Ko darīt? Kā dzīvot tālāk?

Sviestnesis Reģ.: 26.01.2004

Labvakar. Lieta sekojoša,pirms nedēļas pāreģistrēju vienu auto uz sevi,nolēmu apdrošināt,iegāju ban (baltijas apdrošināšanas nams) mājas lapā, savadīju visus datus lai i-netā apdrošinātu,a šami saka,ka auto līdz aprīļa vidum ir apdrošināts un ātrāk kā 30 dienas pirms iepriekšējās OCTA termiņa beigām,to pagarināt nevar. Pamēģināju balvā un vēl baltā,tur ziņoja to pašu. Iegāju statjikā,šami saka to pašu,auto ir apdrošināts līdz 12.04. Nu ko,likās nedaudz dīvaini ka vecā apdrošināšana turpinās,bet nu ja tā,tad ko darīt,tak pat gribot neļauj tak drošināt. A šorīt mani aptur policija,gāja uz savu auto noskaidrot vai man OCTA ir. Atnāk un saka,tur kaut kas īsti nav skaidrs,bet centrālā datu bāze ziņo ka octas nav. Un man protokolu izsniedza,ka sods 60 ls un ja kas nepatīk,lai eju uz gaujas ielu skaidroties. Nupat mēģināju atkal caur i-netu vairākos apdrošinātājos pārliecināties vai varu to audi apdrošināt,visi ziņo,ka OCTA man līdz 12.04.2010 jau IR, un ka pašlaik to apdrošināt nevar. Nu ko darīt? Vai gaujas ielā kāds to gribēs un varēs pārbaudīt,un vai tas vispār var būt kā arguments lai man jau uzlikto sodu atceltu?

 
1 2
anonimikis Reģ.: 18.10.2002
0 0 Atbildēt

raksti uz LTABu sūdzību. Lai šie tev iedod izskaidrojumu, tikai tad uz Gaujas ielu.

seaman Reģ.: 18.08.2005
0 0 Atbildēt

vai tad pie pārºeģistrācijas vairs nav jāiesniedz derīga OCTA uz laimīgā jaunā īpašnieka vārda?!

kolumbs Reģ.: 27.12.2005
0 0 Atbildēt

Aprīkojies ar izdrukām, ka sistēma neļauj nopirkt un tad prasi skaidrojumus un strīdies.

Savādāk atklās kļūdu, izlabos un izrādīsies, ka OCTA tiešām nebija.

ursis Reģ.: 11.07.2002
0 0 Atbildēt

kaut kas pavisam,cau. taa vietaa,lai anuleetu vecaa saimnieka OCTA,taa karaajas datu baazee. te ir vainiigs iepriekseejais aptirsinaataajs,vai csdd ar klukstinju prieksgalaa. bet tas ka tev neljaava aptirsinaat,jo teh.pase tev ir... un ir redzams auto iipashnieks,man arii nav skaidrs. un kaa to pieljaava klukstinja kantoris ??? : O ,bez deriigas OCTA s man to nav ljaavushi dariit,tagad ir savaadaak?

japcar Reģ.: 09.09.2008
0 0 Atbildēt

Nu bet pats arī labais. Tak skaidrs kad vecā OCTA nav derīga jaunajam auto īpašniekam. Braukt bes OCTAs un mentiem mēģināt iestāstīt kad kaut kāda kreisā interneta lapa rāda kad mana OCTA ir derīga arī ir bērnišķīgi.

Kā jau Kaksis rakstija- raksti sūdzību uz LTAB lai paskaidro kurai institūcijai vajadzēja veco OCTA no-nullēt (CSDD visticamāk).

Bet pa lielam- Tev auto bija jāapdrošina- ja interneta kalkulatori rāda kad OCTA ir- vajadzēja doties uz pašu apdrošināšanas kantori- uzrādīt savu jauno Tehnisko pasi un apdrošināt.

