Traģiskās avārijas iemesls varētu būt braukšana reibumā un pārsniegtais ātrums 11

 

Foto: youtube.com

Nozare.lv | 13.marts 2014 10:43

Taurupes pusē notikušās traģiskās avārijas iespējamie iemesli ir braukšana reibumā un ātruma pārsniegšana, aģentūrai LETA pastāstīja Valsts policijas Prevencijas pārvaldes priekšnieks Normunds Krapsis.

Par iespējamo braukšanu reibumā liecina automašīnā atrastās pudeles, arī atsevišķi liecinieki minējuši, ka automašīnā sēdošie iepriekš manīti lietojam alkoholu. Tas, vai 1990.gadā dzimušais šoferis atradies alkohola reibumā, tiks skaidrots ekspertīzē. Krapsis gan neprognozēja, cik ilgi ekspertīze varētu ilgt.

Sākotnēji eksperti sliecas domāt, ka automašīna ir traukusies ar aptuveni 100 kilometriem stundā lielu ātrumu. Šajā vietā atļautais ātrums ir 90 kilometri stundā. Taču arī precīzs ātrums, kāds bija avārijas brīdī, tiks skaidrots ekspertīzēs. Iespējams, spēkrats arī veicis tā saucamo driftu, par to liecina atstātās automašīnas pēdas, bet arī to šobrīd nevar skaidri pateikt, vai tas tā bijis.

Jau ziņots, ka traģiskajā avārijā bojāgājušo taurupiešu tuviniekiem piešķirti bēru pabalsti, aģentūrai LETA pavēstīja Taurupes Sociālā centra vadītāja Aira Ločmele.

Viņa neatklāja, kādas summas tiks piešķirtas bēru organizēšanai, taču lēmumi pieņemti atbilstoši Ogres novada saistošajiem noteikumiem.

Plānots, ka bēres notiks piektdien un sestdien.

Tuviniekiem, kā arī jaunietim, kurš atrada bojāgājušos, tika sniegta psihologa palīdzība. Pagasta pārvalde esot gatava sniegt arī citu palīdzību, kas nepieciešama tuviniekiem.

Jau ziņots, ka satiksmes negadījumā Vidzemē gājuši bojā seši cilvēki. Četri no tiem ir no Taurupes.

Valsts policijas Sabiedrisko attiecību nodaļa aģentūru LETA informēja, ka izsaukums par avāriju autoceļa Taurupe-Zaube 5.kilometrā saņemts ap plkst.7.34.

Policija noskaidrojusi, ka automašīnas "Audi 100" vadītājs, iebraucot līkumā, netika galā ar automašīnas vadību un, nobraucot no ceļa, ietriecās kokā. Kopā automašīnā bija seši cilvēki - pieci vīrieši un viena sieviete.

Pie stūres bija 1990.gadā dzimis Taurupes iedzīvotājs, kurš nesen bija atgriezies no ārvalstīm, savukārt viņa blakussēdētāja bija 1995.gadā dzimusi Nītaures pagasta iedzīvotāja.

Automašīnā atradās vēl trīs taurupieši - 1986.gadā dzimis jaunietis, 1974.gadā dzimis vīrietis un šī vīrieša 1996.gadā dzimušais dēls. Sestais bojāgājušais ir 1995.gadā dzimis Zaubes iedzīvotājs.

Šī pēdējos gados nav vienīgā traģiskā avārija, kurā gājuši bojā daudzi jaunieši.

2012.gadā, Jaungada naktī, Krāslavas novadā autoavārijā gāja bojā septiņi jaunieši. Automašīna "Mazda 626", kurā brauca septiņi cilvēki, līkumā noskrēja no ceļa un iegāzās upē. Pieci no jauniešiem bija vieglā alkohola reibumā.

Video no avārijas šeit

 
11 Lasīt visus komentārus → Populārākie komentāri
 
palaidniex 13.marts 2014 13:32
3 0 Atbildēt

Interesanti, bez šī rakta tas tāpat nevija nojaušams?

Un īsti, atvainojos, nevaru saprast - kāpēc katram alkobojāgajējam ir jāizmaksā bēru pabalsts?

GB12 14.marts 2014 8:29
2 0 Atbildēt

Viņu piederīgie gan spēs. Galu galā, mirušie arī nemaksā par savām bērēm.

GB12 13.marts 2014 17:53
1 0 Atbildēt

Tev vispār ir kaut mazākā sajēga par likumiem un tiesībām?

 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Krievijas autotirgus “ķīnizācija”

Krievijas automobiļu tirgu pārņem Ķīnas autobūve, Krievijas ražotāji nespēj konkurēt ar lielā Austrumu kaimiņa piedāvājumu. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Visu laiku labākais VW Passat? (+VIDEO) 13

Jaunais Volkswagen Passat bija un ir gada gaidītākais D segmenta modelis, kas turpmāk būs tikai universāļa izpildījumā. Pats galvenais, ka jaunais Passat būs ļoti “gardi” aprīkots un tas lieliski brauks. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Izmēģinām jauno Toyota C-HR PHEV (+VIDEO) 1

Jaunais Toyota C-HR ir lielāks, greznāks un jaudīgāks par iepriekšējo, turklāt tagad tam ir arī lādējamā hibrīda versija. TV Autoziņām bija izdevība iepazīties ar šo C-HR modeli testa braucienos Francijā. Lasīt vairāk

 

Šis hibrīds nav tas hibrīds. Kā atšķiras elektrificētie auto? (+VIDEO) 2

Daudzzīmolu auto dīleris Autohalle tagad saucas Auto Bassadone. Šoreiz sadarbībā ar AB servisa tehnisko speciālistu Edgaru Lulli salīdzināsim trīs veidu pašuzlādes hibrīdus - Opel mikrohibrīdu, Alfa Romeo vieglo jeb mild hybrid kā arī pavisam īstu Hyundai pašuzlādes hibrīdu. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti