara, ne tikai lieki klabina topikos
ak tu demagogs
, tev jaaiet par deputaatu.
runaajot par ieskatiishanos sejaa. 2 piemeeri 1) piikja stunda, sastreegums. man no saancelja jaatiek iekshaa. paskatos uz tevi, un saprotu vai tu mani laidiisi (vai vismaz redzi) vai tu esi no tiem kas iekrampeejas stuuree un kautkur stiivi blenzh, nedod dievs naaksies kaadu palaist. arii paldies var pateikt personiigi. atkriit lieka bakstiishanaas raustiishanaas un negatiivas emocijas.
2) labaa roka. lielveikalu staavvietas vai vienaadas noziimes krustojumi. liidziigs staasts, bet otrraaadi. ja man ir priekshroka peec tava feisa varu pacensties noveerteet vai tu mani redzi, un vai vispaar apzinies ka tev mani ir jaapalaizh. ja redzu ka shoferiits ir pilniigi blonds, smilshains vai ledains, labaak piebremzeeju un palaizhu vadoties peec krievu DDD likuma. shajos abos gadiijumos varbuut nav tik liels risks dziiviibai, cik iespeeja bezjeedziigi pakaast naudu laiku nervus.
ps. neesmu ne deputaats, ne shii likuma autors, bet piekriitu ka necaurredzami stikli noteiktaas situaacijaas traucee.
pss. pasham kautkad senaak ir bijushi visai tumshi aizmugureejie. bija diezgan stulba sajuuta lai naktii padotu atpakalj, aireet valjaa logu un baazties aaraa
, bet nu katrs jau izklaideejas kaa maak...