Lietoto auto situācija - Forums - iAuto

Lietoto auto situācija

Mierpilsonis Reģ.: 19.01.2025

Ir vēlme iegādāties pirmo auto un kādu laiku pētu opcijas, skatoties uz 2-3k eur diapazonu. Tā jau protams būtiski skatities uz kādā kondīcijā ir pats auto, bet abstrakti, kuri auto mūsu reģionā, šajā cenu kategorijā ir jēdzīgākie, skatoties tieši uz reliability un remonta cenām/ekonomiskumu?

Cik saprotu 1.9tdi Golfiņi ir super ekonomiski, bet bieži rūsē, itkā 8th gen civics ir kopumā ok, bet izskatās ka tirgū pašlaik nav baigā izvēle. Volvo itkā cik saprotu ir diezgan reliable un maz rūsē, bet laikam remonts dārgāks. Par audi cik saprotu ir lidzigi kā ar vw, bet slikta slava tīri no amerikāņiem jo to detaļas super dārgas. Prastas maintenance un remonta lietas īsti varu ari pats darīt, ieskaitot elektroniku, es gan nezinu cik latvijā tas ir atļauts.

1 2 3
Kalvis99 Reģ.: 13.09.2017
2 0 Atbildēt

Lai varētu uztvert, kas rakstīts iesaku pārlasīt. Katrs lietots auto būs individuāls. Neiztērē visu naudu pirmajam auto. Neskaties izteikti dārgus jaunus auto piem. A8, 7 sēriju, Lexus. Auto, ar kuru esi gatavs čakarēties un ieguldīt, jo pašam pietiekami patīk.

Volx Reģ.: 22.11.2018
6 0 Atbildēt

Man radinieki( jauna ģimene) iegadājas izteikti vecu BMW ar ādas salonu un pēc tam nonāca līdz secinājumam, ka lai normāli pārvietotos vajag arī kādu vienkāršu auto. BMW vislaik dzivojās pa remontiem un tā tika iegādāts Citroen C4. 

Secinājums, C4 būs labāks nekā BMW, bet ja ir vēlme skrūvēt, tad BMW ir obligāts pirkums

1 0 Atbildēt

Volx rakstīja: Man radinieki( jauna ģimene) iegadājas izteikti vecu BMW ar ādas salonu un pēc tam nonāca līdz secinājumam, ka lai normāli pārvietotos vajag arī kādu vienkāršu auto. BMW vislaik dzivojās pa remontiem un tā tika iegādāts Citroen C4. 

Secinājums, C4 būs labāks nekā BMW, bet ja ir vēlme skrūvēt, tad BMW ir obligāts pirkums

Bembji šķiet nosacīti ok, bet tas bmw kults drusku atbaida. Skrūvēt arī vairāk vēlos ne gluži lai ko modificētu, bet ja gadijumā kas drusku noplīst, varu pats sataisīt. Cik saprotu ka daudzas mašīnas kas ražotas pirms elektronikas booma, ir daudz vienkāršākas šajā ziņā, bet vairāk skatos uz 2000-2010 gadu auto.

Bet pašam labot ir vispār atļauts, nav jabut visiem labojumiem kkur reģistrētiem? Vienkārši par šo nezinu, laikam jau kamer csdd iziet, tikmer viss ok.

darklight Reģ.: 29.10.2013
5 0 Atbildēt

Labot auto drīkst, nedrīkst izmainīt konstrukciju tādā veidā, kā ražotājs nav paredzējis. Vecs Golfiņš vai Audi kā pirmais auto ir pavisam neslikta izvēle, tikai es skatītos uz benzīnu. Dīzelis ir ekonomiskāks, bet nāk komplektā ar visām specifiskajām dīzeļu problēmām.

650 Reģ.: 25.01.2017
3 0 Atbildēt

Šādā cenu kategorijā 2-3k 'praktiski NAv tādu eksemplāru, kuri nebūtu aprūsējuši vai kurus nebūtu jāskrūvē.Nav šādā vecumā ne dīzeļu, ne benzīnu, kuriem nebūtu kādu "problēmu".Nav arī tāda īpašnieka šajā grupā, kurš "pirms pārdošanas" (jaunā saimnieka- potenciālā Loha) interesēs savestu to pārdodamo auto kādā tādā ļotilabā stāvoklī.

msh Reģ.: 16.04.2007
0 1 Atbildēt

Atkarīgs no modeļa. mk5 pūst pēc noklusējuma un tā kā jaunāks, tad visdrīzāk kaut kas arī būs - mk4 par tādām naudām jau sanāk normāls eksemplārs.

Šajā sakarā vēl liriska atkāpe - pazīstu čali kurš pēc profesijas ir metinātājs - brauca ar nulltā gada mk4 VR6 4motion, tam kaut kad pagājušopavasar atrada slieksnī caurumu, izdomāja, nah, tagad nemetinās, kaut kad uztaisīs mašīnu par svētdienas mašīnu - paņēma nopirka 12. gada 1.2 TSI džetu - pagāja kāds laiks, iedziļinoties nosecināja ka džetai sliekšņi vairāk sapuvuši kā golfam...

0 0 Atbildēt

650 rakstīja: Šādā cenu kategorijā 2-3k 'praktiski NAv tādu eksemplāru, kuri nebūtu aprūsējuši vai kurus nebūtu jāskrūvē.Nav šādā vecumā ne dīzeļu, ne benzīnu, kuriem nebūtu kādu "problēmu".Nav arī tāda īpašnieka šajā grupā, kurš "pirms pārdošanas" (jaunā saimnieka- potenciālā Loha) interesēs savestu to pārdodamo auto kādā tādā ļotilabā stāvoklī.

To ka visos gadijumos pēc pirkšanas būs tapat jāaizved ko sataisīt un ka bez rūsas neiztikt jau saprotu.

Par volvo remontiem lidz galam gan nesapratu, motori laikam izturīgi un pret rūsu arī noturīgāki, bet remontu cenas cik esmu dzirdējis ir relatīvi dārgākas?

650 Reģ.: 25.01.2017
0 0 Atbildēt

Nu tas gandrīz simtpunkt, ka šādu Volvo tev pārdos ar kādu "taisāmu" defektu.Sprauslas,turbīna,iespējamie izplūdes filtri- tas būtu primārais.Motors ir daudzmaz "labs" tad, ja kāds cits (iespējamais lohs vai krāpnieks) to tieši pirms tevis nav sabojājis.Un nav tevī sasskatījis iespējamo lohu, kuram to tagad varēs "iesmērēt". 

Tev ir jābūt nojautai, KUR (kādā servisā) tu to volvo remontēsi.Vai tur vispār ko sajēdz no šis markas.Vai no kādas citas, konkrēti kuru Tu būsi iegādājies. Rūsa tur ir jautājums bez ilūzijām un pērkot ir nopietni jāizvērtē- cik tālu tas ir ielaists.

GTD2 Reģ.: 18.10.2004
3 0 Atbildēt

civiks, rūsē vēl trakāk ,kā golfs, ja skatās civiku tad noteikti japievērš uzmanība auto apakšai jo vizuāli viņš var neizskatīties sarūsējis. Par golfa 1,9 dīzeļiem tie ir ok un diezgan ilgspējīgi, golfs būs lētāks ekspluatācijā lētākas un pieejamākas detaļas. Protams par tādu summu pērkot auto ir ļoti jaskatās, vissticāmāk nobraukums būs 300tūkst un vairāk, kaut gan tāda vecuma auto bieži sastopami, kas piederējusi baznīctēvam un ar to reizi nedēlā braukts uz veikalu

topinamburs Reģ.: 12.04.2019
0 0 Atbildēt

Maza, necila Dacija sanāk.

0 0 Atbildēt

Mierpilsonis rakstīja:

Volx rakstīja: Man radinieki( jauna ģimene) iegadājas izteikti vecu BMW ar ādas salonu un pēc tam nonāca līdz secinājumam, ka lai normāli pārvietotos vajag arī kādu vienkāršu auto. BMW vislaik dzivojās pa remontiem un tā tika iegādāts Citroen C4. 

