Rankas pagastā traģisko avāriju izraisījušais auto bija noņemts no uzskaites, bet bija izgājis tehnisko apskati un ar derīgu OCTA 4

 

Foto: Ekrānšāviņš

Nozare.lv | 29.augusts 2015 9:02

Rankas pagastā traģisko avāriju izraisījušo kravas auto saimnieks bija noņēmis no uzskaites 11.jūnijā, noskaidroja aģentūra LETA. Taču automašīnai bija izieta tehniskā apskata un tai bija veikta obligātā civiltiesiskā apdrošināšana.

Kā aģentūra LETA noskaidroja Ceļu satiksmes drošības direkcijā (CSDD), ar šādu auto, kas noņemts no uzskaites, satiksmē atļauts piedalīties vēl 30 dienas. Jāpiebilst, ka šādam auto jābūt arī derīgai tehniskajai apskatei un derīgai OCTA polisei.

Kad pagājušas šīs pirmās 30 dienas, atļauju piedalīties ceļu satiksmē var pagarināt vēl uz 30 dienām. Šādā gadījumā auto īpašniekam, turētajām vai pilnvarotai personai jāierodas CSDD un jāveic nepieciešamās darbības.

Kā liecina CSDD informācija, 1998.gada izlaiduma kravas automašīnai MAZ 2015.gada maijā bija atkārtoti mēģināts iziet tehnisko apskati, kas arī ir izdevies, lai gan automašīnai ir konstatēti vairāki bojājumi.

Piemēram, tehniskās apskates laikā konstatēts, ka automašīnai bojāts VIN jeb šasijas numurs. Tai ir nesošās konstrukcijas stiprību neietekmējoši korozijas bojājumi, beidzies tahogrāfa derīguma termiņš un ir redzamību neietekmējoši atpakaļskata spoguļu bojājumi.

Konstatēts arī, ka ātruma ierobežošanas ierīcei nav apliecinājuma (beidzies derīguma termiņš), kā arī tai ir nenozīmīga eļļas noplūde no motora (transmisijas).

Nākamā tehniskā apskate tai bija jāiziet nākamā gada maijā.

Automašīnai bija veikta obligātā civiltiesiskā apdrošināšana kompānijā "Ergo".

"Ergo" atlīdzību regulēšanas departamenta direktors Ivars Vismanis aģentūrai LETA sacīja, ka no uzskaites noņemtiem transportlīdzekļiem autovadītāji nereti mēdz iegādāties OCTA polises, lai, piemēram, piedalītos ceļu satiksmē, ja plānots doties atjaunot transportlīdzekli uzskaitē, to pārdot vai veikt tehnisko apskati.

"Šādos gadījumos lietas regulēšana notiek saskaņā ar Sauszemes transportlīdzekļu īpašnieku civiltiesiskās atbildības obligātās apdrošināšanas likumu, kas nosaka - OCTA polise paredz transportlīdzekļa īpašnieka, nevis autovadītāja civiltiesisko atbildību," skaidroja Vismanis.

Kamēr šis negadījums tiek izmeklēts, "Ergo" aicina cietušos un bojāgājušo tuviniekus pēc iespējas ātrāk vērsties "Ergo", zvanot pa tālruni 1187, lai varētu operatīvi izskatīt lietu.

Jau ziņots, ka 26.augustā uz ceļa Gulbene-Smiltene notika divu automašīnu sadursme, kurā dzīvību zaudēja trīs cilvēki, tostarp divi bērni.

1967.gadā dzimis vīrietis, vadot kādam Smiltenes uzņēmumam piederošu kravas automašīnu MAZ, izbrauca no mazāk svarīga ceļa un nepalaida pa galveno ceļu braucošo automašīnu "Audi 100", kā rezultātā notika sadursme.

Ceļu satiksmes negadījumā cieta automašīnas "Audi 100" vadītāja, 1977.gadā dzimusi sieviete, un 2010.gadā dzimis bērns, bet gāja bojā trīs automašīnas "Audi" pasažieri - 1938.gadā dzimusi sieviete, 2004.gadā un 2008.gadā dzimušas meitenes.

 
4 Lasīt visus komentārus → Populārākie komentāri
 
iAuto 29.augusts 2015 9:39
5 0 Atbildēt

to var redzēt paņemot tehnisko pasi, kas ir pārgriezta

gausais 29.augusts 2015 10:49
4 1 Atbildēt

policisti redz visu. ievadot kompi numuru redz ka auto nonems no uzkaites. jo viniem pieejama csdd datu baze.

juris 29.augusts 2015 9:17
1 3 Atbildēt

noņemts no uzskaites, lai nav jāmaksā nodokļi ! daudzi tā dara. policija kompī neredz, auto noņemts no uzskaites, vai nav.

 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Genesis parāda grezna elektriskās piedziņas krosovera konceptu (+ FOTO)

Ņujorkas autoizstādē izliktajam Neolun ir koncepta statuss, ar lielu potenciālu pārtapt par sērijveida modeli GV90. Lasīt vairāk

 

Iesaka eksperts: no kā jāuzmanās autovadītājiem pavasarī? 1

Varētu šķist, ka pavasarī, kad nokusis sniegs un kļuvis gaišāks, par ceļu satiksmes drošību var raizēties mazāk. Taču arī pavasarī ir vairāki būtiski faktori, kas jāņem vērā, lai droši un bez raizēm nokļūtu iecerētajā galapunktā, tāpēc Swedbank kopā ar Drošas Braukšanas Skolas direktoru Jāni Vanku sagatavojis padomus, kam jāpievērš īpaša uzmanība, pārvietojoties ar auto pavasarī. Lasīt vairāk

 

Frānsisa Skota Kī tilts pēc avārijas - postījumu apmērs (+ VIDEO) 16

Vakar pēc kravas kuģa DALI ietriekšanās sagruva Frānsisa Skota Kī tilts ASV ostas pilsētā Baltimorā. Drona lidojums ļauj novērtēt katastrofas apmērus, sagrauto tiltu un cietušo kuģi. Lasīt vairāk

 

KEM plāno paplašināt atbalsta programmu elektroauto un hibrīdauto iegādei 18

Klimata un enerģētikas ministrija (KEM) plāno paplašināt atbalsta programmu iedzīvotājiem elektroauto un hibrīdauto iegādei, aģentūru LETA informēja KEM pārstāvji. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti