Kaut kādā tēmā šai tavai domai varētu piekrist, bet tikai ne attiecībā uz mašīnām. Jo likumi kas attiecas uz mašīnu tehnisko stāvokli, attiecas arī uz modifikācijām un pašbūvētām mašīnām, un kā jau zinām, pa lielam likumu attieksme ir - kā nav, tas ir drošs :D Teiksim, man ir nākotnē doma ielikt savam golfam ABSu, bet tāds gājiens satur risku ka, ja apskatē rūķītim nebūs pie kā piepisties, bet gribēsies, man var iedot divnieku par ABSu, jo, lūk, neatļauta pārbūve - tas nekas ka viņš nevar pateikt ka tas nav tur bijis mašīnā no dzimšanas, un tas nekas ka sistēma ir iekrāmēta komplektā no atbilstoša modeļa. Vai, teiksim, cita lieta, it kā man ne pārāk saistoša, bet tomēr - piekares modifikācijas - ja es, teiksim, kaut ko kādai piekares detaļai redzami pārmetinātu, tad par to uzreiz automātiski divnieks vai trijnieks, tas nekas ka ja tas būtu metināts ar pusautomātu, apskates rūķītis nevarētu noteikt cik labi ir sametināts, vai ja ar TIGu, tad būtu labi sametināts - nedrīkst un viss.
Par pašbūvētiem transportlīdzekļiem nemaz nerunāsim - tur tas princips - "kā nav, tas ir drošs" izpaužas vislabāk. Labi ka vismaz es drīkstu ar paštaisītu velosipēdu braukt...
Tāpēc visur pasaulē, pat Rumānijā,Indijā, Bulgārijā u.c. valstīs ar visumā vāju tehnisko potenciālu var mājās būvēt auto, ar kuriem drīkst pārvietoties pa koplietošanas ceļiem. Latvijā tas ir pilnīgs tabu. Sertifikāti pilnīgi visām, līdz pēdējai skrūvei, rasējumi (elektroniskā formā) un sertificētu ekspertu atzinumi, laboratorijas testi.
Tapēc Dartz tiek būvēti Igaunijā un leišiem pa brīžiem uzpeld kāds pseido Pagani vai Lamborghini, bet mēs tizlenīši neko vairāk kā piekabīti uzražot nevaram.
Kas attiecas uz visaugstāko dievu CSDD- visu viņu augstāko un vidējo vadību vajadzētu sasēdināt uz Lukstiņa jahtas (kurā gan it kā pieder somiem) un aizsūtīt uz Somāliju cerībā, ka tur vēl ir kāds pirāts atlicis.