Stulbākais, ko remontējot esi izdarījis

White_Trash Reģ.: 28.05.2004

Noskatiijos vienaa aarzemju auto forumaa, ka cilveeki labpraat padalaas ar staastiem, ko tiishaam vai netiishaam ir nodariijushi savam auto to remonteejot (vai meegjinot remonteet) pashu speekiem. Staasti ir visaadi... Dazhs atziistas, ka nav atskruuveejis ritenju skruuves/uzgriezhnjus pirms pacelshanas kaa rezultaataa auto atkal "jaarullee" lejaa, cits savukaart atziistas, ka darbinaajis auto, lai to paarvietotu motora eljljas mainjas procesa viduu (respektiivi bez eljljas). Noteikti ir bijushi gadiijumi, kad auto cietis tikai simboliski, bet tikpat labi kaadam auto vareetu buut cietis diezgan pamatiigi. Taa teikt... sky is the limit!

Lai arii pats neesmu ar paaraak plashu auto remonteeshanas pieredzi un vienmeer censhos visu dariit praatiigi un kaartiigi, laikam pats varu iesaakt. Viens no maniem izgaazieniem bija Nissan Primeeras lietoshanas laikaa, kad laikam nebiju pietiekami speeciigi pievilcis ziemas diskiem uzgriezhnjus, kaa rezultaataa braucot radaas diezgan uzkriitoshs troksnis. Pasham nevareeja ienaakt praataa, ka ritenis kljuvis valjiigs, un pieljaavu, ka gultnis kirdikt, un pat servisaa meistars paceela autinju uz paceelaaja, pakustinaaja un secinaaja, ka laikam gultnis pie vainas, bet patiesiibaa tik vien vajadzeeja, cik nonjemt kalpaku un pievilkt skruuves.

Ceru, ka shaads topiks nav bijis un ka noderees kaut vai lai nedaudz pasmietos pashiem par sevi un varbuut arii paliidzees citiem izvairiities no liidziigaam situaacijaam...

 
1 2 3 4 5 6 7 8 9 ..12
fokss Reģ.: 26.10.2006
0 0 Atbildēt

UncleSEM rakstīja:

rgcwtxkmt9729w9 rakstīja:

piparinjs rakstīja: Mēs tika galvas sēdinājām un bendžam klāt ēteri un nedzaudz rīcineļļas un atkarībā no trases izmantojām attiecīgas aizmugurējās zvaignītes.

Savulaik, kad benja bij deficīts, tika nobrauktas arī vairākas pudeles acetona.

Savulaik, kad mocis tika salasīts pa daļām, uz daudz ko tika ekonomēts - bremžu nebija kā tādu, sajūga arī nebija, nebija arī sajūga vāka - varēja skaisti redzēt, kā griežas pa taisno sametinātais sajūgs, ganģenē eļļu pa laikam pašpricēja no līdzpaņemtās minerāleļlas pudelītes. Protams, ka pirmajam mocim nebija arī izpūtēju, pat līkumu ne, labs skats pa tumsu - liesmas šāvās laukā no cilindra ; gāzes ručkas arī nebija - gāzēja pa taisno raustot trosīti.. ār vārdu sakot - vispār nekā laba tur nebija, bet prieks no tā bija neizmērojams. Ilgs mūžs gan tam verķim nebija - kkāda iemesla pēc virzulis noķīlēja tā, ka klanis saliecās U formā un salauza arī virzuli, tas bija uz šosejas, braucot uz ~70 km/h - pēkšņi nometa pa mēmajiem! Superīgas bērnības atmiņas!

toreiz ar tām primitīvām tehnikām prieks par katru rūcienu bija neizmērojams - tādu prieku tagad nevar izjust nekādā krutā mašīnā !!!

Pāris gadus atpakaļ nopirku galantu.Pacēlu bagažnieka paklājiņu - rezerves ritenis vietā,turpat arī atslēga un pacēlājs.Izbraukāju visu Latviju,pusi Igaunijas,un tikai pirms pārdošanas nejauši atklāju,ka tas ko es uzskatīju par mitsubishi zapasku patiesībā ir no 80 audi.... . Labi, ka NE REIZI NEIEVAJADZĒJĀS... Tā kā pērkot auto paskatieties vai tas ko jūs vadājat līdz nav tikai balasts.

Uggga Reģ.: 04.01.2006
0 0 Atbildēt

Par rezerves riteni runājot. Nopirku mašīnu, tajā pašā dienā -mīkstais. Stājos malā (zinu, ka zapaska ir, jo skatījos vai ir pilnais ritenis), domkrats arī ir, bet riteņatslēgas, kā izrādās, naff. Nācās stopēt, lietū. Pēc kādām 5 min lādzīgs onka apstājās, sākumā pasmējās par mūsdienu jaunatni, kas braukā bez nepieciešamajiem instrumentiem, bet, kad izstāstīju stāstu, tikai paintresējās pa cik ņēmu un kāds motors

rgcwtxkmt9729w9 Reģ.: 24.11.2004
0 0 Atbildēt

piparinjs rakstīja: nja. Visi te tik aktivi raksta kad atcerojos gadijumu ar javam. Bija laiks kad sezona tika parjaukti 5-7 motori jo ka pevelc rataa ar otro paris dienas tā dakšiņa jamaina. Šķelot motoru tas atpakaļ tika salikts uz līmi. Vienreiz tā netika želota kā rezultātā kloķene ne no vietas. Labi kad tika konstatēts uzreiz jo tiak likts vakarā un bijā besis umest virzuļus un cilindrus. savādāk lielāks jauciens.

Oooo! Šitais man atgādināja vienunopietnu atgadījumu!

Laukos bija kaimiņš, kas (līdzīgi kā es) tur parādījās tikai pa nedēļas nogalēm, darbadienās mācījās Rīgā. Tad nu vienreiz šis bija sadomājis savai Deltai mainīt eļļu, bet nevarēja to atrast šķūnītī. Prasīja vectēvam - kur licis; tas izstāsta, kur atrodas kanniņa, čoms nomaina eļļu, vēl izlaiž pāris apļus un noliek Deltu šķūnī, lai dotos atpakaļ uz pilsētu. Kārtējā vīkendā pēc pāris nedēļām šis ierodas atkal, domā pabraukāsies - bet nekā - Delta nekust no vietas - no ātruma arī nevar izņemt. Nu ko, šis domā - kaut kas noklemmējis - jājauc laukā motors. Vispirms domā nolaist eļļu, bet - tā netek laukā! Jamais neizpratnē - sāk jau šaubīties, ka pagājušo reiz nav ielējis eļļu, izbraucies un noķīlējis gaņģeni.. bet patiesība atklājās, kad motoru mēģināja izjaukt - grūti tas padevās - izrādās vectēvs bija sajaucis kanniņas un čoms eļļas vietā iegāza mēbeļu laku, kas pa p'aris nedēļām bija labi sacietējusi

Kindzulis Reģ.: 20.10.2002
0 0 Atbildēt

labaakais laikam bij Golpam mark1 meegjinaat izdauziit stupicas gultni neiznjemot sprostgredzenu

vairaak i bijushas hohmochkas kameer autbaazee straadaaju.. piem uazam (pilnpiedzinjas buhanka) peec kaarbas salikshanas kastiitee iebeert paaris liekus uzgriezjnjus kam protams sekoja kaarbas paarjaukshana ...

Piebaldzens Reģ.: 04.06.2006
0 0 Atbildēt

nesen dzirdeeju vienu t.s. mednieku staastu par Ceesu tehnisko apskati - viirs aizbraucis uz apskati un paarbaudot skanjas signaalu esot izbraakjeets - tipa par skalju esot IT KAA... Lai gan skanjas signaals ir bijis orgjinaalais!!! Pats smiekliigaakais esot bijis tas ka ka skanjas spalgums esot taapat ar ausi noteikts - tipa par SKALJU - bez JEB KAADIEM MEERIIJUMIEM!!!

voice Reģ.: 10.05.2006
0 0 Atbildēt

tālajos krievu laikos mums 25.videnē bija automācība, kas ietvēra sevī gan csn, gan uzbūvi, gan braukšanas nodarbības 3gadu garumā. īsi pirms izlaiduma, skolas boksos, kaut ko darot 53. gazonam , čomam uz galvas uzpilēja nedaudz bremžu šķidruma. rezultātā mati nogāja ~3cm pleķītī. tā kā bija 86.g. un černobiļa, mūs uzreiz pēc skolas beigšanas gribēja paraut krievos (BC kategorija taču). čoms pēdējā medkomisijā nodemonstrēja caurumu galvā un paskaidroja, ka "naverno ot kakoj-to koški palučil". rezultātā nozīmējums uz 2 nedēļām uz barbisa ielas triperbāru un "atsročka" uz gadu.

VIECYS Reģ.: 13.02.2007
0 0 Atbildēt

Senos laikos IŽ-Jupim pēc motora remonta šamo ar kurbuli nesanāk piešķilt.Jāstum!Pēc dažiem metriem viens stobrs darbojas otrais ne,ručka līdz galam ,es tik piestumju un taja momentā pieslēdzas neejošais.Mociks ratā,nepaspēju pat rokas atlaist,pavilkos bik līdzās un nostiepāmies gar zemi.

Pēc tam orģinālos ragus nomainīju uz krosa(tie ir platāki).Testēju-samērā taisns gabals līdz mežmalai ,tad jāapgriežas.Lēni ripinot ar pirmo gaņģi griežu stūri pa kreisi,bet šim priekša gaisā-negaidīju un gar zemi.Izrādījās gāzes trosīte par īsu palikusi.

Ksneps Reģ.: 01.08.2004
0 0 Atbildēt

Bij viens stulbs gadījums. Radiniekam negāja mopēds rīga... Takā es no tehnikas sapratu krietni vairāk - tad es ķēros pie dzinēja remonta. Viss pārējais bija ļoti labā kārtībā saglabājies. Pēc pāris studnu regulēšanas un taisīšanas beidzot mopēds ierūcas. Izbraucu līkumiņu un konstatēju, ka iet ritīgi labi. Iedodu radiniekam izbraukt un šis pirmajā līkumā nenoturējās un pilnā ātrumā iebrauca meliorācijas grāvī. Mopēds pašam virsū, seja ar degvielu un eļļu nolieta, uz kājas apdedzinātas svītras no mopēda cilindra un mopēds pa galam... Viss saliekts un tā arī viņš vairāk nekas netika braukts... Žēl, bija labs mopēds.

batka Reģ.: 17.01.2007
0 0 Atbildēt

tai gravi eļļa bij sagazta???Kur viņš to muti ar eļļu nosmereja nesaprotu

Arnijs Reģ.: 01.06.2002
0 0 Atbildēt

Labi.... padaliishos , ka es ar!

Kaadas paaris nedeeljas piestraadaaju par autoelektrikji kolchozaa. Gaz - 51 nokuupeejis starteris. Pavisam.

Noliktavaa nav! To es zinu. Bet shoperis ir citaas domaas. Esot redzeejis - plauktaa kko traki liidziigu. Saku: nu ja vari uzlikt - liec! Starteris vizuaali 1:1, bet no traktoriisha DT-20, ar preteejo grieshanaas virzienu. kadrs prieciigs aizskrien un peec pusstundas ir atpakalj starojoshu feisu. Sak - ko d irs, krukjii kaa nelabais, tikai auto vairs negribot lekt. Lai naakot apskatiities. Un arii akji esot izzagjeejis gandriiz sausu. Apskatiijos.... teicu, ka viss ir OK, bet noteikti apgriezieni par maziem un lai njem un piepaliidz ar kurbuli, kameer koleegjis startee Pats staaveeju malaa un skatiijos uz shopera sejas izteiksmi tajaa briidii, kad KURSH - KURU

VIECYS Reģ.: 13.02.2007
0 0 Atbildēt

Senajos labajos laikos,kad bendžu nevarēja pitiekamos daudzumos iegādāt,mēs čoma vošelim dīzeli pilējām pie benzīna.Grūti gāja līdz iedarbināja,kad uzsila gāja lopā.Tikai dūmi bija pamatīgi biezi un balti.LORDI paliktu ēnā.

Ksneps Reģ.: 01.08.2004
0 0 Atbildēt

batka rakstīja: tai gravi eļļa bij sagazta???Kur viņš to muti ar eļļu nosmereja nesaprotu

Nezinu, no bākas kaut kādā veidā izlija... Mopeds bija apgāzis un pats viņš gulēja zem tā.

shmurger Reģ.: 29.10.2006
0 0 Atbildēt

Ksneps rakstīja:

batka rakstīja: tai gravi eļļa bij sagazta???Kur viņš to muti ar eļļu nosmereja nesaprotu

Nezinu, no bākas kaut kādā veidā izlija... Mopeds bija apgāzis un pats viņš gulēja zem tā.

tiem mopeediem elljas toc nebija...

Elfiic Reģ.: 12.06.2004
0 0 Atbildēt

Man gan tas stāsts nav gluži par remontdarbiem, bet, pamanot, ka te citi arī dalījās ar piedzīvojumiem uz ceļiem/bezceļiem- atcerējos es arī savas famīlijas topa gājienu. Tas bija briesmīgi daudz gadus atpakaļ, vēl krievu laikos. Mana oma ar opi un manu mammu uzaicināti ciemos, uz glaunu pasākumu(kāzu jubileja pirtī). Pirms tam, protams, notiek teju vai 5h priekšdarbi- matu veidošana, tērpu izvēle... smaržas. Nu kā jau pieklājās. Ceļš patāls, un pusceļā ved gar cūku fermu. Vectēvs jūtās varens ar savu žiguli- nebrauks apkārt, kur normālāks ceļš iet, bet gar to kūti- pa taisno. Nu lieki piebilst, ka iesēdās.... vircas bedrē un mana mamma ar omu kāpā ārā stumt. Kā jau īstenām sievietēm pienākās, nostājās aizmugurē- kārtīgi aiz riteņiem... Atbrauca mājās pēc stundas... Abas skaisti aplipušas maziem sū... pikucīšiem no matu galiņiem līdz papēžiem. Par smaku jau nemaz nerunājot

TDI Reģ.: 29.01.2002
0 0 Atbildēt

shmurger rakstīja:

Ksneps rakstīja:

batka rakstīja: tai gravi eļļa bij sagazta???Kur viņš to muti ar eļļu nosmereja nesaprotu

Nezinu, no bākas kaut kādā veidā izlija... Mopeds bija apgāzis un pats viņš gulēja zem tā.

tiem mopeediem elljas toc nebija...

3piliites karterii - ganjgjenei .

Rolands85 Reģ.: 01.10.2006
0 0 Atbildēt

Nu man pagaidām stulbākais bija, kad velkot degvielas trubiņu nost no moča karboratora trāpīju sev acīs ar benzīnu. Pēc tam kaut kā aiztaustījos līdz vannasistabai un tur 30 minūtes skaloju acis. Grauž šausmīgi.

Jā, un vēl bija kādreiz gadījums ar mopēdu " Gauja". Stūre šim īpaši labi neturējās, nu ņēmu un kārtīgi pievilku (mehānisms kā velosipēdam) . Testa braucienā pārsteigums - stūre pēkšņi atdalās un automātiski tiek padota vairāk gāze(sajūga nav vispār). Labi ka apdauzīju tikai vienu kāju noveļoties. Skats, protams, rēcīgs.

Ar autiņu pagaidām nekāda lielā misēšanās vēl nav sanākusi.

batka Reģ.: 17.01.2007
0 0 Atbildēt

TDI rakstīja:

shmurger rakstīja:

Ksneps rakstīja:

batka rakstīja: tai gravi eļļa bij sagazta???Kur viņš to muti ar eļļu nosmereja nesaprotu

Nezinu, no bākas kaut kādā veidā izlija... Mopeds bija apgāzis un pats viņš gulēja zem tā.

tiem mopeediem elljas toc nebija...

3piliites karterii - ganjgjenei .

batka Reģ.: 17.01.2007
0 0 Atbildēt

kur rigai ir ganģenite kur tas tris piles ieliet

TDI Reģ.: 29.01.2002
0 0 Atbildēt

batka rakstīja: kur rigai ir ganģenite kur tas tris piles ieliet

taatad R12,16, Deltai , ganjgjeniites nabij , ja ?

bizenajs Reģ.: 20.09.2002
0 0 Atbildēt

1997. gadaa piestraadaaju 2 meeneshus vaacijaa par traktoristu, braucu ar CI 200, laikam taa saucaas tas lielais briinums, darbiibas vieta 40 km no Berliines centra Wernsdorfas ciems. kaadu riitu uztankojoties, ieleecu trakjii, muzonu uz pilno, kondiwen iekshaa un aidaa, uz lauku peec siena. kad biju jau nobraucis kaadus km 3, man garaam panesaas ugunsdzeeseji ar migalkaam, veel peec km mani aptureeja kaads vaacietis, sakot, ka es ir dulls, ka pazaudees taa visu diizeli, ibiomakj vaacinju nebiju uzlicis, solaaris pa asfaltu izlaistiits teju 4km garumaa, peecaak ieleeju klaat veel 30 litrus, saimniekam uzlika sodu 2000 DM par jams mani kaartiigi otimel vaardos... kad braucu atpakalj pildiities, viss celjsh pilns sarkanu viirinju, kas ber uz diizelja sarkanas smiltis, jauc kopaa un tad vaac nost no celja, koro4 darbs apmeeram 30 cilveekiem uz 2-3 stundaam bij

aluslacejs Reģ.: 01.08.2003
0 0 Atbildēt

Manam escortam gadijās,ka aķis tukš bija,lai nebūtu jāstum pārmetām no cita auto ,par cik bija pustumsa nepamanijām ,ka + un - ir otrādāk, vot i nosvila kādi tur vadi ,tad eskorc bija tikai iestumjams

DeSuns Reģ.: 20.11.2002
0 0 Atbildēt

Dazhus gadus, laikam divus, atpakalj, sadomaaju savai vecai 323F 91.g. nomainiit elju motoram. a 323F, kaa esat redzeejushi, mashiina ta taada zema dikti. Nu tad es pagalmaa sadabuuju kautkaadu blekja bljodu, pabaazu zem auto un pats knapi aizspraucos un atskruuveeju skruuvi-izleeju elju. Tad meegjinaaju filtru nomainiit un taa arii tas neizdevaas, nekaadi atskruuveet nevareeja. Nu nospljaavos un saleeju taapat jauno eslju, ar domu ka veelaak kaadaa servisaa nomainiishu to filtru.

Saleeju tik cik bij vajadziigs-3,5litri. Skatos liimenjraadii- raada ka baigi daudz, paaraak daudz saliets, bet tas laikam taapeec, ka biju darbinaajis pirms tam motoru un tas liimenis nepatiesi raadiija, meegjinaaju vairaakkaart pa jauno notiirot meeriit, bet skaidriibaa netiku, kursh iistais liimenis uz taa eljainaa stienja. Nu neko. Saaku braukaat.

Naakamaa riitaa atkal paarbaudiiju to liimeni- tas pats, nevar saprast, cik tur ir, viss stienis eljains. Un taakaa bij laikam sestdiena, tad devos uz laukiem.

Turpceljaa kautkaa saaka chakareeties aatrumi un krist aaraa 4tais aatrums, bet es veel iisti nesapratu kas notiek...

Sveetdiena atpakaljceljaa uz Riigu saakumaa pazuda ceturtais un tad taa strauji- izbeidzaas otrais aatrums un kirdikt un neviens vairs aatrums un pat ne neitraalais!...

Kauns atziit, bet biju izskruuveejis motora eljas skruuves vietaa aatrumkaarbas eljas skruuvi un iztecinaajis vinju sausu un motoraa sagaazis klaat vecai eljai veel 3litri...

Tad tas man nelikaas smiekliigi, bet tagad pat ljoti.

Rezumee: ja kautkas jaaremontee, jaaskruuvee taadai zemai mashiinai, labaak tomeer tikt kautkur vinju pacelt lai redzi ko tur izdari

arba Reģ.: 16.12.2002
0 0 Atbildēt

Lasot tas patiešām ir ļoti jauki

DeSuns Reģ.: 20.11.2002
0 0 Atbildēt

jauki arii peec am servisaa bij, ka meistars teic ka to taadu nebij redzeejis, ka gumijas visas kaarbai itkaa vesalas, bet ellja ne piliites! Izteica aizdomas, ka noteikti tie, no kaa nopirku autinju, esot uz fikso(leeto) salikushi vinju un kaarbai elju tik simboliski ieleejushi(pa maz). Es kluseeju

316i Reģ.: 11.12.2004
0 0 Atbildēt

DeSuns rakstīja: jauki arii peec am servisaa bij, ka meistars teic ka to taadu nebij redzeejis, ka gumijas visas kaarbai itkaa vesalas, bet ellja ne piliites! Izteica aizdomas, ka noteikti tie, no kaa nopirku autinju, esot uz fikso(leeto) salikushi vinju un kaarbai elju tik simboliski ieleejushi(pa maz). Es kluseeju

lejot aaraa, paskatiijies uz to ellu?? melna taksh nebija??

1 2 3 4 5 6 7 8 9 ..12
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti