Ieteikumi jauna auto meklējumiem mazsaprotošai dāmai

PagaidaamK2 Reģ.: 21.06.2019

Laba diena, vīri un, iespējams, arī pa kādai sievai!

Es - sieviete, jauna - meklēju sev braucamo. Tā kā "jo dziļāk mežā, jo vairāk malkas" nāku un lūdzu padomu jomas pārzinātājiem

Tātad, manas iespējas ir:

- Auto kopējā cena līdz 15 000 EUR

- Līzings (Finanšu. Operatīvo man sazinkāpēc mazliet bail ņemt). Turpinu cītīgi krāt pirmajai iemaksai.

Auto nepieciešams, lai es:

- Ikdienu brauktu uz darbu (18 km Rīgas ietvaros)

- Ik pa laikam aizšautu pie vecākiem uz laukiem - 50 km no Rīgas - normāls asfalts, nav bezceļu.

- Bērnu man vēl nav, pagaidām ikdienā braucu viena.

- Vispārīgi - dzīvotu diezgan ērti, bet arī ekonomiski. Četras durvis, normāla, ne milzīga izmēra salons. Principā, neliels pilsētas hečbeks.

Manas vēlmes būtu:

- Automāts. Patlaban braucu ar manuāli, bet labprāt pārietu uz automātu. Dažkārt man ir niķis slidināt sajūgu. Diemžēl.

- Žiperīgs (lasi - cik nu iespēju robežās - jaudīgs) auto. Iepriekšējais braucamais man bija 2000. gada Audi A3 (1.9 TDI) ar diezgan foršu uzrāvienu, tagad dienas aizvadu ar sazinkurāgada A6 universāli, kurš pie smagākas kājas aiziet diezgan smuki. Bet iekāpjot mammas Toyoya Auris (2007), pedālis grīdā un šķiet, ka mašīna vispār neiet uz priekšu. Ar šitādu man ietu ļoti, ļoti grūti.

- Bez kondicioniera, protams, nekādi

- Tīri sakarīga komplektācija. Pagaidām veiksmīgi parkojos arī bez visādiem pīkstuļiem, bet, protams, neiebilstu, ja tādi būtu. Un tāpat ar visām pārējām ekstrām - kruīzs, siltie logi, lietus sensori, utml - nav pirmā nepieciešamība it nemaz, bet, ja gadās, ka ir, es nesūdzēšos.

- Droši vien ne vecāks par 2015/2016 gadu. Nobraukums līdz kādiem 100k.

- Mazlietots auto. Ideālā gadījumā - no dīlera. Mazliet šķībi skatos uz ss sludinājumiem, kas pārdod no rokas mašīnu ar 40k nobraukumu. Man šķiet, ka kaut kas tur nav tīrs. Varbūt tikai mani putni.

Ko es patlaban esmu atradusi?

Apstaigājot dīleru lapas, man ir izkristalizējušies pāris kandidāti, kurus ielieku apakšā. Vispār mans sapņu auto ir Škoda Fabia, bet automāts komplektācijā man patlaban nav pa kabatai - viņiem te pārsvarā ir tikai manuāļi

Ļoti priecāšos, ja pakomentēsiet, kura no šīm kandidātēm labāk atbilstu iepriekšējam aprakstam un vispār ir sakarīgāks auto. Pagaidām uz testa braucieniem vēl neesmu bijusi, bet briestu.

1) mazliet.lv/lv/details/12

2) toyota.wess.lv/lv/lietots-auto?id=119169

3) mazliet.lv/lv/details/549

4) www.norde.lv/mazlietoti-nissan/show/offer3452.html?back_page=1

Eh, bija vēl viens pretendents, bet šis laikam jau nopirkts

Kādas ir jūsu domas - kurš no šiem četriem labākais? Un kāpēc - kam pievērst uzmanību? Es tiešām ļoti novērtēšu palīdzību! Paldies!