Sviestnesis rakstīja: Labvakar. Lieta sekojoša,pirms nedēļas pāreģistrēju vienu auto uz sevi,nolēmu apdrošināt,iegāju ban (baltijas apdrošināšanas nams) mājas lapā, savadīju visus datus lai i-netā apdrošinātu,a šami saka,ka auto līdz aprīļa vidum ir apdrošināts un ātrāk kā 30 dienas pirms iepriekšējās OCTA termiņa beigām,to pagarināt nevar. Pamēģināju balvā un vēl baltā,tur ziņoja to pašu. Iegāju statjikā,šami saka to pašu,auto ir apdrošināts līdz 12.04. Nu ko,likās nedaudz dīvaini ka vecā apdrošināšana turpinās,bet nu ja tā,tad ko darīt,tak pat gribot neļauj tak drošināt. A šorīt mani aptur policija,gāja uz savu auto noskaidrot vai man OCTA ir. Atnāk un saka,tur kaut kas īsti nav skaidrs,bet centrālā datu bāze ziņo ka octas nav. Un man protokolu izsniedza,ka sods 60 ls un ja kas nepatīk,lai eju uz gaujas ielu skaidroties. Nupat mēģināju atkal caur i-netu vairākos apdrošinātājos pārliecināties vai varu to audi apdrošināt,visi ziņo,ka OCTA man līdz 12.04.2010 jau IR, un ka pašlaik to apdrošināt nevar. Nu ko darīt? Vai gaujas ielā kāds to gribēs un varēs pārbaudīt,un vai tas vispār var būt kā arguments lai man jau uzlikto sodu atceltu?

Pirmais Reģ.: 16.05.2003
0 0 Atbildēt

samaksā 60 lašus un neņaudi

Shiirs Reģ.: 13.07.2006
0 0 Atbildēt

nebrinieties.

man bija ljoti liidziigi. parrakstiju uz sevis vienu auto. aizgaju apdirsinaat. dzheks man izprinte polisi, es visu samaksaju. aizbraucu maajaas. paskatos polisi, a tur kaa apdirsinaataajs staav vecais iipashnieks, kautgan auto jau uz manu vaardu. vot taa.

japcar Reģ.: 09.09.2008
0 0 Atbildēt

Bet kurš topika autoram varēs uzrakstīt bumāgu kad viņš nav rižais. Jo interneta kalkulatori jau kā sākuminfo izmanto AM numuru un tehniskās pases talonu. Un ja man vairāki avoti i-netā(kuri izmanot kopīgo DB) apgalvo OCTA ir- tad kuram jāsaka paldies kad info nav updeitota?

Kurš atbildēs par šo bezpregelu pret tautu? 60 laši ir gana liela nauda ko tāpat aiz neko darīt noskaitīt negribās.

Varbūt LTAB tiešāmiedos spravku kad saimnieks nevainīgs, kad apdirsinātāju kantoris XXX/CSDD ir muļļas, nav izdarījuši savu darbu un policistu onkuļi Gaujas ielā piedos!

japcar Reģ.: 09.09.2008
0 0 Atbildēt

Turklāt ja vēl tagad situācija nav salabota un joprojām i-neta kalkulatori uzrāda kad "OCTA ir"

Es topika autora vietā sāktu ar LTAB. Parādītu- wo rekur man saka kad OCTA ir, bet rekur man ir CP protokols. Kā būt, ko darīt.

Jo pilsonis taču gribēja AM apdrošināt un necentās negodprātīgi ie***ist 5LVL un nepirkt OCTA

Pirmais Reģ.: 16.05.2003
0 0 Atbildēt

nu, cik sapiķoji?

cezars2 Reģ.: 22.09.2004
0 0 Atbildēt

Vēlviens iemesls doties uz apdrošinātāju kantori un visu kārtīgi noskaidrot. Neesmu pret i-neta štellēm, bet labāk lietas kārtot aci pret aci. Kā nekā OCTA ir būtiska lieta - a ja nu būtu nošķilis kādu krutu mersi varētu 60LVL ik mēnesi atlobīt visu dzīvi!

Sviestnesis Reģ.: 26.01.2004
0 0 Atbildēt

Kāda škirba aci pret aci vai inetā?

Biju iegājis šodien Baltas filiālē dominā,šami arī saka,tak auto ir apdrošināts,ko cepies,brauc tik. nē,nu protams piedāvāja apdrošināt dubultīgi,ja jau vēlos divas octas vienlaicīgi,inetā tiešām tādas iespējas nebija.

Nu biju es tajā LTAB, un tur tāds,galīgi ieciklējies onka,ar tekstu "likumi ir jāzin,pašam jāseko līdz,jāsaprot ka nevarēja braukt un ja 3 vietās saka ka ar octu viss o.k,tad vaig pameklēt vēl,apdrošinātāju ir daudz,gan jau kāds arī varētu apdrošināt,vopšem atšuva mani,aizsūtīja pie apdrošinātāja,no kura sistēmā vēll līdz šim karājās infa,ka automašīnai octa ir.

Sviestnesis Reģ.: 26.01.2004
0 0 Atbildēt

Nu ko,aizbraucu pie iepriekšējā apdrošinātāja,skaidroju kas par lietu,šami saka,ka iepriekšējam saimniekam,auto pārdodot,vajadzēja atnākt un pārtraukt apdrošināšanas līgumu tad tā infa no tīkla pazustu.kad prasīju,a napig visi apdrošinātāji redz ka auto ir octa,a policija redz,ka naf? Izrādās ka poliči skatās caur saimnieka datiem,a pārējie caur autosa nummuru un to,ka teh. pase un arī saimnieks ir cits nemaz uzreiz datu bāzē neredz.nu vopšem kaut kāds bardaks sanāk. Cik saprotu,tad to infu būtu jākārto LTAB,balstoties uz csdd jaunākiem datiem,a šamiem tas viss,kā izskatās,ir pie vienas vietas.

Nu uzrakstīja man tas apdrošinātājs izziņu par to,kāpēc tīklā bija infa par derīgu octu. Novāca to infu no tīkla. Gaujas ielā uzrakstīju paskaidrojumu-iesniegumu,kurā norādīju ka neesmu ļaunprātigs ne-apdrošinātājs un lūdzu nesodīt,pievienoju to izziņas kopiju,pievienoju izdrukas no vairāku apdrošinātāju mājas lapām,kur man stāsta,ka octa ir spēkā un lai mēģinu drošināt vēlāk,piebildu iesniegumā ka dziļi cienu ceļu satiksmes noteikumus un katru cp inspektoru personīgi un dziļi,kā arī ka aprošināšu auto jau rīt, un to visu atstāju izskatīšanai sekretariātā. 30 dienu laikā man atsūtīšot atbildi pa pastu.

Sviestnesis Reģ.: 26.01.2004
0 0 Atbildēt

moš rīkot tagad totalizātoru par to,ko atbildēs? varbūt tā izdosies atpelnīt gaidāmo soda naudu?

anonimikis Reģ.: 18.10.2002
0 0 Atbildēt

es nezinu vai šie tur var atcelt protokolu. jo sodu tev mazāku par 60Ls noteikt nevar nekādi, tagad ir no tiem 60 minimums.

Sviestnesis Reģ.: 26.01.2004
0 0 Atbildēt

anonimikis rakstīja: es nezinu vai šie tur var atcelt protokolu. jo sodu tev mazāku par 60Ls noteikt nevar nekādi, tagad ir no tiem 60 minimums.

Nu tas tak ir pat protokolā rakstīts,ka ja nepiekrītu cp inspektora lēmumam,tad lai eju uz gaujas ielu,un tur lietu pārskatīs,runāt jau ne ar vienu neļāva,tik atstāt iesniegumu un pievienot tam,nu ko tur vēlos. Tātad kāds iespējams ka to papīru kaudzi papētīs un tad dos jau galēju cp lēmumu.

Sviestnesis Reģ.: 26.01.2004
0 0 Atbildēt

lai gan fakts,ka ticība man ir maza,ka kāds tur centīsies ko īpaši iedziļināties un izprast...,jo domāju ka esmu tāds ne pirmais,ne pēdējais ar līdzīgu "auzu", un ja tā octa-s sistēma būtu sakārtota līdz ar jauno likumu,ka pārakstot tā nav jāuzrāda uz jauno īpašnieku, tad jau šādu "ņepoņatku" nebūtu.

Sviestnesis Reģ.: 26.01.2004
0 0 Atbildēt

A kārtības tak nav,tā vietā strādā "malējā" noteikšanas sistēma,kurš vājāks,tas arī būs malējais,gluži kā vecajos labajos laikos,dzīvojamo māju pagalmos. un kurš tad te,starp valsts iestādi,apdrošinātāju kompāniju un parastu pisloni būs tas vājākais un malējais?

recluse Reģ.: 04.01.2003
0 0 Atbildēt

Ja atzīs par apzinātu pārkāpēju, raksti eiropai par cilvēktiesību pārkāpumiem, var pa vietējo TV paraudāt, zaudēt tāpt neko nevar.

Jēga protams nekāda, bet varbūt tomēr paveicas.

aizejošais Reģ.: 23.05.2005
0 0 Atbildēt

recluse rakstīja: Ja atzīs par apzinātu pārkāpēju, raksti eiropai par cilvēktiesību pārkāpumiem, var pa vietējo TV paraudāt, zaudēt tāpt neko nevar.

Jēga protams nekāda, bet varbūt tomēr paveicas.

ļoti liela jēga paraudāt skaļi un pie lielā zvana

varbūt un cerams lielbiezie apdirsināšanas kungi sapratīs ka viņu slavas apdziedātā octa sistēma nemaz tik superpareiza naff...

recluse Reģ.: 04.01.2003
0 0 Atbildēt

Tā īpaši jau neviens apdirsinātājs nekad naff uzsvēris, ka tā sistēma ir labākais autovadītājiem.

Tāpat mentam vulgaris ir dziļi pie pakaļas vai tas ir apzināts pārkāpums, galvenais tak ir nauda, nevis drošība vai cilvēku dzīvība un elementāra situācijas izpratne.

Pirmais Reģ.: 16.05.2003
0 0 Atbildēt

Sviestnesis rakstīja: Nu ko,aizbraucu pie iepriekšējā apdrošinātāja,skaidroju kas par lietu,šami saka,ka iepriekšējam saimniekam,auto pārdodot,vajadzēja atnākt un pārtraukt apdrošināšanas līgumu tad tā infa no tīkla pazustu.kad prasīju,a napig visi apdrošinātāji redz ka auto ir octa,a policija redz,ka naf? Izrādās ka poliči skatās caur saimnieka datiem,a pārējie caur autosa nummuru un to,ka teh. pase un arī saimnieks ir cits nemaz uzreiz datu bāzē neredz.nu vopšem kaut kāds bardaks sanāk. Cik saprotu,tad to infu būtu jākārto LTAB,balstoties uz csdd jaunākiem datiem,a šamiem tas viss,kā izskatās,ir pie vienas vietas.

Nu uzrakstīja man tas apdrošinātājs izziņu par to,kāpēc tīklā bija infa par derīgu octu. Novāca to infu no tīkla. Gaujas ielā uzrakstīju paskaidrojumu-iesniegumu,kurā norādīju ka neesmu ļaunprātigs ne-apdrošinātājs un lūdzu nesodīt,pievienoju to izziņas kopiju,pievienoju izdrukas no vairāku apdrošinātāju mājas lapām,kur man stāsta,ka octa ir spēkā un lai mēģinu drošināt vēlāk,piebildu iesniegumā ka dziļi cienu ceļu satiksmes noteikumus un katru cp inspektoru personīgi un dziļi,kā arī ka aprošināšu auto jau rīt, un to visu atstāju izskatīšanai sekretariātā. 30 dienu laikā man atsūtīšot atbildi pa pastu.

es lieku 5ls, ka sods būs

Pirmais Reģ.: 16.05.2003
0 0 Atbildēt

kad mēs degpunktā un tautas balsī par šo dzirdēsim...

p.n.

tas, ka trešdienas domburšovā šī tēma būs, tas jau ir 100punkti

Sviestnesis Reģ.: 26.01.2004
0 0 Atbildēt

Pirmais rakstīja:

Sviestnesis rakstīja: Nu ko,aizbraucu pie iepriekšējā apdrošinātāja,skaidroju kas par lietu,šami saka,ka iepriekšējam saimniekam,auto pārdodot,vajadzēja atnākt un pārtraukt apdrošināšanas līgumu tad tā infa no tīkla pazustu.kad prasīju,a napig visi apdrošinātāji redz ka auto ir octa,a policija redz,ka naf? Izrādās ka poliči skatās caur saimnieka datiem,a pārējie caur autosa nummuru un to,ka teh. pase un arī saimnieks ir cits nemaz uzreiz datu bāzē neredz.nu vopšem kaut kāds bardaks sanāk. Cik saprotu,tad to infu būtu jākārto LTAB,balstoties uz csdd jaunākiem datiem,a šamiem tas viss,kā izskatās,ir pie vienas vietas.

Nu uzrakstīja man tas apdrošinātājs izziņu par to,kāpēc tīklā bija infa par derīgu octu. Novāca to infu no tīkla. Gaujas ielā uzrakstīju paskaidrojumu-iesniegumu,kurā norādīju ka neesmu ļaunprātigs ne-apdrošinātājs un lūdzu nesodīt,pievienoju to izziņas kopiju,pievienoju izdrukas no vairāku apdrošinātāju mājas lapām,kur man stāsta,ka octa ir spēkā un lai mēģinu drošināt vēlāk,piebildu iesniegumā ka dziļi cienu ceļu satiksmes noteikumus un katru cp inspektoru personīgi un dziļi,kā arī ka aprošināšu auto jau rīt, un to visu atstāju izskatīšanai sekretariātā. 30 dienu laikā man atsūtīšot atbildi pa pastu.

es lieku 5ls, ka sods būs

likme ir pieņemta. Solu pretīm tik pat. Ka nebūs. Kādas vēl būs likmes?

Sviestnesis Reģ.: 26.01.2004
0 0 Atbildēt

Katrā Pilsonī tomēr mīt kaut neliels,bet optimists,nu vismaz līdz pirmajām izmaksām.

1 2
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti