Ķibeles ar auto ceļa malā

iAutoZinas Reģ.: 10.02.2014

iAuto lasītājs Andrejs mums iesūtījis sekojošu situāciju: ''Naktī braucot cauri Iecavai, pamanīju priekšā stāvošu mašīnu ar izliktu avārijas trijstūri un cilvēku ar paceltām rokām. Automātiski spiedu pa bremzēm, piestāju pie stāvošā auto un apjautājos par notikušo. Izrādījās, ka auto ir gadījušās nopietnas tehnikas problēmas, nolēmu palīdzēt un lēnām ar visu mašīnu aizvilku līdz Bauskai. Jautājot vai ilgi stāvēja uz ceļa, kungs gados atbildēja, ka ceļa malā stāvēja vairāk kā 3 stundas un neviens no daudzajiem garāmbraucējiem nepiestāja.''

Sūtītās situācijas autors bažījās par apkārtējo vienaldzību un šaubās, vai maz ir vēl palikuši kādi cilvēki, kuri vispār gribētu palīdzēt šādā situācijā nonākušajiem autovadītājiem.

Kāds ir pārējo skatījums uz šādām situācijām? Vai ir bijusi pieredze kā palīdzētājam vai kā pašam palīdzības meklētājam ceļa malā?

 
1 2 3
kasinsh79 Reģ.: 19.07.2002
0 0 Atbildēt

msh

Pasaki, lūdzu, ko Tu man piesējies?

Kas Tev neliek mieru?

Dzīvo taču ar savu taisnību un uzskatiem vien talāk

Es dzīvoju harmonijā ar sevi. Nepatīk un totāli neinteresē pašam krāmēties ar auto remontu vai apkopi.

Esmu ļoti labs speciālists citā jomā. Ar prieku maksāšu kādam savas jomas speciālistam Punkts.

VWfans Reģ.: 21.02.2004
0 0 Atbildēt

GB12

Iztecēja viss dzesēšanas šķidrums tā, ka Merivas blīvi piebāztajā motortelpā pat nebija redzams, pa kuru vietu iztecēja... Neko tur uz vietas nevarēja padarīt...

aizejošais Reģ.: 23.05.2005
0 0 Atbildēt

neiet ruņa par to ko var vai nevar uz ceļa sataisīt!

bet, ja redzi, ka vari palīdzēt - tad kāpēc nē!!!!?????

nostumt auto no krustojuma, ja tas citiem traucē,

iedot ratatslēgu

apstāties, lai paskatītos, vai mammai ar maziem bērniem viss ir OK, kad ieslīdējusi grāvmalē

utt miljons variantu, kur nav vajadzīgs zvanīt kādam mistiskam evakuātoram!

Un attopieties, Rīdzinieki, visa pasaule negriežas tikai starp Rīgu un Jūrmalu!

Ir daudz vietu, kur, jums par izbrīnu, cilvēki dzīvo, un tur nav! evakuātora. Vai varbūt ir, bet kā tu viens cilvēks vari zināt, kam zvanīt!

Man saplīsa auto Austrijā. Nu, kāds telefona numurs OADMC? velns viņu zina! Apstājās vācietis, tas arī nezināja, bet aizveda mani 4 km līdz pilsētiņai, kur pirmajā benz. tankā pārdevējs pazvanīja evakuatoram, un viss OK.

Tas ir tikai normāli palūgt palīdzību līdzpilsoņiem!

Tiešām nekā personīga, bet, kasiņ un gb, nevisi var un grib braukt ar jaunām runflat riepām, un ne visiem - ne tuvu! visiem ir kasko apdrošināšana!

Uff.

gara tirāde iznāca... piedodiet, ja varat

GB12 Reģ.: 29.03.2011
0 0 Atbildēt

Fan, tu joku neuztvēri?

GB12 Reģ.: 29.03.2011
0 0 Atbildēt

smaigīgais, tu laikam nesaproti būtību, vismaz to, ko es ar visu šo gribu teikt. Runa nav par to - ir vai nav jāpalīdz. Iespēju robežās, protams, ir jāpalīdz. Man gan sen nav gadījušās situācijas, bet pirms gadiem septiņiem biju piestājis nupat notikušā avārijā (bembis uz jumta, lieldienās pēkšņi sals uznāca un daudzi, kas jau bija nomainījušies uz vasarenēm, pa grāvjiem dzīvojās iekšā jauns čalīc un grūtniece). Laikā kad citi piestājušie tikai lupīja, es izsaucu pazīstamu evakuatoru (tas bija laukos, starp Valdemārpili un Roju), palīdzēju uzdabūt to vraku augšā, pēc tam nokrāmēt, plus vēl aizvedu čalīti uz slimnīcu pie meitenes, kas gaidīja viņa sīci. Tā ka pārmest man, ka nepalīdzu uz ceļa, ir nevietā. Tas ko es mēģinu pateikt, īstenībā līdzīgi ko tu saki - ka ne tuvu visiem nav KASKO (arī man droši vien nebūtu, ja darbā katru dienu nesaskartos ar avārijām, kuras gadās pat tiem, kas 20-30 gadus iztikuši bez tām), tāpat ne tuvu visiem nav sajēgas diagnosticēt auto defektus un ceļa, veikt remontus u.tml.

Kas attiecas uz tavu gadījumu Austrijā - atvaino, bet, ja brauc uz ārzemēm bez KASKO, tad neiegādāties elementāru tehniskās palīdzības karti (laikam kādus 15-20 EUR uz gadu maksā LAMBā), tāpat kā ceļojumu apdrošināšanu manā uztverē ir vienkārši bezatbildība.

aizejošais Reģ.: 23.05.2005
0 0 Atbildēt

kāpēc? samaksāju par pakalpojumu 60 EUR, un tāds gadījums ir bijis viens! no kādiem 20 braucieniem. Mašīna man ir kārtībā, tāpēc necepos.

imzz Reģ.: 27.02.2015
0 0 Atbildēt

Jādomā, visai maz autovadītāju mēģinājuši braukt ar tukšu riepu, tāpēc gribu pastāstīt par savu pieredzi. Manam iepriekšējam auto, Audi80 , pilnīgi izlaida gaisu priekšējā labā riteņa riepa. Tad bija jau tumšs, man nebija rezerves riteņa, man bija stipra nevēlēšanās tobrīd kavēties un beidzot - auto bija iepriekšējā īpašnieka aprūsējušie diski un vecās riepas. Nolēmu pamēģināt braukt uz stāvvietas pusi. Konstatēju , ka iet gluži labi, ātrums bija apm. 30 km/st. Pēc apm. 2 kilometriem apstājos, apskatīju riepu, tā bija uzsilusi, bet ne pārmērīgi. Beigās aizbraucu līdz galam. Nobrauktais attālums 4 km, ceļā bija daži pagriezieni un 400 metru apaļā bruģa posms. Interesantākais, ka riepai bija remontējams tikai sākotnējais caurums, sāni bija veseli, disks bija nedaudz cietis, ja nebūtu bijis apaļais bruģis, ticami, ka disks būtu vesels. Secinājums-auto ir izturīgāks agregāts , nekā vairums autobraucēju domā un tukša riepa vēl nenozīmē, ka ar to jūs jau esat šajā vietā pie ceļa pielīmēts ;)

1 2 3
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti