Arī tais ārzemju portālos mēdz būt kruķīti auto un neminēts par avārijām, bet tur ir cerības iegūt patiesus skaitļus un faktus. Sākot jau ar Mobile.de, nekam vairs nevar ticēt!
Pērkot auto ar skaidru vēsturi+atvešanas izmaksas, viņa cena parasti sanāk dārgāk, nekā tāds modelis un gads ss.lv tirgojas, tā ka secini pats, cik te ir godīgi, vēl jau klāt jānāk tirgotāja peļņai, kas parasti nav mazāka pa 500-1000Eur, ja baigi vajag piķi tad atmet to summu.
Godīga lietotu auto tirdzniecība LV - iespējama?
Lasot visas problēmas ar lietotu auto iegādi pat no pārdevējiem ar it kā labu reputāciju, kā arī sekojot Autodetektīvs FB lapai, rodas jautājums - vai maz ir iespējama godīga lietotu auto tirdzniecība Latvijā?
Un kam būtu jānotiek, lai lietoto auto nozare kļūtu... godīgāka? Tā teikt, lai es kā pircējs varētu +/- uzticēties, ka nobraukums ir patiess un ka auto nav sastiķēts kopā no slīkoņa, avārijā norakstīta braucamā, zagtām rezerves daļām un košlājamās gumijas.
Par šo iedomājos, skatoties vienu starptautisko pēclīzinga izsoļu portālu. Tur visi auto smuki salikti - gan sisti, gan nesisti. Ar bildēm, pilnu servisa vēstures izrakstu u.t.t. Katrs skrāpējums nobildēts, visu var redzēt.
Cenas arī normālas, protams, es neesmu skaitījis, cik kopā sanāktu ar transportēšanu un reģistrāciju, varbūt baigi dārgi, bet nu, tas man lika aizdomāties, vai tāda atklātība būtu iespējama LV autotirgū?