Sestdien avārijā Aknīstē gājis bojā velosipēdists; Jūrmalā "BMW" ietriecas kokā 2

 
Nozare.lv | 22.februāris 2015 11:16

Vakar, iebraucot ceļa nomales aizsargbarjerā, Aknīstē bojā gājis kāds 53 gadus vecs vīrietis, aģentūru LETA informēja Valsts policijā.

Vakar vakarā Kārļa Ulmaņa gatvē, Rīgā, 1986.gadā dzimis automašīnas "Ford" vadītājs uz gājēju pārejas uzbrauca gājējiem. Negadījumā cietuši divi cilvēki. Viens no viņiem - 1995.gadā dzimis jaunietis - nogādāts slimnīcā, savukārt 1996.gadā dzimis jaunietis no hospitalizācijas atteicies.

Pēc ceļu satiksmes negadījuma Jūrmalā slimnīcā nogādāta kāda 1993.gadā dzimusi persona. Traumas gūtas, kad automašīnas "BMW" vadītājs ietriecies kokā. Transportlīdzekļa vadītājs atstāja ceļu satiksmes negadījuma vietu.

Netiekot galā ar automašīnas vadību, vakar Smārdes pagastā kokā iebrauca arī kāda 1996.gadā dzimusi vieglā auto "BMW" vadītāja. Negadījuma rezultātā cieta transportlīdzekļa vadītāja un pasažieres - 1969.gadā dzimusi sieviete un 2000.gadā dzimusi meitene. Cietušie nogādāti slimnīcā.

Kopumā vakar reģistrēti 48 ceļu satiksmes negadījumi, vairums - 18 - no kuriem notikuši Rīgas reģionā. Astoņasavārijas notikušas Zemgalē un Vidzemē, savukārt pa septiņām - Kurzemē un Latgalē. Avārijās cieta desmit cilvēki.

 
Visi komentāri
 
autobende 22.februāris 2015 12:22
6 0 Atbildēt

Gājēju pāreja laikam pie Spices Ulmaņa gatvē,....diezgan bieži izmantoju to, un secinājums tāds, ka jauniešiem un sievieškārtas pārstāvēm ir dziļš po---uijs par savu dzīvību, iet pāri ielai it kā brauktu ar tanku !!! Pienāc pie pārejas, vispirms pārliecinies vai tās mašīnas kas brauc diezgan ātri , spēs sabremzēties, vai visi braucēji tevi palaidīs, vai nebūs tā ka viens palaidīs, bet otrs iedos tam pa pakaļu un uzsitīs tev virsū vai pa otru joslu skries garām un uzsitīs tev ! Liela daļa tie gajēji ir PILNĪGI IDIOTI , ka iedomājas ka es kā iešu , tā mani visi uzreiz laidīs un visas mašīnas uzreiz būs mierā!

Kad sāks tos stulbos pāšpārliecinātos cilvēkus kāds mācīt, izglītot, ka jānovērtē situācija un tad jāsperas pāri ielai??!!

Vienu vakaru bija, tumš, ap 18:30, kādas 2-3 ned. atpakaļ, nācu no Spices, pie gājēju pārejas apstājos, pagaidīšu, viena meitene man blakus arī, viens jauns džeks, kā gāja, tā gan gandrīz uz viņpasauli !! Gāja it kā viņam pasaule pieder, vidējā josla apstājās( 1 josla griež iekšā uz Spici), un pa trešo nesās viens XC 90 vai XC 60, diezgan ātri, jau iedomājos kā tulīt tas džeks lidos pa gaisu uz metriem 50, bet tomēr tas nenotika jo viņa dzīvības saglabāšanās instinkts nostrādāja, pasaktījās ka viņu nepalaidīs ! Es tai blakus meitene saku, redzēji kā gandrīz, nekad neskrien tā, viņa : jā, man elpa arī aizrāvās! Pagaidījām 15-20 sekundes, visi auto apstājās, mierrīgi gājām pāri ielai !

Dažas dienas atpakaļ - viena vecene, babulis, ar velo, gaismas velosipēdam nekādas, un atstarotāji arī nē, tik droši brauc pāri tai pašai gājēju pārejai, ka jau Ulmaņa gatves Nestes pusē, viens vieglais tā bremzēja, ka aiz tā braucošais smaigais-fūre, apstājās no vieglā 20-30 cm !, un ar troksni, ka sakabes mehānisms radīja tādu skaļu sitienu, domāju ka nolauzīs tur pirkstu piekabei vai sedlus! Stulbā vecene aizminās ātri, ātri prom .

Ir jālaiž gājēji, jā, bet gājējs nedrīkst iet tā , ka nenovērtē situāciju un uzreiz mesties uz ielas un mesties mašīnai virsū!

Uzmanieties tajā pārejā uz Ulmaņa gatves , tur skrien pāri stulbi cilvēki , kuriem apnicis dzīvot!

Vernons 22.februāris 2015 23:39
0 0 Atbildēt

Palaist gājēju vai nepalaist ir kultūras jautājums!

Bet ja kāds stājas pie pārejas, tad jāstājas arī Tev, jo šādā situācijā vaina 100%! Cietums garantēts!

Gājējam uz gājēju pārejas ir tikai viena priekšroka - uz kapsētu!

Bet katram priekšā esošam satiksmes dalībniekam ar savu rīcību ir jāgarantē drošība, sev noteikti!

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Busiņa šoferis zaudē tiesības (+ VIDEO) 7

Busiņa šoferis brauc pa kreiso malējo joslu un bloķē ātrāk braucošos, bet, kas vēl ļaunāk, vienā brīdī viņš apstājas un iet izskaidroties ar Audi vadītāju. Lasīt vairāk

 

Nissan modernizējis krosoveru Qashqai (+ FOTO) 7

Pēc trim gadiem apritē, modernizāciju piedzīvojis viens no Nissan kompaktās klases modeļiem - krosovers Qashqai. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: 1000 ZS un 2 sek. līdz 100. Porsche Taycan.(+VIDEO) 5

Lai gan uzlabotais Porsche Taycan ārēji izskatās ļoti līdzīgs oriģinālajam, tas uzlabots pilnīgi visos parametros, un, kas svarīgi, visās modeļu versijās, ieskaitot paaugstināto Cross Turismo. Ar atjaunināto Taycan TV Autoziņas iepazinās testa braucienā Spānijā, tostarp arī Monteblanko ātrumaplī. Lasīt vairāk

 

Bankrota ēnā - Fisker izziņo milzīgas atlaides; klienti dusmīgi 21

Bankrota priekšā nonākušais ASV elektroautomobiļu ražotājs Fisker paziņojis par iespaidīgām atlaidēm savai produkcijai, kas dažos gadījumos sasniedz 24 000 dolāru. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti