Es braukāju ar 1988.g mazda 626 kupeju. braukāju ar to jau 6 gadus un drīz būšu ar to jau 200 000 km nobraucis.
Kamēr tas auto kalpo man, nevis es kalpoju tam auto, es ar to braukšu. Jo ir tik patīkami, ka Tev nav autoproblēmas. Un ja nav problēmu, kāpēc viņas meklēt?
Veca auto plusi:
1. Uz ceļa Tevi respektē (priekšā nelien.u.tt) -jo laikam saprot - šim nav ko zaudēt.. un šis var arī neiespringt uz bremzēšanu.
2. Nav jādomā par kaut kādām garāžām, maksas stāvvietām. Man savu auto pat slinkums kļuva pagalmā dzīt. Jau trešo ziemu turu maģistrālās ielas malā.un pilnīgi vienalga, ka sālskaisītājs katru rīto no nokaisa ar sāli.
3.Nav jāuztraucas par spoguļu, lukturu,bamperu zādzībām. Nav arī Kasko un nav pēc tam'čakara ar apdrošināšanas remontiem. man ziemā bija viens golf 3 pa aizmuguri kārtīgi ievilcis. Kopumā bampers uizturēja godam, lai arī buktes tuvumā ir redzamas... un zinat ko.. man pat bija slinkums nodarbities ar saskaņotā rakstīšanu. Metu mieru un laidu golfa opapu "vaļā"
4. Es nezinu ko nozīmē vārds "diagnostika" (neskaotities uz to ka auto ir pilnībā aprīkots ar gaisda masas mērītājiem, pilno iešprici, EGR,u.t.t). Mūslaikos laimīgs var būt tas, kam nav problēmu ar auto elektroniku.
5. Vispār braucu mierīgi un priekš auto saudzējoši, taču braucot ar šādu auto nav arī jāuztraucas par ceļu stāvokli, bedrēm u.t.t.
Uzskatu ka par 1000 eiro varatrastu labu labo auto..ja vien auto iegādājas nevis ar emocijām, bet ar vēsu prātu.
Un uzkatu - kādā valstī dzīvojam - ar tādiem auto arī jābrauc.
Kopumā pie stūres esmu braucis ar apmēram 30 dažādiem auto (kablukiem, mazauto, premiumu, džikpiem). (pats biju izbrīnīts, kad saskaitīju). Secinājums - ja pēc tā visa joprojām ar to veco auto braucu -tad laikam nemaz tik slikts tas nav.