Kas ir koronavīruss Covid-19? Kādas pazīmes? Kā izsargāties? Tagad arī Latvijā

iAuto Reģ.: 17.07.2001

Kāpēc tik traka ņemšanās ap koronavīrusu Covid-19? Cik tas ir bīstams!

 
Bradypus Reģ.: 09.06.2017
1 5 Atbildēt

Kanibaals rakstīja: Jāpotē vēl. Slimot ar slimībām pret kuru it potes kā redzam nav veselīgi.

Kā potētais var slimot ar slimību pret kuru ir potēts? Veselīgi?

Kanibaals Reģ.: 24.08.2001
3 0 Atbildēt

Nenomirt ir veselīgi un slimot vieglā formā ir veselīgi.

Agaga Reģ.: 25.07.2007
1 0 Atbildēt

Šādas jampampiņa loģikas, mūsdienās daudziem pietrūkst.

Conqueror Reģ.: 15.10.2002
8 6 Atbildēt

re, somi par latviešiem brīnās un smejas: par 400 eiro gatavi pirkt viltotu covid-19 sertifikātu, bet vienkārši un oficiāli bez viltus un spaidiem potēties par brīvu negrib

GB12 Reģ.: 29.03.2011
4 8 Atbildēt

Jaunajā Klubā baumu sadaļā rakstīts, ka ārsti esot vienojušies sertifikātus katrs vairāk par 10 gab 3 mēnešos nepārdot. Samazināšoties "uzraušanās" risks... Gan jau kāds šai vienošanās tāpat liek nikolaju virsū...

iciks Reģ.: 29.05.2013
6 2 Atbildēt

Tas tā, nopietni?

Es te varētu atsaukties uz to, ko kāds foruma biedrs jau vairākkārt ir minējis. Visi labi zina, ka dakteri vilto sertifikātus pa labi un pa kreisi, vien neviens nespēj nosaukt publiski to nekrietno dakteri. Nu kaut vienu no tiem simtiem, kas tā dara. Ne paši lietotāji, ne VID, ne KNAB, ne OMON. Plaši piekopta lieta, bet publiski neuzzinām varoņu vārdus. Žīdmasoņu - plutokrātu - iluminātu sazvērestība?

Tāpat visi visi zina, ka visi brauc ar kontrabandas degvielu, vien praktiski neviens man nevēlas tādu pārdot un pat īsti nav skaidrs, kur man vērsties, lai lēti un labi brauktu.

Visi zina, ka tehniskās skates masveidā tiek izietas "pa draugam", vien man atkal ir problēmas, jo nezinu, kurā pilsētā un kurā boksā jādodas, lai būtu labi.

Visi allažiņ zina visu...

650 Reģ.: 25.01.2017
1 4 Atbildēt

Tur,vecīt, ir štengra datu aizsardzība.Neviens ne pus/bits nenoplūdīs.Pats Gipokrāts tos apsargā. Obhss,omons,desants,morpehi- tas viss ir pagātne.Jā.

Es pazīstu vairākus, kuri nekad nav neko iedevuši neceļu policistam un/vai ierēdnim.Acīmredzot, ir arī tādi, kas nekad nav apmeklējuši ārstu..Hmm.

Bet te reku ziņo Nostra d'Ānnuss,šoreiz kāreiz no apv.karaļvalsts dr.med erotiskās izklaides žurnaāla.Sak, ak ta lohiem nepatika mūsu lolotā asstra zenēka,ko,ja: Published 02 November 2021 www.bmj.com/content/375/bmj.n2635 ...Revelations of poor practices at a contract research company helping to carry out Pfizer’s pivotal covid-19 vaccine trial raise questions about data integrity and regulatory oversight...Atklājumi par, tāteikt, sliktu praksi.Rada, tāteikt, jautājumus.Tāteikt,par datu integritāti un regulatīvo uzraudzību.Gluži kā Cukermann jaunskungam sagadījās sagadīšananās.Riktīgs Ananāss.Paņēma, tāteikt,un uzMeta.Tagd reku miljardu acubāze jāmet miskasstē.Jo kaut kāda dulla bāba uzcēla haju par neparko. Apmeloja,tāteikt. Tapc nācās visu serververi fiksi pārlādēt.Jā.

650 Reģ.: 25.01.2017
0 3 Atbildēt

Oii,veii,tu tik passkat ko...35 gadus veca (medicīnas zinātņu) Māsa apsūdzēta par simtiem vakcīnas devu neievadīšanu pret izplatītākajām bērnu slimībām desmit gadu laikā (2009-19) un piesavināšanos, oficiālu dokumentu noklusēšanu un apliecību viltošanu....izlikās,tāteikt, ka vakcinē bērnus..tagad viņai būs,tāteikt, jāmaksā 550 tūkstoši eiro...Revīzijas palāta,prokurori, tāteikt,pārbaudīja Antivielu Daudzumu 129 bērnos..Tur tev, tāteikt, nav nekāds DubBaija vai koru kara dziesmas Mežaparkā, tā ir Bella Italia..Jā...Lūk,te viņa,bez kādas datu apsardzības,reku,brrriesmone šitā te: tg24.sky.it/cronaca/2021/11/03/vaccini--truffa--bambini

650 Reģ.: 25.01.2017
0 5 Atbildēt

Ohhohoo,dons Pedross nepavelti būs savus kareivjus uz Kazaņņu sūtījis,pareizo manieru apmācības jau dod pirmos dēstus.Bet tā saucamā īstā/Žatva vel tikai būs:

3 ноября 2021, 21:12 ... Росздравнадзор будет передавать следственным органам и прокуратуре сведения об участвующих в антипрививочной кампании гражданах. Особое внимание будет уделено врачам, которые выступают против вакцинации...

...«Федеральная служба по надзору в сфере здравоохранения 1 ноября направила в территориальные органы письмо с поручением выявлять граждан, принимающих участие в антипрививочной кампании и «активно распространяющих заведомо ложную информацию о вреде вакцинации против новой коронавирусной инфекции». Информацию о таких гражданах необходимо передавать в прокуратуру и «следственные органы субъекта»... Jā.

Знаете ли вы лично людей, пытавшихся купить сертификат о вакцинации от COVID-19?

Да | 36.43%

Нет | 63.57%

Всего проголосовало 903 человек(а) ...Da.Okej.

GB12 Reģ.: 29.03.2011
3 7 Atbildēt

Sūdīgi tev "gali", ja nezini, kur vērsties...

Bet par tiem ārstiem - es nedomāju, ka to dara "simtiem". Gan jau arī vārdi tiks publicēti, kad vaina būs pierādīta.

lynx85 Reģ.: 21.12.2005
3 1 Atbildēt

"Sūdīgi tev "gali", ja nezini, kur vērsties... "

Nu un tev labāki gali? Vai tikai iedirst diršanas pēc?

P.S es arī esmu pie tiem lohiem, kas nezin, kur nopirkt kontrabandas dīzeli, un kam neviens nepiedāvā nopirkt vakcinācijas sertifikātu. Lohs kas lohs.

GB12 Reģ.: 29.03.2011
1 13 Atbildēt

Te liela daļa "iedirš diršanas pēc". Un izskatās, daži no tiem iedirsējiem zaudē humora izjūtu arī.

Kanibaals Reģ.: 24.08.2001
2 0 Atbildēt

Nu es zinu kur ir nelegālā degviela un spirtķiks kas no tā? Ne man tādu vajag ne arī tur ko var padarīt. Tie kas izmanto apkārt nereklamēs. Degvielas točku jau kriminālisti apmeklēja, nekas nemainijās un viss turpinās, nez ko tā...

Rīgas Satiksmē oficiāli nolej degvielu no autobusiem un to pat vadība publiski atbalsta.

650 Reģ.: 25.01.2017
1 4 Atbildēt

Jā.Drošvien tiks izdota jauna avīze.Redkolēģija, tāteikt, tiks iecelta.Vārdus tie ik nedēļu 3xd pa 16lpp divpusējā drukā publicēs, kopā ar visiem radu un kaimiņu aprakstiem un pers kodu pirmo daļu.Līdz šim visu skaļāko notikumu līdzadlībnieki visi ir tikuši izpublicicicēti pilnīgi pliki, tapc arī šie nepaliks neievēroti.

Runā, ka viens atkoptais bezpajumtnieks esot ar random dokumentiem iedūries jau 16x, ar katru reizi topot arvien veselāks.Mutanti,tāteikt,mums labi aug.Grieķi jau pieņem priekšlikumus par sava alfabēta pagarināšanu.Jo burtu nav vairs daudz/atlicis, gluži kā ar izvēles vnz iekš mūsu cssd.

msh Reģ.: 16.04.2007
0 2 Atbildēt

GB12 rakstīja: Tāds tādu aizstāv, tas tā kā būtu saprotams. Tikai jocīgi šo te lasīt, ņemot vērā tavu "komunists" lietošanu...

"Tās tādu aizstāv"? Man laikam tev jāpaskaidro ko tu te uzrakstīji, mēsl. Kā jau mēs esam agrāk noskaidrojuši, visi kas nav iekrituši tajā grāvī kurā tu, nav reliģiozi kovidfani, ir "antivakseri". Un tagad mēs tikko uzzinājām ka tie, kam nav tava kovidticība, ir tādi kā tur tas viens sievišķis. Bet nu tādi jau tie totalitārie mēsli ir - vadās visur pēc principa "kas nav ar mums ir pret mums", jeb kā šajā tēmā, kur tu tos, kas nav tavi domubiedri, apmelo. Bradypusis tev ir izdomājis pareizu nosaukumu - tu tiešām esi mēsls. Ne par velti tu lieto nesmukas birkas tāpat kā citi totalitāri mēsli, brīvi pa labi pa kreisi - tik tavā gadījumā tas ir nevis "rasists" vai "homofobs" bet gan "antivakseris".

fckns Reģ.: 29.11.2020
2 3 Atbildēt

Neko nepareizu viņš nepateica - tai sievietei ir vieta Tvaika ielas uzskaitē. Viņai ir nepieciešama medicīniska palīdzība, ja nav kauna vai prāta feisbukā rakstīt tik aplamu sūdu un ar tādu pārliecību.

Bet, nav tā drusku ironiski ka reliģijas apmāts vientiesis apsūdz cilvēku fanātismā un nosauc otru par reliģiozu? Tā izklausās pēc tādas projecēšanas. Un tieši tāpēc arī esam tur, kur esam - tāds bariņš vientiešu sāk kaut ko burkšķēt par reliģiju, satversmi, komunismu un sāk to izplatīt internetā.

darklight Reģ.: 29.10.2013
2 0 Atbildēt

Domāju, ka msh cepiens ir par to, ka GB12 paņēma vienu reāli galvā slimu cilvēku un vispārināja uz visiem vakcīnu pretiniekiem. Tas nav pareizi. Man ir viena paziņa, kas ļoti nopietni nodarbojas ar jogu, pareizi ēd, sporto. Viņa negrib vakcinēties, jo organisms strādā kā Šveices pulkstenis, slimības vispār nepazīst, es viņu saprotu un pat atbalstu. Debīli ir, kad par vakcīnu kaitīgumu un dabīgo imunitāti runā alkoholiķis no gatera vai biroja žurka ar lielo svaru. Šiem personāžiem nav nekāda attaisnojuma.

GB12 Reģ.: 29.03.2011
3 5 Atbildēt

darklight, tādus cilvēkus kā tavs paziņa, es arī nesaucu par antivakseriem, jau iepriekšējā lpp. (un vēl iepriekš) esmu to definējis. Arī manu paziņu un draugu lokā tādi ir un es viņus saprotu. Nesaku, ka atbalstu, bet saprotu un respektēju. kāpēc msh tiek uzskatīts par antivakseri, vari palasīt iepriekšējā lpp. Šeit viņš vienkārši pats nāca meklēt kašķi, dabūja pretī un vēl vairāk uzkacinājās, un sāka bļaustīties, kā arī melot sava mentora stilā. Bet, nu, vismaz sev autoritāti atradis, kam līdzināties

eidis Reģ.: 07.11.2001
3 0 Atbildēt

Tavam paziņam gan vēl arvien saglabājas citokoīna vētras riski, kas ir izteiktāki kāreiz cilvēkiem ar spēcīgu imunitāti. Bet riski ir ļoti zemi un viņš noteikti nav tas, kurš sēdina medicīnas pieejamību. Tur tomēr vecs + slims ir pamatpazīme

Bradypus Reģ.: 09.06.2017
2 5 Atbildēt

Šito propagandas puspatiesību vari turpināt malt atkal un atkal pa riņķi. Piemelot jau nācās tikai par to daļu, ka "paziņam vēl arvien saglabājas", neko nezinot par paziņu un par to vai tādi vispār pastāv. Citādi jau itkā ir pareizi...

GB12 Reģ.: 29.03.2011
4 5 Atbildēt

Puisīt, tu labāk paskaties, kādas pats birkas lieto attiecībā uz tiem, kas nepiekrīt tavam vienīgajam pareizajam viedoklim - gan kovid tēmās, gan citās (piemēram, attiecībā uz jauniem auto). Kā tur Svētajos Rakstos bija teikts - liekuli, izvelc vispirms baļķi no savas acs un tad domā par skabargu cita acī. Turklāt, tu pirmais sāki.

Bet interesanti šādus tekstus lasīt no cilvēka, kurš sevi par kristieti sauc un pastāvīgi Bībeli piesauc. Tev mācītājs svētdienās šādi māca lamāties? Cik zinu, Aivars ir ļoti sakarīgs cilvēks un tādas lietas nemāca..

msh Reģ.: 16.04.2007
0 6 Atbildēt

Atšķirībā no tevis, pensijas vecuma mēsl, manas birkas tev līdzīgie pamatā pamanās izvilkt no maniem tekstiem, lasīt, pievilkt aiz ausīm, kamēr tu tās piekarini tieši un konkrēti, tā ka velc vien pats savus baļķus ārā.

Un par to otro - es nejūtos pārsteigts ka neticīgi cilvēki iedomājas ka ticīgais ir lupata pret kuru neticīgajiem noslaucīt savus zābakus. Viss normāli, ne tu pirmais kam šāds īpatnējs priekšstats. Ja tev būtu par ko jābrīnās, tad tikai par to kāpēc es atrodos šajā sūdiem piemētātajā tofikā - man pazīstamie Dieva bērni stāv diezgan tālu no visādiem forumiem un purnagrāmatā varbūt tikai iemet aci un diskusijās īpaši neiesaistās.

GB12 Reģ.: 29.03.2011
2 4 Atbildēt

Kārtējie meli - es neuzskatu un nekad neesmu uzskatījis, ka "ticīgie ir lupatas". Turklāt neesmu "neticīgs" - arī ne reizi vien esmu par to te rakstījis. Bet tev jau ka tikai, kā tavs skolotājs saka, kad izmisumā trūkst argumentu, jāsāk tupi melot un lamāties. Kurš tur bauslis bija par to "nepatieso liecību došanu"? Bet, nu jā, tu jau no Svētajiem Rakstiem pievelc aiz ausīm tikai tos pantus, kas tev ir ērti saviem naratīviem.

Turklāt tu dari tieši to pašu - tāpat izvelc no tekstiem, pievelc aiz ausīm vai piekarini tieši un konkrēti (kā nu kuro reizi). Secinājums - esi tāds pats mēsls.

msh Reģ.: 16.04.2007
0 0 Atbildēt

Es nevaru būt tāds pats mēsls kā tu - jo pirmām kārtām es "pievelku aiz ausīm tos pantus" kas nosaka ka cilvēkam ir brīva griba un izvēle, dēļ kā katrs ticīgs kristietis necenšas piespiest citus uz kaut ko. Šis bija tas punkts kas man iedzedzināja galvā sarkanās lampiņas, ieraugot ka daži pazīstami ticīgi jaunieši purnagrāmatā bazūnē valdības viedokli par potēšanos un izzobo tos kas nepotējas, parādot ka viņi ir bišķi piemirsuši ko kristietība paredz, un aizskrējuši kopā ar pasauli.

Abet par pirmo teikumu - jā, es ātrumā neatradu pareizo frāzi - pareizā frāze ir - tu uzskati ka baznīca ir labās uzvedības klubiņš - pēc šīs loģikas slimnīcas ir vieta kur veseli cilvēki rīko ballītes...

GB12 Reģ.: 29.03.2011
1 1 Atbildēt

"Ātrumā neatradi" - nu ja, vajadzēja kaut ko ied..t, tad nu mauci, kas nāk galvā. Malacis, tev labi sanāk.

"Es nevaru būt tāds pats mēsls kā tu..." - iespējams tev taisnība. Tu vari būs lielāks, jo, kā tipiska Oļiņiete, bez patoloģiskas melošanas vēl piesedzies ar baznīcu.

Un vai tu pats neesi piemirsis, ko kristietība paredz? Kristietība neparedz tos, kuri nedomā kā tu, lamāt par tupiem, stulbiem utt., kristietība paredz būt paklausīgam laicīgām varām, nevis tās nodirst (Rom. 13:1). Varu paturpināt, ja vēlies.

Par "labās uzvedības klubiņu" - nē, es tā neuzskatu, atkal tu melo. Bet es uzskatu, ka, ja tu staigā apkārt un kladzini, cik kristīgs esi, tad tam būtu jāparādās arī tavos darbos. Citādi ne ar ko neatšķiries no mūsu politiķiem.

Un bazūnēt par nepotēšanos un izzobot tos, kas potējas, gan ir ļoti kristīgi, vai ne? Tā nemaz nav "skriešana līdzi pasaulei", ko?

msh Reģ.: 16.04.2007
0 0 Atbildēt

Pataloģiska melošana? Nu turpini pievilkt aiz ausīm vēlamo, turpini... Ar pataloģisku melošanu tu nodarbojies, priekš mēsla gan tas ir normāli. Es nestaigāju apkārt un nekladzinu cik es esmu kristīgs - bet nu pie tā ka tu pa lielam visās tēmās esi sakritis vienā grāvī, tas nav pārsteidzoši ka tu piemelo citiem atrašanos otrā grāvī. Es arī nezoboju tos kas iet potēties - tikai kovidticīgos un pošlepnuma skartos, un arī tā ir tikai atbilde uz viņu provokācijām - bet nu tev kā jau mēslam liekas ka tie kas iet sapotēties pret ierobežojumiem [nospiedošais vairākums] pēc potes saņemšanas paliek kovidticīgi - es tevi apbēdināšu - tā nav.

Par paklausību laicīgām varām - tu manī radīji ziņkārību; būs par to tēmu jāpakonsultējas ar pāris cilvēkiem - bet es jau laikam pa pusei zinu atbildi - tai paklausībai ir novilktas cietas robežas - dēļ kā ultraliberālajos rietumos joprojām ticīgi cilvēki grēku sauc par grēku, lai arī tā ir naida runa, un ticīgi mācītāji joprojām atsakās laulāt homoseksuālistus, lai arī tā ir diskriminācija.

eidis Reģ.: 07.11.2001
2 0 Atbildēt

Tikai atgādināšu bāzes līmeni aprīlī

twitter.com/i/status/1385225348300906499

raimondsm Reģ.: 22.05.2004
0 1 Atbildēt

lynx85 rakstīja: Prevencija pret hospitalizāciju, un nav svarīgi, vai tu esi nevakcinēts, vai jau ar trešo devu. Kāpēc nepamēģināt ko tādu, kas var palīdzēt, tā vietā lai pasīvi, ar dumju nolemtību gaidītu, kad nu iestāsies sūdi? Visādi finansiāli ieinteresētie merki saka, ka nepalīdz, bet reizē arī nepasaka, ka paliek no tā sliktāk

Kāpēc MERCK saka, ka viņu ražotais preparāts nepalīdz pret COIVID?

Nu, kādu pieņēmumu, kāpēc.

www.reuters.com/article/factcheck-ivermectin-molnupiravir-idUSL1N2R32JP

www.merck.com/news/merck-statement-on-ivermectin-use-during-the-covid-19-pandemic/

No scientific basis for a potential therapeutic effect against COVID-19 from pre-clinical studies;

No meaningful evidence for clinical activity or clinical efficacy in patients with COVID-19 disease, and;

A concerning lack of safety data in the majority of studies.

Bradypus Reģ.: 09.06.2017
1 8 Atbildēt

Pārfrāzēsim jautājumu.

Kāpēc MERCK saka, ka viņu ražotais lētais ģenēriskais preparāts, kuru drīkst ražot jebkurš, nepalīdz pret COVID, bet to darīs viņu ražotais jaunais dārgais patentētais, ko drīkstēs ražot tikai MERCK un tie, kas par patenta izmantošanu maksās MERCK?

eidis Reģ.: 07.11.2001
0 0 Atbildēt

Precizēsim jautājumu:

Kur tu izrāvi šādu jautājumu? Nosapņoji?

Bradypus Reģ.: 09.06.2017
1 8 Atbildēt

Kura daļa šajā jautājumā tev šķiet nosapņota?

msh Reģ.: 16.04.2007
0 1 Atbildēt

Viņš vienkārši ir lasījis, un arī dalījies te, rakstu kur tas Merck taisās izlaist dārgas zāles kovida ārstniecībai un izdarījis loģisku secinājumu ka Merck kritika ivermektīnam nav no neitrāla stāvokļa...

raimondsm Reģ.: 22.05.2004
0 0 Atbildēt

Varbūt tāpēc, ka tad, ja kāds sadomāsies, ka palīdz gan un lietos to ivermektīnu un nepalīdzēs vis, nebūtu pārpratumu.

Bradypus Reģ.: 09.06.2017
2 14 Atbildēt

Varbūt. Varbūt, ka MERCK ir labdarības organizācija. Varbūt, ka arī Bils Geitss patiešām ir pievērsies labdarībai, lai izpirktu savus naudas kārē motivētos grēkus MS laikā. Varbūt, ka Soross savu starta kapitālu uz savu tautiešu rēķina sapelnīja uzņemoties visu viņu bagātības grēku uz sevi, jo tikai nabags var būt īsti tīrs un laimīgs. Visādi var būt.

eidis Reģ.: 07.11.2001
6 0 Atbildēt

Soross ir ungārs. Kapitālu nopelnīja uz britu rēķina.

Atkal garām

Bradypus Reģ.: 09.06.2017
4 7 Atbildēt

Soross NAV ungārs - tu pat neatšķir tautību no dzimšanas valsts. Britu mārciņu Soross sagrāva jau tad, kad viņa personīgais kapitāls bija pietiekams, lai ar to apdraudētu Britu finanšu sistēmu - un jā, tas nenoliedzami ir pazīstamākais viņa "darījums", kurš neapšaubāmi bija filantropisks un palīdzēja parastajiem britu strādniekiem, vai ne? Par to, kā viņš pirms emigrācijas turpat Ungārijā "sapelnīja" starta kapitālu, izmantojot sakarus ar nacistiem, vari pamēģināt noskaidrot viņa paša intervijā, kurā viņš ar to neslēpti lepojas.

"Atkal garām" kārtējo reizi ir tavas seklās zināšanas.

Kanibaals Reģ.: 24.08.2001
0 0 Atbildēt

Tu esi rasists. Tātad Aminata nav latviete?

aizejošais Reģ.: 23.05.2005
1 1 Atbildēt

Jā un tie, kas ziedo "pareizajai', tevis atzītajai partijai , tie protams ir sirdsšķīsti!

Bradypus Reģ.: 09.06.2017
2 9 Atbildēt

Nē, tāds uzskats valda tikai tavā iedomu pasaulē. Es vienmēr izvērtēju "patiesā labuma guvēju" interesi.

aizejošais Reģ.: 23.05.2005
0 0 Atbildēt

ak tā gan. Kādā veidā tad tu izvērtē viņu interesi?

Bradypus Reģ.: 09.06.2017
3 8 Atbildēt

Sākot ar pavisam vienkāršo - noskaidrojot kāds un kam varētu būt ieguvums no attiecīgās rīcības.

aizejošais Reģ.: 23.05.2005
0 0 Atbildēt

kāds Dr Bradypus ir ieguvums no rīcības, apgalvojot, ka bērnu potēšana 'lielveikalos' ir ar 'letālu iznākumu'?

Bradypus Reģ.: 09.06.2017
2 6 Atbildēt

Tas ir tavs uzdevums - izdomāt, noskaidrot, izvērtēt, ja negribi ticēt autoritātei (un autoritātei ticēt NEVAJAG!).

Un kāds nez ir tavs ieguvums melojot, ka es jebkad esmu apgalvojos, ka "bērnu potēšana 'lielveikalos' ir ar 'letālu iznākumu"? Mans vērtējums - vēlme izmisīgi apgāzt viedokli, kurš apdraud tavu komfortablo pasaules uztveri. Noliegt problēmu, izliekoties, ka tā neeksistē, jo stāties tai pretī ir bail.

fckns Reģ.: 29.11.2020
3 10 Atbildēt

Bredipussij,Izklausās ka esi daudzpusīgs puisis - eksperts politoloģijā, medicīnā, epidemioloģijā un inženierija. Interneta tādus dēvē par tukšdiršiem.

Bradypus Reģ.: 09.06.2017
2 6 Atbildēt

Tev ir pilnīga taisnība. Internetā ir modē kādu "dēvēt", lai nebūtu jāiedziļinās saturā pēc būtīas.

aizejošais Reģ.: 23.05.2005
0 0 Atbildēt

"Iespējams, esi pamanījis, ka bērniem ir šis tas liegts, kas pieaugušajiem ne - piemēram, alkohols un cigaretes. Un tos, kam astma (un virkne mūsdienās tik izplatīto autimūno slimību) drīkst potēt tikai stingrā ārsta uzraudzībā, izvērtējot pareizo brīdi - lai nebūtu saasinājuma un papildus kairinājumu. Pašārstēšanās kapu svētkos vai lielveikalā var beigties letāli ar visai lielu iespējamību."

Iedziļināsimies augstāk esošajā saturā pēc būtības.

Bradypus Reģ.: 09.06.2017
2 7 Atbildēt

Nu pamēģini. Tur ir divas lietas - 1) norāde uz to, ka jebkuras vielas iedarbība uz bērna organismu ir vērtējama atšķirīgi, pieļaujot lielāku ietekmi, nekā uz pieaugušo, 2) personām ar zināmām (īpaši alerģiska rakstura - piemēram, minētā astma) veselības problēmām jo īpaši nevajadzētu riskēt ar pašārstēšanos, ņemot vērā paaugstinātu anafilakses risku.

Kas ir nepareizi? Kadēļ melīgi apvienoji šos vienā nepatiesā apgalvojumā?

Kanibaals Reģ.: 24.08.2001
0 0 Atbildēt

1) pats par sevi ir kļūdains pieņēmums, ka bērns ir mini-pieaugušais. Kā redzi arī C19 gadījumā bērniem covid pārsvarā štrunts vien ir, bet ir arī letāli gadījumi, ko sazvērestību teorētiķi nemin, jo tas nevar būt.

2) Kur var pats sevi vakcinēt?

aizejošais Reģ.: 23.05.2005
1 0 Atbildēt

Būtība ir jāskata kontekstā ar iepriekšējo diskusiju, komentāriem. Pēc šī iznāk, ka uzskati, ka bērnus nedrīkst vakcinēt (pret covid 19), jo tas draud ar letālu iznākumu.

Ar līdzīgu - ir kā patiesu, bet pēc būtības melīgu - apgalvojumu lietošanu tu šeit esi slavens.

Tā arī neatbildēji, no kurienes dati par to, ka iespējams letāls iznākums un kāda ir šī letālā iznākuma iespējamība. Pie viena vari nopublicēt arī datu savākšanas iestādes, speciālista CV un 'patiesā labuma guvēja' ieinteresētību.

Bradypus Reģ.: 09.06.2017
1 5 Atbildēt

Atkal melo - nekad neesmu teicis, ka bērnus nedrīkst vakcinēt.

Interesanti, ka uzskati mani par slavenu. Ja objektīvi paskatītos - mans viedoklis oponentos izraisa nepārvaramu vēlmi melot, nevis es meloju.

Par anafilaksi www.cdc.gov/mmwr/volumes/70/wr/mm7002e1.htm

Atsauce, piemēram, uz CDC, bet par šo nevienā pētījumā nav domstarpību, attiecīgi analīze par ieienteresētību ir diezgan bezjēdzīga.

Iespējams, varētu analizēt šīs bīstamības noliedzēju un pašārstēšanās apoloģētu - kā tevis, ieinteresētību.

aizejošais Reģ.: 23.05.2005
0 0 Atbildēt

Atsauce linkā teic 'occurs rarely after vaccination', tu interpretē kā 'visai lielu varbūtību'.

Pretruna? Meli? Stulbums?

Bradypus Reģ.: 09.06.2017
2 8 Atbildēt

Lielu, salīdzinājumā ar pilnīgi veselu cilvēku. Lielu - t.i. vērā ņemamu, pretstatā niecīgam riskam ar kuriem visi sadzīvojam ikdienā - piemēram, to, ka ejot pa ielu uz galvas uzkritīs ķieģelis.

Stulbums ir nesaprast, ka nāves riska izpratnē "liels" sākas no ļoti "nelieliem" cipariem. Tā paša Covid mirstības risks ir pavisam neliels - tikai ~0.28%. Bet tas taču netraucē tev pārbīties ne pa jokam?

Varbūtība uz kuru atsaucos, ir pietiekami liela, lai stulbums būtu to ignorēt, nodarbojoties ar pašārstēšanos, nevis vakcinējoties kompetenta ārsta uzraudzībā, kas var gan novērtē pareizo brīdi riska samazināšanai, gan palīdzēt tā iestāšanās gadījumā. Varbūt pastāstīsi, kāda ir tava spītīgā ieinteresētība noliegt viedokli, ka pašārstēšanās nav laba un nevajag lieki riskēt ar iespēju nomirt? Atbalsti pasaules dopupulācijas sazvērestību? Vai vienkārši patīk, ka cilvēki mirst?

aizejošais Reģ.: 23.05.2005
0 0 Atbildēt

Nevaja liet šķidru.

Cik ir nomiruši no vakcīnām vakcinācijas centros, un cik katru dienu mirst kovidnieku palātās?

Bradypus Reģ.: 09.06.2017
3 8 Atbildēt

Nevajag gan. Bet tu to darīsi, lai aizstāvētu savu naratīvu. Salīdzināsi absolūtos ciparus ar pilnīgi dažādām bāzēm.

Lielākā daļa cilvēku ar spēcīgām alerģijām ir pietiekami saprātīgi, lai viņiem būtu uzticams ārsts un nepavilktos uz tev līdzīgo provokācijām riskēt. Kadēļ? Tadēļ, ka pamatā tie, kas tā nedara, jau ir miruši.

Interesantais visā šajā ir tas, kādēļ tu vēlies, lai cilvēki šādu risku uzņemtos un mirušo skaits būtu lielāks?

aizejošais Reģ.: 23.05.2005
0 0 Atbildēt

Ar vai bez ciparu dažādajām bāzēm, pašlaik nav tas labākais laiks, lai dabūtu kādu insultu vai triviāli lauztu kāju. Jo slimnīcas pilnas ar saprātīgajiem cilvēkiem, kas nav pavilkušies uz provokācijām?

Bradypus Reģ.: 09.06.2017
2 3 Atbildēt

Sāc ar patiesību un piepin melus. Jā, nav tas labākais laiks - veselības sistēma pateicoties ministriem pianistiem un tādiem troļļiem kā tev ir panākusi, ka ārkārtīgi daudz cilvēku ir pavilkušies uz provokāciju neticēt ārstiem un nodarboties ar pāšārstēšanos, kuru tu tik kaismīgi aizstāvi.

Atgriežamies šajā diskusijā pie pamatiem - nu kā tas nākas, ka "antivakseris" aizstāv uzticēšanos mediķiem un potēšanos savas veselības interesēs, bet "vakseris" - pašārstēšanos lielveikalā pēc pianista rekomendācijas darba saglabāšanas interesēs?!

Kanibaals Reģ.: 24.08.2001
0 1 Atbildēt

Tā mirstības varbūtība taču noteikta laboratorijā un neder.

650 Reģ.: 25.01.2017
0 3 Atbildēt

Sen taču skaidrs- daļai "diskutētājāju" vienkārši interesē pierādīt savu specializāciju ķīmijā un/vai e-bitehnoloģiju jomā.Atklātā textā Maucību (dažās acīmredzami sabiedriskās jomās) viņi nesaskata.Nav pamata.Passaulē notiekošais mums arīdzan ir pilnīgi pilnībā pie dirsas.Tur vispār nav par ko parunāt un no kā "pamācīties".Nee.Savas problēmas (at)risināsim tepat Komjaunātnes krasstmalā.Neatejot no (valsts)Kasses.Vadoņu un ruporu mums ir vairāk/nekā jebkad.Jā.

Cerēsim, ka tagadējais LVveselīgā dzīvesveida demoMinistrs joprojām būs tikpat gudrs un izmanīgs, kā līdz šim.Vai pat vairāk nekā/jebkad.Sportists,idejiski nelokāms un morāli noturīgs,ar skaidru nākotnes redzējumu.Ja LV Republikā (lohiem..)pienāks kāds kārtējais may15 (may/be), cerams ka tieši viņš būs Tas, kurš (šoreiz) pats/sevi ievēlēs.Jo, ja kko ievēl (vai izvirza) Lohi, tam nav nākotnes.Sen ir zināms, ka Uzņēmu jāvada ir 1gab valdes Loceklim.Divi vai vairāk jau ir perebors un bardaks.Jā.

Cerams arī, ka jau aizparīt pienāks Tas (zvaigznīšu brīdis) kad (tagad/arī) LV lielākie balablablamutes tiks izņemti no publiskās apgrozības un ievietoti attiecīga izmēra ierobežotas akustiskās caurlaidības telpās.Cerams, ka drīzumā tiks izsludināts (varbūt kāds Birojs un taa) kāds vienkāršāks veids, kā (katrs) varētu Ziņot par attiecīgiem novērojumiem.Vēl būtu laicīgi jāvienojas (koakaalīcijā), ko darīt ar tiem ,kuri (pagadām) nevēlas ziņot.Jā.

darklight Reģ.: 29.10.2013
1 0 Atbildēt

Klau, tie, kas te gaida tās brīnumzāles! Vai jums neienāk prātā, ka zāles pret jebkuru šāda tipa vīrusu jau sen ir zināmas? Un tās ir: ķiploki, pelašķu tēja, upeņu ievārījums, kāju karsēšana utt. Smagos gadījumos gan var nepalīdzēt, bet smagos gadījumos arī tās parazītu zāles nepalīdzēs, pat tad, ja viņas patiešām vispār darbojas.

Bradypus Reģ.: 09.06.2017
3 1 Atbildēt

Maldies. Potenciālā ivermektīna iedarbība, kā apgalvo tā aizstāvji, novērš tieši C19 specifiskos plaušu asinsrites sistēmas bojājumus, kas nav raksturīgi citiem "šāda tipa vīrusiem" - tādejādi samazinot hospitalizācijas un nāves riskus, nevis ārstē pašu slimību. Un jā - padoms kopumā vietā - arī saprātīgi ārsti rekomendē to pašu, saņemot C19 pozitīvu diagnozi, ar vai bez viegliem simptomiem. Un arī tā ir pašdarbība. Pēc valsts sistēmas notiektā - saņemot pozitīvu C19 diagnozi, vienīgā rekomendācija ir tupēt izolācijā un skaitīt dienas. Vai sagaidīt hospitalizāciju un papildināt statistiku. Jebkāda terapija līdz smagas slimības gaitas iestāšanās brīdim ir nezinātniska pieeja C19 (ne)ārstēšanai.

650 Reģ.: 25.01.2017
4 4 Atbildēt

Visefektīvākās un visjaunākās zāles ar plaša spektra iedarbību ir reku šīs: (c) db@nov4-2021...Saeima šodien galīgajā lassījumā pieņēma likuma grozījumus, ar kuriem noteiktas tiesības darba devējam pēc noteikta laika atlaist pret Covid-19 nevakcinētos darbiniekus, uz kuriem attiecas prasība par vakcinēšanos.

ps., kad šīs pašas zāles pirms mēneša radīja furoru kkādā tur lohu itālijā, LVlohi domāja ka līdz viņiem tās neatnāks

ps2., neefektīvu ne-zāļu rekomendēšana slimības sākuma posmā ir sens "ārstējošo ārstu" ieradums.Ārstēt ir jāsāk tikai tad, kad/ja slimnieks sprāgst nost.Vislabāk, kad jau nokritis gar zemi- tie parasti "klausa" un lieki neizrunājas.

Bradypus Reģ.: 09.06.2017
6 3 Atbildēt

Ko dara izmisuši vakcīntroļļi, kad pat gānīšanās izgāžas? Sāk dzēst cepumiņus un spaidīt mīnusiņus

gunbox Reģ.: 23.12.2016
0 2 Atbildēt

Tu to par sevi? Cik pats sev esi plusiņus saspaidījis no vakcīnas degradētais antivakser?

Varu derēt, ja pat atklātu zāles pret Covid, šis āksts iešķauktu veselu burku un skraidītu apkārt ar savām teorijām, ka zāles nedarbojas, jo redz kāds ir miris, kāds ir slikti juties un vēl 10+ rakstu teorijas salasijies dzeltenā presē.

Bradypus Reģ.: 09.06.2017
0 1 Atbildēt

Nevienu, jo tam nav nekāda jēga. Bet tev jāturpina gānīties un saukt mani par antivakseri - sen neesi mēģinājis šito izgājienu. Varbūt, ka beidzot sanāks un kāds noticēs, ka vakcinēts cilvēks, kas ir par vakcināciju ir "antivakseris"

Ej tak klavieres uzspēlēt duetā ar savu pianistu. Vai padziedāt korītī ar otru gudro lokdaunu guru. Vēl ir arī trešā iespēja - paprasīt reprezentācijas personai, ko vari izdarīt Sorosa labā.

Kanibaals Reģ.: 24.08.2001
2 0 Atbildēt

Es esmu par skūtajiem un skūšanos, bet tikai tad ja tas neskar mani. Tātad neesmu pret skūtajiem plikpauriem.

Bradypus Reģ.: 09.06.2017
0 1 Atbildēt

Pats saprati, ko ar to gribēji pateikt?

Kanibaals Reģ.: 24.08.2001
1 1 Atbildēt

Jā to, ka tu esi par vakcinēšanos, bet tikai paša iedomātā izpratnē, bet darbos antivakseris, jo nenotiek pēc tavām iedomām un tad iet vaļā dezinformācija un datu manipulācija sava naratīva apstiprināšanai.

eidis Reģ.: 07.11.2001
2 1 Atbildēt

Nu lūk. Arī labākās pošmīžu ārstēšanās metodes ir publicētas. Lieliski tēli, lieliskas zāles, lieliski palīgi

jauns.lv/raksts/izklaide/470493-ugis-kugis-sasirdzis-ar-covid-19-paliga-steidz-kasers-ar-viru

650 Reģ.: 25.01.2017
1 3 Atbildēt

2021. gada 4. novembris – 12:05...Covid-19 satrauc visu Eiropu ...PVO ceļ trauksmi: jau piekto nedēļu pēc kārtas gadījumu skaits ir pieaudzis. Vecajā kontinentā pēdējo 7 dienu laikā dati par jauniem pacientiem ir palielinājušies par 6% , kas ir augstākais rādītājs passaulē...Starp Eiropas valstīm, kurās Covid skaits pasliktinās, ir Vācija, kur veselības ministrs Jenss Spahns ir runājis par "nevakcinēto pandēmiju"..."Ja pandēmijas situācija slimnīcās vēl vairāk pasliktināsies, jaunie ierobežojumi ir iespējami tikai tiem, kas nav vakcinēti, " sacīja Vācijas valdības pārstāvis Štefens Seiberts. ..

...Bulgārijas valdība ir paziņojusi par visu ķirurģisko operāciju un neatliekamo hospitalizāciju apturēšanu, jo pieaug Covid pacientu skaits, kuri šobrīd aizņem 90% no visām intensīvās terapijas gultām valstī...

Francija... pagarināt... Zaļo caurlaidi cīņā pret Covid līdz nākamā gada 31. jūlijam...

...(Itālijas) Augstākās veselības padomes prezidents: "Drošas zāles, ko ASV apstiprinājusi FDA un CDC"... Pfizer vakcīna bērniem vecumā no 5 līdz 11 gadiem, saskaņā ar Locatelli teikto, "ir absolūti droša vakcīna, nav pārsteidzoši, ka tā saņēma tūlītēju apstiprinājumu gan no Pārtikas un zāļu pārvaldes, gan no Slimību kontroles centriem", skaidroja CTS koordinators... atsaucoties uz zaļo gaismu, ko ASV devusi ne tikai zāļu aģentūra, bet arī sabiedrības veselības kontroles iestāde...Pfizer vakcīna Itālijā arī bērniem vecumā no 5 līdz 11 gadiem līdz Ziemassvētkiem? "Es domāju, ka tā ir pamatota hipotēze." Tas tika teikts kanālā SkyTG24, Franco Locatelli, Augstākās veselības padomes prezidents un Zinātniskās tehniskās komitejas koordinators..

ps., kaut kā diezko nedzirdam Vadlīnijas no vietējājā mēroga koordinātoriem LV...visi klusē,arī Šlesērs,Gobzēms un/vai b.Ļedjājevs.Diez KO (LVlohiem) tagad darīt, shitajā te visnotaļ mīzīgajā passaules situācijā.Jā.

Bradypus Reģ.: 09.06.2017
4 2 Atbildēt

Klausoties ASV senāta komitejas sēdi...

Arguments, pēc kura žokli grūti vietā dabūt: "Priekš biznesa nekas nevar būt ļaunāk par Covid uzliesmojumu, kā rezultātā liela daļa darbinieku saslimst un nevar strādāt." Laikam jau lokdauns un pilnīga slēgšana biznesam nav tik kaitīga...

650 Reģ.: 25.01.2017
2 3 Atbildēt

Bansai,Furrā, P-ļuts paliek amatā! Nu,lohhi,tāteikt, satūrrieties ;p - nupat 1 gudrs/personāžs pa t24 runā.Nakujam kko bij jāmobilizē.Slimnīcas gluži vienkārši vajag Nacionalizēt! Ja tās ir Valsts Varas (P-ļuta) īpašumā- nekādu mobilizāciju nevaig nee.Vnk ir jāizdod Rīkojums.Jā.

Bradypus Reģ.: 09.06.2017
4 1 Atbildēt

Mja... Cirks...

Rand Paul: Did you fund gain-of-function research in Wuhan?

Dr.Fauci: According to current definition this research is not classified as gain-of-function.

Rand Paul: Yes, I know, you changed the definition on NIH website after I first asked the question. Let me ask differently. Did you fund research in Wuhan to modify bat viruses so that they can infect humans?

Dr.Fauci: As I already already told, according to current definition this research is not classified as gain-of-function.

Rand Paul: That's not what I asked.

Commitee chairman: Sen. Paul - your time has expired.

aizejošais Reģ.: 23.05.2005
1 1 Atbildēt

www.thelancet.com/journals/laninf/article/PIIS1473-3099(21)00558-2/fulltext

recenzēts zinātnieku pētījums no Konektikutas par saslimstibu pēc vakcinācijas.

No apm 1000 hospitalizētajiem 54 bijuši pilnīgi vakcinēti. 14 no tiem smaga slimības gaita, 3 no tiem miruši, un tikai vienam no šiem 14 nav bijusi kāda papildus saslimstība. Visi - seniori.

Bradypus Reģ.: 09.06.2017
2 3 Atbildēt

Nežēlīgi slikti cipari priekš vakcinētajiem, ja tā ir taisnība.

aizejošais Reģ.: 23.05.2005
2 1 Atbildēt

Jā, kā tad. Uz pētījuma sākumu Konektikutā bija vakcinēti kādi divarpus miljoni cilvēku. Taisni briesmas, kādi slikti cipari.

Bradypus Reģ.: 09.06.2017
2 4 Atbildēt

Parēķināji, cik no hospitalizētajiem vakcinētejiem nonāca smagā stāvoklī un nomira? Pamēģini, būs no ka nobīties.

aizejošais Reģ.: 23.05.2005
1 1 Atbildēt

Statistiķa murgojumi. Tiaki vienam nebija nekādu papildus saslimšanu. Un cik no nevakcinētajiem nomira un tika smagā stāvoklī? Tiešām nebūs lielāks cipariņš, gan absolūtos skaitļos, gan procentiņos?

Bradypus Reģ.: 09.06.2017
2 3 Atbildēt

Nu, cik? Kādēļ tu un pētījums to noklusē? Es zinu tikai vidējos rādītājus, pret ko salīdzināt - salīdzinājumā ar tiem izskatās slikti. Un tev šķiet, ka ar tādiem cipariem kādu pārliecināsi vakcinēties...

Kādēļ vienmēr, kad slikti ir vakcinētajiem ir jauzsver blakus slimības, bet nevakcinetajiem tās janoliedz? Vai tā tev šķiet var izpelnīties uzticību?

aizejošais Reģ.: 23.05.2005
0 0 Atbildēt
Kanibaals Reģ.: 24.08.2001
1 0 Atbildēt

Cik zinu veselos nehospitalizē. Statistiķis amatieris. Pareķināji cik govis no cūkām nav kazas

Bradypus Reģ.: 09.06.2017
0 2 Atbildēt

Nu jā - to, ka vidēji no hospitalizētjiem mirst mazāka daļa, nekā šajā piemērā no vakcinētajiem, jau nepamanīji. Uz kūti tā vietā aizgāji.

Kanibaals Reģ.: 24.08.2001
0 1 Atbildēt

Kāda tam korelācija. Tak jebkuram neanalītiķim skaidrs ir sociālais faktors, kas atkal tev paslīdējis garām. Vakcinētajiem īpašāk ir jāpacenšas, lai nokļūtu slimnīcā tāpēc arī rezultāts. Atkal ieciklējies uz mazāko grupu izraujot no konteksta.

Bradypus Reģ.: 09.06.2017
0 1 Atbildēt

Malacis... Pat nepamanīji, ka ne jau esi izrāvu no kontesta, bet tav kolēga vakseris. Tieši otrādi, es norādīju, ka ir piesaukti ļoti nekorekti dati.

raimondsm Reģ.: 22.05.2004
0 0 Atbildēt

Kā var no fakta, ka ražotājs noraida SAVA medikamenta efektivitāti pret COVID izdarīt tādus secinājumus.

Bradypus Reģ.: 09.06.2017
1 2 Atbildēt

No viena fakta nevar. Tādēļ tavā ierobežotu faktu pasaulē rodas nepareizi secinājumi. Bet, ja ražotājs vienlaikus noraida sava, neienesīga, jau patentu zaudējuša medikamenta efektivitāti tieši reizē ar jauna, patentēta medikamenta virzīšanu apstiprināšanai, tad aina no faktu kopumā jau izskatās pavisam savādāka. Tava lielākā problēma ir nespēja ieraudzīt vairāk par vienu atsevišķu, no konteksta izrautu, faktu vienlaikus.

raimondsm Reģ.: 22.05.2004
0 0 Atbildēt

Medikamentu efektivitāti nenosaka pēc veikli sakombinētiem biznesa, politiskiem vai sociāliem pamatojumiem.

Bradypus Reģ.: 09.06.2017
4 3 Atbildēt

Diemžēl nosaka gan. Tā nenotiek tikai tava ideālistiskajā izolēto eksperimentu pasaulē.

raimondsm Reģ.: 22.05.2004
2 1 Atbildēt

Vispār interesanta strīda stratēģija - izvirzīt citas vides, citas loģikas argumentus un nekad nediskutēt par pamattēmu.

Bradypus Reģ.: 09.06.2017
3 3 Atbildēt

Kas tad ir pamattēma? Tavs iedomātais laboratorijas darbs izolētos apstākļos un reālās dzīves faktoru kopums ir cita vide?

Bradypus Reģ.: 09.06.2017
0 2 Atbildēt

Šitā ir cita vide un cita realitāte? Arguments, kuru nav jāņem vērā, vērtējot Merck pozīciju pa medikamentu efektivitāti? www.npr.org/sections/coronavirus-live-updates/2021/10/27/1049587575/merck-covid-pill-countries

Chalenger Reģ.: 31.12.2020
3 1 Atbildēt

labāk godīgi atbildiet uz šiem jautājumiem, nevis bezgalīgi stumjiet (..) šinī topikā

1. Kas ir koronavīruss Covid-19?

2. Kādas pazīmes?

3. Kā izsargāties?

Volx Reģ.: 22.11.2018
0 1 Atbildēt

Covids jau ir noiets etaps, tūlīt būs smalpox jeb bakas. Tā ziņo Geits

650 Reģ.: 25.01.2017
1 3 Atbildēt

Kapi/piste..Alle-Luja...Āmen.., -Viņš aicināja PVO izveidot īpašu darba grupu...šī struktūra var arī gatavoties iespējamiem bioteroristu uzbrukumiem, izstrādājot seku likvidēšanas scenārijus...."Darba grupai pandēmiju jautājumos, visticamāk, būs vajadzīgs aptuveni miljards dolāru gadā. Tā nodarbosies ar novērošanu un rīkos "bakterioloģiskās mācības", kā es tās saucu," intervijā bijušajam Lielbritānijas ārlietu ministram...teica "Microsoft" līdzdibinātājs...

Svarīgumu novērst terorakta draudus ar bioloģiskajiem ieročiem, Geitss skaidro šādi: "Bet ja nu teroristi ienes bakas desmit lidostās? Mums ir zināms, kā uz to var reaģēt pasaule? Ir dabiski uzliesmojošas epidēmijas un bioterorisma izraisītas epidēmijas. Tās var būt pat sliktākas par to, ko mēs pārdzīvojam šobrīd.

"Es ceru, ka pēc pieciem gadiem es varēšu uzrakstīt grāmatu ar nosaukumu "Mēs esam gatavi nākamai pandēmijai", taču tam nepieciešams iztērēt miljardiem dolāru pētniecībai un izstrādei. ASV un Lielbritānija tajā piedalīsies," skaidroja Geitss.

Bradypus Reģ.: 09.06.2017
5 3 Atbildēt

Un nevienam neliekas dīvaini, ka no epidēmijām mūs glābt taisās IT profesionāļi, biržas spēlmaņi un politiķi. Lokāli gan tikai pianisti. Bet medicīnas zinātņu doktors, kas pret šo iebilst, nešaubīgi ir nopirkts pašpasludināts pseidoeksperts. Tāda nu ir tā zinātne, kurai jātic.

aizejošais Reģ.: 23.05.2005
0 0 Atbildēt
Bradypus Reģ.: 09.06.2017
3 2 Atbildēt

Protams, ka vajag eskpertu grupas. Tāpēc tās organizē politiķi, biržas spēlmaņi un biznesa haizivis, izvēloties, kurus ekspertus piesaistīt un to nešaubīgi dara labdarības, nevis peļņas un varas nolūkos. Toties jebkurš eksperts, kas iebilst šīm varas organizētajām ekspertu grupām, ir nejēga un kāda apmaksāts.

aizejošais Reģ.: 23.05.2005
1 5 Atbildēt

Runā kā tāds, kas atbīdīts no siles

Bradypus Reģ.: 09.06.2017
2 1 Atbildēt

Ļoti pareizi uztvēri skatoties no tavas dzīves uztveres. Tevi interesē tikai sile un tu nespēj saprast tos, kam ir savādāks skatu punkts.

Tu uzreiz meties aizstāvēt viedokli, ka medicīnas zinātņu doktora teiktais nav uzticams, jo tas tiek teikts kanālā, kam ir saistība ar Trampu.

Un tikpat akli aizstāvi jebkuru veidokli, kuru pauž eksperti, kuriem ir saistība ar Geitsu/Klintonu/Sorosa fondiem.

Tava "ticība zinātnei" acīmredzami ir ticība tieši šim - politekonomiskajam līmenim. Jā politekonomija arī ir zinātne, tā kā zināma taisnība tev ir.

Bet tev nav ne mazākās vēlēšanās vērtēt pēc būtības ekperta kvalifikāciju vai viedokļa saturu - jo tu visu reducē līdz politekonomiskajam līmenim un dzīvo aklā tīcībā "pareizajai" ideoloģijai.

aizejošais Reģ.: 23.05.2005
1 1 Atbildēt

Nu nav tā.

lai kā es censtos, pilnīgi visu, protams, pārbaudīt uz savas ādas šajā dzīvē nav iespējams - un nav nepieciešams.

lai kā es censtos, apskatot tieši tavas saites uz taviem uzskatiem un pētijumiem atbilstošiem interneta resursiem, atduros pret to, ka to izplatītāji ir kāda angažēti.

jau kuro reizi secinu, ka šī saruna ir neauglīga.

Bradypus Reģ.: 09.06.2017
3 1 Atbildēt

Tieši tā. Tev angažēti ir visi, kas neatbilst tavam naratīvam un nesavtīgi, kas atbilst. Tieši to jau norādu - tu tici tikai tiem, kas ir "pareizi" angažēti - tu dzīvo ideoloģiskās autoritātes pasaulē un vispār nevērtē saturu.

650 Reģ.: 25.01.2017
2 3 Atbildēt

To tikai šeit/šajā dristfiliālē liek mīnusus par kapi/pista citātu no "cita" (pabliski/pieejama) lv lohportāla.Nerunājot ja no ne-lv..Tā vietā, lai (vismaz kaut/ko) pakomentētu par/tēmu, komentētāji jau 16to mēnesi apspriežļā cits/cita moraāli fiziskās ipašibas.

Volx Reģ.: 22.11.2018
1 1 Atbildēt

Palielinās mirstība vakcinēto vidū t.me/mainampasauli/10556

Bradypus Reģ.: 09.06.2017
0 1 Atbildēt

Jā, jo vakcinēto ir vairāk. Paņēmu atsaucē minētos excel datus un uzzīmēju grafiku, kas nepatiks ne tev ne vakseriem.

Oranžā līkne - pilnībā vakcinēto skaits procentos no visas populācijas. Zilā - mirstības rādītājs - visi mirušie pret visu populāciju, nedalot pēc vakcinācijas statusu.

Secinājums viennozīmīgs - vakcinācijai NAV ietekme uz mirstību.

eidis Reģ.: 07.11.2001
2 1 Atbildēt

Jo cienījamais demagogs ir pilnībā noignorējis gan lipīgumu, gan transmisijas ātrumu, gan sezonu, gan lokdaunus (pirms vakcīnām). Ir tupa excelis no 2 datiem

Bradypus Reģ.: 09.06.2017
2 1 Atbildēt

Un kāda tiem datiem ir nozīme? "tupa excelis no 2 datiem" ir pietiekams, lai pierādītu, ka starp šīm divām datu kopām nepastāv nekāda korelācija.

Kas vēl interesantāk - izņemot sezonu, mirstības grafikā nav redzam NEKAS no tevis nosauktajiem. Tas apbrīnojami lineārs, kas tikai pierāda, ka ne vien vakcīnas, bet arī viss pārējais Covid neietekmē.

Kanibaals Reģ.: 24.08.2001
4 4 Atbildēt

Toties pirātu skaitam jūrās ir tieša ietekme uz globālo temperatūru.

Bradypus Reģ.: 09.06.2017
2 1 Atbildēt

Klasiskā tupuma pazīme, ko propagandisti izmanto pret cilvēkiem, kam nav nekādas nojēgas par to, kas ir korelācija. Korelācijas esamība pieļauj, bet nenozīmē cēloņsakarību. Korelācijas trūkums, savukārt, izslēdz cēloņsakarību.

Kanibaals Reģ.: 24.08.2001
3 3 Atbildēt

Korelācijas trūkums neizslēdz cēloņsakarību, ja saliek uz grafika nesaistītas lietas. Padomā vēl, kas ar tavu grafiku nav tā. Tavs grafiks ir mēsls un grafika radītājs ir arī ...

Bradypus Reģ.: 09.06.2017
2 2 Atbildēt

Meli un gānīšanās. Tieši tas, ko var sagaidīt no tupa noderīgā idiota, kad propagandas naratīvs sabrūk.

Kanibaals Reģ.: 24.08.2001
3 3 Atbildēt

Kurš nu būtu demagogs. Tak izmet to Turībā nopirkto diplomu mēslainē. Jau augstāk parādiji izcilās analītiskās spējas, ka morgā nokļuvušie ir 100% miruši ar ļoti mazu varbūtību augšāmcelties, bet varbūtība tomēr ir un vērā ņemama.

Bradypus Reģ.: 09.06.2017
0 2 Atbildēt

Grūti būs izmest to, kā man nav

Un kā tu jau pie augšāmcelšanās esi ticis? Tik bēdīgi ar argumentiem, ka jāsāk no klasiskajām reliģijām zagt, jo savā ir apsīkušies?

Kanibaals Reģ.: 24.08.2001
3 2 Atbildēt

Pričom reliģija, augšāmcēlušies ar domu piecelties sēdus, atdzīvoties, piecelties, atmirt atpakaļ, kļūt atkal dzīvam, false negative dead...

Kur tur religiju saskatīji? Atkal jau izlokies kā zutis.

Bradypus Reģ.: 09.06.2017
0 2 Atbildēt

Es esmu tas, kas izlokās? Tu piesauc augšāmcelšanos un pats pēc tam izlokies, ka tas nav reliģisks arguments. Lai gan jebkurā gadījumā nav pat skaidrs, ko vispār ar to gribēji patiekt.

Kanibaals Reģ.: 24.08.2001
2 0 Atbildēt

To ka slimnīcās nonākušajiem vakcinētajiem rēķināt savstarpēji procentus ir kārtējā tava izgāšanās nevis analīze.

Aha un Zsvētku saulgrieži arī ir tikai reliģisks termins, kā tad.

Bradypus Reģ.: 09.06.2017
0 1 Atbildēt

Interesanti, kā vēl būtu jārēķina?

Ja ir cipars, cik liela ir mirstība vidēji populācijā pēc nonākšanas slimnīcā un te viens uzskaita šos ciparu izdalīti par vakcinētajiem, tad es varu secināt, ka šie cipari izskatās slikti pret vidējiem. Tam ir saprotami iemesli un vakcinācija tur gan nav pie vainas, tādēļ norādīju uz absurdu tos piesaucot vakcinācijas aizstāvībai - jo bez papildus analīzes sanāk, ka starp slimnīcā jau nonākušajiem vakcinētajiem ir sliktākas izredzes palikt dzīviem, nekā nevakcinētajiem.

"Zsvētku saulgrieži" ir tupa bezjēdzīga frāze, kurā ir saputrotas divas dažādas lietas. Reliģiskos "Ziemassvētkus" atzīmē "Ziemas saulgriežu" laikā.

Kanibaals Reģ.: 24.08.2001
3 4 Atbildēt

Absurda tur nav ir tikai tava demagoģija, kas noder tavam naratīvam. No godātā analītiķa ir bēdīgi ko tādu sagaidīt, manipulācija ar datiem un interpretāciju.

aizejošais Reģ.: 23.05.2005
1 0 Atbildēt

Brady atkal piedāvā vienpusīgu skatījumu uz problēmu.

Pārmērīga mirstība no Covid ir itin reāla.

www.economist.com/graphic-detail/coronavirus-excess-deaths-tracker

Bradypus Reģ.: 09.06.2017
1 2 Atbildēt

Brady piedāvā konkrētas datu kopas vizuālu reprezentāciju, kas uzrāda mirstības pīķi pagājušajā ziemā un stabilu, izlīdzinātu mirstību pārējā laikā.

Ja izejas dati ir korekti, tad tie skaidri parāda trīs lietas:

1) "Pārmērīga mirstība no Covid ir itin reāla." - patiesi, bet prasītos analīze vai tā ir papildus mirstība, kas ievērojami pazemina vidējo dzīves ilgumu, vai arī pīķi veido gada ietvaros "avansā" mirušie, tādejādi pazeminot pārējā gada stabilo vienmērīgo mirstību un faktiski ir vērtējama tikai kā pāris pēdējo mēnešu "nozagšana" jau tāpat mirstošajiem.

2) Šajā datu kopā nav novērojama nekāda korelācija ar vakcinācijas aptveri - attiecīgi secināms, ka maldīgs ir gan Volx apgalvojums, ka vakcinētie mirst vairāk, gan tavs - ka nevakcinētie mirst vairāk.

Bradypus Reģ.: 09.06.2017
1 3 Atbildēt

Par tavu linku - vai tu neesi aizdomājies, kādēļ mirstības samazinājums ir "paslēpts"? Vai tomēr nebūtu godīgi skalā mīnusiņus iezīmēt ar citas krāsas gradientu, parādot, ka ārpus Covid pīķiem mirstība ir ZEM vidējā rādītāja, kas apliecina, ka vismaz daļa ar C19 mirušo nav "excessive"?

Lai arī kopumā dati izskatās ticami, vizuālā reprezentācija ir orientēta uz iebiedēšanu, nevis objektīvu situācijas izvērtējumu.

raimondsm Reģ.: 22.05.2004
1 1 Atbildēt

Fantastiskas spējas

4.nov ap deviņiem

Mans koments Medikamentu efektivitāti nenosaka pēc veikli sakombinētiem biznesa, politiskiem vai sociāliem pamatojumiem.

Mans koments Vispār interesanta strīda stratēģija - izvirzīt citas vides, citas loģikas argumentus un nekad nediskutēt par pamattēmu.

Būtībā labi uzrakstīts, būtība - nejaukt visādus politikas un personību argumentus ar zinātniskiem un praktiski pierādītiem specifiski medicīniskiem un epidemioloģiskiem datiem.

Paiet kāds laiciņš un, jau

5 novembrī desmitos - Tava "ticība zinātnei" acīmredzami ir ticība tieši šim - politekonomiskajam līmenim. Jā politekonomija arī ir zinātne, tā kā zināma taisnība tev ir.

Bet tev nav ne mazākās vēlēšanās vērtēt pēc būtības ekperta kvalifikāciju vai viedokļa saturu - jo tu visu reducē līdz politekonomiskajam līmenim un dzīvo aklā tīcībā "pareizajai" ideoloģijai ------------------------------------------------

Ļoti veikli jebkuri argumenti tiek dizainiski pielāgoti savai argumentācijai.

un

5 novembrī vienpadsmitos - Tieši tā. Tev angažēti ir visi, kas neatbilst tavam naratīvam un nesavtīgi, kas atbilst. Tieši to jau norādu - tu tici tikai tiem, kas ir "pareizi" angažēti - tu dzīvo ideoloģiskās autoritātes pasaulē un vispār nevērtē saturu.

--------------------------------

Doma, ka vienas nozares argumentus nevajag jaukt ar citas nozares argumentiem tiek veikli izmantota.

Jebkura diskusija tiek pārvērsta par kaut kādu nejēdzīgu sacensību.

Bradypus Reģ.: 09.06.2017
0 1 Atbildēt

Murgojums garš, bet to, ka "vienas nozares argumentus nevajag jaukt ar citas nozares argumentiem" apgalvo tikai tu. "Noderīgie idioti" to vienkārši dara. Es, savukārt norādu, ka ir jāvērtē VISI argumenti un jāvērtē kopsakarības.

Tu gribi izolēties no realitātes, atmetot politiku, bet noderīgie idioti - atmetot zinātni. Realitāte ietver abus un vēl daudzus citus faktorus.

Kanibaals Reģ.: 24.08.2001
4 4 Atbildēt

Sevišķi no VISIEM jāizceļ maznozīmīgi argumenti un tad jāekstrapolē līdz absurdam tad var izdarīt jēgpilnus secinājumus.

Bradypus Reģ.: 09.06.2017
0 1 Atbildēt

Pasludināt jebkuru argumentu par maznozīmīgu jau nav liela māka.

Kanibaals Reģ.: 24.08.2001
3 4 Atbildēt

Ja ir tendence pieslieties sazvērestības teorijām, tad jā grūti ir izvērtēt nozīmīgumu, iztrūkst tādas iemaņas. Izteikta paļaušanās uz greizu intuīciju arī ar šo korelē.

Bradypus Reģ.: 09.06.2017
1 1 Atbildēt

Tieši tā. Tava vēlme piesaukt visur sazvērestības teorijas un reliģiozus argumentus ir ļoti spēcīga. Mani "neņem" ne vien ne otrs, ne intuīcija ;)

Kanibaals Reģ.: 24.08.2001
2 1 Atbildēt

Intiūcija tevi ļoti ņem, tava intuīcija saka, ka motociklisti brauc prātīgāk, jo nav piesprādzējušies, un velosipēdisti vispār baidās no visa, it sevišķi tiem kam nav ķiveres brauc ekstra uzmanīgi.

Bradypus Reģ.: 09.06.2017
0 1 Atbildēt

Tam nav nekāda sakara ar intuīciju. Šo faktoru ņemu vērā pēc risku kompensācijas teorijas pētījumu datiem.

Kanibaals Reģ.: 24.08.2001
2 1 Atbildēt

Teoriju un secinājumus tu šajā gadījumā intuitīvi piemēro nepareizi, jo praksē kā redzi ir pretēji. Vienīgi moticiklisti bez ķiveres brauktu drusku lēnāk, jo mušas un pretvējš traucē taču ne jau riska dèļ. Tāpat apkārt dzirdētie motociklistu stāstiņi neliecina par spēju izvērtēt risku ne arī korelāciju ar subjektīvu drošibas izjūtu.

Kaut kā tumsā lidotāju arī netrūkst un avāriju skaits arī, lai gan it kā risks pieaug un būtu jākompensē. Kaut kā švaks tas kompensācijas mehānisms un pat rada pretēju efektu vai vispār nav novērtējams.

Bradypus Reģ.: 09.06.2017
0 1 Atbildēt

Es neko nepiemēroju intuitīvi. Aizej pastudē risku kompensācijas teoriju. Tam nav nekāda sakara ar "stāstiņiem" un tas neattiecas uz "atsaldeņiem", kam vispār trūkst riska kompensācijas mehānisma. Risku izjūta, tāpat kā empātija, cilvēkiem piemīt dažādā mērā un galējības (fobijas un "atsaldētība") nav rādītājs. Tavs apgalvojums ir tikpat stulbs, kā pateikt ka psihopātu eksistence nozīmē, ka empātijai vispār nav nozīmes sabiedrības procesos.

Kanibaals Reģ.: 24.08.2001
2 1 Atbildēt

Ka jau saki risku izjūta ir stipri atškirīga. Tā kā autovaditāji nav viena grupa ar atlasītu risku uzjūtu. Nu apgalvojums ka sprādzēšanās pievelk avārijas nemaz nav izcili stulbs.

Pat ja nekonstatē korelāciiu vienmēr var uzsvērt, ka nevar izslēgt risku kompensācijas teoriju, uzreiz nopietnāk izklausās. Visi pētījumi beidzas ar atziņu, ka jāpēta vēl.

Bradypus Reģ.: 09.06.2017
0 1 Atbildēt

Vai kaut ko par normālā sadalījuma līkni esi dzirdējis? Par to, kā sabiedrībai nozīmīga ir ietekme uz vairākumu, nevis ekstrēmiem?

"apgalvojums ka sprādzēšanās pievelk avārijas" ir zinātnisku pētījumu rezultāts. Tikai tu to savā tupumā atkal esi pārfrāzējis tā, ka tas sanāk stulbs. Sprādzēšanās nepievelk avārijas. Nepamatota paļaušanās uz to gan. Bet tu nespēj saprast atšķirību.

mefisto Reģ.: 22.05.2017
2 0 Atbildēt

Vai vari padalīties ar kādu zinātnisku avotu, ka paļaušanās uz piesprādzēšanos palielina avārijas risku?

Kanibaals Reģ.: 24.08.2001
1 1 Atbildēt

Nav tādu viennozimīgu pētījumu, rezultāti sanāk pretrunīgi un secinājumi nekādi.

Bradypus Reģ.: 09.06.2017
0 1 Atbildēt

Nav jēga tagad tērēt laiku un meklēt tev zinātnisku pētījumu avotus - tāpat atradīsi kādu saikni Trampu un pasludināsi par pasūtījuma pētījumu. Bet rekur interesants rakstiņš no kura vari sākt pētīt un meklēt tev uzticamus avotus tēžu pierādīšanai vai apgāšanai, ja tēma interesē (lai gan esmu gana pārliecināts, ka vienīgais, kas tevi interesē, ir nosaukt mani par stulbu) - bet jebkurā gadījumā ne es vienīgais esmu risku kompensācijas teoriju sasaistījis ar Covid vakcinēšanos.

www.deccanherald.com/opinion/in-perspective/the-peltzman-effect-in-covid-era-980260.html

Kanibaals Reģ.: 24.08.2001
2 1 Atbildēt

Beidz izvairīties ne to tev jautāja.

Bradypus Reģ.: 09.06.2017
0 1 Atbildēt

Nu tad ej un pērc, ja tik ļoti gribas izlasīt

www.journals.uchicago.edu/doi/abs/10.1086/260352

Kanibaals Reģ.: 24.08.2001
1 0 Atbildēt

Toč nekas svaigāks nav?

Redz kur 2007. gadā neko neatrada www.researchgate.net/publication/4791083_Risk_Compensation_or_Risk_Reduction_Seatbelts_State_Laws_and_Traffic_Fatalities

Ko tā ieciklējies uz vienu vienīgu pētījumu? Atkal iepatikās, jo sakrīt ar tavu intuīciju?

Bradypus Reģ.: 09.06.2017
2 1 Atbildēt

Un tev tiešām liekas, ka 2007. gadā vajadzēja kaut ko atrast? Satiksmes drošības mašinērija griezās jau pilnā sparā un par fotoradaru u.c. drošības megaprojektu naudu varēja finansēt jebkādus pasūtījuma pētījumus. Tev ir kaut kāda nojausma, kādu daļu no jauna auto cenas Eiropā sastāda drošības prasības, no kurām jostas nu jau ir palikušas tālu ēnā? Kā tur īsti bija - nu tajos tālajos padomju laikos, bez visām drošības sitēmām un stabiņiem. Bija drošāk vai bīstamāk palaist bērnu vienu uz ielas?

Kanibaals Reģ.: 24.08.2001
1 1 Atbildēt

Satiksmes intensitāte bija cita. Jā noteikti auto pircējs izvērtē auto drošības aprīkojumu un pielāgojas. Tak sen jau ēnā. Izlasi to 75.gada pētījumu tas taču veikts laboratorijā un pilnīgi ačgārni.

650 Reģ.: 25.01.2017
0 2 Atbildēt

Dažkārt kāds ievieto atsauci, ka notiek "kas notiek LVijā" vai kāds tāds līdzīgs massraidījums.Kur pieaicinātās prominentās personas spriež/par.Vakar kāreiz viens tāds raidījums tika raidīts, taču komentāru nevienam nav.Nee.

Tāpat nav ko teikt par tā vai cita Ministra vai Politiķa piemērotību savam tam augstajam nosaukumam kā tādam.Tieši tāpēc ir massveidīgi izplatījies un neatgriezeniski ieperinājies pats tas galvenaiss (tagad arī LV) globālnobāl politikas princips- esPriekšnieks/tuLohs.

Kanibaals Reģ.: 24.08.2001
2 2 Atbildēt

Pavļuts ir piemērots gan pēc izglītības, gan komunikācijas iemaņām. Not great, not terrible. Mūžīgi aizvainotajiem un pie pašplūsmas pieradušajiem protams nepatīk.

Ne jau tik daudz ministru personībās ir vaina, bet gan sistēmā, jeb tās neesamībā.

Bradypus Reģ.: 09.06.2017
4 2 Atbildēt

Nopietni? Kura izglītība tev liekas piemērota - tā, kas muzikālā, vai tā kas sabiedrības manipulācijā?

Komunikācijas iemaņas viņam tiešām ir lieliskas - psihopāts ar profesionālu izglītību sabiedrības vadībā ar specializāciju līderībā, pieredze reklāmā. Būtu viņam savs Hitlers, iespējams pat pavilktu Gebelsa līmeni.

Kanibaals Reģ.: 24.08.2001
2 4 Atbildēt

Nē nu tava bērnudārznieka izglītība jau tiešām noderētu. Jau redzam kā pašpasludinātam statistiķim izdodas pārliecināt un kā tāds aktīvi manipē ar datiem.

Ministram nav jābūt ārstam, ko tad viņam būtu jāārstē?

Bradypus Reģ.: 09.06.2017
1 1 Atbildēt

Pārstāj izdomāt melus. Man nav bērnudārznieka izglītība.

Vot.

Uz šīs smieklīgās nots varētu bezjēdzīgo diskusiju beigt, jo "trāpīji" precīzi tai izglītībai, kuru man ir sanācis izlaist. Iespējams tieši tādēļ nespēju komunicēt tavā līmenī, jo trūkst pieredzes.

Agaga Reģ.: 25.07.2007
2 0 Atbildēt

Kanibāl! Es tak atceros, kā Tu te PSU biji gatavs ķēdē summēt. A tagad mierīgi par citiem ņirdz bezjēgā. Labi, ka man mellenes piemājas mežiņā aug pietiekoši, tomēr labi ar Tevi nav.

Kanibaals Reģ.: 24.08.2001
2 6 Atbildēt

Tas tak bija kad man bija bērnudārznieka izglitība. Bet pēc Bradypus kritērijiem, kādu esi pirmo izglītību pabeidzis tas esi uz mūžu.

Kanibaals Reģ.: 24.08.2001
0 0 Atbildēt

Agaga - redz kur nejēgas slēdz PSU virknē youtu.be/Ae2tF4nO7yo

650 Reģ.: 25.01.2017
2 1 Atbildēt

Diemžēl, šoreiz taisnība ir jums Abiem.Kā arī, jau 3x sacīju, ka tieši viņš (šoreiz) nav nebūt nekāds tur regulārais polit lohs.Pastarpināti viņu pat pazīstu, esmu pat runājis.Jautājums ir par to, vai (un pie kādiem blakusapstākļiem) šāds personāžs varētu kļut par draudu tā saucamajai Demo krātijai.Kā (un kurā virzienā) tiek (tiks..)izmantotas šīs te viņa (neapšaubāmās) dotības.Viņš nupat bija ieskrējies nepajokam.Labi, ka (kāds) tomēr ieteica piebremzēt.Zin kā, tagd slapjš un slidens.Ja iebraukt grāvī, "nākamogad" var būt visādi.Jo tāds pārlieku pār galvīgs šoferis apdraud arī savus tā saucamos "pasažierus".Citi, tāteikt, (arī) "vadītāji" var nesaprast un iespējams tā saucamais massveida krašššs.Jā.Otrs jautājums- uz cik ilgu laiku (un uz kādiem (savstarpējiem), pasažieru pārvadāšanas, tāteikt) nosacījumiem ir notikusi šī te piebremzēšana.

aizejošais Reģ.: 23.05.2005
3 1 Atbildēt

Brady ir no tiem dīvaiņiem, kas uz lūgumu "nopērc baltmaizi, un ja ir olas, paņem divas" atnesīs mājās divas baltmaizes. Jo olas bija.

Bradypus Reģ.: 09.06.2017
1 1 Atbildēt

Tev jau gribētos. Bet nē - Brady ir no tiem dīvaiņiem, kas spēj sarunāties ar abām pusēm un identificējot šādu komunikācijas problēmu palīdzēt saprasties tiem, kas paši nespēj. Man ikdienas darbs ir šādu sitāciju vadība.

Kanibaals Reģ.: 24.08.2001
3 0 Atbildēt

Neticu. Nav novērotas tādas spējas.

650 Reģ.: 25.01.2017
2 1 Atbildēt

Kādreiz (senosLaikos) bij taa.Ja rindā stāvētāji pārlieku izrunājās,tiem tika ieteikta universāla kombinācija.Paņemiet 2olas+1sardeli un ejiet na... netraucējiet, tāteikt, Strādāt ;p

Kalvis99 Reģ.: 13.09.2017
0 0 Atbildēt

Kaut kā biju palaidis garām ka privātajiem arī.

Nosacījumi no 2021. gada 15. decembra

Visiem privātajā sektorā nodarbinātajiem, kuri strādā klātienē:

jāuzrāda Covid-19 vakcinācijas vai pārslimošanas sertifikāts:

nosacījums attiecas arī uz tiem, kuri darba vietā nav kontaktā ar klientiem vai citiem nodarbinātajiem un kuriem nav paaugstināts risks inficēties;

nosacījums attiecas arī uz brīvprātīgajiem un personām, kas veic darba pienākumus ārpakalpojuma līguma ietvaros.

covid19.gov.lv/atbalsts-sabiedribai/ka-drosi-rikoties/vakcinacijas-sertifikats-un-nodarbinatiba

650 Reģ.: 25.01.2017
0 1 Atbildēt

Šis ir itāļu varianta pilnmetrāžas kapīpeists.Plus viens mēnesis.Vai nu tā, vai nu jāiet/nā.Un bez mazākajām ilūzijām turpinājumā.Ja nu vienīgi ik pa 48h rinda pie aptiekas un fiksētā takse 15,- par/uztriepienu.

Nupat viņi otro dienu kladzina visi korī- jāņem vērā PVO aizvakardienas "bažas".Tālākā dziesma ir par trešo devu.Vēl tālāk - par "5-11gv" euro/apstiprināšanu decembra vidū.Vēlvēl tālāk- par krāna/pagarināšanu.Tā saucamajām līgām un/vai jāņiem gan jau nāksies atkārtoti uzupurēties.

raimondsm Reģ.: 22.05.2004
0 0 Atbildēt

Bradypus rakstīja: Tev jau gribētos. Bet nē - Brady ir no tiem dīvaiņiem, kas spēj sarunāties ar abām pusēm un identificējot šādu komunikācijas problēmu palīdzēt saprasties tiem, kas paši nespēj. Man ikdienas darbs ir šādu sitāciju vadība.

Nu, nezinu, pēc tā, ko lasām te, drīzāk tajā darbā ir tāds profesionālais izsīkums, tāda klientu attieksme un tik maz gandarījuma par paveikto, ka te, forumā, tiek meklēta komepensācija, visu sarežģījot un tā sačakarējot, ka daudzi vairs nevar saprast - un kāds tad bija sākotnējais jautājums, ko?

Bradypus Reģ.: 09.06.2017
2 1 Atbildēt

Galīgi garām. Kompensācija jeb "reality check" tiek meklēta informācijas un sociālajam burbulim, kas pastāv darbā. Tur strādājot ar augstas kvalifikācijas konstruktīviem kolēģiem un daudzfaktoru problēmām nav iespējas sastapt ne ticīgos, ne tādus, kam pat divi faktori vienai problēmai ir par daudz. Jā - tas, ka "daudzi vairs nevar saprast" problēmas ir biedējoši, bet vismaz izskaidro, kā valstiskā mērogā esam nonākuši tur, kur esam.

raimondsm Reģ.: 22.05.2004
0 0 Atbildēt

Tieši šeit diskusijās ir pretēja darbība - novienkāršot problēmas uz kaut kādu vienu skaidrojumu, varbūt pat svarīgu, bet ne vienīgo skaidrojumu.

Bradypus Reģ.: 09.06.2017
2 1 Atbildēt

Jā, šeit diskusijā tā ir - un tu esi līderis šajā ziņā. Visu laiku vēlies kompleksu problēmu sadalīt elementos un diskutēt tikai par vienu, no konteksta izrautu, elementu.

raimondsm Reģ.: 22.05.2004
0 0 Atbildēt

Pēc kādas loģikas pierāda zināma medikamenta iespējamu iedarbību uz COVID?

Bradypus Reģ.: 09.06.2017
0 0 Atbildēt

Medicīniski korekti - klīniskajos pētījumos kas ilgst ~5 gadus. Nu vai arī ar politisku lēmumu tos gadus "apiet".

Kanibaals Reģ.: 24.08.2001
2 1 Atbildēt

Nepareizi. Bradypus sava naratīva dēļ "piemirst" kāpēc izpēte ilgst tik ilgi. Bradypus joprojām nezin kā piemēram testē medikamentus uz grūtniecēm.

Bradypus Reģ.: 09.06.2017
1 1 Atbildēt

Interesanti gan, kāpēc atkal jāmelo? Es taču nesaku, ka tā ir tik ilga nepamatoti

Kanibaals Reģ.: 24.08.2001
2 2 Atbildēt

Nekāda apiešana arī nenotiek ar politisku iejaukšanos, tā apstiprināšana notiek ar noteikumiem.

Bradypus Reģ.: 09.06.2017
2 1 Atbildēt

Nu bet protams. Likumus tak ne jau politiķi pieņem. Ne jau politiķi nosaka kādas būs prasības un kādas un kam - atkāpes no tām.

Kanibaals Reģ.: 24.08.2001
2 6 Atbildēt

Kādi tev vēl likumi. Kārtība kā zāles apstiprina paātrinātā režīmā ir bijusi arī pirms C19. Apstiprina paātrināti, bet ar papildus prasībām un atrunām kurām grupām tās sākotnēji var pielietot. Redz te daźiem pēkšņi pārsteigums, ka "eksperimentālas" vakcīnas tagad pat grūtniecēm un bērniem dod, lai gan sākotnēji taču nerekomendēja, kà tad tà un kà ta var būtu.

Bradypus Reģ.: 09.06.2017
3 1 Atbildēt

"Kādi tev vēl likumi? Kārtība kā zāles apstiprina paātrinātā režīmā."

Pats uzdevi jautājumu un pats atbildēji. Malacis.

Jā, dažiem, ir pārsteigums, ka tāda kārtība eksistē. Vēl dažiem vēlme tādu normalizēt. Bet tas nemaina faktu, ka lēmums par jebkuru kārtību, kas noteikta normatīvajos aktos, ir politisks. Piemērošana glumām definīcijām - parasti vēl politiskāka. Esi to kārtību izlasījis un vari nosaukt, kas tad īsti ir tiesīgs pieņemt gala lēmumu par paātrināto apstiprinšanu? Nez - tas varētu būt ķīmiķis, ārsts vai ierēdnis?

P.S. Tev laikam īpaši jāpiebilst - tas pēdējais jautājums ir ironija. Es atbildi zinu.

Kanibaals Reģ.: 24.08.2001
0 0 Atbildēt

Ā, ja pēc lēmuma nogaida 5 gadi tad viss kārtībā. Interesanta tev tā loģika.

raimondsm Reģ.: 22.05.2004
0 0 Atbildēt

Ir tāds rinovīruss.

academic.oup.com/jid/article/224/1/31/6179975

Kāds varbūt ir atradis faktoru, kas bloķē koronavīrusu.

Vai arī ar savu rinovīrusu vazājas pa COVID laika reiviem un neaplīp.

Tad izdomā, ka ar to pietiek un piebļauj pilnu internetu, ka risinājums ir.

Nekas citas, kā vēlamā uzdošana par esošo tas pagaidām nav!

raimondsm Reģ.: 22.05.2004
0 1 Atbildēt

Par to Ivermektīnu un MERCK jaunajām zālēm.

Tas, ka tās ir pilnīgi atšķirīgi medikamenti, tas taču ir saprotams?

www.reuters.com/business/healthcare-pharmaceuticals/britain-approves-mercks-oral-covid-19-pill-2021-11-04/

Bradypus Reģ.: 09.06.2017
4 2 Atbildēt

Tieši tā - dažādi.

Viens ģenērisks, ar kuru nopelnīt nevar un kuru rekomendē ārsti, kas mēģina glābt cilvēku dzīvības.

Otrs patentēts, ar kuru var labi nopelnīt un kuru rekomendē ražotājs no BigPharma kubiņa.

raimondsm Reģ.: 22.05.2004
1 1 Atbildēt

Es mēģināju saprast to loģiku un laikam man izdevās.

Sviests Tātad sākotnēji zāļu firmas par to vien domā, kā apčakarēt labticīgos patērētājus. Sviests

Tāpēc tās slēpj datus par lielisko un efektīvo Ivermektīnu un tirgū bīda savu Molnupiravir, kas ir daudz dārgāks. Sviests

Tā kaut kā?

Vai tomēr tā?

www.merck.com/news/merck-and-ridgebacks-molnupiravir-an-oral-covid-19-antiviral-medicine-receives-first-authorization-in-the-world/

www.bbc.com/news/health-58170809

Kaut kādas dīvainas sakritības dēļ, labajā pusē ir atsauce uz Tunbergu! www.bbc.com/news/uk-scotland-glasgow-west-59165781

Laikam te tā vaina! Ja tas BBC atsaucas uz Tunbergu, par citu tēmu gan, tad jau par Merca plāniem arī nerakstīs patiesību! Viss vienā!

Bradypus Reģ.: 09.06.2017
2 3 Atbildēt

Jā, man arī neizdevās tavu loģiku saprast.

Kādēļ tur ir VAI? Tavi linki tieši apliecina manu viedokli, nevis apgāž.

Pirmajā tiek slavēts patentētais medikaments, kas ir politiski apstiprināts, neskatoties uz to, ka tas nav izgājis paredzēto klīnisko pētījumu termiņus.

Un otrajā (neslēpj, ka to saka Merck) - noliegts ģenēriskais medikaments, jo tas nav izgājis paredzēto klīnisko pētījumu termiņus.

raimondsm Reģ.: 22.05.2004
0 2 Atbildēt

Tās ir pilnīgi atšķirīgas vielas.

Bradypus Reģ.: 09.06.2017
3 2 Atbildēt

Neticēsi, bet, piemēram Astra Zeneca un Pfizer Covid vakcīnas arī ir "pilnīgi atšķirīgas vielas". Bet tauta runā, ka var lietot abas.

650 Reģ.: 25.01.2017
0 1 Atbildēt

Tas pifzers taču jau pirms pusgada plātījās.Ka drīz būs.Tepat kkur pirms 200 lappusēm bija atsauce.Bet merks pirmais noslēdza līgumu/ar.Pa 700/gab.Tā ka t.s."lohiem" būs plaša izvēle.Vai nu bikses nost par velti, vai nu vispirms 700 un bikses pēc 3ned.Jā.

Pav ļuts pašlaik jau pusstundu runā pa tv24.Un kā pa brīnumu tā diezgan sakarīgi...

Kanibaals Reģ.: 24.08.2001
1 3 Atbildēt

Kad tad nav runājis sakarīgi? Lohus piesauca?

650 Reģ.: 25.01.2017
1 0 Atbildēt

Piesauca,bet tā attālināti un samērā korekti.Tonis pamainījies.Draudu vietā ir ķēries pie tā saucamās "cerības" izteikšanas.Laikam būs izvērtējis- kā ir, ja ar cilvēkiem ilgstoši runā kā ar lohiem.Iepina kko arī par "iepriekš/solītā pildīšanu"un "skaidru nostāju".

Valsts laikam tomēr nav nekāds sia gateris,kur priekšniecība pie katras iespējas lohiem atgādina par viņu patieso vietu (aizgaldā).Vai krievu armija, kur dēļ atsevišķiem lohiem visu kazarmu noliek uz ausīm.Tur gan aizkadrā sēž vēl daži citi baron dižkungi,kuri acīmredzami labprāt to lohsarunu turpinātu bezgalīgi.Nav brīnums, ka pēc tam kādam ir grūti pa ielu paiet.

Attieksmes maiņu labi var saredzēt naktī.Viss tukšs, bet īsti nemana arī kontrolētājus.Ir citādi,nekā iepriekšējajā komendanta periodā.

Volx Reģ.: 22.11.2018
0 1 Atbildēt

Kontrolētāji arvien biežāk pa biksēm dabū. Tur tak arī jālaipo, neviens negrib tikt pasludināts par lohu.

Piemēram Endziņa gadījumā kurš ir lohs?

Tieši tāpēc arī tiesa Marinai ar Valentīnu vislaik atceļas, jo vēl nav lohs atrasts

raimondsm Reģ.: 22.05.2004
1 1 Atbildēt

Esot pretgripas zāles, laikam ap astoņdesmit eiro par tableti.

Dārgi?

Bradypus Reģ.: 09.06.2017
0 2 Atbildēt

Jā, nu tagad apspriedīsim tikai efektivitāti un cenu, salīdzinājumā ar citiem medikamentiem. Jaukt tēmas nevajag. Politiku un sociālo komponenti atstājam malā.

Es teikšu, ka pofig. Nevajadzīgas lietas cena ir vienaldzīga, nevis lēta vai dārga. To, ko teiks pensionārs ar augstu risku gripas komplikācijām nedrīkstu teikt atbilstoši tavam problēmas izolācijas uzstādījumam.

Kanibaals Reģ.: 24.08.2001
2 2 Atbildēt

Lētāk un drošāk ir potēt nevis gaidīt kad saslims.

Volx Reģ.: 22.11.2018
0 1 Atbildēt
650 Reģ.: 25.01.2017
1 1 Atbildēt

Ņe/uj viņam kalt te lokkakālajā komjaunātnes krasstmalā.Tas nav īstais mērogs.Jājāj ir tāļāk.Lai labāk ņem uzticamākos līdzgaitniekus un p/s uz glāzgovu,iedot tai sīkajai trompetistei tā kārtīgi uzsvilpot.Tagd laikam jau var, nav vairs tik mazgadīga.Atpakakaļceļā reku var iejāt romā pie paša Pappas un/vai "paņemt priekšā" to jauno italo disco euro pr-nieku Māri Dragātāju.Jā.

Bradypus Reģ.: 09.06.2017
2 3 Atbildēt

Nu bet protams... "Atmasko". Es taču teicu, ka patiesība nepatiks nevienam

Es tikai parādīju godīgi vizuālu reprezentāciju datiem, kurus piedāvāji tu, un tu meties mani "atmaskot", apstiprinot to, par ko uz mani kliedz tavi opozicionāri. Tas, ka saslimšanas izplatība starp vakcinētajiem uzrādās būtiski augstāka, prasa papildus faktoru "pret testēto skaitu". Tavā vienādojumā tas ir pievienots - testēšanas metodika, par kuras nepatiesumu es jau sen esmu izteicies.

Viens labums no tavas "atmaskošanas" ir - Kanibālam tagad vajadzēs izvēlēties - kas tad īsti slikts - testēšanas metodika vai vakcīna. Nu vai arī nē - izdomās, ka neesmu ņēmis vērā pieneņu pūku lidošanas augstumu, tādēļ mani secinājumi ir mēsls.

Kanibaals Reģ.: 24.08.2001
1 3 Atbildēt

Pie vainas ir daļēji vakcinēto pueskaitīšana pie vakcinētajiem. Tik vienkārši.

Bradypus Reģ.: 09.06.2017
3 2 Atbildēt

Nākamie meli. Tavējie vienmēr un visur statistikā par vakcinētajiem uzskata tikai pilnībā vakcināciju pabeigušos. Nesanāks izvairīties no problēmas ar testēšanas metodooģiju.

Kanibaals Reģ.: 24.08.2001
0 1 Atbildēt

Grafiku sastādijis finansiāli ieinteresēts antivakseris līdz ar to grafiks ir nederīgs.

650 Reģ.: 25.01.2017
0 0 Atbildēt

Atmaskotāji taču varēja atmaksot pilnu ainu- KUŖŠ (diez) bija Tas, kas atļāva to ebanutijo lielveikalu pompozo atvēršanu tieši akurāt dažas d pirms visas šis te mājpises eppopejas? Tas bija speciāli priekš tam, lai Lohiem tagad būtu kur satikties? Caurvējā un slapjdraņkī stāvot 100m rindā.Jā.

Un kuŗš atļāva tam 8k rīkļurāvēju baram pulcēties piebezdētājā purnasitēju arēnā?

Kuŗš pieļāva massveida koncertus (ar massveidā gar/zemi krītošo jaunās paaudzes klausītāju massveida klātbūtni), ja bij "zināms", ka tūliņ "tagad arī"mūs apmeklēs globālais pzdcs?

Naxuj nav arestēts tas LV galvenaiss sektants? Kāpēc manas valsts Perzidentu publiski apdrirsušais G-zems ir sodīts tikai ar 200,-? Kapc joprojām nav piespiests Vadoņa priekšā krist ceļos un lūgt piedošanu, vai pakārts turpat pie valsts kasses pils/laukumā? Jā..Plet, gandrīz aizrijos ;P

Volx Reģ.: 22.11.2018
0 1 Atbildēt

Bet par tām Pfizer zālēm nesapriecājaties, tas ir kārtējais uzmetiens.

Kanibaals Reģ.: 24.08.2001
1 0 Atbildēt

Bet protams, sacerēsies uz zālēm un neies potēties.

 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti