Nē. Pat lidojot 5cm virs taviem matiem, drons neapdraud veselību, to apdraud beisbola nūjas vicināšana - zin kā, bez iesildīšanās izmežģīs plecu un betonētājs ir uz slimības lapas.
Lai būtu pašaizsardzība, jābūt apdraudējuma faktam. Ja esi ieroča turētājs, tad tas ir pavisam strikti. Jo citādi ir kā - sastrēgumā tev kāds piebrauc, tavuprāt, par tuvu, tu saskati apdraudējumu un ar to pašu beisbola nūju sāc sevi aizsargāt.
Es piekrītu, ka tas ir nepierasti un neomulīgi, ka virs mana grila lidinās pizdapļots un skaita gaļas gabaliņus.
Ja, ja nu pamēģini, ātri uzzināsi cik viegli ir pamatot to ko teicu es, un cik svarīga drona operatoram būs iespēja atgūt video ar incidentu un tad mēģināt pierādīt, ka šāds lidojuma augstuma mērķis bija leģitīms, vai ka tā bja piemēram avārijas nosēšanās ( kas būtu viens no puslīdz pieņemamiem skaidrojumiem kurš iet cauri tad ja nav nekādu video pierādijumu par piemēram to ka drons turpu šurpu ir “krūzējis” ap privātīpāšnieka ciemiņu galvām …)
Manuprāt, drona operatoram nekas nav jāpierāda - pietiek ar to, ka nav lidojumu lieguma. Jāpierāda būs nūjas vicinātājam.
Video atgūšana, vai tad ieraksts nepaliek vadības ierīcē? Tur arī viss būs redzams - cilvēks, kas lēkā ar nūju rokās. Ja nu vienīgi kāds ir tik slīpēts, ka maskējas un uzbrūk ārpus kemras redzamības loka.
Nē tev ir atklāta niezpratne par situāciju - ja es to štruntu varu ar roku aizsniegt ( savā privātīpašumā) un tā nav pacelšanās vai nolaišanas ( kas ir divas situācijas kad dronu var viegli noķert), tad parējo nemaz nav jāpierāda, drons ir lidojis nepamatoti zemu. Un jau drona īpašniekam nāksies pierādīt ka nav ēzelis.
P.S. ieskatīsies dronu pilotu eksaminācijā/noteikumos - sapratīsi …
drons nepamatoti zemu - tas ir kā zupa par sāļu. Tev par sāļu, citiem normāli. Pag, ir labāka analoģija - traucēt ceļu satiksmi, bez vajadzības braucot ar pārāk mazu ātrumu. Kas ir traucēt, kas ir bez vajadzības, kas ir pārāk mazs ātrums.
Brauc ar pārāk mazu ātrumu - apdzīšu. Lido tā ka iepīsies man vai ģimenes locekļiem matos - vairs nelidosi, tas ir universāls noteikums - arī lapsenes un ne tikai šādi savu dzīvi ir beiguši …
P.S. Ja mani neaiztiek es no problēmām parasti izvairos, bet ja problēma centīgi meklē mani, tad es to likvidēju un tālāk jau konsultējos ar draugiem, kuri nav gluži vakarējie juridiskās niansēs, ja nu tiešām tik tālu nonākam.
Noteikumos skaidri un gaiši noteikts, ka drīkst lidot drošā attālumā no lidojumā neiesistītām personām. Ja drons smagāks par 250 gramiem, tad jau ir 50 metru attālums jāievēro.