DekstersFF rakstīja: Kas ir 'kāpu' speciālists?
Ja par pašu faktu, ka kūdrasmums ir daudz- kurš to var noliegt?? 10 % Latvijas teritorijas ir purvi, no tiem tikai 3% tiek izmantoti ieguvei. Nevis 3% LV teritorijas, bet tikai 3% no 10 % .
Kūdra vairumā gadījumu pieder Latvijas valstij, tas ir mums visiem, ko stulbi, nezinoši utt cilvēciņi ir atdevuši ārzemju uzņēmumiem, kuri to naudu izved ārā. Latviešu ļetracisms, skaudīgums,slinkums utt.
Tagad tuvojas 25 gadu periods, kad ne sevišķi izdevīgie līgumi beigsies un jāslēdz jauni. LAtviešu uzņēmējipa šo laiku ir sapratuši, kā un kam var pārdot šo augstvērtīgo mūsu produktu un tāpēc parādās aktivitātes.
Apmeram šitā.
PS. To, ka es nedod Dievs kaut ko nopelnīšu un man baigi vajag, to es jau zinu, vari nerakstīt, Pirmais.
Starp citu - ja neesi pamanījis, tad Pirmajam ir pokui cik kurš nopelna...
Pirmais ļoti labprāt redzētu, ka tiek iestrādāti jauni purvi un iegūtā kūdra eksportēta - pac teici, ka kūdras tirgū pietrūkst....
vispār jau labāk būtu vest ārā nevis pliku beramkūdru, bet dajebkādu kūdras pārstrādes produktu...
bet bāleliņi uzskata, ka viens melnais stārķis ir svarīgāks par iespēju valstij dajebkad atdot parādus....
pirmai ir par to lai varētu sakarīgi iekopt jaunus purvus, izstrādāt tos...
protams ir jābūt sabalansētam tam pasākumam - ja patreiz pa sviestmaizi tos purvus ir dabūjuši visādi dāņi un vācieši.... manuprāt nebūtu gudri pa vēl lielāku sviestmaizi tos atdot vietējiem (īpaši pietuvinātiem un ar valsts noslēpumu aizslepenotiemipašiem līgumiem) bāleliņiem, kas "baigi grib strādāt" bet jamiem nav naudas ko nomaksāt nodokļu parādus...