Ozz rakstīja:
ibio rakstīja:
Ozz rakstīja:
SuperZigis rakstīja: ir jomas, kuras te ir Tūtē un kuras UZREIZ jārisina.
Veselības sistēma, slimnīcas, ceļi, tiesu vara, Ražošana, eksports, algas vidējēam un nabadzīgajam slānim, korupcija, izglītība,
Mazdist, tu vari pateikt, ka te viss ir kārtībā?
Viss IRkaartiibaa....
visi šie "nesakaartojamie "un nesakaartotie....
Zigi, zinaaji, ka mediciinai ir 3. lielaakais budzets
Nu un kur tas Veselības budžets ir ??? - 570 ļimoni kaut kā neredzās.
Vislabāk klājas Aizsardzības ministrijai un Zemkopības ministrijai
Pirmai ir garantēts budžets no NATO otrai no ES
A veselība ir pilnīgā tirsā, ar Eiropu var nemaz nesalīdzināt, jo pat gandrīz uz 1/2 atpaliekam no LT un EE. (Par veselības budžetu zinu ko runāju jo strādāju šajā jomā)
salīdzinot pēc izdevumiem uz 1 iedzīvotāju atpaliekam no attīstītajām valstīm ap 10x
redzi, es arii mediciinaa straadaaju...
un uzskatu, ka mees sobriid esam gana efektiivaaki kaa r-eiropas mediciina ar visu vinju megafinanseejumu...
visi iirijas slieku ganinji veel jo projaam mo4ii uz LV apaarsteeties...
ja agraak tas bija tipa ka leetaak, tad tagad leetaak vairs nav, toties aatraak gan...tur vari meenesi viziiti pie daktera gaidiit...lai gan mediciina taapat kaa autoserviss ir maksas pakalpojums...
nu, tur ir ne tikai mēnesi jāgaida... uz atsevišķām lietām ir arī gadi. btw, tāpat kā pie mums.
piemēri: norīkojums pie kardiologa - 2 mēneši. Norīkojums pie... un tā tālāk. Pieraksts pie ģimenes ārsta - 3 nedēļas .
Kamēr dakteris mani iegribēs paskatīt, būšu jau miris. Nav cilvēka - nav problēmas.
Paraksti savākti,jauki!
Vismaz kaut ko varam tiem tur parādīt. Stulbi jau,protams, skan- mēs un tie...bet tāda ir relitāte. Kaut kad Viņi sāks respektēt Mūs.