Bembji šķiet nosacīti ok, bet tas bmw kults drusku atbaida. Skrūvēt arī vairāk vēlos ne gluži lai ko modificētu, bet ja gadijumā kas drusku noplīst, varu pats sataisīt. Cik saprotu ka daudzas mašīnas kas ražotas pirms elektronikas booma, ir daudz vienkāršākas šajā ziņā, bet vairāk skatos uz 2000-2010 gadu auto.

Bet pašam labot ir vispār atļauts, nav jabut visiem labojumiem kkur reģistrētiem? Vienkārši par šo nezinu, laikam jau kamer csdd iziet, tikmer viss ok.

Tu dzirdi ko tev saka?

Kādi bembji, auži utt. Kur tu labāku eksemplāru ar tādu gadu, nobraukums atradīsi?

m.ss.lv/msg/lv/transport/cars/citroen/c4/pifhh.html

core Reģ.: 03.01.2017
1 1 Atbildēt

Šis noteikti nav tas labākais ko ieteikt, šie citroen benzīnieki ir slaveni kā mēsli. Un nobraukums maz ticams ka īsts.

0 0 Atbildēt

Šis citrons neizskatās slikti, bet galīgi neiekļaujas autora budžetā.

Kanibaals Reģ.: 24.08.2001
0 0 Atbildēt

Atradu - www.ss.lv/msg/lv/transport/cars/smart/fortwo/anlhl.html

Arī bezproblēmu auto, vienīgā problēma mazs akumulators, jāpērk max jaudīgs, lai ziemā nepieviļ - www.ss.lv/msg/lv/transport/cars/honda/jazz/noxhb.html

juriz Reģ.: 09.06.2001
3 0 Atbildēt

Jazz tehniski ir tiešām labi, izturīgi, bet baigi rūsē. 

Man pašam vēl aizvien saimniecībā Renault Megane 2 no 2007. gada ar 1.6 benzīnu un gāzi. Visu laiku pa Latviju, bet šur tur tikai kādi rūsas punkti veidojas. 

Kaut kāds remonts dilstošām daļā maks reizi gadā, faktiski pirms skates aizdzenu uz servisu. Jā, man gan tikai kādi 10k ar to sanāk pa gadu. 

Auto visu laiku esmu uzturējis un tml. Cena gan jau būtu kāds tūkstotis, ja sadomātu pārdot, bet žēl pārdot, jo savu funkciju pilda. Dēlam arī šogad plānojas tiesības, tad varēs braukt.

Esmu gan redzējis tādas megānes jau remontētiem sliekšņiem, nez, iespējams, visu laiku pa granti dzītas vai vienkārši visu laiku kaut kur pa Rīgas sāli. Nez.

0 0 Atbildēt

Kanibaals rakstīja: Atradu - www.ss.lv/msg/lv/transport/cars/smart/fortwo/anlhl.html

Arī bezproblēmu auto, vienīgā problēma mazs akumulators, jāpērk max jaudīgs, lai ziemā nepieviļ - www.ss.lv/msg/lv/transport/cars/honda/jazz/noxhb.html

Vissticamāk ,ka jazam problēmas ar rūsu, dēl īpatnējā metāla, arī diezgan grūti to sametināt un tā būtu tikai tāda lāpīsanās

ZZZZ Reģ.: 26.02.2014
0 0 Atbildēt

GTD2 rakstīja:

Kanibaals rakstīja: Atradu - www.ss.lv/msg/lv/transport/cars/smart/fortwo/anlhl.html

Vissticamāk ,ka jazam problēmas ar rūsu, dēl īpatnējā metāla, arī diezgan grūti to sametināt un tā būtu tikai tāda lāpīsanās

Iespējams, kaut kas no cinka tur pievienots, uz vai ap to metālu.

wexrtf Reģ.: 27.12.2018
1 0 Atbildēt

Pirms diviem mēnešiem tika aktīvi meklēts rezerves auto līdzīgā budžetā - līdz 2k, tika apskatīti daudzi eksemplāri, bet diemžēl tā arī nekas netika nopirkts. Secinājums - pa lielam viss tajā budžetā ir vairāk vai mazāk sapuvis, vai arī galīgi nobraukts. Protams, kā jau augstāk rakstīja, jāskatās individuāli katrs auto, bet starp manis skatītajiem variantiem rūsas ziņā trakākie bija VW šajā cenu kategorijā. 

Frančus es noteikti neizskatītu, ir bijusi pieredze ar vairākiem, agrāk vai vēlāk elektronika sāk dzīvot savu dzīvi un, ja vien tas pašam nav sports, galvassāpes būs neizbēgamas. 

Ja man būtu jāturpina meklēt, es skatītos Toyota virzienā, Avensis/Auris varētu būt labs variants, ja, protams, izdodas atrast dzīvu. Te arī benzīnu izvēle krietni plašāka būs, ja vien nav princips vai mīla pret veciem dīzeļiem. Lielas cerības par ātru/vieglu pirkumu gan es nelolotu, bet jābrauc, jāskatās un gan jau var atrast ko cerīgu

fckns Reģ.: 29.11.2020
2 1 Atbildēt

Es nesaprotu, kāpēc iezemieši piedāvā kaut kādus mēslus. Autoram ieteiktu skatīties uz dažādiem variantiem - B5 platformu (Audi A4, VW Passat), Golf Mk4 vai Seat Leon 1.paaudzi. Detaļu daudz, visu ko met pakaļ. Visiem izskatīt 1.9TDI, tie tērē ap 4l/100km pa šoseju pa vējam, bet pārsvarā tie ir 5-6l/100km. 

Es domāju ka būs ok variants, it īpaši ja tas ir pirmais auto. Neklausies tajos, kas iesaka visādas franču miskastes un sazin vēl kādus sūdus.

Ā, un vēlams nepirkt Latvijā. Te visi ir nopisteņi un nobraukti sūdi. Vai nu no Vācijas, vai sliktākajā gadījumā no Lietuvas un pa taisno no treļa.

3 0 Atbildēt

Kā tā LT konstruktorus iesaki 😂, nu labi tas ironija. Bet tur LT ir savas nianses, kas jāpārzin. Cilvēkiem jāpieņem fakts, ka pa 2K būs vienvirziena, vienreizējs pasākums. Kāda jēga vispār pieminēt rūsu? Cik maksā Jurčika autospecu apstrāde...2-4K!!! Tātad vai nu apstŗādā vai toļimets, izmetsĀrā. 

Un nu pats interesantākais, vienkārši , vienkāršākā Dacīte. Kas var, varbūt jaunu, cik tur kuram iespējams tas mēneša maksājums...Pretstatā nezināmiem, neparedzētiem, izdevumiem?

2 0 Atbildēt

Uzradi kādu Audi, Passat, golfu 2011.gada zem 3000.

0 0 Atbildēt

Kāpēc tev vajag tieši 11-tā gada?

2 0 Atbildēt

Man nevajag. Es iedevu piemēru, ka var nopirkt auto ar pieņemamu gadu, nobraukumu(?) pa 3500. Ko šis piedāvā sākt meklēt ar Audi! Nu skaidrs, ka tas būs cena x2 un lētākie eksemplāri būs galīgi nobraukti.

2 5 Atbildēt

Es uzrakstīju ražotāju un modeli, kā arī virsbūves kodu. Ja tu neproti lasīt, tad ir pēdējais brīdis doties pie logopēda.

msh Reģ.: 16.04.2007
3 1 Atbildēt

"pieņemamu gadu"? 😂 Pieņemams gads šeit būtu zem 2005 - tas 2011 ir burtiski uzprasīšanās uz nepatikšanām. Ja Audī, tad vispār labāk zem 2000.

2 0 Atbildēt

Volx rakstīja: Uzradi kādu Audi, Passat, golfu 2011.gada zem 3000.

Jā kā taD. Ar kādu TFSI auzas un...ķēdes kaklā utt uc.

2 0 Atbildēt

Jā, no TFSI droši vien vajadzētu izvairīties, ja vien nākotnes plānos neietilpst mācīties pārlasīt dzinēju. Bet man tāda sajūta, ka to gadu TFSI vispār vairs necik nav palikuši. Kad man pašam pirms vairākiem gadiem tāds noklapēja, nebija pat īsti piedāvājuma, kur lietotu dabūt. Visi pirmās paaudzes TFSI jau ir kapos. Jāatzīst gan fakts - tas TFSI man uz ceļa ir sagādājis arī diezgan daudz jauku brīžu 😎

0 0 Atbildēt

Nu tā. JA tēmas autoram un vispār interesentam ir kāds pazīstams meistars, kas ir ar mieru skrūvēt - tad var ņemt dajebko. Ja to dajebko tieši tas konkrētais meistars ir ar mieru skrūvēt. 

Vēl var ņemt to, ko ne vella nevajadzēs skrūvēt. 

Vai nu 90. gadu vāģi kam nekā nav kam salūzt, vai nu jaunāku tādu pašu. 

Tādus plašā izvēlē ražo rumāņi. Vienkāršas kastes, kam nav nekā daudz, kas var maitāties. Pie kam tādas kastes mēdz pirkt lēnīgi pilsoņi, tā ka nereti var atrast maznobrauktus ekzemplārus aŗi pašmāju eses meklētuvē. 

Bet nopisteņus golpus un / vai nošķilteņus 'no traļa' lai pērk tie, kam patīk skrūvēties, braukāt pa servisiem un šrotiem, un meklēt nesameklējamo.

2 1 Atbildēt

Tu iesaki 90.gadu auto, bet tai pat laikā neiesaki "nopisteņus golpus". Nejūti pretrunas?

2 1 Atbildēt

golfus ražo no kura, 75? gada? golps domāts kā metafora, draudziņ. Meklē vienkāršu, maznopistu vāģi, vienalga, kāds zīmols.

1 0 Atbildēt

Ja meklē vienkāršu, maznopistu vāģi, tad būs drusku jāpieliek. Vienīgais variants ir kaut kāds Fiat Panda, vai Fiat Punto, vai Alfa Romeo 147. Tas būs labāks variants par Franču bagetēm.

GB12 Reģ.: 29.03.2011
3 1 Atbildēt

Toyota Avensis - praktisks, izturīgs, izmaksās saprātīgs... tikai jāatrod nesapuvis.

Kanibaals Reģ.: 24.08.2001
3 0 Atbildēt

Opel Astra?

aqva Reģ.: 22.07.2016
3 0 Atbildēt

Opel Astra H kā reizi labi atbilstu. Benzīna motori ir vienkārši, izturīgi un ilgspēlējoši. Rūsē mazāk nekā citi auto. Brauc labi.

0 0 Atbildēt

ZZZZ rakstīja:

GTD2 rakstīja:

Iespējams, kaut kas no cinka tur pievienots, uz vai ap to metālu.

Japāņu auto tas metāls ir savādāks nekā citiem īsti nezinu ,ko viņi tur liek klāt tam metālam, viņš ļoti slikti metinās, un tas trakākais ka viņš ļoti rūsē, var teikt ,ka vissvairāk kā citi auto

Krokodils Reģ.: 29.06.2017
1 0 Atbildēt

Šajā cenu kategorijā ņem ko gribi, visi viņi būs nopisti šroti, visiem viņiem BŪS zemūdens akmeņi.

Ta lai būtu stīgā kā ikdienas draiveris, būs servisā jaatstāj vēl 2-3tūkstosi stabili.

Un tad zini, ka tas autiņš ir sataisīts un nepievils.

Bet ja netaisīsi tā tad ir laimes spēle, cik ilgi var izvilkt un vari tik minēt kur paliksi uz ceļa...

wexrtf Reģ.: 27.12.2018
0 0 Atbildēt

Principā jāpiekrīt, bet nu 2-3k ir pārspīlēti, ja neņem kkādu 3.0d vecu premiumu vai knapi kustošu šrotu. Normālam kdienas auto +- normālā stāvoklī vajadzētu 1k iekļauties ar eļļām, filtriem, siksnām, aķi un kkādiem sīkumiem ritošajā/motorā. Pie dīlera arī visbiežāk ar tādas vērtības auto nebrauc, tā ka gan jau tik traki nebūtu

Freijers Reģ.: 06.09.2018
0 0 Atbildēt

Gan jau kāds franču brīnums, kur tai summā varētu pat tīri neko gads būt, vai tad arī izplatītie teju pilngadīgie uz šo brīdi VAGi.

jazzman Reģ.: 25.04.2009
0 0 Atbildēt

Paņēmu par 450 eu 2001.gada Sharanu ar 1,9 dīzeli.....mazliet ap viņu padarbojos-kādu nedēļu pa vakariem.Un 2 gadus braukāju bez problēmām.Arī uz Poliju un Lietuvu....

mefisto Reģ.: 22.05.2017
0 0 Atbildēt

Es laikam skatītos kādu C klases mersi 2005-2008.g ar dīzeli (C180 vai C200) ar manuālo kārbu. Šad tad parādās ss sakarīgi eksemplāri cenā ap 3000 eur. Manos rados viens šāds nobraukts no 200k līdz 400k bez būtiskiem remontiem, otrs tagad tiek lietots 2005.g., nobraukums ap 250k.

Krokodils Reģ.: 29.06.2017
0 0 Atbildēt

wexrtf rakstīja: Principā jāpiekrīt, bet nu 2-3k ir pārspīlēti, ja neņem kkādu 3.0d vecu premiumu vai knapi kustošu šrotu. Normālam kdienas auto +- normālā stāvoklī vajadzētu 1k iekļauties ar eļļām, filtriem, siksnām, aķi un kkādiem sīkumiem ritošajā/motorā. Pie dīlera arī visbiežāk ar tādas vērtības auto nebrauc, tā ka gan jau tik traki nebūtu

* Eļļas, filtri

* siksna, visu rullīšu nomaiņa, pie viena ģen. pārbaude/restaurācija. 

* labs jauns aķis

* zobenes vai ķēdes maiņa

* jaunas labas vasaras/ziemas riepu kompl.

* ja bendž ta jaunas sveces

* ja dīzels, tad jāskatās kas ar kvēlenēm vai kādreiz tās visp ir mainītas lai 'ziemā' kad tā izdomā atnākt, pie pirmajiem mīnusiem nebūtu pārsteigumu, ka autiņš no rīta nelec.

+ ATCERAMIES PAR DARBU, neviens pa velti vai 'par pudeli' to netaisīs, pašam autoram šaubos ka ir tādas zināsanas, prasmes un instrumenti lai kvalitatīvi pats veiktu.... Tā kā grozi kā gribi tādiem veciem autiņiem ar kuriem gribi droši braukt, pirmais serviss stabili uz 1-1.5tūkstošiem velk, atkarīgs no servisa darbu izcenojuma un detaļu kvalitates izveles, jebkurai markai.

* Nu un vēl tādas tekošās lietas, kas individuāli... kādā stāvoklī bremžu diski/kluči/supporti, rocene, kas ar ritošo, kas ar amortiņiem vai riteņu gultņiem. 

Un tad vēl 'iekonservēšana' un tikšana galā ar rūsu lai stabili savus vismaz 5 gadus vari nesvīst, bet iziet skati un braukt. Rūsas notīrīšana, iztrīcinasana un caurumu metināšana kur rusa pārāk poraina, tad pret rūsas apstrāde utml. šis vien būs papildus uz 1tūkstoti vismaz ar visu darbu.

(Uzpūšot vnk pa virsu bitumu, rūsas problēmu neatrisini.) 😉

Protams var jau ticēt 'sēdies un brauc' sauklim, neko nedarīt, pēc iespējas lētāk lāpīt lietas tikai kad galīgi izbeidzas, jeb remontēt tikai skatē iedotos divnieciņus lai būtu atļauja piedalīties ceļu satiksmē... Ta teikt bomžoties un kustēt uz priekšu pa koplietošanas ceļiem. 😂

0 0 Atbildēt

Eļļa, filtri - jā. Zobsiksna + ūdenssūknis arī. Sveces - vēlams. Pārējais gan bez vajadzības nav jāaiztiek. Pie ķēdes vispār nav jālien, ja vien nav kaut kādi specifiskie motori (modernie VAG?), kamēr negrab.

1 2 3

Lasītākie raksti

Jaunie raksti