 
1 2
raimondsm Reģ.: 22.05.2004
4 0 Atbildēt

Vai tik nebūs tā, ka viņa te vairs nerādīsies, jo daži komentāri bija īpaši smalki.

Varbūt apskatīja kādu no te piedāvātajiem auto un jau izlēmusi pirkt. Tad ko tur daudz runāt un rakstīt. Pabrauks jums garām hjundajā, subārā vai mazdā.

PagaidaamK2 Reģ.: 21.06.2019
10 0 Atbildēt

Labsvakars!

Paldies par necerēti lielo atsaucību! Nene, neesmu ne aizdzērusies, ne feiks. Kā arī es īsti nezinu, kā loceklis manā dibenā palīdzētu man tikt uz darbu un atpakaļ, bet Shiiram droši vien ar to ir pieredze

Pārlasīju pāris komentārus un pārskatīju savus auto variantus. Un sapratu, ka man ir pāris lietas, ko piebilst:

1. Es meklēju auto ar maksimāli mazu nobraukumu. Tāpēc 240k te gluži nederēs. Kāpēc? Mani tiešām iepriecinātu autiņš, kas prasītu pēc iespējas mazāka čakara. Tieši šī iemesla dēļ pārdevu audi - tā mašīna mani izveda. Man nebija ne laika, ne vēlmes, ne līdzekļu katru brīvdienu meklēt servisus, kas sapratīs, kur grab, kur tikšķ, kāpēc turbīna raustās un kur paliek viss antifrīzs. Es gribu mierīgi dzīvot, neuztraucoties par to, vai tikšu uz darbu.

2. Augstākminētais arī man liek mazliet baidīties mašīnu pirkt no rokas. Iepatikās komentāros ieliktā Mazda - bet vai kāds man var pastāstīt, kāpēc tiek pārdota laba mašīna ar rūpnīcas garantiju? Man tas uzreiz liek domāt, ka sista vai vismaz ar kādu nenormālu defektu. Jā, man bail vēlreiz iegrābties.

3. Par mašīnas izmēriem - lai gan nenoliegšu, ka ar universāli sajūta stabilāka, izmēri labāk jūtami un parkoties vienkāršāk, kaut kā skatos uz hečbekiem. Un pikaps - tētis priecātos, ja varēti ar viņu šaut līdzi medībās, bet tāds šoreiz laikam nebūs mans mērķis

Paldies visiem vēlreiz par ieteikumiem un idejām!

PagaidaamK2 Reģ.: 21.06.2019
5 0 Atbildēt

Ak, jā, un Hyundai! Noteikti papētīšu tuvāk. Paldies!

It kā steiga liela nav - ir braucamais, tik gan gribētos pēc iespējas ātrāk savu. Iespējams, vēl var pagaidīt, kad parādīsies kāds demo auto no dīleriem. Kā tas vispār notiek - kad viņi atdod demo mašīnu pārdošanai? Kad nāk jaunāks modelis vietā? Varbūt kāds zina kaut ko tuvāk?

Volx Reģ.: 22.11.2018
4 2 Atbildēt

Tak te viens jau bija iemetis linku ar KIA RIO demo auto. Tur tik bija mehānika un tās uzlīmes. Brauc un noskaidro ka tas dabūt nost, bet mašīna laba, varēsi 5 gadus vispar par neko neutraukties.

650 Reģ.: 25.01.2017
3 0 Atbildēt

Čorts,es tiešām pirmoreiz dzirdu ka kādai Sievietei šitik dikti patiktu Fābija,ka tā būtu gatava par to maksāt savu naudu.Tam audi (tik īsti nesapratu Kuram-bijušajam,pārdotajam vai esošajam..)drošvien "iepriekšējie" turētāji būs bijuši kāreiz tie tur tā saucamie Valdes Locekļi.Un iespējams kādam pat uz pieres tas bij izaudzis.Turbīna ka tirkšķ,šitas ir 1mā p-azīme.Lai stāstam noticētu,jāievēro ka sievietes apvainojas citādi nekā vīrieši,pat ja viņiem kaut kas kaut kur "traucē".Pārāk daudz tev to likstu sagadījies.

Ps,tur reku spicehomē akurāt pie bankomāta atkal viens tas kārtējais suuds stāv,pat ar visu to demagoģiski krāpniecisko uzlīmi ka "tikai 65eur/ mēn", kāp tik iekšā un mauc fiksi prom,kamēr vēl ir.

ezis71 Reģ.: 25.02.2009
6 3 Atbildēt

Ja grib braukt bez raizēm tad jāņem jauns un viss.

Bradypus Reģ.: 09.06.2017
4 1 Atbildēt

Var jau atkal sākt šito no jauna... Ja grib garantēti nolocīt naudu, tad jābrauc ar jaunu. Kāds vēl nav sapratis, ko nozīmē garantija - to ka remonts jau ir iekļauts cenā, nevis, ka nebūs jāremontē. Piedevās - obligāts KASKO un vēl stress, vai kāds pie lielveikala nenoskrāpēs. Kā tas sanāk "bez raizēm", īsti nav skaidrs.

arba Reģ.: 16.12.2002
6 0 Atbildēt

Noperc un sapratisi

arba Reģ.: 16.12.2002
4 0 Atbildēt

tie, kas pieņem lēmumu pirkt jaunu, lielākā daļa ir pirkuši arī lietotus , viņiem ir personīga pieredze par to, kas ir kas

tiem, kas tikai runā cik labi ir lietoti un slikti jauni, šīs pieredzes nav

es nenoliedzu lietota auto pirkumu un tam ir gan ekonomisks , gan arī citi pamatojumi , bet stāstīt, ka jauns ir sliti principā ir muļķīgi !

pēdējos auto, ko pirku lietotus, iemesli bija dažādi

- vajadzēja ik dienas auto, bet neviena jauna , ko girbētos nopirkt tajā laikā nebija

- gribēju izmēģināt vienu marku, kas dzīvē nebija bijusi, jaunu pirkt tādu negribēju, jo nebija pārliecības, ka patiks un grībēšu ilgi braukt ( tā arī izrādījās )

- bērnības sapņa auto, kas jauns maksāja pārāk daudz

visi pirkumi savus uzdevumus izpildīja godam !

Un tomēr ikdienas auto labāk jauns !

Bradypus Reģ.: 09.06.2017
5 2 Atbildēt

Ej ka nu tirst. Man sieva, kas brauc ar jaunu, atšķirībā no mana 20-gadigā, ir palikusi ielas malā, gaidot evakuatoru un servisu apmeklē biežāk. Jā - manam servisā apkopes ir ilgākas, ar garāku darbu sarakstu, bet retākas un ar mazāku gala ciparu katrā reizē.

arba Reģ.: 16.12.2002
5 2 Atbildēt

Pats ej tirst un panem ari sievu lidzi !

Bradypus Reģ.: 09.06.2017
4 2 Atbildēt

Gribēji lepni pateikt, ka neesmu vispār jaunu auto redzējis. Esmu, un droši vien daudz vairāk, nekā tu - tieši tādēļ ļoti labi redzu, par jo cilvēki maksā - lai izskatītos krutāki tev līdzīgo acīs. Man to nevajag un tas tev tagad nedod mieru.

VWfans Reģ.: 21.02.2004
7 1 Atbildēt

Dominā stāv jauns KIA-Ceed sākuma komplektācijā par 13 tūkst.EUR. Piedāvājums spēkā, kamēr noliktavā ir atlikuši šādi automobiļi.

650 Reģ.: 25.01.2017
7 0 Atbildēt

Dakter, es nopirku klizmu. Ko man tagad ar to darīt?

- Iebāziet to pakaļā.

- Labi, es piezvanīšu kad Jums būs labāks garastāvoklis

VWfans Reģ.: 21.02.2004
5 4 Atbildēt

Mana pieredze: jauns auto - tas ir labi! Škodai-Fabijai 143 tūkst.km, ne reizi neesmu palicis uz ceļa. Honda-Jazz 50 tūkst.km, tāpat viss labi. Ar Opel-Merivu regulāras lielākas problēmas sākās pie 170 tūkst.km nobraukuma.

650 Reģ.: 25.01.2017
5 7 Atbildēt

Es domāt ka galvenā tava "pieredze" ir nevis ka jaunuu,bet drīzāk kā varonīgi 7 gadu garumā vispār paciest to fābiju.Tas vienīgais te ir ievērības cienīgi.Ā,vēl varētu noderēt kā iepsist 60 santīmus un braukāt pa pasauli ar smirdoši izmodificētu un ražotāja neparedzētu degvielas veidu.

Desmitreiz interesantāk būtu izlasīt kur cilvēki nopirkuši Lietotu auto ar 2x mazāku vecumu un 2x lielāku noskrējienu,nekā tavai "jaunajai" skodai.Bet tādu info te šajā agresīvo demagogu midzenī jau neviens normāls lietotājs vairs neuzdrošināsies ievietot, ja nu vienīgi ka jaunajā sadaļā priekš maksas abonentiem.

ezis71 Reģ.: 25.02.2009
1 1 Atbildēt

Izskats ir mānīgs ja mēs runājam par otrās paaudzes Fabiju, nekāda diskomforta sēdošiem, vienīgi ja vadītājs ir gara auguma tad aiz viņa ir pamaz vietas priekš kājām.Visi kas pirmo reizi apsēdās fabijai priekšā bija izbrīnīti par plašumu,tikai pēc elkoņbalsta tu saprati kad sēdi mazā autiņā.Nobraucu 150000 km bez raizēm,uz ceļa ne reizi nepaliku,tikai sīki remonti,ritošai neko nemainīja.Samelojos,pečkas salona ventilators pēc 5 gadiem nosprāga,tas bija tāds dārgāks remonts,kaut kādi 200 Ls par darbu jo panelis jāņem nost.Galvenais kad nosprāga bez iepriekšējām pazīmēm,ne čīkstēja ne pīkstēja, vienkārši vairs negriezās,noķīlēja buksē,tur nav gultnis.

Vernons Reģ.: 18.02.2014
10 0 Atbildēt

Jaunkundze ir uzbūvējusi Ķīnas mūri savam potenciālajam sirds āķītim! Eleganti ģērbjas, ļoti labi izskatās, neatkarīga, bet viena. Uzvelc "cukura maisu" nopērc vecu lūzni un pielūdzēji skries pakaļ kaudzēm! Vīrietim bail tuvoties, jo pēc dabas ir gļēvs radījums, ne vis mednieks, tādēļ jālūdz palīdzība no "zāles"!

viencexperc Reģ.: 13.02.2017
4 1 Atbildēt

Runāju ar vienu pazīstamu advokāti - viņa saka, kā tagad uz galda ir 6 lietas, kurās tēvi tiesājas par bērnu savākšanu. Un cik daudz lietu ir jau iztiesātas.

Agrāk tā nebija, bet tagad bābām svarīgāk pašai nopirkt auto, sēdēt darbā, nevis audzināt bērnus. Lai gan, tie tēvi, kuri iztiesā bērnus, gan strādā gan auklē, gan atpūšas.

Man viena pazīstama, kura bija ļoti smuka, laba. Viņa rāvās karjerā, meklēja vēl veiksmīgāku vīrieti ( bet veiksmīgākiem tādas veiksmīgas neinteresē. ) Kamēr jau 40.

Tagad veca (lai gan vēl joprojām neko), viena, bez bērniem, bet ar labu darbu.

650 Reģ.: 25.01.2017
3 0 Atbildēt

Tu pats par savu naudu to suuuda aizvēsturiski elektrisko nisanu ņemtu ? Vai to fordu no Usa ? Pilnīgs nelikvīds, dsā nauda un ideja, apnikuma gadījumā tālākpārdošanas iespēja nulle,tolmets..

raimondsm Reģ.: 22.05.2004
0 0 Atbildēt

Labi, labi, es te tik informāciju par auto lasu.

Teiksim, tāds Fiat ar tādu nobraukumu un tādu cenu var būt, ka bez īpašiem ieguldījumiem pie tādas braukšanas funkcionē pat 10 gadu līdz nopietnākam remontam.

Nu jā, tie elektroauto ir tāds šaubīgs pasākums, jā.

Toyota Avensis izskatās labs.

Shiirs Reģ.: 13.07.2006
1 2 Atbildēt

Bradypetene tu esi kārtējais Nīcveidīgais pusbomzis.

Bradypus Reģ.: 09.06.2017
3 1 Atbildēt

Cik klišejiski. No pārgribēšanās visur petenes rēgojas un gribas ar pāva spalvām padižoties. Un besī, ja kāds ārišķības nenovērtē... 16-18 gadu vecumā, kad prāta maz un hormoni trako, normāla parādība. Bet, ja nemaldos, esi jau vecumā, kad tas ir nožēlojami.

Shiirs Reģ.: 13.07.2006
1 1 Atbildēt

Vai topika autore lūdzu varētu ielikt foto kurā redzami viņas torsa izciļņi vertikālajā plaknē?

WALA Reģ.: 19.06.2002
0 0 Atbildēt

Spriežot pēc aprakst tēmas sākumā man gribētos teikt kas šai meitenei/sevietei padomi nav vajadzīgi. Tā teikt nesaprotu kādēl te bija jāraksta/jāprasa … - kautgan varbūt nojaušu.

Man škiet ka jāiet ķert sava simpātija uz saloniem, vai mazlietotu auto plačiem pie saloniem - jā ļoti liela varbūtība ka mēģinās par auto vēsturi "makaronus karināt" utt. utjpr., bet ņemam noskatamies to kas vienkārši vislabāk patīk, tad atrodam otro vietu kas arī gandrīz tikpat labi patīk, un tad meklējam kas tajos auto ir slikts intreneta dzīlēs. Un ja joprojām auto turpina patikt jebkurs no variantiem - ņemam ciet, ideāli ja ir kāds paŗdevējs kuram spēj uzticēties, ja ne tad jālasa atsauksmes par LV vai tamlīdzīgiem plačiem. Pašo ģimenei auto nopirkām kad ar auto braukājām pa Igauniju, un tur trāpījas viens no apsvērtajiem auto, tā arī viens dienas laikā nopirkām lietotu autpo pa 8K Ls vai 8K EUR - vairs precīzi neatceros ( mums bija Ls, Igaunjiem jau EUR). Braucu vēl tagad.

jaaanis Reģ.: 29.06.2004
0 0 Atbildēt

Vernons rakstīja: Jaunkundze ir uzbūvējusi Ķīnas mūri savam potenciālajam sirds āķītim! Eleganti ģērbjas, ļoti labi izskatās, neatkarīga, bet viena. Uzvelc "cukura maisu" nopērc vecu lūzni un pielūdzēji skries pakaļ kaudzēm! Vīrietim bail tuvoties, jo pēc dabas ir gļēvs radījums, ne vis mednieks, tādēļ jālūdz palīdzība no "zāles"!

Nevajag par visiem spriest pēc sevis. Ir gan mednieki, gan gļēvuļi.

viencexperc Reģ.: 13.02.2017
1 4 Atbildēt

Tikai nianse tāda, ka ar medniekiem nesanāk ilgstošas attiecības. Vai tās ir puņķainas, asarainas ar greizsirdības scēnām un sabeigtiem nerviem.

Vai mednieks, kurš ir veiksmīgs un nebaidās, lielākoties gribēs lai atnākot mājās viņu kāds gaidītu.

Vernons Reģ.: 18.02.2014
0 0 Atbildēt

Tu jau nu 100 punkti neesi "mednieks"!

jaaanis Reģ.: 29.06.2004
0 0 Atbildēt

Es jau iepriekš sapartu to, ka tu par visiem spried pēc sevis!

1 2
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti