Kas ir koronavīruss Covid-19? Kādas pazīmes? Kā izsargāties? Tagad arī Latvijā

iAuto Reģ.: 17.07.2001

Kāpēc tik traka ņemšanās ap koronavīrusu Covid-19? Cik tas ir bīstams!

 
raimondsm Reģ.: 22.05.2004
0 0 Atbildēt

Kā Jūs iedomājieties, ja vairs nevakcinētu nemaz?

Būtu labāk?

Bradypus Reģ.: 09.06.2017
1 2 Atbildēt

Protams nē, jo kaitējums jau ir nodarīts, savakcinejot nevajadzīgos un nevakcinejot riska grupas. Bet tu jau turpināsi savu melnbalto retoriku, lai tik noslēptu, ka patreizējā segregācija sāpīgi skar un spiež vakcinēties atkal jau nepareizo mērķauditoriju.

mefisto Reģ.: 22.05.2017
1 1 Atbildēt

Kuri ir tie nevajadzīgi savakcinētie? Kāds kaitējums viņiem nodarīts?

Bradypus Reģ.: 09.06.2017
1 2 Atbildēt

Viņiem pašiem minimāls. Bet viņi ir padarīti par superizturīgiem izplatītājiem, kas var ar "vieglām iesnām" iznēsāt jaunas, agresīvākas mutācijas un aplipināt nevakcinētos seniorus.

mefisto Reģ.: 22.05.2017
4 1 Atbildēt

Tā ir tava teorija, kurai šobrīd nav pamatojuma. Lielākais risks rasties jaunai mutācijai ir reģionos, kur zems vakcinācijas īpatsvars un augsta slimības izplatība. Delta mutācija radās Indijā pirms vakcinācijas uzsākšanas.

Bradypus Reģ.: 09.06.2017
1 4 Atbildēt

Kas to teica, ka Indijā? Tas pats, kurš joprojām noliedz, ka varētu būt pie vainas vīrusa radīšanā?

Kanibaals Reģ.: 24.08.2001
1 1 Atbildēt

Spāņu gripa arī neradās Spānijā, bet tā nu iegājies, kurš pirmais ceļ brēku tam arī piekabina.

Bradypus Reģ.: 09.06.2017
1 2 Atbildēt

Nu tad nevajag piekabināt, bet izvērtēt ar kādu iespējamību to Deltu uz Indiju pie nevakcinētajiem aizveda kāds vakcinētais eksperts, kur tā izplatījās tik strauji, ka tika piefiksēta, kā atseviskš paveids.

Tu biji tas, kas izmantoja "piekabināšanu" kā argumentu, ka tieši tur tas ir radies dēļ nevakcinēšanās.

Kanibaals Reģ.: 24.08.2001
0 0 Atbildēt

Pofig kur radies, galvenais ka izplatījās visātrāk Indijā, tātad indieši vainīgi, ka atklāja. Tā tas vienmēr ir bijis.

Bradypus Reģ.: 09.06.2017
0 3 Atbildēt

Kur tad nu "pofig"?! Lūk mefisto arguments: "Delta mutācija radās Indijā pirms vakcinācijas uzsākšanas.", apgalvojot, ka pie mutācijām ir vainīgi nevakcinētie. Un rekur tu skaidri pasaki - jebkuram ir skaidrs, ka tā agresīvā mutācija labi izplatās un tiek piefiksēta IZPLATĪBAS, nevis RAŠANĀS vietā. Tieši tā jūs paši graujat ticību savas propagandas naratīvam - jo ir grūti noturēt "stingro kursu" gvelžot muļķibas - agrāk vai vēlāk kāds tāpat nepazināti pateiks loģisko patiesību.

Kanibaals Reģ.: 24.08.2001
0 6 Atbildēt

Ak šausmas pārteicās pasakot nevis izplatijās, bet radās.

insekc Reģ.: 24.03.2003
9 1 Atbildēt

Piemetīšu savu pagalīti...

Nesaku, ka MK un VM Latvijā ir ideāla un darbojas bez kļūdām, bet opozīcija/troļļi/disidenti kritizēs vienmēr (gan pamatoti, gan izplatot melus). Ja pasūta lētāko vakcīnu (kura tajā brīdī it kā bija vistuvāk piegādei) slikti, ja būtu pasūtījuši dārgāko, bet citas valstis saņemtu lētāko un tur būtu OK, tad atkal būtu slikti. Situācija ir grūti prognozējama (un ne visas prognozes piepildās), valdība ir tāda, kādu Saeimā varēja izveidot, darbojas kā var un māk. Un tādu Saeimu ievēlējām mēs paši. Nepatīk esošās partijas, veido savu vai iestājies kādā un maini no iekšienes! Skatoties statistiku Baltijas valstīs, visi esam ļoti līdzīgā stāvoklī (saslimušo skaits uz iedzīvotāju skaitu). Un kaimiņvalstīs nav ne Kariņa, ne Pavļuta. Lielajiem kritiķiem nav neviena konstruktīva risinājuma kā samazināt saslimšanu. Tikai: "Atlajst Sajmu! Pavļutu un Kariņu uz tribunālu". Valdība ir pievedusi zirgu pie upes (sagādājusi vakcīnas pietiekamā daudzumā), bet as maita negrib dzert. Pacelt asti un liet iekšā nedrīkst, nav demokrātiski.

Ko darīt?

Visādas brīnumzāles skavē FB, ķiplokus ierīvēt, lopu prettārpu zāles...

Vakcīna gan nav nemirstības eliksīrs, bet ievērojami samazin iespēju smagi saslimt un nokļūt koka mētelītī. Vismaz 10x. Samazina arī infekcijas izplatīšanu - cik reizes - VVZ.

Radu/draugu lokā visi potējušies, dakteri jau 3. reizi, nevienam nebija/nav būtisku blakņu, temperatūra un drudzis vienu vakaru neskaitās.

Jāpotējas būtu galvenokārt būtu vecajiem, bet ja nu tie ir tik "gudri" un daļai galvas atrodas austrumkaimiņzemē...

Bradypus Reģ.: 09.06.2017
3 3 Atbildēt

"Jāpotējas būtu galvenokārt būtu vecajiem"

Tad kādēļ tie organizatori principiāli izdarīja visu iespējamo, lai tieši vecie paliktu nesapotēti? Kremļa aģenti?

eidis Reģ.: 07.11.2001
5 3 Atbildēt

Organizatori neko nedarīja, nevis izdarīja. ĢĀ arogance pret VM ir ar ļoti senu vēsturi. Principā ĢĀ lekšanās dēļ pakļāva riskam savu klientūru. Jo kamēr šie sabotēja, Bradyveidīgie (Gobzems uc) pilnā kaklā auroja, ka inde/ brīvība/ genocīds utt. kas nu kuram tuvāk.

Secīgi un loģiski, ka pie atvērtas kases vaksējas tiek, kas mazāk klausās Bradyveidīgo, t.i. jaunie.

Tagad ĢĀ sten, ka esot milzu pārslodze.

Bradypus Reģ.: 09.06.2017
4 5 Atbildēt

Nu kāpēc atkal tik kretīniski jamelo? Es nevienam neesmu teicis, ka nevajag vakcinēties un vienmēr, kopš vakcīnu pirmsākumiem teicis, ka javakcinējas riska grupām - T.i. pirmkārt senioriem.

gunbox Reģ.: 23.12.2016
2 6 Atbildēt

Tirš pats bumbiņas caur katru atvērumu, bet citiem nedrīkst? Interesanta loģika. Kā sarežģītas smadzeņu formas indivīds interesants būtu pētījumiem.

Ahujeķ, jā mums te mirst masām senjori, vai ne? Varbūt otrādāk?

Bradypus Reģ.: 09.06.2017
1 1 Atbildēt

“No one is more hated than he who speaks the truth.”

― Plato

msh Reģ.: 16.04.2007
0 1 Atbildēt

Reku ziņās publicē mirušo statistiku pa vecuma grupām, paskaties to. Grupās līdz kaut kādiem 60 gadiem nomirst ne vairāk kā vienā pašā grupā "60-70".

Kanibaals Reģ.: 24.08.2001
3 5 Atbildēt

Bet tās grupas arī aktīvāk vakcinejušās vai ne tā?

Nē nu ja neesmu tajā grupā tad jau lai mirst, pofig par to, neiešu jau iespringt, tāda ir pāķu loģika.

msh Reģ.: 16.04.2007
2 3 Atbildēt

Nē, pāķu [dižās pilsētas pāķu] loģika ir "ai ai, šausmas, ārprāts!". Ir labi zināms ka kovida riska grupas ir veci, slimi un vārgi, un tas ka uz šīs planētas valda 100% mirstība. Tu tikmēr esi pavilcies uz lētu propagandu un iedomājies ka tie kas ir zem 50 tik maz mirst no kovida jo sapotējušies, nevis tāpēc ka viņu vidū ir daudz mazāk slimu un vārgu cilvēku...

gunbox Reģ.: 23.12.2016
3 0 Atbildēt

Vispār mans novērojums ir, ka grupu mirstība ir ļoti nosacīta un pakļauta pārāk daudz faktoriem. Kā arī nevar aizmirst, ka vai nu ģenētikas dēļ vai hvz dēl kāds ir pastiprinoš faktors. Skatāmies kaut vai to sievieti, kura saslima smagā formā, bet abi dēli mira. Formāts vispār neiekļaujas nekādās vecuma grupās un statistikai.

Bradypus Reģ.: 09.06.2017
1 2 Atbildēt

Kad aptversi, cik maz ir izņēmumu ārpus vecuma un ar analīzēm nosakāmajām riska grupām, iespējams sapratīsi , ka cilvēki mirst no dažādām kaitēm. Un lieki, jo tu esi apsēsts ar vienu covid un pazaudējis saikni ar realitāti.

gunbox Reģ.: 23.12.2016
2 0 Atbildēt

Njā, kur nu man līdz tavam trepanētajam paurim.

Galvenais moments, ka visi citi redz, kas tu esi, bet protams ir melojuši, bet tu es gaišredzis un par visiem visu zini vislabāk. Reizēm trūkst vārdu, ka vispār idiotisms var būt tik dziļā pakāpē.

Kanibaals Reģ.: 24.08.2001
1 0 Atbildēt

》nevis tāpēc ka viņu vidū ir daudz mazāk slimu un vārgu cilvēku...

Jā Cimdars bija toč vecs un vārgulis. Galvenais tici dārgajai propagandai, ka ķer tikai vārgos. Nē nu no evolūcijas viedokļa tie kas saslimst un nomirst ir vārguļi un jāizņem no gēnu bankas.

msh Reģ.: 16.04.2007
1 4 Atbildēt

59 gadi - jauns nebija. Par stiprumu neņemos spriest. Vēl arī nekur nav teikts vai viņam aiziet nepalīdzēja nepareiza ārstēšana.

GB12 Reģ.: 29.03.2011
2 2 Atbildēt

59 gadi nav arī vecs... Bet tagad jau nepareiza ārstēšana... Tipisks antivakseru naratīvs- ja aiziet pēc potes, viennomīzīgi pote vainīga, ja ar kovid - vecs, tāpat būtu aizgājis un tagad jau nepareizi ārstēts... Paliek arvien radošāki, līdzīgi kā tā vakcīnrealitātes kuņeca...

msh Reģ.: 16.04.2007
1 1 Atbildēt

"tagad"? Par to sviestu ka cilvēkus kas saķēruši kovidu veselības aprūpes sistēma pamet savā vaļā, vai, precīzak sakot, atstāj ģimenes ārstiem brīvu improvizāciju, ir lasīts jau vismaz gadu. Kaut kad, laikam gada sākumā, lasīju vienas pusmūža sievietes kovida pārslimošanas stāstu - viņa un vīrs [ar pārstādītu nieri, tāpēc sapistu imunitāti] saķēra kovidu - ģimenes ārste izrakstīja visādas antibiotikas un ko tur vēl ne, a šie internetā paskatījās kaut kāda krievu profesora ieteikumus, kas bija diametrāli pretēji, respektīvi ka ģimenes ārsta izrakstītās zāles drīzak izdarīs sliktu nekā labu - tad nu šie tur dzēra tējas, karsējās karstās vannās utt, sieva izveseļojās trīs dienās, vīrs ar savu sapisto imunitāti trīs nedēļās. Lūk, tādus stāstus vajadzētu drukāt avīzēs un rādīt televīzijā - bet tā vietā ir "saķēru kovidu, bija pizģec, un tāpēc visiem vajag vaka vaka aiiijoo".

Kanibaals Reģ.: 24.08.2001
0 0 Atbildēt

Un kā tad īpaši būtu jāārstē, jo pret vīrusiem tādu specifisku zāļu nav. Slimnīcas daudziem atsaka hospitalizāciju, ja tas nav nepieciešams, izgulēties var arī mājās. Tāpat vien uz slimnīcu nevienu neņem, bet ak jā ārsti jau nejēgas, taču kad jāšuj vaigs tad gan brauc pie ārsta nevis salasās "krievu profesorus" un ārstējas mājās ar tējiņām.

msh Reģ.: 16.04.2007
1 0 Atbildēt

Nemurgo - es saprotu ka ir piektdiena, bet te tomēr ir publiska vieta... Sašūt brūci ir tik elementāri ka traumupunktā esošo ārstu es redzēju pāris trīs minūtes; viņš man pat pirkstu nepiedūra. Bet tavs pirmais teikums uzskatāmi demonstrē problēmu - jau jau nevar ārstiem centralizēti atgādināt kā veicināt organisma cīņu ar vīrusu ja jau šie izraksta antibiotikas kas to lietu tikai pasliktina, un viss ko var - agresīvi stumt potēšanos.

fckns Reģ.: 29.11.2020
0 0 Atbildēt

Vispār forums ir privāts domeins, kuru var vienā dienā aizslēgt un miers mājās.

Kanibaals Reģ.: 24.08.2001
1 0 Atbildēt

Pajoliņ, antibiotikas izraksta, lai neiegūtu papildus infekciju kurai ceļu pavēris vīruss un veicinātu organisma cīņu pret galveno uzbrucēju. Antibiotikas ir pret baktērijām, cilvēks nav baktērija, tam diži nekaitē. Anekdotisks piemērs, nupat izgāju 10dienu antibiotiku kursu nesaistītu ar vīrusiem, un nekādu blakņu vai citu novērojumu, šausmīgi kaitīgi...āpāc.

Tā arī neesi sapratis kā īsti organisms "ārstē" vīrusus un no kā rodas pneimonija(žņaudzējs) un cik veselīgi ir slimot ar vīrusiem pārvēršot savu organismu par vīrusu fabriku.

msh Reģ.: 16.04.2007
0 0 Atbildēt

Jā, tur tā viena no domām arī bija - vīrusiem patīk ja iznīcina labās baktērijas.

Kanibaals Reģ.: 24.08.2001
0 1 Atbildēt

Redz kur Lauski saklausoties urļiku ārstus jau paārstējāas ar pret parazītu zālēm, nepalīdzēja. Teiksi, ka labie parazīti arī vajadzīgi? Ak jā Lausks ar bija ar hronisku saslimšanu - artrītu ar to jau tāpat ilgi nedzīvo...vecs un galigi slims

-----

Un tad pienāca septembra beigas … Manam vīram parādījās Covid -19 simptomi – paaugstināta temperatūra, nespēks, bet nekas īpašs.. vīrs jutās labi, man mājās bija sagatavots komplekts ar D vitamīnu, C vitamīnu, Quercetinu, Ivermectinu u.tt, mēs jutāmies absolūti pasargāti. Slimības 7.dienā vīrs jutās noguris, temperatūra nebija, gaidīja 8.dienu, ka nu beigsies slimība…

fckns Reģ.: 29.11.2020
6 1 Atbildēt

Vecos vecīšus un vecenītes neviens pie rokas nevedīs, un arī tas nevienam nav jādara. Bet paši viņi iniciatīvu nekad neizrādīs un atradīs jebkādus murgainus ieganstus lai neietu vakcinēties. Es pats šobrīd eju tam cauri - 70 gadus vecs pensionārs, kurš atrod pat visstulbākos iemeslus lai neietu novakcinēties. Un tā vietā ir gatavs upurēt savu labi apmaksāto darbu, un savu dzīvesstilu (kas nebūt nav lēts).

Ar šo minēto pensionāru ir strādājuši visi - bērni, mazbērni, radi, draugi, paziņas. Visi ir mēģinājuši pierunāt, katrs to darīja kā nu māk. ĢĀ personai nav(tas jau nu ir ši pensionāra paša kāsis), un ārstiem šis pensionārs tic tikai tad, kad ir galēja nepieciešamība.

Teiksi, ka vaina komunikācijā? Es teiktu ka nē. Konkrētam gadījumam iemesls ir gaužām vienkāršs - rūdīts homo-soveticus, kas ir ieslīdzis dziļi krievijas informācijas telpā un nemaz negrasās uzklausīt citus viedokļus.

Bradypus Reģ.: 09.06.2017
4 3 Atbildēt

Nešaubīgi. Cilvēki ir stulbi un tikai vara (vēlams ar armijas palīdzību) var viņu vietā pieņemt pareizos lēmumus. Ak jā - tie paši cilvēki ir tik gudri, ka reizi četros gados spēj tik labi orientēties visās jomās, ka nešaubīgi pieņem pareizo lēmumu, kā rokās nodot varu.

fckns Reģ.: 29.11.2020
2 1 Atbildēt

Tādu ir daudz, un diemžēl ļoti liela daļa pensionāru. Tāpēc nav jābrīnās, kāpēc senioru vidū ir ļoti zems vakcinēto procents.

Bradypus Reģ.: 09.06.2017
4 2 Atbildēt

Jā, nav jābrīnās. Ja varu interesē tikai vara un tā uzskata, ka cilvēkiem pašiem nav tiesību neko izlemt, tad nav jābrīnās, ka cilvēkiem, kas ir piedzīvojuši iepriekšējos totalitārisma režīmus, rodas vēlēšanās "noiet pagrīdē", jo bailes no totalitārisma ir lielākas, nekā bailes no vīrusa.

fckns Reģ.: 29.11.2020
2 4 Atbildēt

Un atkal sāc ar savu ad-hominen. Politizēt šo jautājumu nevajag. Taču paši iedzīvotāji sāka pavilkties uz šī jautājuma politizēšanu no taviem brāļiem Hlopzema un Šlopera.

Bradypus Reģ.: 09.06.2017
1 3 Atbildēt

Tak noskaidro beidzot, kas vispār ir ad hominem, lai nejēgā nelietotu šo terminu nevietā. Tev protams vajag kaut kādu "brāļu" stulbums gvelzt, jo pašu faktu, ka nespēj pat atšķirt, ko dara divi pilnīgi dažādi politiķi un ka visa šī procesa pamatā ir pie varas esošo rīcības politiskā kapitalizēšana - t.i. procesu politizēja esošā vara, Gobzems to tikai izmanto. Un Šlesers esošās varas interesēs cenšas šķelt varas pretiniekus. Un neesi tik naivs - Gobzems nav nekāds vientuļais cīnītājs - aiz viņa ir spēki, kas ir gatavi nostāties pret tiem, kas ir aiz Kariņa & Co. Un tie nebūt nav "Kremļa troļļi".

aizejošais Reģ.: 23.05.2005
1 1 Atbildēt

Ir, ir kremlini tie tavi gobzemam aizmugurē striķīšus raustošie

Bradypus Reģ.: 09.06.2017
1 2 Atbildēt

Galvenais jau vajag melot, ka "manam". Un turpināt stumt "Krievi nāk" naratīvu. Nē, "rokraksts" ir ļoti interesants, ne tuvu neizskatās pēc Kremļa. Domāju, ka tur Kremlis ir tikpat "tuvu" kā Trampam - "Krievi nāk!" falsifikācija augstākajā līmenī - laiks rādīs, kā tas eskalēsies, bet ASV tavējie jau ir bikses pielikuši ar savu "Kremlinu" naratīvu.

Volx Reģ.: 22.11.2018
1 1 Atbildēt

A kāpēc valdība nelūdz Gobzema palīdzību?

Kanibaals Reģ.: 24.08.2001
0 0 Atbildēt

Gobzems jau par pliku velti nedarīs, pie tam palīdzot zaudēs vēlētājus vairāk nekā ļaujot tiem nevakcineties.

imzz Reģ.: 27.02.2015
0 1 Atbildēt

"ĢĀ personai nav(tas jau nu ir ši pensionāra paša kāsis)" --

Nu, ģ.ā, jaunus vecos pacientus labprāt tagad vis nepieraksta. Man ir radiniece, kura pēc pašas iniciatīvas nav bijusi pie ārsta apm. 25 gadus, pēc-ne pašas pirms apm 10 gadiem vienu reizi aizsūtīja no darba vietas. Viņai ir paaugstināts asinsspiediens, kuru viņa diez kā nejūt. Ģ.ā. viņai būtu vajadzīgs tikai asinsspiedienu pazeminošo tablešu izrakstīšanai.

Gribēju viņu pierakstīt pie sava ģ.ā. - atbilde, nu mums jau vispār tā kā kontingents nokomplektēts, pie otra Zolitūdē - nu, mēs mnē, vispār nē, tā kā negribam.

Atmetām ar roku, tagad tabletes ģ.ā, izraksta man, es tās atdodu viņai.

Bradypus Reģ.: 09.06.2017
1 5 Atbildēt

Un kurš ir vainīgs pie tā, ka ĢĀ institūts ir degradēts un cilvēki nodarbojas ar pāšārstēšanos bez sava uzticama primārās aprūpes ārsta? Vai tas varētu būt izdevīgi farmācijas biznesam, kas ir laimīgs par paradumu lietot medikamentus maizes vietā un vakcīnas izdalīt konferenču centros? Labi ĢĀ ir tikai privātajā medicīnā - tajā, kas tagadējai problēmpublikai ir nesasniedzams sapnis.

eidis Reģ.: 07.11.2001
0 0 Atbildēt

Sovoks.Šis viss ir postpadomju telpas fenomens. Gan Kosmodisks, gan sirds aspirīns. Pamēģini ko tādu DK nopirkt.

Šis viss ir padomju mantojums, kuru neesam spējuši nolikvidēt 30 gadu laikā. Pamatā idiotisku vēlēšanas tiesību izmantošanas rezultātā. Kā arī kautkādu 90tajos gados palikušā aizspriedumā par biznesu. Abu iemesls = izglītības saturs.

Bradypus Reģ.: 09.06.2017
3 1 Atbildēt

Skaties vien tikai uz atpakaļu. Nepamanīsi, kā ieskriesi ar pieri mūrī. Tas "padomju mantojums" drīzāk ir šķērslis totalitārisma cēlājiem, jo cilvēki vēl atceras tās šausmas, ko nes sociālisma celtniecība un viņiem nav tik viegli šīs idejas atkārtoti pārdot, kā ASV un Rietumeiropas jaunajai paaudzei, kam tas viss notikušais liekas kā pasaka, nevi reālā dzīve. Paskaties, kas tieši šobrīd notiek ar izglītības saturu - tas mērķtiecīgi tiek virzīts uz šauru specializāciju (sauktu par interešu izglītību) darot visu, lai šīs sistēmas produkti būtu labi sistēmas zobratiņi un nespētu domāt plašāk.

raimondsm Reģ.: 22.05.2004
0 0 Atbildēt

xtv.lv/rigatv24/video/6VpoRxdOGEb-26_10_2021_uz_linijas tur pirmajā minūtē tiek nosaukta nepārbaudīta informācija, cik tieši ir krievu valodā runājošie, kas tiek noliegts un neesot te ko dalīt

astoņdesmit procenti esot

Volx Reģ.: 22.11.2018
0 1 Atbildēt

A large clinical trial has found that a common and inexpensive antidepressant lowered the odds that high-risk Covid-19 patients would be hospitalised. The results could open the door to new guidelines for the drug’s use both in the US and globally.

The drug, fluvoxamine, has been safely prescribed for nearly 30 years as a treatment for obsessive-compulsive disorder. But when the coronavirus started spreading, researchers were drawn to the medication because of its ability to reduce inflammation, potentially allowing it to quell the body’s overwhelming response to a coronavirus infection.

Several smaller studies of fluvoxamine earlier in the pandemic showed promising results, but none was as large or persuasive as the one published on Wednesday by a group of researchers in Canada, the United States and Brazil, outside scientists said. Among nearly 1,500 Covid patients in Brazil given either fluvoxamine or a placebo, the drug reduced the need for hospitalisation or prolonged medical observation by one-third, the study found

www.theguardian.com/world/live/2021/oct/28/coronavirus-live-singapore-sees-unusual-surge-in-cases-europe-covid-deaths-rise-14-in-a-week?utm_term=Autofeed&CMP=twt_gu&utm_medium&utm_source=Twitter#Echobox=1635398307

Volx Reģ.: 22.11.2018
1 1 Atbildēt

Bet no vietējiem jaunumiem šodien kļuvu par aculiecinieku tam, ka vietējā ciema Maximā trūkst strādnieku.

Nekad vēl nav bijusi situācija, ka nestrādā neviena kase. Tikai pašapkalpošanās kases!

Cilvēks kas tur dežūrē pie tām kasēm teica, ka pats esot pārdislocēts no cita veikala.

Kanibaals Reģ.: 24.08.2001
0 0 Atbildēt

Un iemesls?

iciks Reģ.: 29.05.2013
4 1 Atbildēt

Šoreiz iemesls var būt vienkāršs- nav darbinieku, bet jo īpaši interesanti varētu būt novembra vidū, kad tiem "īpaši nepaklausīgajiem" skolotājiem, ugunsdzēsējiem, mediķiem, kas netic medicīnai un visiem citiem iedos vilka pasi. Nu labi, mahima gan jau atradīs kādu citu darboni, jo tur nav nekāda augstā kvalifikācija, bet kā būs ar skolotājiem, ugunsdzēsējiem u.tml.?

Volx Reģ.: 22.11.2018
1 0 Atbildēt

To es gan nezinu, bet iemesli var būt tikai 2.

Visprastākais - visi slimo ar Covid

Visreālākais - darbinieki pieteikuši streiku sakarā ar piespiedu vakcināciju

GB12 Reģ.: 29.03.2011
2 0 Atbildēt

Tā ir nākotne, neatkarīgi no tā, kā attīstīsies Covid. Maksimas, tāpat arī Rimi, Lidl u.tml. veikalu kasieri visai pārskatāmā nākotnē papildinās bezdarbnieku rindas, jo vienkārši vairs nebūs vajadzīgi - viņus nomainīs automātiskās kases. Reku, manā piemājas TOPā jau tādas ir un divu dzīvo kasu vietā tagad strādā tikai viena. Tiem cilvēciņiem ar steigu ir jādomā par kādu pārkvalificēšanos, citādi viņiem būs pīīīī...

msh Reģ.: 16.04.2007
1 5 Atbildēt

Mhm, kā tad. Tavā piemājas topā divu kasu vietā ir viena, bet joprojām divas kasieres vienlaicīgi atrodas veikalā, vai arī cieš visi pircēji. Galvenais iemesls kāpēc es tam kasēm eju ar līkumu - izdari kaut ko ne tā un stāvi gaidi darbinieku.

fckns Reģ.: 29.11.2020
3 2 Atbildēt

Ak nē, tik grūti palūgt kasierei palīdzību. Pašapkalpošanās kases nav vajadzīgas, taisīsim dzīvo rindu un elposim viens otram pakausī. Tikai tā mēs uzvarēsim COWID!

msh Reģ.: 16.04.2007
0 1 Atbildēt

Acīmredzot nekad neesi lietojis pašapkalpošanās kases... Nekas nav nekam jālūdz - tā kaste pati uzkrītoši parāda veikala personālam ka tur jāpieiet - ir jāstāv un jāgaida kad kāds atnāks, citreiz kaut kāda debīla sīkuma dēļ, teiksim - ne tā pārvietoji preci no vienas puses uz otru.

GB12 Reģ.: 29.03.2011
4 0 Atbildēt

Nu, nez, es "ne tā" kaut ko izdaru varbūt reizi mēnesī un nekad neesmu gaidījis darbinieku ilgāk 1-2 minūtēm. Pat lieelajos Rimi. Ja tu esi tik apdāvināts, ka neproti ar automātiskajām kasēm darboties, nu, ko lai saka...

Lai nu kā, kopš ieviesa automātkases, es tajā veikalā vairs rindā stāvējis neesmu. Pirms tam gan šad tad nācās.

msh Reģ.: 16.04.2007
0 1 Atbildēt

Jā, neprotu. Pēdējā reize laikam bija kad pirku rimikā desmit kilo cukura, un es tur kaut ko ne tā skanēju un/vai nepārvietoju svaru tā, kā tai kastei labpatiktos [laikam bija - noņemu no vienas puses 10 kilo, noskanēju 1 kilo, nolieku otrā pusē 10 kilo domājot kā lai dabū tajā kastē x10, un pa to laiku tā kaste aiziet avārijas režīmā] - vai arī kaut kādi sverami cepumi - vai šmiga - noteikti vēl kaut kas kas šobrīd nenāk prātā - nē, paldies, es labāk pastāvēšu rindā pie kases.

Cita starpā - cik minos tad pirms 11 gadiem Apvienotajā Karalistē man ar tām kastēm īpaši problēmas nebija, bet nu varbūt tur es bišķi standartizētākas preces pirku...

eidis Reģ.: 07.11.2001
5 1 Atbildēt

hahahahāāā. Tas msh izskatās, ka tiešām alternatīvi apdāvināts Man kkas mēdz samesties max 1/30x. Tante turpat grozas, zibenīgi atspiež un viss. Pat neatceros kad pēdējo reizi esmu bijis pie manuālās kases.

Nu un jāatceras - lietojot automātisko kasi jūs vairojat dzimtenes labklājību. Tantei, kas pieskata automātiskās kases, darba ražīgums ir vismaz 6x lielāks kā tantei pie kases lentes.

msh Reģ.: 16.04.2007
0 0 Atbildēt

Kā jau teicu - ja tu pērc kaut ko kas ir tikai kastītēs, bundžās vai pudelēs [un nav šmiga; izteikšu minējumu ka noskanējot alus bundžu arī iestāsies avārijas režīms], tad problēmu noteikti būs mazāk. Bet apkalpotāja zibenīgi pieskrien jo - hvz, kāpēc - kaut kādā divu krustu maksimā ir nācies stāvēt un gaidīt, jo tā sieviete ir viena uz sešām kastēm un vienlaicīgi viņa nespēj ar visām tikt galā - iekš mini rimi, jo tur laikam nemaz nav atsevišķs cilvēks nostādīts...

Abet par to "alternatīvi apdāvināts" - diezgan nepārsteidzoši ka šo raksta cilvēks kurš apgalvo ka vairojot ārzemju lielveikala ķēdes peļņu tiekot vairota dzimtenes labklājība. Jā, varbūt tiek - lietuviešu vai igauņu dzimtenes. Tā uzraudze nav ar sešas reizes lielāku darba ražību - pirmkārt, tām pašapkalpošanas kasēm caurlaidība notiekti ir ne lielāka kā 3-4 parastajām kasēm, jo pie tām sēž apmācīti profesionāļi, nevis diletanti kurus piedevām kases ierīce ierobežo zagšanas novēršanas nolūkos. Otrkārt, tai uzraudzei ražība ir tāda pati kā jebkur citur - tas esi tu kas rimikam vai maksimai ļauj ietaupīt naudu uz vēl pāris kasieru algu.

kontradmiral Reģ.: 07.12.2004
3 0 Atbildēt

No otras puses baigi daudz uzņēmumi raud, ka trūkst darbinieki gan mazkvalificēti, gan kvalificēti. Lēnā garā paliekam kā attīstītā Eiropa, kur neviens negrib darīt "vienkāršos" darbus. UK var labi redzēt, kas notiek, ka liela daļa imigrantu aizdodas prom. YT ir visādi video, kur angļu jaunieši mēģina dienu pastrādāt, tipa lasot zemenes, tas viņiem prikols, izmēģināt kaut ko grūtu, bet ne jau ilgā par dažām stundām gatavi kaut ko tādu darīt. Man šķiet, ka liels izaicinājums būs jaunās paaudzes integrēšanās darba tirgū - koncentrācijas, fokusa noturēšanas problēmas, digitālās prasmes protams būs OK, bet vai ar to pietiks? Runā, kā nākotnē arvien vairāk būs vajadzīgi digitālie sētnieki, jo AI nespēj visu atkost. Man paziņa google maps rediģēja bildes, ko cilvēki tur ievieto - neticami daudz grib parādīt savas ķermeņa nevis apkārtnes skaistākās vietas.

darklight Reģ.: 29.10.2013
2 0 Atbildēt

Raud jau tie uzņēmēji, kas nevar saprast, ka par 500 Euro mēnesī mūsdienās nav jēgas vispār iet no mājas ārā, jo ar to naudu pat ēšanai un dzīvoklim nepietiek.

eidis Reģ.: 07.11.2001
0 0 Atbildēt

Yes. Raud uzņēmēji, kas neinvestē darba ražīgumā. Taras kastīšu manuālu naglotāju paliks arvien mazāk. Jo visu pārējo resursu cenas pieaugums noēdīs šauro manuālā darba maksas iespēju.

Attiecīgi ir tieši 2 iespējas:

1. Investēt darba ražīgumā (instrumentos un automātikā) tādejādi vairojot 1 strādnieka produktivitāti. Kur šo raudātājiem bija jāsāk darīt pasen.

2. Atstāj šo biznesu Bangladešai. Tur vēl šādi var kko sadarīt

msh Reģ.: 16.04.2007
1 0 Atbildēt

Paldies ka pieminēji taras kastītes. Pie mums reizēm tas cilvēks kas garina un pako taras dēlīšus, reizēm dabū pisties vēl no tiem dēlīšiem kasīt nost skaidas un lielākās bārkstis, tā vietā lai vienkārši ņemtu no čupas pa pieciem dēlīšiem, tos nogarinātu un liktu pakā - mūsu priekšnieka pieņēmums ir ka tiem pasūtītājiem kam parastais variants neder kā reiz tie dēlīši ir priekš kaut kādas naglojamās mašīnas kura, atšķirībā no cilvēkiem, nespēj darboties ja dēlīši nav ideāli...

eidis Reģ.: 07.11.2001
1 2 Atbildēt

Kas vienkārši nozīmē, ka tavs priekšnieks Papes cilvēkus vērtē zemāk kā mašīnu - liekās bārkstis nozīmē, ka tas ir kautkāds sovdepijā ražots gateris, jeb viss jau nolietots

msh Reģ.: 16.04.2007
0 0 Atbildēt

Es nebrīnos ka tev ir pārliecināts viedoklis par kaut ko ko tu pat pa gabalu diez vai esi redzējis Bārkstis nerada ierīce, tās rada lentes bet lentes, tavai zināsanai, nevar būt ne "padomijā ražotas", ne nolietotas - tās nolietot var, bet ātrāk iestāsies metāla nogurums nekā lentes nolietojums ietekmēs zāģēšanu. Ja kaut kas tiešām spētu to bārkstu rašanos ietekmēt, tad vienīgi zobu leņķis - man ir stāstīts ka ziemai [sasalušiem baļķiem] paredzēti gandrīz taisni zobi, vasarai slīpi zobi, pie mums visu laiku ir taisnie zobi, varbūt nesasalušus kokus zāģējot ar slīpajiem zobiem būtu mazāk bārkstu, neņemos spriest, neesmu redzējis tādu lenti darbībā. Nav arī grūti saprast kāpēc pie mums neizmanto "vasaras" regulējumu - tas nozīmētu ka visu laiku viena liela nesezonas lenšu čupa kaut kādā stūrī mētātos.

Iekārta un tās nolietojums var ietekmēt vienīgi to cik precīzi pieļaujamajās normās iekļaujas izmēri - un arī tur pamatā problēmas rada neejošas lentes.

msh Reģ.: 16.04.2007
1 0 Atbildēt

Spriežot pēc tavas darbavietas strādnieku nopotēšanas politikas, tavai darbavietai pie vārtiem stāv rinda...

eidis Reģ.: 07.11.2001
0 1 Atbildēt

Es īsti nesaprotu kāpēc šeit uzradās jautājums par manu darbavietu.

Bet katram gadījumam paskaidrošu - rinda nestāv, maksā sūdīgi (īpašnieka izvēle), bet cilvēki izglītoti un tāpēc 100% vaksēti. Nebija jāpierunā.

Bradypus Reģ.: 09.06.2017
4 3 Atbildēt

100% vaksēti ir indroktrinētie, nevis izglītotie. Kas labi māk iezubrīt, nevis saprast vielu.

msh Reģ.: 16.04.2007
0 0 Atbildēt

Nesaproti tāpēc ka iauto postu ķēde ir grūti izsekojama. Tas teksts bija kontradmirālim.

core Reģ.: 03.01.2017
0 0 Atbildēt

Tā nevar būt, Māris apgalvo, ka šī sistēma ir ērtākā kāda jebkad radīta.

msh Reģ.: 16.04.2007
0 0 Atbildēt

Māris noteikti neko neapgalvo, jo šis forums pēdējos 15 gadus ir mainījies tikai ar iespēju kādu brītiņu rediģēt vai izdzēst savus postus. Un šis forums ir daudz pārskatāmāks nekā viens cits rietumu forums ko es lietoju, kur nospiežot "post reply" pat nevar saprast kurā no gara topika lapām tavs posts nokļūs... Jebkurā gadījumā priekš šīm situācijām prasītos iespēja "atbilde ar citātu", lai divdomīgās situācijās varētu iecitēt postu uz ko tiek atbildēts, nepārnesot atbildi kaut kur tālu prom...

Volx Reģ.: 22.11.2018
0 0 Atbildēt
650 Reģ.: 25.01.2017
1 0 Atbildēt

Viņiem vienkārši nav sava P-ļuta.Un/vai Š-durska,kuri (savlaicīgi) viņiem pateiktu ka viņi (un viņu Skolotāji) ir Lohi.

650 Reģ.: 25.01.2017
1 0 Atbildēt

-pats Cukurbergs mūs uzMeta.. zilā mēbiusa lenta ir galēji savilkusies..varbūt drīzumā arī "pie mums" kāds kko nomainīs-kādu uzvārdu un/vai amatu...

ZZZZ Reģ.: 26.02.2014
0 0 Atbildēt

Jā jā, pirms ww2, lai tiktu uz kuģa arī tā notika...

Bradypus Reģ.: 09.06.2017
0 3 Atbildēt
kasinsh79 Reģ.: 19.07.2002
5 1 Atbildēt

Arī biju komandējumā Itālijā. Valsts forša, bet covidfanu pārāk daudz. Maskas pārspīlētā lietošana reāli zb. Green pass ir teju atslēga visam. Lai iekļūtu rūpnīcas teritorijā, man nomērīja temperatūru un (protams) noskenēja Green pass. Vēlāk ieeja biroja ēkā atkal ar Green pass un masku. Tā arī visi ikdienu birojos pavada maskās. Interesanti, ka covid ir vien staigājot un komunicējot ikdienā - viss ir atvērts un, kad apsēdies pie galdiņa, vīruss pēkšņi vairs nav aktuāls Citādi absolūtais vairums ar Green pass un īsti problēmu valstī ar covid vairs nav. Tomēr TV atspoguļoja arī vērienīgus protestus pret Green pass sistēmu. Itāļi teica, viņiem sociālā dzīve nozīmē pārāk daudz, lai ko liegtu. Tādēļ vairums pakļaujas varas diktātam un dzīvo ierasto dzīvi. Bez ierobežojumiem, bez kaut kādas cilvēku skaita kontroles v.tml. Mans boss izteicās, ka turpinās uzturēties Itālijā, jo Tallinas ikdiena šobrīd nomāc. Par LV nemaz nerunājām.

GB12 Reģ.: 29.03.2011
4 0 Atbildēt

Nu, vot, salauza itāļus. Mūsējie gan, kā VVF teica - stipri, vareni vai kā tur bija... neies jau padoties un kaut kādas tur šļuras laist sev iekšā... normāla dzīve nav tā vērta.

eidis Reģ.: 07.11.2001
1 5 Atbildēt

Nu bet tu tak itāļiem izstāstiji, ka tā eksperimentālā vakcīnšļura ir slikta? Ka viņi visi mirs vēl šogad?

Un varbūt ir kāda niecīga iespēja, ka iedomāsies, ka ēst ar masku ir ārkārtīgi neproduktīvi. Tāpēc pie galdiņa vīruss ir aktuāls, bet to ir neiespējams maskot.

kasinsh79 Reģ.: 19.07.2002
2 1 Atbildēt

Es visus respektēju, klausījos un skatījos.

Tas par galdiņiem šķita nedaudz komiski uz vispārējā piesardzības fona, bet lai jau itāļiem veicas. Starp citu, ļoti daudzi maskas nēsā formāli, pat zem zoda Restorānā saimnieks ar mani sarokojās, protams, masku pavisam nolaidis utt. Viņi vairs pat teorētiski neaizdomājas par nekādu iespējamu lockdown.

650 Reģ.: 25.01.2017
2 0 Atbildēt

Brīnumu valstīs notiek brīnumaini brīnumi.Jo "augstāk" sēž ministri, jo zemāk viss norit jo brīnumaināk.Jā. Tev varbūt ir gadījies jebkur europā iegādāties degvielu (oficiālā tankā,uz ātrgaitas šosejas) pie bez čeka? Es kaut ko tādu tā kā it kā atceros.Pie kam, visas reizes kaut kādā vienā valstī.Tagad gan grūti atcerēties kādā.Iespējams.Varbūt.Un/vai.Jā.

kasinsh79 Reģ.: 19.07.2002
4 1 Atbildēt

Lidostas un lidojumi ir atsevišķs stāsts. Prasības par distances ievērošanu - smieklīgas. Rinda ar 50cm atstarpi starp cilvēkiem ir max. Lidmašīnas gadās arī līdz ūkai pilnas (Cz-It un It-Pl), visi sēž kopā un vīrusa nav Masku režīms ir burtiski pretīgs. 6:30 no rīta uzvilku masku un novilku tikai pēc 13:00… Kosmoss. Lidostas prasa maskas. Lidojot - maskas. Taxi - maskas. Un pat birojos - maskas. Nu i nah

eidis Reģ.: 07.11.2001
1 0 Atbildēt

Mana sieva arī mēdz dusmoties uz lietām. Pagaidām progresu neredzu - lietas palika lietas

Volx Reģ.: 22.11.2018
0 0 Atbildēt
Kanibaals Reģ.: 24.08.2001
1 2 Atbildēt

Kurà vietā?

Toties BBC nosauc krievvalodīgos latvijcus par idiotiem, kas neko nezinot:

А причина этого: государство начинало информационную кампанию на латвийском языке, поэтому русскоязычные не до конца поняли серьезность ситуации.

Volx Reģ.: 22.11.2018
0 5 Atbildēt

Viņi atreferē oficiālo informāciju. Vai tad tu domā, ka viņi veica pētījumu vai krievi ir lielāki idioti par latviešiem?

Un arī dod sausus skaitļus, ka Marina ir daudz reizes populārāka, salīdzinot ar pie varas esošajiem.

Volx Reģ.: 22.11.2018
0 7 Atbildēt

Ko mēs no tā varam secināt?

Marinai acīmredzami ir taisnība, bet tiem kas izplata info par krieviem - idiotiem, nē.

darklight Reģ.: 29.10.2013
6 2 Atbildēt

No tā mēs varam secināt, ka tu, diemžēl, esi pilnīgi un absolūti debīls.

Kanibaals Reģ.: 24.08.2001
0 0 Atbildēt

Nu jā Gangam style ir klausītāks par Mocartu tad jau tas ir šedervs

Volx Reģ.: 22.11.2018
1 0 Atbildēt

No vietējiem jaunumiem.

Ciema b/d izskatās puspamests. Bērnu grupiņas, kas vēl mēnesi atpakaļ bija pilnas tagad ir sarukušas un sadalītas(apvienotas). Wup čatā vecāki spriež kura audzinātāja neatgriezīsies darbā, jo nav vakcinētais utml.

Pasaule mainās acu priekšā pa dienām.

Man jau interesanti paliek, ko ieraudzīšu rīt no rīta

650 Reģ.: 25.01.2017
3 0 Atbildēt

Nupat Appinis pa t24 runājas ar Farmaceitu biedrības vadību un aptiekāriem.Vienkārši zb to nejēdzību, par ko tur stāsta.Kā viņus p/š no visām pusēm un kā aptiekām esot šajā laikā.Kad jāuzņemas daļēji to, kas būtu jārisina ārstiem.Ja (ja) tie būtu pieejami.

Europpas lidojumu vadības centrs brīdina- (ziemā) varot parādīties Gripa.Varos rasties Pārslodze.Nu ja, tapc vajag passtāvēt caurvējā pie aptiekas, pie lidla un/vai pie kakarautas un/plus vēl pabraukāties konzervbundžā ar smadzeņvēdināšanas nolūkā atvērtiem logiem.Labi, ka apkure (pagaidām) esot ieslēgta.Jā.

fckns Reģ.: 29.11.2020
3 11 Atbildēt

Apinis var iet nuhaj, jo ir konkrēti sapisis attiecības ar Jaunajiem ārstiem.

650 Reģ.: 25.01.2017
7 1 Atbildēt

Aizej nuhaj viņam to pasaki.Pagaidām pa tv rāda viņu, nevis kkādu fakinu.Vienīgais, kurš nav sap/sis attiecības- tas mums ir misters P-ļuts.Kurš (diemžēl,Šoreiz) nebūt nav Lohs, tapc no viņa tik viegli vaļā netiksim.Viņa ģīmetne drīz karāsies visos birojos,ražotnēs,apotēkās un vai (lohu)deklarētajās dzīvesvietās.Tā ka atpogā jau laicīgi bikses.Gan sev, gan saviem tuvākajiem līdzgaitniekiem (no 1.5gv).

Kanibaals Reģ.: 24.08.2001
2 7 Atbildēt

Jaunajiem ārstiem jāstājas Apiņa vietā, nav nekāds šim monopols. Bet grūti, jo nepraktizējošam pseidoārstam ir daudz brīva laika izplatīt savu naratīvu un audzēt neeksistējošo politisko kapitālu. Stipri Grostiņu atgādina, kas joprojām nevar rimties.

Bradypus Reģ.: 09.06.2017
1 4 Atbildēt

Jā, noteikti mums vajag nekavējoties pāriet uz jauno, indoktrinēto ārstu paaudzi, kuri nav ārsti, bet gan robotiņi, kas ir labi apguvuši mehānisku medicīnisku manuipulācijas algoritmu izpildi - kas neārstē cilvēku, bet izpilda pavēles. Vienalga - vai tas pacientam palīdz izveseļoties vai ātrāk nomirt.

Kanibaals Reģ.: 24.08.2001
0 0 Atbildēt

Nē nu vecie stagnāti, kas no medicīnas ir 20 gadus kā prom jau nu ļoti ir noderīgi. Vislabāk ir neko nedarīt, jo tad nekļūdās. Tāpēc jau homeopāti ir topā, neko sliktu jau nedara.

Volx Reģ.: 22.11.2018
0 0 Atbildēt
Kanibaals Reģ.: 24.08.2001
0 2 Atbildēt

Atkal jau The Lancet. Kā tur bija ar to Sputņiku?

650 Reģ.: 25.01.2017
0 0 Atbildēt

NostraD'āmnuss tur pina ziņot: Oct29,5:45pm ...Заразившийся коронавирусом младенец, находившийся в отделении интенсивной терапии, скончался в Ереване, сообщила представитель Ереванского государственного медуниверситета ... Oct29,6:00pm ...Количество смертей после COVID-19 у детей выросло, заявил мэр Москвы Сергей Собянин...Ранее заместитель мэра (А.Ракова;) говорила о том, что в столице каждый день выявляют около тысячи детей, зараженных SARS-CoV-2. Раньше показатель составлял лишь 200-300 детей. По словам чиновницы, в день госпитализируют от 20 до 30 пациентов этой возрастной категории..

mefisto Reģ.: 22.05.2017
0 0 Atbildēt

Jāskatās Bekere minētā pētījuma interpretācija:

Interpretation

Vaccination reduces the risk of delta variant infection and accelerates viral clearance. Nonetheless, fully vaccinated individuals with breakthrough infections have peak viral load similar to unvaccinated cases and can efficiently transmit infection in household settings, including to fully vaccinated contacts. Host–virus interactions early in infection may shape the entire viral trajectory.

650 Reģ.: 25.01.2017
0 0 Atbildēt

2021. gada 29. oktobris 19:09 ..Reuters..G20 vēlas, lai līdz 2022. gada vidum būtu vakcinēti 70% pasaules iedzīvotāju, un izveido pandēmijas darba grupu...October 29, 2021 8:07 ...The U.S. drug regulator is expected to authorize the Pfizer Inc and BioNTech SE coronavirus vaccine for children aged 5 to 11 years on Friday, the New York Times reported ...

WALA Reģ.: 19.06.2002
1 0 Atbildēt

GB12 rakstīja: Tā ir nākotne, neatkarīgi no tā, kā attīstīsies Covid. Maksimas, tāpat arī Rimi, Lidl u.tml. veikalu kasieri visai pārskatāmā nākotnē papildinās bezdarbnieku rindas, jo vienkārši vairs nebūs vajadzīgi - viņus nomainīs automātiskās kases. Reku, manā piemājas TOPā jau tādas ir un divu dzīvo kasu vietā tagad strādā tikai viena. Tiem cilvēciņiem ar steigu ir jādomā par kādu pārkvalificēšanos, citādi viņiem būs pīīīī...

Tā nav nākotne - automātiskās kases nespēj piegādāt un plauktos izvietot produktu, tāpat arī nespēj to atrast plauktos, nespēj atbloķēt "saķērušos" pašapkalpošanās verķi ....!

Vienkārši darbiniekiem būs daudz mazāka nepieciešamība saskarties tieši ar pircējiem.

Bradypus Reģ.: 09.06.2017
1 0 Atbildēt

Spēj jau sen. Paskaties kādreiz Amazon šķirošanas un pakošanas punktu video. Tā IR nākotne - patīk tev vai nepatīk.

Man sanāca attapties uz ielas bez telefona. "Lāpstas", kā teikt. Rezultējās veselīgā pastaigā, jo taksi vai nomas auto dabūt bez tā ir neiespējami ;) Un tas ir noticis pavisam nemanot...

WALA Reģ.: 19.06.2002
2 0 Atbildēt

Paskaties vien cik darbinieku ir Amazon, kā "fulfilled by Amazon" mēdz gļukot utt. Jā robotizētas noliktavas nav nekas jauns utt. un jā varbūt kaut kur pakaļā iegrūstu priekšmetu robots atradīs pusē no laika (tiesa nezinu, vai manam amazon antirekordam robots spēja atrast viens pats risinājumu).

Un mans antirekords amazonam ir vismaz 14 dienas lai tiktu līdz izsūtīšanai, un man liekas ka bija vēl stipri ilgāk, jo es šamiem paspēju vēl ar zvaniem uz nerva uzkrist.

P.S. un tas ka roboti strādā ātrāk un efektīvāk utt. - jā, kamēr viss ir ideāli, taču pēc augstākās klases lenšu bibliotēkām varu patiekt - gadā nav tāda mēneša, kad mēs kādai no tām kaut ko nemainītu, ta robots, ta lenšu iekārta/draivs.

Un tad vēl visi tie gadījumi kad ta vienkārši uzlīmi ne tā nolasījis, vai kaut kur garām bāž lentu, vai nevar to izvilkt ... reizēm arī ko pamanās nomest.

WALA Reģ.: 19.06.2002
0 0 Atbildēt

P.S. viens Amazon robotic sorting facility nodarbina ap 1500 darbinieku ...

msh Reģ.: 16.04.2007
0 0 Atbildēt

Jā, es nezinu kā ir tagad bet 10 gadus atpakaļ dzīvojot Pereborough es dzirdēju pietiekami daudz par cilvēkiem kas strādā Amazona noliktavās un arī par to kā tajās ir jāstrādā...

Bradypus Reģ.: 09.06.2017
2 1 Atbildēt

www.delfi.lv/news/arzemes/zinojums-asv-izlukdienesti-nespes-noteikt-covid-19-virusa-izcelsmi.d?id=53730903

Dumji gan tie izlūkdienesti. Nav parādījuši iAuto vakseriem, kas točno zin, ka tas vīruss ir dabīgs.

fckns Reģ.: 29.11.2020
1 2 Atbildēt

Drīzāk antivaxeriem tagad nemiers, būs jāstumj savas konspirāciju teorijas ar jaunu sparu.

650 Reģ.: 25.01.2017
1 0 Atbildēt

Mērkaķi un/vai sekspārņi ir krietni gudrāki par 2kāju lohiem.Tapc viņi izdomāja šo.Taču kaut kas nogāja greizi un daži no 2kājainajiem krietni uzvārījās.Vēl citi ieguva garantētu vietu pie pareizajā virzienā plūstošās subproduktu siles.Tāpēc šo spirdzinošo plūdumu būtu jāuztur pēc iespējas ilgāku laiku.Jo kā gan citādi mēs nokļūsim nākamajā/līmenī,saskaņā ar Zinātnieku rūpīgi izsekvencēto Nākotnes grafiku: news-sphere.com/images/uimg/202108/8c9f95b01d92/61084d2fac501_1.jpg

darklight Reģ.: 29.10.2013
0 0 Atbildēt

Kādēļ šāds vispārinājums? Es no sākta gala esmu tev piekritis, ka vīruss visticamāk nāk no laboratorijas. Tikai nedomāju, ka speciāli izlaists, gan jau kaut kas nogāja greizi. Bet tas jau nenozīmē, ka ar šo draņķi nebūtu jācīnās.

Bradypus Reģ.: 09.06.2017
1 1 Atbildēt

Vai tad es saku, ka nav jācīnās? Tikai jau to, ka šajā procesā nevajag akli tā vīrusa radītāju un viņa vietējos pakalpiņus.

650 Reģ.: 25.01.2017
1 0 Atbildēt

Suņu bendētājs pirms taču 3d teica- tāda līmeņa vietās noplūde neesot iespējama.Tātad atliek vienīgi otrais variants.Protams, neskaitot trešo/rezerves- ka viņš pieder pie tiem 98% politfarmaceitiem, kuri ne reizi dzīvē nav melojuši.

Pie mums tepat degungalā "zinātne" sekvencējas jau trešo gadu.Passaulē bezmaz vai katram loham pieder atombumba un vēl citi spēj uzbūvēt 40megawatu laptopu 2stadionu platībā,kurš nodrošina 1,5kvintiljonus manipulāciju sekundē. Taču sikspārņi tam visam uzdrirš uz galvas.Kā arī , ārkārtas/ārkārtējos gadījumos degunu un/vai dibbenu visi korī urbina joprojām ar vienu un to pašu sērkociņu.Jā.

Bet,kamēr (mēs,specālisti) apspriežam ķīmiju un farmāciju, tamēr reku Romā sēž g20..Lišķīgi smaidot paspiež viens/otram locekļus un ielās izgājušos dažus tūkst lohus netaisās pat ne pieminēt.Passaules plāns esot 70%, un bez nekādām brīvprātīgām variācijām.

Faizers aizvakar teica 5gv, šodien krievi ziņo ka esot jau 1gab zīdainis atstiepies, un tapc jau vajadzētu visp no 0gv..Vai pat no absolut/zero,mīnus9mēn..Ok.

Arī pats misters Perdross ir vakar kāreiz pārvēlēts dižajā amatā.Visi priekšdarbi ir izpildīti un legalizēti.Tapc no 11/1 droši kariniet savos birojos mūsu lokālā Fantomassa ģīmetni- tas gan jau attaisnos/cerībass un vel aizies uz paaugstinājumu.

arba Reģ.: 16.12.2002
1 2 Atbildēt

Un kaa tas no kurienes vins nacis mus tagad iespaido, kas no tā mainas ?

Bradypus Reģ.: 09.06.2017
2 2 Atbildēt

Aptverot, no kurienes nācis, varētu pārstāt akli ticēt tā radītājam par to, kā ar to cīnīties - pagaidām kaut kā neveiksmīgi izskatās viņa cīņas rezultāti - vairāk ieinteresēts savu nodarījumu slēpšanā. Nu vai arī veiksmīgi, ja pieņemam, ka nevis vienkārši trakais zinātnieks, bet ieroča radītājs.

aizejošais Reģ.: 23.05.2005
2 0 Atbildēt

Tad tu uzskati, ka ASV varas iestādes izveidoja koronavīrusu kopīgi ar Ķīnas iestādēm kā bioloģisko ieroci?

Vai tā nav 'sazvērestību teorija', un 'tīcība sazvērestību teorijai'?

fckns Reģ.: 29.11.2020
3 5 Atbildēt

Tur vairs nevar glābt. Vienīgā izeja ir izslēgt internetu.

Volx Reģ.: 22.11.2018
1 0 Atbildēt

Bet kur tur ir sazvērestība?

Vai tad Fauči neveica pētījumus, nedeva naudu tai Vuhaņas laboratorijai?

Ja nedaudz patītu filmu atpakaļ tad atcerētos, ka Tramps apstādināja dalību WHO. Diez kāpēc?

www.google.com/amp/s/www.bbc.com/news/world-us-canada-53327906.amp

Bradypus Reģ.: 09.06.2017
1 1 Atbildēt

Nē, es tā neuzskatu. Man ticamāka liekas trakā zinātnieka versija. Bet iespējamība nav izslēdzama.

Savukārt ASV varas iestāžu sadarbība ar Ķīnas iestādēm jau ir pierādīts fakts, diskusija ir tikai par mērķi.

Tā kā vari neturpināt savu sazvērestības teoriju naratīvu - ar to vairs neko nenoslēpsi.

650 Reģ.: 25.01.2017
1 0 Atbildēt

2019g decembrī/20tā janvārī oficiālas itāļu skytv/rai1 ziņas Pāris ned garumā to vien kladzināja- ka kaut/kur iespējams noticis starpgadījums militāra rakstura objektā.Ne delphi,ne panoorāma,ne kassjauns,nee.Itālijas valsts televīzija.Pēc tam apklusa.Apnika laikam.Neviens neklausījās.Jā.Pusgadu vēlāk Turīnas notekūdeņu anaalizātori vicināja 19g decembra paraugu pudeles ar konstatētu c19 klātbūtni.SpecaĀlisti protams atturējās tur kko pārsteidzīgi komentēt- ka nesadrirš ko lieku.Savukārt 19g augustā tika pēkšņi likvidēta kāda laboratorija Asv tuksnesī.Pārnesta, tāteikt,uz nekurieni.Lohi taču tam pilnībā piekrīt, ka šādos īpaši ārkārtējos ār kārtas gadījumos katris lohs nav persOnīgi jāpainformē par patiesā labuma iemesliem.

Kā arī,misters Suņubende nekādi neizskaidro to, kā tā varēja sagadīties- ka viņš (vienlaikus stratēģa un/vai attālinātā naudas dalītāja postenī būdams) ir līdzīpašnieks kaut/kur, kas savukārt ir daļa no kaut/kā un kura pieder kaut/kam, kurš pārvalda vēl kaut/ko un visi tie personāži/izdomātie cits no cita aizkadrā gari passtarpināti atkarājājas un visas sakakakrības nejaušas.

Misters Pedross par īpašiem nopelniem (laicīgu izziņošanu un/vai nadzīgi operatīvu izmeklēšanu) nupat pagarināts krānā uz nākamo periōdu- tātad Lohiem jāgaida nākamās nejaušās sakritības.Ieskaitot visādu kapiipaste Fantomasu darbību tepat pie mums.

aizejošais Reģ.: 23.05.2005
2 2 Atbildēt

Kā tad. Viens dr Frankenfauči tā kā tāds Zorro un Supermeņa kombo uzcepa vīrusu un palaida pasaulē. Ticami?

Bradypus Reģ.: 09.06.2017
1 2 Atbildēt

Jā, diezgan ticami. Palasies kaut vai to pašu Lisenko stāstu. Iespējams, būsi pārsteigts, ko var izdarīt traks zinātnieks, izmantojot pietuvināto varu resursu iegūšanai.

Bet tu jau nespēj aptvert, kādi resursi un vara (šķietami - jo patiesībā viņš pats to nepatverot, darbojas to labā, kam to pandēmiju vajadzēja) ir viņa rokās, vai ne? Turpināsi stumt sazvērestību, ka viņs to viens... pagrabā... ar savām personiskajām rociņām.

650 Reģ.: 25.01.2017
1 0 Atbildēt

Nene, te nekādi misteri Fakucīti nav ne attālināti pie vainas vainojami.Tas tikai amerikāņu filmās dažādi slependienesti cīnās/par.Un tikai tur ir gadījumi, kad viena (ar pārāk lielu Varu pārsātināta,Lohiem never neaizsniedzama) personāža rokās nonāk t.s."passaules liktenis".Tikai tajā tur 15jā gadā uzņemtajā lohfilmā pēc loha (Dendaniēla)Brauna lohmotīviem bij iespējams,ka pasaules (lohu) Veselību sargā (kādas sargu organizaācijas) bruņoti aģenti.Jā. ;p

Ja tev nav vismaz (LPSR ZA apstiprināts) gēnu alķīmika 6kat sekvencēšanas ierīces operētāj mašīnista diploms,tu (tagad) savu lohviedokli vairs nedrīksti izteikt nekur un nekad.Tas tikai lohtjūbā (tagad arī iA un/vai kassjaunsā) ir iespējams, ka komentāros teiktais ir interesantāks par pašu sākuma sižetā redzamo:

aizejošais Reģ.: 23.05.2005
2 3 Atbildēt

Vakar vakarā pēc komandantstundas atgriežoties no ceļojuma - viss mierīgi, policisti neuzbrūk mierīgiem ceļotājiem, un nevajā ar pārmetumiem.

msh Reģ.: 16.04.2007
1 0 Atbildēt

Jā, jo tev tie netrāpījās vai arī situācijā kur trāpījās tiem bija svarīgāka nodarbe, teiksim, apturēt kādu citu.

duku Reģ.: 12.06.2018
0 0 Atbildēt

Par blaknēm - vēl kādam pēc pirmā/otrā pfizer ir diskomforts olā? Velkoša sajūta, sākas tajā pašā dienā, kad dabūju pirmo pfizer. Tā arī vairāk vai mazāk turas mēnesi.

Urologs un ģimenes ārste izteica minējumu, ka muguras problēmas un tāpēc. Es varbūt arī piekristu, ja ne virkne reddit diskusiju, kur čaliem tāda pati sūdzība - gan pēc pfizer, gan modernas. Citam pēc pirmās, citam pēc otrās potes. Ultrasonogrāfijas un analīzes rādot, ka viss OK.

Nezinu ko tagad darīt ar otro devu, būs 42 dienas pagājušas.

650 Reģ.: 25.01.2017
1 0 Atbildēt

-dur tagad otrā vaigā,lai būtu simetrija

msh Reģ.: 16.04.2007
1 0 Atbildēt

www.breakingnews.ie/world/vaccinated-just-as-infectious-as-unvaccinated-according-to-research-1206190.html

Man patīk tā kombinācija - vienā rakstā rakstīts ka viena pati pote nevar pasargāt, un viedoklis ka šo atklājumu dēļ svarīgi ir potēties un pārpotēties...

www.worldometers.info/coronavirus/country/singapore/

Un vēl uzmetu aci Singarpūras rādītājiem, par cik Ritvars Eglājs, cilvēks kuram no kovida ir acīmredzami bail bet kurš netic varas meliem jo ir radis operēt ar statistiku, tajā skaitā varas pieklusētu statistiku, bija pieminējis Singapūru kā piemēru tam ka potēšana nav risinājums. Tad nu lūk - valsts ar 82% potēšanas aptveri kura šobrīd atrodas skaistā eksponenciālā saslimstības līknē, tāpat kā mūsejā, absolūtos ciparos sāk pārsist mūsējos ciparus, vien tas ka valstī 2,5x vairāk cilvēku. Jā, mirstības cipari ir stipri mazāki, bet nav izslēgts ka tie tādi ir citu iemeslu dēļ, teiksim, saprātīgākām ārstēšanas metodēm vai labākas vispārējās veselības dēļ.

Kanibaals Reģ.: 24.08.2001
0 0 Atbildēt

Valstī ir 2,5x vairàk cilvēku un blīvums 250x. Vispārīgā veselība muahaha, kur tā bija agrāk kad visi ēda un sportoja veselīgi.

650 Reģ.: 25.01.2017
0 0 Atbildēt

Līdzīgs rudens, līdzīgi simptomi:

raimondsm Reģ.: 22.05.2004
0 0 Atbildēt

Tiem vīrusa iespējamās izcelsmes interesentiem - kā jūs iedomājieties to noteikt?

Bradypus Reģ.: 09.06.2017
2 2 Atbildēt

Nekā. Rekur tev jau slepenie dienesti paziņoja, ka to nevarēs notiekt un tev vajadzēs stiprināt savu ticību. Bez pierādījumiem. Vienkārši ticēt!

mefisto Reģ.: 22.05.2017
0 0 Atbildēt

Manuprāt, ja vīruss radies un noplūdis no laboratorijas, agrāk vai vēlāk pierādījumi nāks gaismā.

Bradypus Reģ.: 09.06.2017
2 1 Atbildēt

Tev ir liels optimisms attiecībā uz laboratoriju, kas ir Ķīnas komunistu partijas kontrolē. Lai no ko viņiem var pārmest, bet ne jau neprasmi sargāt noslēpumus un slēpt pēdas jebkuriem līdzekļiem. Ļoti sliecos domāt, ka tiem dienestiem ir taisnība - ja pierādījumi nav atrasti līdz šai dienai, tie visticamāk atrasti netiks vairs nekad. Kas, protams, samazina ticību dabiskās izcelsmes versijai - kas visiem iesaistītajiem būtu ļoti izdevīga, ja izdotos atrast vainīgo dzīvnieku.

www.youtube.com/watch?v=ZWiaQA8J5zs

raimondsm Reģ.: 22.05.2004
0 0 Atbildēt

Nu, piemēram, tomātam, to ģenētiski modificējot, kodā pievieno leduszivs gēnu. To var noteikt.

Kā pierādīt vīrusam, ka tā izcelsme ir mākslīga?

650 Reģ.: 25.01.2017
1 0 Atbildēt

Kā pierādīt amatpersonai, ka viņai uz pieres ir izaudzis p/mpis? topideabox.com/sign-new-republicans-petition-to-remove-and-jail-dr-fauci/

Bradypus Reģ.: 09.06.2017
2 2 Atbildēt

Nekā. Hibridizācija un tieša gēnu modifikācija ir dažādas lietas. Ja kaut mazliet būtu painteresējies par tēmu, zinātu, ka un kādēļ tajā laboratorijā bija sikspārņi, kas, kad un no kurienes tos atveda. Šīs lietas nav izdevies noslēpt. Atšķirībā no tā neatrodamā dzīvnieka, kas ir nepieciešams dabiskās izcelsmes pierādīšanai.

raimondsm Reģ.: 22.05.2004
0 0 Atbildēt

Nu, bet tad tā vāvuļošana par mākslīgo izcelsmi ir kas?

Bradypus Reģ.: 09.06.2017
1 1 Atbildēt

Vāvuļošana ir tev. Tev tie sikspārņi dabīgi laboratorijā dzīvoja un vīrusus krustoja.

650 Reģ.: 25.01.2017
2 0 Atbildēt

Ja (ja) indivīds atceļā no lidostas brīvprātīgi apstājas mežmalā un dabū 3peri, tas ir dabiski.Savukārt, ja slimai pelei sterilos apstākļos vienkārši intereses pēc pa 3x dienā bāž dsā nenovārītu sikspārni, tās tad ir jau mākslīgā intelekta izdarības.

Bet vispār rīga runā, ka lohsēdes laikā pa naktīm (lohiem neieraugāmās vietās) montēšot (skābbarībass) torņus.Drīzvien tie spēšot komunicicicēt cits ar citu un nogurdinoši apmākušajās debesīs virs daudzcietušās krasstmalas savā starpā pēc iepriekšējas vienošanās projicēšot virtuālo salūtu. Bez šaubām,aizvaigā ar uzmudrinošām runām uzstāsies arī tautā iecienītāko valdes/locekļu izvirtuālie Avatatāri.Uiii..Jā.

raimondsm Reģ.: 22.05.2004
0 0 Atbildēt

Tātad, ir vīruss SARS CoV-2 delta un vīruss delta ar specifisku papildu mutāciju. To var noteikt.

Tās mutācijas nozīme īsti nav zināma, pēc to pacientu slimības vēsturēm, no kuriem tas otrs vīruss ir iegūts, zināms, ka tas, iespējams, izraisa smagāku saslimšanu, taču tie pagaidām ir pieņēmumi.

Kā tad pierādīs, ka tā mutācija notikusi pati par sevi vai varbūt radusies laboratorijā?

Bradypus Reģ.: 09.06.2017
0 0 Atbildēt

Turpini vien jaukt gaisu ar delta variāciju un vīrusa evolūciju, lai tik novērstu uzmanību no paša galvenā - starpsugu migrācijas soļa.

Nekā nepierādīs - jo tā visticamāk nav tieša gēnu inženierija, bet gan selekcija, pat ja tā ir notikusi laboratorijā. Attiecīgi tava vēlme piesaukt iespēju identificēt gēnu mākslīgu modifikāciju ir tikai tavas nesapratnes rezultāts - tā identifikācija ir iespējama tikai tad, ja tiek veikta dabiski neiespējama ķēdes izmaiņa. Ja izmaiņa ir laboratoriski dabīga (selekcija) vai vismaz potenciāli dabīgai identiska (ĢMO), to nav iespējams identificēt kā leduszivs gēnu tomātam.

raimondsm Reģ.: 22.05.2004
0 0 Atbildēt

Nu, dabiski neiespējamu mutāciju un iespējamu gēnu inženieriju es tak aprakstīju piemērā ar tomātu un leduszivs gēnu. Kādā dabiskā veidā tomāti vispār tiek klāt pie leduszivs dabā? Un šie te - dabiski nu nekā

theweek.com/articles/464980/7-genetically-modified-animals-that-glow-dark

Taču te ir stāsts par vīrusu. Pieņemsim, ka tam atrod kaut kādu ZINĀMU gēnu secību, kas kodē ZINĀMU faktoru, kas "dabā" ir novērots pavisam citam vīrusam vai pat baktērijai vai sēnītei. Nu kā tur tā pilnīgi droši var pateikt, ka tā gēnu secība tajā jaunā tipa koronavīrusā ir speciāli, mākslīgi ieslēgta genomā vai arī tur darbojas kaut kādi jau zināmi vai nezināmi dabiski procesi, kad tas viss tur tajā organismā blakus vien ir. Kā? Iezīmēs kā dimantus?

GB12 Reģ.: 29.03.2011
2 0 Atbildēt

WALA rakstīja:

GB12 rakstīja: Tā ir nākotne, neatkarīgi no tā, kā attīstīsies Covid. Maksimas, tāpat arī Rimi, Lidl u.tml. veikalu kasieri visai pārskatāmā nākotnē papildinās bezdarbnieku rindas, jo vienkārši vairs nebūs vajadzīgi - viņus nomainīs automātiskās kases. Reku, manā piemājas TOPā jau tādas ir un divu dzīvo kasu vietā tagad strādā tikai viena. Tiem cilvēciņiem ar steigu ir jādomā par kādu pārkvalificēšanos, citādi viņiem būs pīīīī...

Tā nav nākotne - automātiskās kases nespēj piegādāt un plauktos izvietot produktu, tāpat arī nespēj to atrast plauktos, nespēj atbloķēt "saķērušos" pašapkalpošanās verķi ....!

Vienkārši darbiniekiem būs daudz mazāka nepieciešamība saskarties tieši ar pircējiem.

Es nesaku, ka pilnībā aizstās. Pirmkārt, plauktos preces krāmē citi cilvēki. Otrkārt, ir tomēr starpība, vai strādā 5 kases ar cilvēkiem, vai piecas automātiskās, kuras pieskata viens cilvis. Nē, nu, ja gadās kipišs, ka pie visām piecās parādās tādi msh, kuriem pastāvīgi jāpērk kilogramiem cukura, un kuri neprot ar tādām kasēm apieties, tad kādu brīdi stūķis var gadīties, bet domāju, ka tā nebūs hroniska problēma...

arba Reģ.: 16.12.2002
1 4 Atbildēt

Interesanti, kas izdomāja un palaida ,,spāņu gripu,, ?

Bradypus Reģ.: 09.06.2017
4 2 Atbildēt

Nevienam nav problēmu noskaidrot tās izcelsmi - gluži dabiska variācija zināmajos cilvēka gripas HN faktoros. Bet tev protams gribas tieši tādā pat veidā izskaidrot vīrusa mutāciju migrējot starp sugām, kurai ar visiem mūsdienu resursiem nav iespējams atrast "vainīgo" dzīvnieku un kas neapšaubāmi pilnīgi nejauši ir izplatījies pie laboratorijas, kura nodarbojas ar šādu vīrusu radīšanas mēģinājumiem. Nosauksi, kādu no analogām tehnoloģiju līmenī un specilaizācijā laboratorijām spāņu gripas laikmetā?

650 Reģ.: 25.01.2017
2 0 Atbildēt

Volx Reģ.: 22.11.2018
0 1 Atbildēt

Dzirdējāt jaunumus par Ice Cube? Čalis esot pārtraucis filmēšanos kkādā seriālā/šovā, jo nav vaxējies. Tojestj 9 miljoni gar degunu

darklight Reģ.: 29.10.2013
0 0 Atbildēt

He, domāju, ka šams sen jau pensijā! Izrādās nekā, vēl kaut ko darbojas...

kasinsh79 Reģ.: 19.07.2002
0 0 Atbildēt

Tie vēl ir ziediņi. Te NBA špīleris riskē ar saviem 30+ milj. USD gada algu www.espn.com/nba/story/_/id/32504465/brooklyn-nets-owner-respects-kyrie-irving-beliefs-sticks-decision-not-team

aizejošais Reģ.: 23.05.2005
0 0 Atbildēt

Tu domā, ka viņam (jau) nepietiek?

Bradypus Reģ.: 09.06.2017
1 1 Atbildēt

Kārtējo reizi demonstrē savu naivumu par pasaules lietu kārtību. Nevienam nekad nepietiek. Un tieši visādi vieglās lielās naudas ieguvēji izklaides biznesā ir tie, kas bankrotē tiklīdz ierastā ienākumu plūsma apsīkst, jo principā ir vienkārši labi neadekvāti labi apmaksāti "sienāži", kas neplāno un neveido nekādus uzkrājumus.

aizejošais Reģ.: 23.05.2005
1 0 Atbildēt

Tu ar savu 100% melnbalto domāšanu... Visi tādi, tie sienāži?

Kanibaals Reģ.: 24.08.2001
0 0 Atbildēt

Viņš taču neatzīts ģēnijs, paredzējis bitcoin bumu un ir noteikti saracis miljonus, vai arī nē? Tas arī nepārsteidz redzot viņa prognozes, kas tā arī nepiepildās. Alternatīvā realitāte reti satiekās ar realitāti.

kasinsh79 Reģ.: 19.07.2002
3 3 Atbildēt

Skats no malas. Dzirdēts, ka 3/4 no smagi slimajiem senioriem vispār ir krieviski runājošie. Vai nebūtu tā kā laiks mest pie malas valodas likuma pantus un risināt griešanos pie viņiem viņiem saprotamā valodā? Jebšu valodas princips tomēr būs svarīgāks par cilvēku dzīvībām?

Otrs, visiem zināma lielā cittautību senioru lielās kaimiņvalsts dievināšana. Viņiem eksistē tikai Sputņik. ES to neatzīst. Kas labāk, atļaut to paralēli ES atbalstītajiem vai tomēr finito la comedia vispār?...

darklight Reģ.: 29.10.2013
1 0 Atbildēt

Protams. Bet tā kā pār mums valda birokrāti, kam Dieva vietā ir panti un paragrāfi un likumu līkloči ir attaisnojums bezdarbībai, tad nekas nenotiek un nenotiks. Tāpat kā tā traģikomēdija ar žogu uz robežas. Žogs ir, bet likumiski uzlikt nevar. Ja sāktos karš, tad mēs sen jau būtu iznīcināti, kamēr valdība un ierēdņi lemtu par veicamajām darbībām un sludinātu konkursus par tualetes papīra piegādi ierakumos.

imzz Reģ.: 27.02.2015
2 0 Atbildēt

Pēc Reitera datiem, Krievijai pašai pietiek 2 Sputņika devas tikai 40% iedzīvotājiem. Un ārvalstīm to Sputņiku dala tikai uz politisko simpātiju pamata. Orbāns, piemēram, dabūja, bet daudzas valstis nav saņēmušas līgumā paredzēto.

Tātad, šis palūgsim "varenajai Krievijai", kurai viss ir navalom, Sputņiku un savakcinēsim krievus neies cauri. Jo ne sūda Krievijai ir un ne velna nedos.

aizejošais Reģ.: 23.05.2005
1 0 Atbildēt

Ja "gobzems" ar lūgumrakstu aizskrien uz Maskavu, pie reizes apsolot šo to, tad "iedos"

Bradypus Reģ.: 09.06.2017
5 2 Atbildēt

Nu jā... Šim noteikti bija vieta šeit, nevis atsevišķajā Gobzema topikā. Jo kārtīgam "Krievi nāk!" sludinātājam ir pienākums to troļļot vienmēr un visu.

aizejošais Reģ.: 23.05.2005
1 0 Atbildēt

Redz Orbanam iedeva. Kāpēc? Par kādām zilām actiņām?

Bradypus Reģ.: 09.06.2017
3 1 Atbildēt

Nu tad pasaki, kuram gribētājam nedeva? Visi pārējie jau tikai atrunājas, ka ES nav apstiprinājusi un nemaz neprasa.

Bradypus Reģ.: 09.06.2017
5 2 Atbildēt

Pandēmija ir kopīga nelaime. To nedrīkst politizēt opozīcija. Bet tomēr drīkst, ja to vajag nospraustajam varas kursam.

fckns Reģ.: 29.11.2020
3 0 Atbildēt

Krievvalodīgajiem bija 30 gadi lai apgūtu valsts valodu. Ja viņi to nespēj apgūt, vai arī savu politisko ideoloģiju un uzskatu dēļ nevēlas, tad tā ir viņu problēma. Un šeit nav runa par to vai valodas princips ir svarīgāks par cilvēku dzīvībām vai ko, bet paša spriestspēja un ilgtermiņa domāšana. Interesanti, pēc kā tas izskatīsies uz kopējā fona kad pēkšņi sāksim izplatīt skrejlapas un makulatūru svešvalodā? Tad jau vajadzētu apgūt arī citus svešvalodīgos un arī citās valodās šo skrejlapu izsūtīt. Izklausās absurdi, vai ne?

Rezumē - Ja tā krievvalodīgā biomasa izvēlas dzīvot krievijas informācijas telpā un domā ka "KOWIDA NAUW JO PUTINS TA TEJCA", tad viņi ir vienā maisā bāžami ar Čiekuru, Pļaviņu un citiem sūdūdens-dezinformācijas sūdiem. Labi, ka tiem cilvēkiem daudz laika vairs nav atlicis un lēnām šī postpadomju parodija iznīkst.

Volx Reģ.: 22.11.2018
0 2 Atbildēt

Šitā arī ir dezinformācija, jo Putins tā nesaka. Krievija ir liela un Hakasijā, piemēram, arī darbojas lokdauns un tur pat sabiedriskais transports neiet. Krimā uz ceļiem stāv posteņi un lielajās pilsētās bez koda nelaiž.Tev kasiņš teica, ka tie cilvēki vienkārši neuzticas šobrīd runājošām LV galvām un priekšroku, iespējams, dod Sputņikam. Zinām taču, ka big farma grib tikai indēt. Tāds apmēram mesidžs

Volx Reģ.: 22.11.2018
0 3 Atbildēt

Bet Ciekuram ar Pļaviņu padies par info lauka skaidrošanu. Tā arī jādarbojas nevalstiskām organizācijām

fckns Reģ.: 29.11.2020
1 0 Atbildēt

Tad aizej un pasūdzies varas iestādēm.

Atbildot uz pārējo komentāru, es varu saprast varas neuzticību bet nesaprotu viņu vēlmi ticēt krievvalodīgajiem mēdijiem. Pārējais jau ir konspirāciju teorijas, kuras var izklaidējoši apskatīt bet ne vairāk.

Kanibaals Reģ.: 24.08.2001
1 0 Atbildēt

Varētu padomāt, ka ģimenes ārsti ar viņiem angliski komunicē... Vai arī šie citplanētieši nav nekādā uzskaitē?

Tak nedos buklets neko, jo dzīvo citā informācijas telpā. Nav mums kanāli caur ko viņiem piegādāt informāciju.

Bradypus Reģ.: 09.06.2017
1 3 Atbildēt

Nu un kāpēc nav? Vai tur nevarētu būt kaut kā pie vainas ilgstoši varas koalīcijās dalību ņemošie nacinālsociālisti, kas visus šos gadus ir nodarbojušies ar nacionālā naida kurināšanu?

aizejošais Reģ.: 23.05.2005
1 0 Atbildēt

šitam komentāram te ir vieta, jeb tev, kā īstenam supertrollim vienkārši vajag visur 'valsts varu' noriet?

Nacionālo naidu, tovarišķ, visvairāk kurina visi šitie ļindermani, stepaņeņko, ušakovi uc līdzlēcēji

Bradypus Reģ.: 09.06.2017
4 1 Atbildēt

Īsti nē - bet tas ir turpinājums šeit pievienotajam komentāram par sašķelto sabiedrību - nav pievienots bez konteksta, attiecīgi jāajautā tam, kur šeit uzsāka šādu argumentāciju.

Nu jā, nešaubīgi, kurina tikai no vienas puses. Lindermaņi kurina, kamēr Raivis Dzintars cīnās par integrāciju. Tā kautkā?

fckns Reģ.: 29.11.2020
1 0 Atbildēt

Tad lūdzu, argumentēti komentē, kurā brīdī MK vai Saeima ir veicinājusi sabiedrības šķelšanos?

Bradypus Reģ.: 09.06.2017
2 2 Atbildēt

Kā tev liekas, kādu ietekmi uz uzticību valdībai no krievvalodīgo puses rada varas partija, kuras priekšvēlēšanu kampaņas centrālā retorika ir tieši pret krieviem vērsta?

viencexperc Reģ.: 13.02.2017
1 0 Atbildēt

raksti pareizi:

"Krievvalodīgo partija rada varas partijas retoriku pret krieviem"

Tā būtu precīzāk. Lai ko teiktu varas partija, krievu partija to trafarēs un interpretēs tā, lai tā būtu vērsta pret krieviem. Un to visur kur var publicēs.

Bet tā vietā, lai varas partija sūdzētu tiesā par apmelošanu, varas partija, kā mīkstčauļi iesūc dirsā apenes un priecājas, ka savākuši 5% un tiek valdībā.

Bradypus Reģ.: 09.06.2017
1 1 Atbildēt

Ko nu muldi. Nacionāļi vienmēr ir kapitalizējuši varu tieši uz "Krievi nāk!" retorikas, vienmēr iekļūstot koalīcijā ar pret krieviem naidīgu programmu un attiecīgu elektorātu. Attiecīgi reālā vara valstī vienmēr ir bijusi koalīcija, kas ietver naidu pret krieviem. Un nav jau tā, ka liberāļi u.c. nebūtu šo saukli izmantojuši, lai arī ne tik radikāli, kā NA.

viencexperc Reģ.: 13.02.2017
2 1 Atbildēt

Un kas vainīgs, ka NA ar saviem 5% tiek koalīcijā?

Varbūt to stulbeņu dēļ, kuri balso par sasmaku? Sasmaka savāc 30%, un pārējām partijām sanāk 70%. Lai būtu koalīcija, vajag vismaz 51%... matemātika.

Ja sasmakas nebūtu, nacionaļi nesavāktu tos 5%, tas ir fakts.

Un ja savāktu, pārējām partijām būtu 95%. Un nav garantijas, ka tiktu koalīcijā vispār.

Redzi, stulbie krievi to nesaprot.

Bradypus Reģ.: 09.06.2017
0 1 Atbildēt

Re kā... Izrādās ka tu pat krievus vēl māki padarīt vainīgus pie tā, ka pie varas ir krievu nīdēji. Kur nu vēl lieliskāk.

Ko tiksi par Putinu, kā komunistu ienaidnieku? Un nē - to nesaka tavi nīstie .ru portāli. Tava paša zviedrliberārā propagandas mašīna. www.tvnet.lv/7371742/jaunas-paaudzes-komunisti-ka-pretspars-putina-vienotajai-krievijai

viencexperc Reģ.: 13.02.2017
1 0 Atbildēt

kopš kura laika tvnet vai delfi - NAV krievu portāls?

Un kopš kura laika zviedri nav komunisti?

Un otrkārt, ja virsraksts būtu -

"jaunās paaudzes komunisti kā pretspars putina kleptokrātijai un bandītismam, " tad viss būtu ideāli.

Jo kā mēs zinām, 70% pasaules cilvēku ir komunisti ( Eirop.ā to stipri vairāk, bet Latvijā vismaz 90%) . Bet lielākā daļa no viņiem to nezin.

Tāpēc, var teikt, ka virsraksts gandrīz atbilst realitātei. Bet pašu lapu nevēru, jo es nelasu krievu propogandu.

Bradypus Reģ.: 09.06.2017
0 1 Atbildēt

Kopš kura laika? Varbūt kopš tā, kura pilnībā pieder Zviedrijas valdības kontrolētai mēdiju grupai? Vispār jau arī pirms tam nebija krievu, bet cenzūru un pareizo naratīvu ieviesa tieši zviedri.

viencexperc Reģ.: 13.02.2017
3 0 Atbildēt

Nepareizi formulēju.

TVNET darbojas kā netieša krievijas propoganda. Aplūko, kā tiek veidoti raksti? No psiholoģiskā viedokļa?

Kaut vai šis, tavs minētais - raksta jēga, parādīt mītiskus sliktos komunistus, kuri ir pret labo punduri.

Katru dienu tiek izdomāti raksti par krieviju. Pat, ja nekas jauns nav, tv net ieliks divus gadus vecu rakstu par krievijas zoo, video, vai vienalga ko. Lai latvietis neaizmirst, ka krievija ir varena un stipra. Ka krievija eksistē. Apskaties kā viņi pirmajā rindā izliek rakstu, kad krievijas lidmašīna pietuvojas LV robežām - lai latvietis baidās.

Netici man, izprintē tvnet un aizej ar to pie kāda psihiatra vai psihologa. Paklausies, ko viņš teiks.

p.s.

Bet zviedrijas valdība arī ir Eiropas lielākie komunisti.

Bradypus Reģ.: 09.06.2017
1 1 Atbildēt

Nu ne jau mani vajag pārliecināt, ka komunisms sen jau tiek celts Eiropā, nevis Maskavā. Un tieši tu jau esi tas, kurš te visu laiku skandē "krievi nāk!" psiholoģiju - tieši tā, kā es saku. Lai prātā visu laiku būtu tikai Krievija, naids pret krieviem un sašķelta sabiedrība. Tieši tas, kas Stokholmas, Briseles un Vašingtonas komunistiem vajadzīgs, lai viņu ieliktņi saglabātu varu demokrātiskās bailēs no "krievi nāk!".

viencexperc Reģ.: 13.02.2017
1 0 Atbildēt

Es nezinu, kad es skandēju "krievi nāk". Ja es visu laiku rakstu, ka mūsdienās NATO vispār nav vajadzīgs...

raimondsm Reģ.: 22.05.2004
2 0 Atbildēt

Nezinu, ka to pieklājīgi pateikt, lai nesanāktu pateikt kaut ko nepareizu.

COVID sakarā tieši Krievijas informācijas ietekmētie un Sputņiku gaidošie Latvijas iedzīvotāji īpaši daudz vairāk inficējas un slimo ar COVID.

xtv.lv/rigatv24/video/6VpoRxdOGEb-26_10_2021_uz_linijas te saka, ka astoņdesmit procenti.

Bradypus Reģ.: 09.06.2017
1 2 Atbildēt

Un tieši pateicoties tev līdzīgajiem naida kurinātājiem tā iedzīvotāju daļa dzīvo Krievijas infotelpā.

raimondsm Reģ.: 22.05.2004
1 0 Atbildēt

Es te atsaucos uz TV raidījumu.

Kādā veidā es te kurinu nacionālo naidu?

fckns Reģ.: 29.11.2020
3 0 Atbildēt

Tu kurini nacionālo naidu viņa iedomās.

Volx Reģ.: 22.11.2018
0 1 Atbildēt

Kādas Krievijas informācijas ietekmēti?

Raimond, tu vispār esi kādu federālo kanālu skatījies šā gada laikā?

Tur ir aktuālākās problēmas par Latvijas vakcinēšanos. Piemēram, šobrīd ziņo, ka Hurgadā arestēts šefpavārs un vēl 2 strādnieki. Maitas, Indējot krievu tūristus. Masks gatavs pārdot Tesla akcijas, ja tas atrisināšot pasaules badu utml.

raimondsm Reģ.: 22.05.2004
0 0 Atbildēt
Kanibaals Reģ.: 24.08.2001
1 0 Atbildēt

Kāda tad ir pret krieviem vērsta retorika? Ka Latvijà valsts valoda ir latviešu un ka tā jau ir vismaz 30 gadus?

Vai arī tas ka pašvaldību bērnudārzos jābūt tikai latviešu valodai, lai nevar pēc tam brēkt ka valodu nezin, jo skolā neiemācija. Krievvalodīgo mākslīgi izdomātas problēmas kur to nav.

 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti