- Sludinājumi
- Ziņas
- Vīriem
- Tehnoloģijas
- Sports
- Video&TV
- Forums
- Lasītāju pieredze
- Akcijas
- Jautā ekspertam
jazzman rakstīja: Nekad mūžā nepirkšu to elektrosūdu un visus,kas tos reklamē un pērk uzskatu par lohiem un nozombētiem vientiešiem.

iAuto rakstīja: Vai ir kāds Latvijā uzradies!? Pastāsti mums savu pieredzi
Kā gan cilvēks, kam uz mājas jumta ir saules baterijas var uzdot šādu dīvainu jautājumu. Tiem kam ir elektroauto problēmu ar uzlādi risina atrisinot uzlādi nevis pārdodot auto. Jautājums no sērijas, ja bērns netīrs tad mazgāt esošo vai taisīt jaunu? Vieu stāstu, ka pārdeva elektroauto gan esmu dzirdējis, jāatceras kur tas klejoja.
topinamburs rakstīja: Vakar nācās braukt ar dīzeli, un vēl liet degvielu. Jāpēta, kur lētāk, kā lejupielādē Kūl aplikācija, jāiemaksā šiem priekšapmaksa. Jāgaida, līdz viens ielejās, aiziet, ilgi nevelkas atpakaļ. Drusciņ uzpil uz sandales, esmu zaudējis iemaņas. Smird. Maksāšana. Jāgaida, līdz ģimene nopērk desmaizes. 10 minūtes no dzīves pagalam!
Vakar nācās pabraukt ar Ioniq 5 N 🙈 Tas ir kas ļooti īpašs un sajūtas ko tāds korejas s piedāvā vēl šorīt nedod mieru ❤️ Ja jums tiešām interesē kaut kas no sportiska auto ir tiešām vērts atvēlēt sava mūža dārgo laiku un pamēģināt ko tādu.
ZZZZ rakstīja:
topinamburs rakstīja: Vakar nācās braukt ar dīzeli, un vēl liet degvielu. Jāpēta, kur lētāk, kā lejupielādē Kūl aplikācija, jāiemaksā šiem priekšapmaksa. Jāgaida, līdz viens ielejās, aiziet, ilgi nevelkas atpakaļ. Drusciņ uzpil uz sandales, esmu zaudējis iemaņas. Smird. Maksāšana. Jāgaida, līdz ģimene nopērk desmaizes. 10 minūtes no dzīves pagalam!
Vakar nācās pabraukt ar Ioniq 5 N 🙈 Tas ir kas ļooti īpašs un sajūtas ko tāds korejas s piedāvā vēl šorīt nedod mieru ❤️ Ja jums tiešām interesē kaut kas no sportiska auto ir tiešām vērts atvēlēt sava mūža dārgo laiku un pamēģināt ko tādu.
Manai ikdienai to pašu korejiešu 200 elektrisko zirgspēku pietiek atlocītiem galiem.
Bradypus rakstīja: Kā parasti, tups ad hominem, jo nekā cita nav ko teikt. Interesanti, ka tu par "urļiku propagandu" sauc video, kas Teslu salīdzina kā labāku par ķīniešu un bēdīgu pret vācu autobūvi, tev mīļo žiguli vispār nepieminot.
Ok pieņemsim, ka tam urļikam ir kaut tikai daļēji taisnība. Tad nu nosauc te studijā to labo, labāko auto izstrādājumu. Marka, modelis. Skatamies tauta kā Bradypus sāks braukt pa otru grāvi un stāstīt par zirga ratiem vai kājām iešanu un A4 formāta kravas malkas pievienotās vēŗtības transportēšanā, smoga pārņemtā pilsētvidē 🙈
Bradypus rakstīja: Stulbi tirst jau māki, tik tie pāķi nez kādēļ laužas uz to nīsto pilsētvidi, jo laukos valdošais ražīms ir ieviesis iznīcību. Kādēļ? Tādēļ, ka tāds pilsētas noderīgo idiotu elektorāts, kā tu ir nepieciešams varas saglabāšanai.
Lūk, šis jau ir galīgs pamuļķa komentārs. Epiteti, epiteti...
Bradypus rakstīja: Būsi novilcis līdz savam līmenim, bet sakaut ar pieredzi tāpat nemāki 😂
Tādus spītniekus kā tu savalda tikai infarkts vai kaps, nomierinies, saprāts tev nedraud.
Kanibaals rakstīja: Vienīgā inovācija no Tesla ir ka beidzot auto liek normālus ekrānus un ka elektromotori ir pietiekoši jaudīgi. Citādi ražotāji vien golfiņus ražoja.
Teslas AI ir pārliecinoši 20 gadus priekšā pārējiem. Tajā auto vadītājam ir vajadzīga 0sek adaptācija e-pedālim. Salīdzinot ar to piem Nissan ir pilnīgs craps. Teslas logtīrītāju un joslas pieskatīšanas softs ir kkas izcils. Vienīgi ventilācija ir kautkāda histēriska. Teslas inovācijas līmenis ir nenovērtējams.
Bradypus rakstīja: Stulbuma paraugs. Nav runa par pāris cilvēkiem, kas ar modernu tehniku apsaimnieko milzīgas lauksaimniecības platības, bet par dzīves un darba vidi tiem, kas nestrādā intensīvajā lauksaimniecībā. Nodokļu sistēma ir panākusi dramatisku guļamrajonu izveidošanos, padarot uzņēmējdarbību par slogu pašvaldībām - tadel lauki izmirst jo darba tur nav.
Ak jā, vēl valdība neizmanto pirmās nakts tiesības un skolām sāk trūkt skolnieku. Kāda vēl nodokļu sistēma laukos. Tur ne OCTA ne TA nevajag iet, kur nu vēl nodokļi. Stulbā valdība vēl liek alimentus maksāt. Darba laukos ir vairāk kā vajag, tik cilvēkiem patīk mazāk strādāt un vairāk saņemt, tā kā guļamrajoni ir vilinošāk.
Kanibaals rakstīja: E-pedālis ir stulbuma kalngals, čakarē tikai bateriju tā vietā, lai varētu ripināties un netērēt neko. Uzlāde/izlāde ir ar zudumiem un e-pedālis ir tikpat ģeniāls izgudrojums kā Start/Stop sistēma.
Nu, tu jau viņu vari neslēgt(Nissan), nav jau spiesta lieta. Es tev vēlreiz saku - tas palīdz sastrēgumos ripināties un bremzēties neizmantojot bremzes. Kad esi āra no sastrēgumu atslēdz viņu un liec iekšā sporta režimu, ja jau tāda vajadzība.
Kanibaals rakstīja: E-pedālis ir stulbuma kalngals, čakarē tikai bateriju tā vietā, lai varētu ripināties un netērēt neko. Uzlāde/izlāde ir ar zudumiem un e-pedālis ir tikpat ģeniāls izgudrojums kā Start/Stop sistēma.
Ar viena pedāļa braukšanu jau arī var ripināties. Tikai tam pedalim jābūt attiecīgi nospiestam, lai iestātos brīvgaita. Man pašam nepatīk, neizmantoju.
Bradypus rakstīja: Kā tieši palīdz faksts, ka auto nevar ripināties brivgaitā? "bremzēties neizmantojot bremzes" normāls auto māk sadalot bremžu pedāļa gājienu un bremzējot ar elektromotoru, pirms riteņu bramžu iedarbināšanas.
Ar stūres lāpstiņām, 3 rekuperācijas līmeņi. Un ar kreiso kas pastiprina bremzēšanās jaudu var arī vienkārši bremzēt un nobremzēt lai nav jātur ne pedālis ne jāaktivizē P auto režīms. Tad vēl distroniks kas aktivizētā režīmā pats visu dara. Tad arī neaktivizētā viņš bremzēs ja samazinās droša distance. Bremzēšana ir elektro ģenerāciju tikai. Nekādi pedāļi nav nepieciešami P.
topinamburs rakstīja: Cik kārtu mazāk vajag litija tonnās un kiloeirās salīdzinoši ar naftas produktu importu, demagog?
Intereses pēc parēķināju - pieņemot ka akumulators maksās 17 pakas [kaut kur tāds cipars manīts; gan neatceros kāpēc man galvā ielidoja tieši 17], kas manuprāt ir diezgan optimistisks cipars, un degviela 7 eiras uz simtu, par akumulatora naudu sanāk degviela 242 tūkstošiem kilometru. Pie tā ka Latvijas vidējā mašīna nobrauc 12 tūkstošus gadā, sanāk ka tie 242 tūkstoši tiks nobrautu 20 gados - nu pieņemsim ka tas aķis tik daudz izdzīvos, lai arī maz ticams - naudas eksports būs ne mazāks kā ar degvielu, tikai uz citām valstīm, Kāpēc tev to gribas atbalstīt, nezinu.
Kanibaals rakstīja: >jo laukos valdošais ražīms ir ieviesis iznīcību. Demagoģijas paraugs. Kādu vēl iznīcību. Lauki attīstās kā nekad, tikai pašu neizdarība ievieš iznīcību. Stulbā valdība nenopļauj zāli un neuzliek man mājai jumtu. Stulbā valdība nav uzlikusi vēl lielāku nodokli spirtam un nākas nodzerties.
Kādu vēl iznīcību? Vistiešāko. Vienīgais kas laukos attīstās ir brīvdienu mājas. Stulbā valdība [es gan neteiktu ka stulbā, jo ja būtu tikai stulba, tad 30 gadu laikā arī kaut kas jēdzīgs patrāpītos] ar nodokļiem, regulām vai bezdarbību veicina sīkzemnieku izzušanu, ar nodokļiem un citām prasībām apgrūtina citu mazo uzņēmēju pastāvēšanu [uzmini kur atrodas lielražotāji - jā,uzminēji, pilsētās] un ar dažādām reformām - administratīvajām, skolu utt - veicina cilvēku aizplūšanu dēļ dažādu pakalpojumu kvalitātes krituma vai pazušanas - un tam visam vēl bonusā veicinot emigrāciju.
Kanibaals rakstīja: Norvēģi pilnīgi nejēgas, ka pērk ziemeļvalstīm nekam nederīgus elektroauto. 95% jaunie auto ir elektro. Video saturs.
Laikam neesi pamanījis cik Norvēģijā parastajām mašīnām lieli nodokļi. Ja Tesla maksā līdzīgi kā Golfs ar pašvaku motoru, es arī nopietni apsvērtu teslu...
eidis rakstīja: Nezinu īsti kā tas panākts, bet efekts ir: tas e-pedālis ir superdozēts diapazonā, kur man vajadzēja precīzi piemēroties satiksmei, bet jaudīgs, kad vajadzēja ko strauju. Visticamāk balstās uz lietotāju datiem. Joslu asistents tam auto zvērīgi skaļš, bet slēdzās iekšā tikai reizēs, kad es tiešām aizblenzos. Izprovocēt gandrīz neizdevās. Šis iespējams kkā ar salona videokameru panākts. Kopā iespaids ļoti labs. Kur vēlāk patestējot Audi A5, tās AI fiškas ir tādas, ka labāk nemaz nebūtu mēģinājuši.
"Joslu asistents tam auto zvērīgi skaļš, bet slēdzās iekšā tikai reizēs, kad es tiešām aizblenzos. Izprovocēt gandrīz neizdevās. Šis iespējams kkā ar salona videokameru panākts. " - jā, tieši tā - mašīna novēro vadītāju - ja nezināji, tad FSD prasa ne tikai rokas uz stūres , bet arī skatīties uz ceļu, un sāk pļērkt, ja sāk skatīties kaut kur citur, vai arī ja vadītājs valkā saulesbrilles, un var arī atslēgt uz braucienu, vai pat uz nedēļu, ja vaditājs nemāk uzvesties. Stāsta morāle - ja tev to vajag, tad labāk aiznes savu apliecību atpakaļ uz CSDD.
Bradypus rakstīja: Kā tieši palīdz faksts, ka auto nevar ripināties brivgaitā? "bremzēties neizmantojot bremzes" normāls auto māk sadalot bremžu pedāļa gājienu un bremzējot ar elektromotoru, pirms riteņu bramžu iedarbināšanas.
Nu, tak, jāizbrauc pašam lai to saprastu. Īsuma - labs rīks sastrēgumos. Tā pat var teikt par kruīza kontroli - kas tā tas pa šoferi, kas nevar noturēt vienmērigu ātrumu. Jāvar, bet vieglāk tomēr ar kruīzu.