Sīkumi ikdienas uzlabošanai

zhuks Reģ.: 01.12.2005

Kādas lietas varat ieteikt, uz kurām skatīties, lai ikdiena būtu ērtāka, raitāka, kvalitatīvāka, vieglāka vai kaut kā tamlīdzīgi? Piemēram, grīdas uzkopšanas robotiņs, elektriskā zobubirste, gaisa mitrinātājs vai sausinātājs utt.

 
nomiks Reģ.: 30.10.2002
2 0 Atbildēt

Iesaku ReMarkable2. Iegādājos gan sev, gan sievai.

Šobrīd pasaulē plānākā planšete jeb e-papīrs. Ir arī egrāmatas funkcija, ko pagaidām neizmantoju.

Lielisks gadžets, lai nav jāiznanto papīrs.

Norvēğu dizains un ideja, Honkongas ražojums, protams.

Pārvērš rakstīto tekstu drukātos burtos (arī latviski), veido uz pdf u.c.

WALA Reģ.: 19.06.2002
0 2 Atbildēt

Par grīdas uzkopšanas robotiņu pagaidām neesmu sajūsmā, kaut itkā dzīvi atvieglo. Nav, bet saredzu jēgu logu tīrītājā -robotā ( tāds kurš pats piesūcas pie loga, un pa to vazājas), jo man ir pāris logi kurus ir neērti tīrīt.

Par mitrinātāju būtu jādomā tikai tad ja sāc reāli ar ''ādu" izjust problēmu, ja neizjūti - nevajag !

Par sausinātāju - domāju ka nevajag bet var būt telpas kurās ir slikta ventilācija, un tad tas var palīdzēt. Bet citādi iesaku padomāt par ventilacijas jeb gaisa apmaiņas nodrošināšanu. Man pašam ir gaisa rekuperators pa visu māju kas šancē ar ~ 16 cm gaisa vadu diametru un vietām ar mazāku diametru, lai pareizs dalījums pa telpām. Gan gaiss sauss ( varbūt pat pārāk, bet diskomfortu neizjūtu) gan veļa ātri žūst attiecīgajā veļas telpā .

Bradypus Reģ.: 09.06.2017
3 0 Atbildēt

Sieva gribēja to logu robotu nopirkt. Atnāca pārdevējs demonstrēt un robots pašā sākumā nodemostrēja savu spēju krist. Labi, ka iekšpusē. Pārdevējs bez liekām runām savāca mantiņas un logus joprojām mazgāju es, pārkāpjot visus drošības tehnikas noteikumus

P.S. Jā viņam ir jābūt piesietam, bet tās atsaites garums vai nu neļauj tam strādāt vai arī ir tieši tāds lai ārpusē iejātos apakšējā dzīvokļa logā.

WALA Reģ.: 19.06.2002
0 0 Atbildēt

OK paldies, taps ņemc vērā, man tik priekšrocība, ka arī ārpusē nevienam uz galvas uzkrist nevar, attiecīgi tas nav tāds issue.

Kalvis99 Reģ.: 13.09.2017
1 0 Atbildēt

Lietojam kādu laiku Roborock s6 ķīnieti ar mazu mitru lupatiņu aizmugurē. Gan sasūc gan uzslauka. Ir labi, mana sūkšanas jaudu uzbraucot uz paklājiem. Normāli skenē kur atrodas, kas jāapbrauc.

No auto gadžetiem man ir ķīniešu telefona turētājs ar bezvadu lādētāju. Pēc tam kad blakus parkingā Audi bija uz ķieģeliem nopirku oem specskrūves ratiem.

viencexperc Reģ.: 13.02.2017
2 0 Atbildēt

Samazinātos noziegumu skaits uz 70%, ja katrā mājā būtu divi seksa roboti - vīrietim un sievietei.

Lielākā daļa noziegumu notiek bābu dēļ. Pat pamuļķa zem tupeles sēdošais ( visi precētie vīrieši) būs mazāk ienteresēts veikt noziegumu, ja varēs izdrāzt kādu, ne sievu.

Un uz frāzi - "Kas tu par vīrieti, ja tik maz pelni", varēs atbildēt - "ej atrodi citu! Man ir Baiba, kuru drāzt!"

Arī neveiksminiekam nevajadzēs nekam neko pierādīt, ja viņu mīl robo Anna tādu, kāds viņš ir.

imzz Reģ.: 27.02.2015
1 0 Atbildēt

Vispār, musulmaņi bieži tieši tāpēc ir tik traki, jo pie viņiem meitenes ietin audumā un nobāž patālāk , lai neviens neredz un klāt netiek ;) No kurienes tad tās fantāzijas par 72 jaunavām radušās ?

viencexperc Reģ.: 13.02.2017
2 0 Atbildēt

Turpinot ideju, - var pat ieprogrammēt, lai tie roboti ierobežo agresiju.

Piemēram, atnāk Wala un saka - "Es šodien izdemolēju pieturu"!. Bet robots uzreiz - "Nu, kāpēc tā?? Tas gan nav smuki. Aizej saremontēt, mīļais. Es taču tevi mīlu tādu, kad tu neko nedemolē"

WALA Reģ.: 19.06.2002
3 0 Atbildēt

Bērnišķigi jau ir, bet tapat par izdomu +1!

imzz Reģ.: 27.02.2015
0 0 Atbildēt

Par logu mazgāšanu runājot, vai gadījumā kāds nav nopircis to Karcher ierīci, ko visu laiku reklamē ? To varētu lietot arī auto logiem, kā nekā.

www.kaercher.com/lv/maja-un-darzs/logu-mazgatajs/wv-2-premium-versatility-16334870.html

viencexperc Reģ.: 13.02.2017
0 1 Atbildēt

man māju tīra profesionāļi. Tas demokrātiem problēmas tīrīt logus.

Bradypus Reģ.: 09.06.2017
0 0 Atbildēt

Man ir mazākais brālis (WV1 laikam), nopirku kaut kad K-rautas akcijā par 19,90 un esmu ļoti apmierināts. Vēl pat oriģinālais, komplektā nākošais, logu mazgātājs nav viss iztērēts - ļoti koncentrēts un ekonomisks.

Auto logiem gan to izmantot nekad nav radusies doma - iekšpuse tikai ar antistatiskajām mitrajām salvetēm, ārpuse - tikai kopā ar mašīnu (nu vai arī pa ceļam ar DUS pieejamo birsti garajos braucienos, kad kukaiņi par daudz).

nomiks Reģ.: 30.10.2002
0 0 Atbildēt

Ir tāds. Stāv plauktā, jo nelietoju. Punkts

People Reģ.: 28.09.2020
0 2 Atbildēt

Charge Doctor. Parāda digitāliem LED cipariem USB padodamās strāvas spriegumu Voltos. Spraud kur gribi PC vai sienas (lēnajā-ātrajā) lādētājā. Kā saprotams, palīdz noteikt ķēdes vājo posmu (pirms-pēc) iekārtas. Lieta, kam jābūt katrā mājā.

imzz Reģ.: 27.02.2015
0 0 Atbildēt

Es nopirku parastu auto piepīpētāja ligzdā iespraužamu voltmetru. Negribējās pirkt kaut kādu lētuci no Ķīnas, tāpēc nopirku Ansmann ražojumu no Amazon.de Pārbaudīju precizitāti ar laboratorijas voltmetru un varu apstiprināt, ka rāda pareizi.

www.ansmann.de/en/accessories/power-check-12-24

WALA Reģ.: 19.06.2002
1 0 Atbildēt

izskatas ka mans ķinietis no amazona ar usb3.0, BT, media playeri un FM raidītaju ari to dara ar vairak kā pietiekamu precizitati nosaukumu gan tagad nepateikšu.

imzz Reģ.: 27.02.2015
0 0 Atbildēt

Un salona gaisa temperatūru nemēra ? Es speciāli negribēju verķi, kuram ir n funkcijas. Man tādi neizraisa uzticību.

WALA Reģ.: 19.06.2002
1 0 Atbildēt

Ja parejas fīčas mani puslīdz intereseja + kompakts izmērs, tad salona temperatūra ta kā ne visai, ko man dod zināt tos grādus, ja ir auksts, vai silts un es tapat darīšu pēc izjutām nevis mulķīga temperaturas rādijuma ... tas arī ir viens no iemesliem kadēl neatzīstu auto klimata regulāciju no "planšetes" vai vispār attālināti ... parasts "pečkas krāns" ir vairāk kā labs ...

WALA Reģ.: 19.06.2002
1 0 Atbildēt

par precizitāti - ja tu paskatīsies amazon utml. - tad multimetru/voltmetru ķīnizeru ir pilna "pakaļa", un tie ir vairāk kā precīzi "borta sprieguma noteikšanai"( jā mikroshēmu diagnostikai gan var būt pa īsu) un daudzi pat salīdzinot ar Fluke atpaliek tikai ar aizsardzības mehānismu pret pārspriegumiem utml. lietām, kuras lietojot to verķi ar "galvu" tev īsti dzīvi nebojās ...

Tā kā sprieguma mērīšana kā papildu funkcija jebkam ir sasniedzama ar ļooooooti minimāliem līdzekļiem.

People Reģ.: 28.09.2020
0 0 Atbildēt

Bet,ja mani interesē trešais cipars aiz komata, kādi varianti?

WALA Reģ.: 19.06.2002
0 0 Atbildēt

Tad tavs variants ir tas kurš izkrīt no 90+% "homo vulgaris" vajadzībām, un pat negrasījos apgalvot ka tādas vajadzības neeksistē . ;)

WALA Reģ.: 19.06.2002
0 0 Atbildēt

redzku šo verķi 2 gab. pasūtīju diviem auto kuriem pie built-in maģa savu mobsi nevar piekabināt.:

www.amazon.de/gp/product/B089SLJJ4Q

People Reģ.: 28.09.2020
0 0 Atbildēt

Parrotu slabo piekabināt?

WALA Reģ.: 19.06.2002
0 0 Atbildēt

Neredzu kā tas būtu labāks paŗ šādu "lētu štruntu" kurš vienkārši strādā + ir USB ladētājs + pašā var iespraust atmiņas karti muzonam ;)

msh Reģ.: 16.04.2007
3 1 Atbildēt

Un priekš kam tāds vajadzīgs, ja drīkst zināt?

Bradypus Reģ.: 09.06.2017
3 0 Atbildēt

Ujviņzin... Manam auto voltmetrs ir panelī. Ko man tas dod? Neko.

msh Reģ.: 16.04.2007
0 0 Atbildēt

Voltmetrs panelī ir bik cits līmenis... Man golfam voltmetrs ir viduskonsolē, bet galvenais pamatojums pa lielam angļu mēlē būtu "just because".

imzz Reģ.: 27.02.2015
0 0 Atbildēt

1. Ja motors bijis izslēgts ilgāku laiku, vislabāk uz nakti, tā voltāža ( pirms motora iedarbināšanas ) liecina par tā atlikušo kapacitāti.

( protams , tas ir spēkā tikai shēmām, kurā uz piepīpētāja ligzdas ir spriegums visu laiku )

2. Kad motors darbojas, var pārliecināties, vai voltāža shēmā atbilst normai.

3. Motora iedarbināšanas brīdī, kamēr griežas starteris, var redzēt sprieguma kritumu, tas ir vēl viens labs akumulatora tests, būtībā aizvieto "slodzes dakšu".

Bradypus Reģ.: 09.06.2017
2 0 Atbildēt

1., 3. - vienmēr šim nolūkam ir pilnīgi pieticis paskatīties uz lampiņām un paklausīties startera skaņā startēšanas brīdī - precīza voltāža tāpat neko daudz nedod sadzīvē - ja nu vienīgi veic zinātniski precīzu akumulatora novecošanas uzskaiti un tos mērījumus pieraksti blociņā.

2. Šo var uzzināt no OBD vai paņemt testeri, ja gribas pārliecināties, ka mašīnas voltmetrs nav sagājis sviestā. vajadzība to ciparu redzēt ikdienā nav daudz lielāka, kā digitālais rezerves riteņa spiediena monitors ar projekciju uz vējstikla.

imzz Reģ.: 27.02.2015
0 0 Atbildēt

OBD ligzda nav ērti sasniedzama, visiem auto nav voltmetrs panelī, un tas gadžets tieši tāpēc arī domāts, lai nebūtu apkārt jāstibī testeris. Labi, tagad nav svarīgi, bet ziemā "mājsēdes" laikā ir interesanti uzzināt, vai akumulators ir nosēdies līdz 11.7V vai vēl ir 12.0 Pirmajā gadījumā uzlādei jāizbrauc lielāks līkums.

Un tie ķīniešu izstrādājumi parasti ir ar LCD ekrānu, bet tas Ansmann ražojums ir ar LED, spīdoši cipari.

Bradypus Reģ.: 09.06.2017
0 0 Atbildēt

Nu man tā kā liekas ka speciāls gadžets vienai specifiskai diagnostikai ir mazliet sarežģītāk, nekā pēc vajadzības pielietots universāls ODB vai testeris tajās reizēs, kad ir vajadzība pēc diagnostikas.

Man ir voltmetrs panelī un vienmēr pie rokas (glabājas bardačokā) BT OBD un es nekad neskatos, cik tur tie volti ir...

eidis Reģ.: 07.11.2001
0 0 Atbildēt

WALA rakstīja: Par grīdas uzkopšanas robotiņu pagaidām neesmu sajūsmā, kaut itkā dzīvi atvieglo. Nav, bet saredzu jēgu logu tīrītājā -robotā ( tāds kurš pats piesūcas pie loga, un pa to vazājas), jo man ir pāris logi kurus ir neērti tīrīt.

Par mitrinātāju būtu jādomā tikai tad ja sāc reāli ar ''ādu" izjust problēmu, ja neizjūti - nevajag !

Par sausinātāju - domāju ka nevajag bet var būt telpas kurās ir slikta ventilācija, un tad tas var palīdzēt. Bet citādi iesaku padomāt par ventilacijas jeb gaisa apmaiņas nodrošināšanu. Man pašam ir gaisa rekuperators pa visu māju kas šancē ar ~ 16 cm gaisa vadu diametru un vietām ar mazāku diametru, lai pareizs dalījums pa telpām. Gan gaiss sauss ( varbūt pat pārāk, bet diskomfortu neizjūtu) gan veļa ātri žūst attiecīgajā veļas telpā .

Izstāsti par rekuperāciju. Man tūlīt stāv priekšā neizvēle uz likumiskiem pamatiem.

16 cm diametrs pietiek? Vasarā pietiekami vēdina? Arī augšstāvu? Nav tā ka logu gribas atvērt? Ziemā / vasarā? Troksnis uz 16 cm nav?

WALA Reģ.: 19.06.2002
0 0 Atbildēt

Par pietiek/nepietiek - tas ir kā minumums no kvadratūras un cilvēku skaita atkarīgs - ja vajag kādu jēdzīgāku konsultāciju, tad varu sameklēt cilvēka kas man lika koordinātes (būs vismaz vēl kāds viedoklis ar plašāku pieredzi).

Devaiss ir Dantherm, kvadaratūra man mazliet zem 200 (198,..) kvm un 4 cilvēki, ielikts garažā uz kopējās sienas ar māju, gaisa ņemšanas vieta un izplūde iet no manas mājas (garažas) Ziemeļu sienas.

Mājai istabās kur ir lielie dubultas paketes logi tiešā saulē - jā veram logu, bet ne gaisa trūkuma dēļ, jo pat visa Ziemeļu puse un ēna nespēj nodzesēt karstu sauli bez kondicioniera.

Speciāli nopirku to latviešu ražojuma (aranet) CO2 verķi paskatīties kā iet ar vēdināšanu guļamistabā - normāli rāda ap 400ppm, pa nakti līdz kamēr pieceļos uzkāpj līdz tuvu 700ppm , bet ir viena nianse - rekuperators strādā uz 3/4 no jaudas režīmā mazu diennakts daļu un pārējo ar 1/4 jaudas, pārprogammēt sadomāju ka nav vērts - jo diskomfortu absolūti neizjūtu.

Troksni varu sadzirdēt kārtīgi ieklausoties tikai lejas dušā/tualetē - kur ir rekuperatoram tuvākā gaisa izplūdes vieta, un vēl varbūt 2.stāva veļas telpā, kura ir relatīvi maza un kura arī "sūc iekšā", nevis dod "ārā". Respektīvi dažas istabas ir tikai kur sūc, bet dažas kur ir pieplūde uz iekšu.

Sistēmas konfigurācija ļauj man likt arī lielas jaudas tvaika nosūcēju virtuvē.

Caurules visās vietās kur iet pa zemāks nekā istabas temperatūra ir siltinātas, sienās kur iet "pa reģipsi" arī skaņu slāpējoša lente ārpusē + riģipša plātnēm + visām metāla karkasa daļām savienojuma vietās.

Komplektā ar granulu apkuri + vadāmām siltām grīdām, man nav nekādu vispār pretenziju pret konkrēto rekuperatoru. Bez tā toč nevarētu - māja tomēr diezgan paliels termoss ...

eidis Reģ.: 07.11.2001
0 0 Atbildēt

Super. Paldies par izklāstu.

Nespēja nodzesēt karstu sauli visdrīzāk dēļ siltajām grīdām. Tur tā inerce ir katastrofiska. Man ar radiatoriem nekad nav šī problēma parādījusies. Redzēs kā tgd būs ar termosu un siltajām grīdām

WALA Reģ.: 19.06.2002
0 0 Atbildēt

Jā manas grīdas arī ir liktas ar domu par lielu termisku inerci, respektīvi kontūri atrodas "dziļi" betonā nevis tuvu grīdas segumam.

eidis Reģ.: 07.11.2001
0 0 Atbildēt

imzz rakstīja: Par logu mazgāšanu runājot, vai gadījumā kāds nav nopircis to Karcher ierīci, ko visu laiku reklamē ? To varētu lietot arī auto logiem, kā nekā.

www.kaercher.com/lv/maja-un-darzs/logu-mazgatajs/wv-2-premium-versatility-16334870.html

Bija. Nosprāga baterija. Tgd ir b&D ar labāku bateriju.

Man ir milzīga logu kvadratūra, šis reāli atvieglo.

Vienīgi Kaercher ir atsevišķs stāsts - ļoti nekvalitatīvi produkti šiem pēdējā laikā. Tam Logu tīrītājam accu nosprāga neticamā ātrumā. Apmaiņa nav paredzēta. Citi esoši šo produkti nav labāki

Bradypus Reģ.: 09.06.2017
0 0 Atbildēt

Par Karcher tiešām šo esmu dzirdējis arī no citiem - kvalitāte pēdējā laikā esot zem katras kritikas. Tadēļ tikko nopirku Makitas augstspiediena mazgātāju - redzēs kāds būs.

WALA Reģ.: 19.06.2002
0 0 Atbildēt

Makitai arī ir produktu kategorijas ko nevajag pirkt, mums slikta pieredze ar motorzāģi, un kā smejies tieši elektrisko komponentu dēl iziet no ierindas ...

Var teikt ka pēc katras lietošanas reizes kad vairak par vienu koku nogāzts jams bijis remontā ar vienu un to pašu nelaimi ...

People Reģ.: 28.09.2020
0 0 Atbildēt

Motors paralēli vai T veidā sanāk? Es Stigu ar gudru ziņu 10to gadu lietoju, protams, motors no sāna.

WALA Reģ.: 19.06.2002
0 0 Atbildēt

Motors kā jau klasiski benzīnniekam ( neatšķiras no huskvarnas novietojuma), taču aizdedzes elektronika tieši šim neveiksmīga - pagājušgad 3.reizi mainīja , pārkarst un "nosvilst", tiesa pēdējā reizē vairs šķiet nav Makitas daļas liktas, iespējams ka būs dzīvotājs ...

People Reģ.: 28.09.2020
0 0 Atbildēt

Husquarna Electronics, bija mana pirmā pieredze ar nepareizi novietotu motoru un iepistu kapeiku uz frēzētāja darba. Es gandrīz visu labo nolādēju.

lynx85 Reģ.: 21.12.2005
0 0 Atbildēt

Tā kā šobrīd tieši esmu nesteidzīgos mazgātāja meklējumos, būšu ļoti pateicīgs par kādu viedokļa apdeitu pēc kāda lietošanas laika.

Visādi citādi esmu Makitas fans, pamatoti vai nē, grūti spriest. No esošajiem aparātiem nekas nav nēsāts uz garantijām, bet nav arī pieredzes, salīdzinot ar līdzvērtīgu plauktu brendu mantām.

Kalvis99 Reģ.: 13.09.2017
0 0 Atbildēt

Izmantoju K5 black. Forši ka var viegli regulēt spiedienu, jaudas pietiek gan ķerrai gan betona mūrim. Ērti sarullēt šļauku, bet slikti ka nav pašgrozāma komplektā un tomēr var sapīties.

x_rays Reģ.: 22.04.2003
0 0 Atbildēt

Ir lietošanā pats lētakais karčeris kads nu viņiem tur taja kataloga ir. Modeli toč nepateikšu. Nu jau kadu gadu lietojas, neko sliktu pateikt nevar. Mazgaju gan auto, gan arī pagalma betonu, tur bij opcija ar pribambasu, kas tipa naca cena ieksa, tada rotejoša sprausla patio tīrišanai. Piepirku klat auto rotejoso birsti, jo slinkums pašam ar roķelem berzt Bet ta pašī normali. Netiek lietots 8 stundas dienā, tas gan jasaka.

WALA Reģ.: 19.06.2002
0 0 Atbildēt

eidis rakstīja: Super. Paldies par izklāstu.

Nespēja nodzesēt karstu sauli visdrīzāk dēļ siltajām grīdām. Tur tā inerce ir katastrofiska. Man ar radiatoriem nekad nav šī problēma parādījusies. Redzēs kā tgd būs ar termosu un siltajām grīdām

Papildināšau ar vienu lietu ko atcerējos tagad pie lieliem vējiem, pie uzstādīšanas runājām par to kas ir labāk vai kad ir mazliet zems spiediens iekšā mājā ( faktiski rekuperators tikai sūc ārā), vai kad ir pozitīvs spiediens ( ventilatori pūš gaisu iekšā).

Man ir negatīvs spiediens, kas nozīmē 2 relatīvi nepatīkamas lietas - drusku vairāk putekļu kā otrā gadijumā, un tas ka esmu nepareizi veramus logus izvēlējies.

Par putekļiem pilnīgi pofig, jo ar to ka māja jauna, tajā vēl ir daudz mitruma utt. pozitīvs spiediens dzītu mitrumu sienās, tagad jams to ļoti ātri "savāc" kopā ar siltajām grīdām, attiecīgi nav riski pelējumam utt. Bet protams tur kur ir "nesaderīgi materiāli - piem. reģipsis un gāzbetons - man šobrīd izveidojušas redzamas plaisas, tiesa vainīga var būt špakteļmasa, kas nevienmērīgi ir sarukusi, bet nu defekti ir redzami, tiesa ne visās šādās savienojuma vietās - tā kā varbūt tiešām dažāda špaktele.

Nu un par to otru lietu - man visi logi ir tā kā ierasts pie mums - veras uz iekšu - tas ir aplami situācijā, kad ir negatīvs spiediens - īpaši jūt kad vējš (vētras stipruma parasts - nē) trāpa lielajos logos - pa blīvējuma vietām joprojām svilpo, kaut jau ir regulēti. Vajadzēja izvēlēties kā skandināviem mēdz likt - veras uz āru, tad jebkurš vējš + negatīvais spiediens jamos tikai ņiprāk spiež pie aplodas ...

Krotow Reģ.: 09.09.2008
2 0 Atbildēt

Uz āru veramie logi no augšas salīst un apsnieg.

WALA Reģ.: 19.06.2002
0 0 Atbildēt

Tur tev daļēja taisnība, taču man ir speciāli lielas jumta pārkares ( metrs un vairāk ) + 250mm siltinājums ārpus "loga profila", nu tā ka toč pofig ... Bet šobrīdējā situācijā pagājušās 3 dienas ko bija nopietnāks vējš - mani svilpošana pa nakti kaitināja tiktāl ka aizmigt 2. stāvā nevarēju ...

P.S. daļa nelaimes protams ir faktā ka tajos laukos tas vējš labi ieskrienas (apkārt pagaidām vēl ir klaji lauki) un tas ka relatīvi kluss viss - kā saka brīžiem "klusums cērt ausīs" ...

Krotow Reģ.: 09.09.2008
2 0 Atbildēt

Ja pārkares apsedz logus, tad piekrītu. Tur kur tādu nav var gadīties ka pēc slapjdraņķa vakara vēdināšanas aizvērtais logs no rīta piesalis pie aplodas.

darklight Reģ.: 29.10.2013
1 0 Atbildēt

Klau, nu es šitam neticu! Kādai vētrai ir jābūt, lai atspiestu aizvērtu paketnieku vaļā tik tālu, ka svilpo? Nav tak uz atsperēm tas logs! Ja nu vienīgi nav noregulēts un neaizveras kārtīgi. Droši zini, ka tas vējš nesvilpo vienkārši ārpusē ap stūriem, jumtu utt.?

WALA Reģ.: 19.06.2002
0 0 Atbildēt

Logs pats ir kā atspere kas ieliecas, un ja esi redzējis kas notiek ar konservējamo burku vākiem, kad burka atdziest un rodas vakuums, tad lielajiem logiem kas ir stāva augstumā un savi 2+ metri plati efekc ir precīzi tāds pat + vēl vari pastudēt kāpēc lidmašīnās logi nav kvadrātaini - tas precīzi ilustrē lielu logu problēmas spiediena atšķirību gadijumos.

darklight Reģ.: 29.10.2013
1 0 Atbildēt

Nu to ta es ļoti labi saprotu, ka stikls liecas, un zinu, kāpēc lidmašīnai logi apaļi. Ko es nesaprotu - pa kurieni tev tas vējš var svilpot, ja pakete ir praktiski hermētiska, bet loga rāmis gan locīties nevarētu.

WALA Reģ.: 19.06.2002
1 0 Atbildēt

Ok, sapratu par ko jautājums - pakete paliek hermētiska, taču rāmis gan spiediena starpības rezultātā padodas pietiekami + rāmja blīvgumijas ar sanāk ka vakuums nosacīti "loca vaļā" , un ar to jau pietiek lai kāda vietā kurā nav tās pievelkošās "sēnītes" jau veidotos vieta gaisa plūsmai. Un man ir sanācis stulbi ka noteikta virziena vējš vēl trāpa pareizā lenķī lai pasakumu pastiprinātu,un pie pakaļas gan tas ka plastmasa rāmis ir tur bezmaz 10 (vai 9) kameru ar alumīnija profilu iekšā ...

Krotow Reģ.: 09.09.2008
1 0 Atbildēt

Kvalitatīvu paketnieku ar darba kārtībā esošiem stiprinājumiem Latvijā parastie vēji neatspiedīs. Taču mums tie logi ir visādi un paketnieku ar gar rāmja malām svilpojošu vēju dēļ izļurkātiem stiprinājumiem gan esmu pieredzējis.

eidis Reģ.: 07.11.2001
0 0 Atbildēt

Termāli neviens materiāls nesader. Un tāpēc no siltums + mitrums staigā dažādi. Vari pamēģināt pēc kāda laika pieremontēt ar kādu elastīgāku špakteli - tās ir dažādas.

Domāju, ka skandināvu logi ir tādi tāpēc, ka dzīves telpa tiem maza. Nedomāju, ka iespējams hermētiski noslēgt tik garu perimetru kāds ir logam. Nav iespējams hermētiski aizvākot tik lielu zaptes burku.

WALA Reģ.: 19.06.2002
0 0 Atbildēt

Nūū, viens no iemesliem vākot ciet karstas burkas kareiz ir tāds, ka atdziestot tām iekšā rodas vakuums, kas palīdz labāk "piesūkt" vāciņu un hermetizēt burku. un ja zviedru logu variants strādā kā burkas vāciņš, tad mans joks strādā kā vārsts, zem kura ir vakuums, un attiecigi blīvējyms atkarīgs tikai no tā cik stipra "atspere" to notur, attiecīgi mazie logi nerada sevišķu problēmu bet lielie kas ir kaut kas 2,5 x2 metri - pie vējā kas pūš tajos vairs toč neblīvējas, bet ja būtu zviedru variantā, tad vakums + vējš stradatu kā papildu piespiedējs ...

boliks Reģ.: 22.03.2004
0 0 Atbildēt

imzz rakstīja: Par logu mazgāšanu runājot, vai gadījumā kāds nav nopircis to Karcher ierīci, ko visu laiku reklamē ? To varētu lietot arī auto logiem, kā nekā.

www.kaercher.com/lv/maja-un-darzs/logu-mazgatajs/wv-2-premium-versatility-16334870.html

Ir labs, tikai cits modelis. Uz auto gan neesmu meiģinājis, bet daru to ar parsto bez iesūkšanas funkcijas.

Uggga Reģ.: 04.01.2006
0 0 Atbildēt

Uzjautrināja jaunumi no Karcher, ka augstspiediena mazgātāju var vadīt no lietotnes www.stokker.lv/zina/ka-gudri-izveleties-augstspiediena-mazgataju-savai-majai?utm_campaign=Karcher_April&utm_medium=email&utm_source=sendsmaily

WTF tas vajadzīgs?

WALA Reģ.: 19.06.2002
2 0 Atbildēt

Nu ja nu vienīgi tam lai attālināti nogrieztu strūklu, un brīdī kad "laimīgais" mazgātājs muļķības pēc sāk lūrēt uz uzgali, vai pistoli - WTF- atkal palaist ūdens padevi ... tāda kā rumulēšanās "fīča".

Uggga Reģ.: 04.01.2006
0 0 Atbildēt

Tas bija arī viens no maniem variantiem

Krotow Reģ.: 09.09.2008
3 0 Atbildēt

Tā jau nebūs rumulēšanās bet sacensība par to kura acs - labā vai kreisā - pirmā aizlidos līdz griestiem.

eidis Reģ.: 07.11.2001
0 0 Atbildēt

x_rays rakstīja: Ir lietošanā pats lētakais karčeris kads nu viņiem tur taja kataloga ir. Modeli toč nepateikšu. Nu jau kadu gadu lietojas, neko sliktu pateikt nevar. Mazgaju gan auto, gan arī pagalma betonu, tur bij opcija ar pribambasu, kas tipa naca cena ieksa, tada rotejoša sprausla patio tīrišanai. Piepirku klat auto rotejoso birsti, jo slinkums pašam ar roķelem berzt Bet ta pašī normali. Netiek lietots 8 stundas dienā, tas gan jasaka.

Komplektā ar Karcheri saņemsi ļoti nekvalitatīvus (slikti strādājošus) augstspiediena savienojumus, neesošas kompaktas glabāšanas opcijas, nepietiekama garuma vadu (savienojums regulāri nonāk mazgāšanas areālā). Kopumā paliek zemas kvalitātes iespaids.

x_rays Reģ.: 22.04.2003
1 0 Atbildēt

Neko no minētā neesmu gada laikā novērojis. Nekādas problēmas ar savienojumiem. Glabāt vienkārši un kompakti, satin vadu, aptin augstspiediena sļauku apkārt un noliec šķūnītī/garāžā stūrī lai glabājas. Par vada garumu arī sūdzeties nevar, man pietiek, ja pareizi noliek, nekur nekas uz savienojumu netek un nesmidzina. Katrā ziņā var jau būt ka ir kaut kas labāks/dārgāks, bet mani pilnībā apmierina arī šis pats.

Kalvis99 Reģ.: 13.09.2017
0 0 Atbildēt

Vadu uztin uz spoles. Vads 10m garš. Esmu strādājis darbā arī ar HD sēriju vai rūpniecisko tēraida korpusā grīdu tīrīšanai. man tādi spiedieni un jaudas mājās nav vajadzīgi.

 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti