JanJan rakstīja: Dažas piezīmes iz dzīves:
1) otrs disku komplekts vairumam parasti ir smukumam - vasarā uzliek lielākus, ziemā nomaina uz parastiem .
2) "nopirkšu otru disku komplektu un mainīšu pats" - jā, ir gana daudz cilvēki, kas tā dara, bet man liekas, ka beigās daudzi arī nospļaujas un aizved uz servisu nomainīt, jo pēkšņi atčuhņījas, ka pa nakti sola -5, bet ārā ir auksts un pretīgs laiks un īstenībā pašam nebūs laika čakarēties... Tad vēl jāatceras, ka riepas Tu jau maini reti, līdz ar to tas visticamāk nebūs 10 minūšu darbs gluži, nemaz nerunājot, ja iepriekš skrūves piegriestas par stipru vai nedod dievs vēl "ierūsējis" drusku. Nēnu, protams, ja Tev mājās ir attiecīgi elektriskie instrumenti, tad jau cita lieta... Bet nu vnk tad jāpadomā vai ir vērts un ir vēlme čakarēties 1-2h, sasmērēties un nosalt, bet toties ietaupīt 20 eur.
3) Stress un rindas - vajag nomainīt laicīgi, nevis sagaidīt, kad ir vai nu 30.novembris vai ārā no rīta ir -5 grādi... Šķiet, ka parasti sanāk nomainīt jau ap novembra sākumu, kad gaisa temperatūra 7 no rīta var jau būt ap nulli.
4) Ir mums tās ziemas visādas, citu ziemu jēga maza, citu ziemu riktīgi vajag. Nu nav mums tomēr UK klimats, kur mīnusi ir 1 nedēļu gadā bez maz vai. Atkarīgs jau arī cik daudz brauc un kādi ir maršruti, it īpaši, ja agros rītos jābrauc pa mazākas nozīmes piepilsētu ceļiem - visticamāk būs normāls apledojums. Es jau teiktu, ka tad prasītos kārtīgas ziemas riepas. Atceramies, ka te jau runājam par taupīšanu uz drošības rēķina... Protams, ja Tu ziemā mašīnu bez maz vai noliec nost un tik vīkenda uz veikalu brauc, tad atsevišķi ziemenes arī iespējams nav vērts pirkt (vismaz jaunas no dārgā gala).
Izlasot to otro punktu, man sāk palikt skaidrs, kāpēc brālēns [kurš dzīvo lietuvā, bet tomēr] stāsta ka daudzi cilvēki palikuši tizli un lai nomainītu cauru riepu, zvana tehniskajai palīdzībai [viņš to pieminēja, stāstot kāda viņam bija epopeja nomainīt savam bobikam riepu, pirmo reizi 7 gados]... Tevis nosauktās problēmas ir jebkura dzimuma sievietēm, man, piemēram, patīk tas arguments par sliktiem laikapstākļiem - ja vajadzēs, tad nomainīs - bet skrūve var būt pievilkta par stipru vai ierūsējusi, ja to darījis kāds cits. Un vispār nopietnie instrumenti ir pneimatiskie, bet lielākoties tam lieto trubu, jo reti kuram mājās ir divu virzuļu kompresors un laba pistole... :D 1-2 stundas - spēcīgs pārspīlējums - pusstunda max.