Pirmais rakstīja:
es piedāvāju ievākt 2 maisiņus paraugam un kūdras ekesperts varētu pagaršot un pateikt - šitās negranulējas, bet šitās nefiltrējas, tāpēc neder
Izdari tā un aizej uz celtniecības materiālu laboratoriju. Pastāsti par rezultātiem.
Pirmais rakstīja:
es piedāvāju ievākt 2 maisiņus paraugam un kūdras ekesperts varētu pagaršot un pateikt - šitās negranulējas, bet šitās nefiltrējas, tāpēc neder
Izdari tā un aizej uz celtniecības materiālu laboratoriju. Pastāsti par rezultātiem.
i_edgars rakstīja:
Pirmais rakstīja:
pastāsti kāpēc tiek mainītas smiltis metru biezā kārtā tajā vietā zem asfaltēta ceļa???
kāda filtrācija un granulācija?
latvijā tak ceļi esot tik slikti tāpēc, ka apakšā esot pārāk mīksta grunts, kas šūpojoties un laužot asfaltu
A vot šito es ar negribu saprast! Pašlaik kad notiek gruntīgs eremonts iebāzu degunu katlavanā un biju šokā.... Asfalts vairāk par 50 cm vairākos slāņos, bet salauzīts bija tikai virsējais! Apakšējos slāņus ceļinieki vēl noņēmās lai izzāģētu un salauztu.
Nakuj bojājas tikai asfalta virsējā kārta? Pamts, un visa smilts takšu viena un tā pati visām kārtām!!
P.s. augšējo kārtu čaļi vietām pilņīgi ar šufli noskrubināja!
T.i. Staļina, Hruščova, Brežņeva laikos mācēja asfaltu klāt, bet Kuprainā laikos aizmirsa kā to dara? Vai sļas vannas pie vainas, jo pārkrautie baļķvedēji, kurus vaino brauc pa visām kārtām pāri vienādi!
Pastāsti, kā var saplaisāt tikai virskārta asfaltam, dikti interesanti palika.
Nu ?
PS. Tas, ka padlaikos viss bija pareizi, par to šaubu nav.
DekstersFF rakstīja:
Nu ?
ja es zinātu, tad te neprasītu!! Visas kārtas pad laikos tika taisītas. Tūdaliņi tikai kādas 4 reizes lāpīja.
i_edgars rakstīja:
DekstersFF rakstīja:
Nu ?
ja es zinātu, tad te neprasītu!! Visas kārtas pad laikos tika taisītas. Tūdaliņi tikai kādas 4 reizes lāpīja.
Tāpēc, ka nevar. Tas,ka tu neredzēji plaisas,nenozīmē, ka to tur nav.
Bet ir viens labums- ne nu tev prasīs un ne no tevis tur kas atkarīgs. Turpini kladzināt, vecais čangal. Uzkāp uz krāsns.
uz jaunajām pareizajām smiltīm ceļi stāvēs 200 gadus
deksters - āmurs, labākajā gadījumā - kuvalda.!.!.!.!
DekstersFF rakstīja: Tas,ka tu neredzēji plaisas,nenozīmē, ka to tur nav.
Bet ir viens labums- ne nu tev prasīs un ne no tevis tur kas atkarīgs. Turpini kladzināt, vecais čangal. Uzkāp uz krāsns.
1. Pagaidām vēl nenēsāju lēcas un skaidri bija saskatāms ka plaisu nav pēc virsējā asfalta kārtas nokasīšanas. naturāli ar šufli!! Nekādas frēzmašīnas nelietoja. Nākamās kārtas jau lauza atspērušies ar visiem jaudīgajiem ekskavatoriem.
Paldies dievam, ka tev ar neprasīs - čiul. Sēdi vien savā purvā un pūsti tālāk.
i_edgars rakstīja: Nākamās kārtas jau lauza atspērušies ar visiem jaudīgajiem ekskavatoriem.
Ar visiem reizē lauza?
i_edgars rakstīja:
DekstersFF rakstīja: Tas,ka tu neredzēji plaisas,nenozīmē, ka to tur nav.
1. Pagaidām vēl nenēsāju lēcas un skaidri bija saskatāms ka plaisu nav pēc virsējā asfalta kārtas nokasīšanas. naturāli ar šufli!! Nekādas frēzmašīnas nelietoja. Nākamās kārtas jau lauza atspērušies ar visiem jaudīgajiem ekskavatoriem.
Paldies dievam, ka tev ar neprasīs - čiul. Sēdi vien savā purvā un pūsti tālāk.
Tev noteikti vajag sākt nēsāt tās lēcas.
Šodien pa radio dzirdēju, ka cīņai ar krīzi Spānijā dažas skolas izmanto sekojošu paņēmienu - iekasē nodevu no tiem skolēniem, kas uz skolu nes pusdienas no mājām.
Tad nu sapratu, ka mūsu FR nodoklis patiesībā ir Ok
KSI rakstīja: Šodien pa radio dzirdēju, ka cīņai ar krīzi Spānijā dažas skolas izmanto sekojošu paņēmienu - iekasē nodevu no tiem skolēniem, kas uz skolu nes pusdienas no mājām.
Tad nu sapratu, ka mūsu FR nodoklis patiesībā ir Ok
Sanāk ka tu tici apgalvojam - nepārkāpjot ātrumu, Tu apzodz valsti?
Palaidniex rakstīja:
Apmēram tā sanāk
KSI rakstīja:
Palaidniex rakstīja:
Apmēram tā sanāk
Tad iedomājies labāk ir legāli apzagt valsti, nevis cīnīties par tiesībām pārkāpt noteikumus...
DekstersFF rakstīja:
Mikroplaisās tiek ūdens, kas sasalstot rada lielākas plaisas.. Ja slikti ir uzklāta virsējā kārta (pa vidu ir kaut kādi ne ta gaisa burbuļi, ne ta kas, tad virsējā kārta saplaisā/izdrūp, bet apakšējai - nekas.
Kas attiecas uz smiltīm. Ņem ārā un ber par jaunu, lai būtu garantēti, ka visā garumā būs 1m baltu smilšu slānis. Jo var gadīties, ka kaut kur ir tikai 30cm balto smilšu un apakšā smuki izskalots caurums.
Palaidniex rakstīja:
Tad iedomājies labāk ir legāli apzagt valsti, nevis cīnīties par tiesībām pārkāpt noteikumus...
Ja mēs šo uzrakstam nedaudz savādāk, tad paveras cita aina:
1) legāli apzagt valsti = akli sekot spidometram pie katras zīmes
2) ievērot saprātu sodu piemērošanā (nevis cīnīties par tiesībām pārkāpt noteikumus)
tad es balsoju par 2).
Ja mēs būtu PSRS, kur nevienam nebija nekādu tiesību vērt vaļā muti, tad nekas cits neatliek kā 1) variants
KSI rakstīja:
Palaidniex rakstīja:
2) ievērot saprātu sodu piemērošanā (nevis cīnīties par tiesībām pārkāpt noteikumus)
tad es balsoju par 2).
Ja mēs būtu PSRS, kur nevienam nebija nekādu tiesību vērt vaļā muti, tad nekas cits neatliek kā 1) variants
klau - man jautājums - kā tagad pamanies pilsētā noturēt 65-70 BEZ nemitīgas blenšanas spidometrā un uz šosejas ~105-110? Kā pie šiem ātrumiem spēj, bet pie 50-55 un 90-95 šīs spējas nezkāpēc neeksistē?
Vari kaut kā pāskaidrot lūdzu? Nu ļoti interesanti paliek...
Bazhix rakstīja:
DekstersFF rakstīja:
Mikroplaisās tiek ūdens, kas sasalstot rada lielākas plaisas.. Ja slikti ir uzklāta virsējā kārta (pa vidu ir kaut kādi ne ta gaisa burbuļi, ne ta kas, tad virsējā kārta saplaisā/izdrūp, bet apakšējai - nekas.
Kas attiecas uz smiltīm. Ņem ārā un ber par jaunu, lai būtu garantēti, ka visā garumā būs 1m baltu smilšu slānis. Jo var gadīties, ka kaut kur ir tikai 30cm balto smilšu un apakšā smuki izskalots caurums.
Nav būtiski, baltas vai dzeltenas tās smiltis, būtisks ir tās filtrācijas koeficients. Ja tā ir putekļu smilts,kura ir ļoti smalka , tad tā nav nestspējīga un ceļš aizpeld.
Nu, apmēram tā.
KSI rakstīja:
Palaidniex rakstīja:
tad es balsoju par 2).
FR tur kādā sakarā? Sakārto zīmes un viss atrisināts. FR tikai fiksē ātrumu konkrētā ceļa posmā, neko vairāk.
Es jau sen piedāvāju dibināt SO, kurā būtu VESELĪGI domājoši cilvēki, nevis lumpeņi. Bet, tā kā mūsu sabiedrībā lumpeņu ir ļoti daudz, tad nekas nesanāk.
un kas tur nesaprātīgs - par +10 līdz +20 pilsētā samaksāt Ls 10,- un par to pašu uz šosejas Ls 5,-?
Kas tur nesaprātīgs un pārdabisks???
Es vēl pagaidām nevienu neatceltu sodu par +1 km/h neesmu redzējis.
Kā arī neesmu redzējis arī to steru ar sodiem kuri pienāktu par pārkāpumu līdz +10?
Es pat speciāli esmu eksperinemtējis - nerezi tā fotokaste nav nostrādājusi pat pie +10 līdz +12 km/h...
No +15 ir foto par piečuku. Un? Pelnīta bilde par to ka daeksparimentējos! (man atnāca otrs FR protokols)
Palaidniex rakstīja: un kas tur nesaprātīgs - par +10 līdz +20 pilsētā samaksāt Ls 10,- un par to pašu uz šosejas Ls 5,-?
Kā arī neesmu redzējis arī to steru ar sodiem kuri pienāktu par pārkāpumu līdz +10?
Es pat speciāli esmu eksperinemtējis - nerezi tā fotokaste nav nostrādājusi pat pie +10 līdz +12 km/h...
No +15 ir foto par piečuku. Un? Pelnīta bilde par to ka daeksparimentējos! (man atnāca otrs FR protokols)
Ko ta pret tevi tik žēlīgi. Man ir 4 samaksāti +4 ; +7 +10 , +10.
Gvelz tukšu tāpat kā deksters. Piebildīšu +4 un +7 bija FR ēras sākumā. +10 ir attiecīgi 3 un 1,5 mēnešus veci.
Palaidniex rakstīja: un kas tur nesaprātīgs - par +10 līdz +20 pilsētā samaksāt Ls 10,- un par to pašu uz šosejas Ls 5,-?
Un ak jā, ar norvēģu nummuriem uz krastenes, tas, kas pie tilta kājas nostrādāja pabraucot garām ar 63, tā kā vēl viens +10. Droši vari izbeigt tik bezjēdzīgi drst. (Jeb arī ēd vairāk, kai fotoradars tevi neuztver kā lidojošu celofāna maisiņu)
taaneko rakstīja:
Un ak jā, ar norvēģu nummuriem uz krastenes, tas, kas pie tilta kājas nostrādāja pabraucot garām ar 63, tā kā vēl viens +10. Droši vari izbeigt tik bezjēdzīgi drst. (Jeb arī ēd vairāk, kai fotoradars tevi neuztver kā lidojošu celofāna maisiņu)
gribi teikt, ka +10 nav pārkāpums?
vaicāšu kā nosvīdušajam sēnem - sieva Tev ir ragus salikusi, kad:
Bučojās ar kaimuiņu
Ļāva iebāzt pirstu
Vai ļāva iebāzt ne gluži pirkstu
Vai pat ne gluži ar pirkstu nav pārkāpums, ja ļāva iebāst ne vairāk par 5 grūdieniem?
taaneko rakstīja:
Eu, tavai sievai ar kāds pirkstus bāž?
oi, nemaz neizlasīju Palaidniex tekstu, pirms iepriekšējo iepostēju
Sodi no fotoradariem
Vai kāds jau dabūjis vēstuli . Un cik ir tas tolerances slieksnis . Pats braucot pa Rīga -Jelgava vispār nēesmu redzējis nevienu radaru kopš oktobra .