Vieglais apstājas pie luksofora, smagais to taranē (+ VIDEO) 63

 
iAuto | 28.maijs 2018 16:29

Kravas auto brutāli taranē vieglo automobili, kas apstājas pie sarkanā signāla. Mirkli pirms trieciena vieglā auto šoferis mēģina glābties, taču tad bija jāstartē daudz straujāk (visi notikumi no 1,30 līdz 1,40 min).

 
Visi komentāri
 
boliks 28.maijs 2018 16:40
4 3 Atbildēt

Un visi brauc tālāk it kā nekas nebūtu noticis.

sastrēgums 28.maijs 2018 23:29
7 0 Atbildēt

Vajadzēja izkāpt,6x pārkrustītes un zemu paklanīties-paldies Dievam,ne ar mani!

Vernons 29.maijs 2018 18:55
0 22 Atbildēt
torkjis 28.maijs 2018 16:47
60 3 Atbildēt

Vernon, nu pasaki, ka vieglais vainīgs, jo bija priekšā un negarantēja.

Vernons 29.maijs 2018 18:17
0 37 Atbildēt

Vieglais nebija savā, labajā, joslā! Un nekontrolēja situāciju aizmugurē!

totāl Vernon 29.maijs 2018 22:50
27 0 Atbildēt

"nekontrolēja situāciju aizmugurē!"Tas ir,nebija izbāzis granātmetēju pa logu!

Vernons 30.maijs 2018 9:29
0 22 Atbildēt

Ārpus apdzīvotām vietām savs transporta līdzeklis jāvada pēc iespējas tuvāk labai malai un stingri pa joslu.

nu 28.maijs 2018 18:31
25 3 Atbildēt

nu vieglā interesēs tiešām bija "aizvākt savu pakaļu", bet kurš tad tādu rīcību no aizmugurē braucošajiem gaida? Es, piemēram, nē, kas laikam ir slikti...

mh 28.maijs 2018 18:39
56 2 Atbildēt

Jā, smagā vadītājam, atkal priekšā braucošais NEGARANTĒJA drošību. Kādēļ tā? Priekš kam tad tie CSN vajadzīgi? Jeb atkal bremzes nebija? Bet, kā jau mēs visi zinām tad, ja smagajam nav bremžu, vainīgs ir priekšā braucošais vieglais, ja priekša ir cita fūre, tad tad vainīgs ir tas kurš izdzīvo, tas tā pēc Vernona standartiem...

Vernons 30.maijs 2018 9:37
0 25 Atbildēt

CSN vajadzīgi lai tos pildītu! Ja Tu uzskati, ka man aizmugurē ir jāvēro "Plika Distance", kuru, kā likums, kāds nozog un Tavam auto nedeg STOP signāls, virzienrādītāju ieslēdz tikai ar stūres pagriezienu, attiecīgi Tev nav sajēga par izteiksmīgu auto vadīšanu un stāvokli uz ceļa pirms manevra, tad sekas ir šādas! Divi "āži" uz ceļa satikās un vainīgi ir abi!!! Priekšā esošais ir super "āzis"!

mh 30.maijs 2018 13:29
18 0 Atbildēt

No kurienes Tev tādi muļķīgi uzskati par mani?

Tik pat labi es vau teikt, ka tu brauc dzērumā puss aizmidzis pie stūres un ceri, ka kāds Tev priekšā kaut, ko garantēs.

Priekšā esošais pieļāva kļūdu, kura iespējams maksāja daudz.

Savukārt aizmugurē braucošais smagais i nevis vienkārši āzis, ne arī super āzis, bet totāls slepkava, kuram kravas transporta apliecība ir jāanulē uz visiem laikiem. Kā var vadīt smago auto uz tādu čuju? Pat ja VISI pasaules vieglie auto vadītāji perfekti ievēotu CSN, šajā gadījumā avārīja būtu notikusi jebkurā gadījumā, smagais paķertu kādu tajā krustojumā...

Torkjis 28.maijs 2018 19:40
44 0 Atbildēt

Vecajam laikam kognitīvā disonanse iestājusies pārākajā pakāpē. Aš nav ko pateikt

650 28.maijs 2018 20:46
1 67 Atbildēt

jaja , vieglā pundurasa uzdevums nu nekādi nav sargāt savu dibenu un savus pasažierus.Tāpēc šeit tagd atkal šķidri uzpljūtīsim un audzināsim vairumā šos te dalbaēbus, lai viņi tā Lepni stāv Lauka Vidū un lai tik sūkā to, kas nu kuram labāk garšo.Šitas laikam bija pārāk garšīgi aizsūkājies.Ja būtu mirkli ātrāk kaut vai 1:33šajā sekundē izspļāvis savu to sūkājamo un aktīvi rīkojies, iespējams, ka daļu no sava dibena un pusi no savas makulatūras tomēr būtu nosargājis.

mh 28.maijs 2018 21:27
52 1 Atbildēt

Ko jājini?

Šajā gadījumā tur neviena nebija, un ja būtu vel divi, vai trīs auto? Kaut, vai desmit auto?

Tu esi viens no tiem neizglitotajiem vecajiem fūristiem. To uzreiz var pateik, runā par sūkāšanām, jo reisos neko citu bez palaistuvēm neesi redzējis, droši vien brauc ar vecu audi.

Nevienam taču šeit ninteresē tavi vecā geja piedzīvojumi, tās visas sūkāšanas Tu vari piedāvāt sev līdzigajiem.

Un, ja Tu esi īpaši neaptēsts "homīts", tad paskaidrošu - NAV nekādas drošības GARANTĒŠANAS. Nesparotu, ka Tev vispār nav kauna aizstāvēt to fūristu, ak pareidz savējos jau netiesā, ja tas furists iebrauktu bērnu dāržā Tu arī teiktu, ka audzinātājas neaizvāca bērnus no turienes?

650 28.maijs 2018 22:40
1 47 Atbildēt

Ej tak tu dsrirst vienureiz ;P Es nekad ne vienu kilometru neesmu ar fūri nedz braucis, nedz blakus sēdējis,kā arī netaisos to darīt.Bet no sev pazīstamajiem fūristiem nevienu nevaru nosaukt nedz par kretīnu, nedz par idiotu (aršķirībā no dažiem te uzbāzīgiem komentātoriem).Tad ,kad Jūs sapratīsiet, ka cilvēku vajag mācīt nevis gadiem ilgi te šķidru pljūtīt internetā, bet gan sargāt sevi un savus pasažierus visiem iespējamajos un neiespējamajos veidos, tikai tad te būs beidzot Normāla tā saruna.Te nav runa kādu aizstāvēt, jautājums ir ko varēja darīt.Un Garantēt Tu vari, kad savu izkārnījumu spied podā, bet tad, kad Tu brauc un ja Tu cilvēkus ved, tad Tev būs rūpētīes viņus dzīvus aizvest.Tieši Tev būs sēdēt uz adatām un ar visām 3 acīm vērot spoguļus, kad Tu nakts vidū šķietami nevainīgā vietā stāvēsi pie sarkanā kkur lauka vidū po-uj kur vai krievijā vai polijā, kamēr viņi aizmugurējā sēdeklī mierīgi guļ un Tev uzticas- konkrēti Tev būs pieņemt mērus, lai viņi veseli pamostas. Jo TAD, ja (varbūt, Dievs lai no tā Pasarg...) kādureizi kādam tomēr kaut kas tomēr misēsies un pēc tam būs ilgi jādomā par teemu "es varēju, bet...", lūk tad varēs atcerēties gan Vernonu, gan visu to te pārējo.Ka vajadzēja Rīkoties un darīt konkrēti to,ko personīgi Tu tobrīd varēji, nevis ka "pēc tam" kko gudri pļūtīt par to , ko Tavā vietā "vajadzēja" vai "vajadzētu" izdarīt kādam Citam..

mh 29.maijs 2018 1:00
39 1 Atbildēt

Bet uzvedība Tev, kā fūristam - konkrēti!

Mēs esam uzbāzīgi komentētāji? Ja Tu vel neesi pamanījis, tad viss šis ir tikai viena veca āža dēļ - Vernons. Un par spoguļiem tur ir taisnība, taču tajā pašā laikā viņš "brauc" galējībās, nenormāli.

Mācītājs atradies, Tu domā, ka šeit kaut, ko iemācīsi? Komentāros? Manuprāt vispirms Tev pašam vajadzētu iemācīties normāli runāt, jo tādā cilvēkā kurš domā tikai par kaut, kā sūkāšanu, vai podu tāpat neviens neklausīses. Skaidrs, ka ir jādara viss, lai izvairītos no sadursmes bet, ja Tur būtu 10 auto, kur tu liktos? Galvenā šī visa tēma - GARANTĒŠANA, tas ir tas, kur Vernons smagi kļūdās. Redz fūres šoferis pat neapbrauca to auto, ko viņš garantēja? Vienīgais attaisnojums šeit būtu tāds, ka šoferim palika slikti, un šeit mēs neonākam pie secinājuma - NEVIENS NEKAD TEV NEKO NEGARANTĒS.

Un ja tas vecais āzis Vernons iemācītos izlaist to GARANTIJAS "talonu" no katra sava komentāra - tad viss būtu kārtībā.

650 29.maijs 2018 11:32
1 43 Atbildēt

TU, p/idar, nikumainītāj, tieši kāreiz esi viens no tiem,kas šeit visu šo sarunu un šo forumu kopumā esat sajājuši līdz shitai te personīgo epitetu bārstīšanai.Te no jums NAV neviena nedz pamācība, nedz aicinājuma uz cilvēcisku uzvdību.Viena laža, interneta onaanisti, nevis šoferi vai kādi tur Ppieredzes "dalītāji".Pretīgi un ļauni tipi, kas citu neko nemāk kā drirst demagoģiju un nav iemācījuši citiem praktiski itin neko vai ko cilvēcīgi te kādam paskaidrojuši.Tādi kā Jūs nemēdz paši par sevi nedz ko "saprast",nedz arī kādureiz beidzot nomierināties un pāriet uz civilizētāku sarunas formu.Jo nav jau cita ko teikt- vien stumt un bīdīt katru dienu no jauna vienu un to pašu savu suudu.Tāpēc personīgi Es (cik nu man būs spēka un pacietības) mēģinu un meģināšu attiecībā pret Jums šeit šo savu viedokli publicēt.Tieši tādā formā un saturā , kādā reāli esat pelnījuši.

Jūs tam Vernonam labākajā gadījumā varētu paklanīties un izpūtēju viņam nopulēt, nevis šeit katru dienu viņu gānīt.Tas ir tā kā suudīgā pamatskolā, kur kāds "pret kādu draudzējas"- viens iesper upurim pa drirsu un pārējie pzdaboli stāv barā apkārt un ļauni ņirdzot sacenšas kurš nākamais iespers.Es iAuto redaktora vietā shitos suudus vispār katrreiz nodzēstu nost, tiklīdz saruna ieietu par Personāli izteiktiem kaut kādiem epitetiem/jebkādiem.Tikko personāli pazemojošs izteiciens, izdzēst nafig un autoram banu uz mēnesi. Taču (acīmredzot) tas visiem te ārkārtīgi "patīk" un tas "ceļ" šīs te vietnes statusu nejaušo garmāmgājēju/lasītāju auditorijā.

mh 29.maijs 2018 12:41
38 4 Atbildēt

Haha Tu nopietni?

Vēlies, vai lai kāds Tevī klausās un mācās?

Tev ar steigu ir jāatņem vadītāja apliecība un uz tvaiku ielu prom. Ja tu komentāros uzvedies, kā psihiski nestabils cilvēks, tad, kā ir dzīvē?

Personīgos epitetu es NEKAD neesmu sācis bārstīt pirmais, un kur nu vel ar tādiem "vārdiem". Te atkal pa visām malām lien arā Tava "homīša" būtība.

Par mācīšanu - Nejau mēs cenšamies, to dari Tu. Visi normāli cilvēki sen ir sapratuši, ja gribēs, ja interesēs tad iemācīsies. Tu tiešām domā, kādam komentāros kaut, ko iemācīt? Uztaisi blogu un tur tad vari arī visus saukāt par P*dariem un runāt par sūkāšanām, mēs šeit neesam, ne Tavi draugi, ne ģimene, tā kā tos savus nožēlojamos savārstījumus vari atskaņot sev tuvajiem!

Cilvēcīgus skaidrojumus tavuprāt Vernons, vai Tu "dali"? Tu izliecies, vai tiešām esi stulbs? Neviens no Jums abiem nekad nav šeit neko paskaidrojis.

Smieklīgi un tajā pašā laikā skumji ir tas, ka Tu sevi un Vernonu uzskati apr kaut, ka'diem skolotājiem, cilvēki kuri ir kaut, ko sasnieguši, lai gan patiešibā Jms bez šis lapas(un iespējams citām) nekā nav.

Secinājums ir skaidrs - Tev ir psiholoģiskas problēmas, ja esi nolēmis sēdēt šajā forumā un mēģināt, kādam kaut, ko iemačīt, turklāt pēc Tevis rakstītā spriežot arī bērniba TEv bijusi smaga un apvainojumiem pilna, un Te nu lūk ir rezultāts, diemžēl...

P.s.

Par vernonu šeit visi raksta, jo viņš konkrēti "brauc" galējībās. Vins pats to nesaprot, visiem tas vienkārši ir apnicis.

P.s.s.

Un tos personālos apvainojojumus, kā reiz aizsāc Tu pats, tad nebrīnies, ka neviens no Tevis neko nevēlas iemačīties...

650 29.maijs 2018 23:09
1 29 Atbildēt

Es tak Tev jau vairākas reizes konkrēti veltīju epitetus, pamatā uz P burta.Tas ir par Tevi un taviem līdzīgajiem "līdzgaitniekiem".Ar lielu Gandarījumu kārtējoreiz konstatēju, ka neesmu kļūdījies.Tā ka turpini vien te jau nezkuro reizi pieminēt kāda ģimeni ,bērnību,attiecības ar tuviniekiem un tamlīdzīgas lietas.Jo p/dariem ir p/daru daba- tur nekā nevar darīt, šādas cēlas īpašības pat elektroniskajā vidē ir grūti noslēpt.Pat to Tu neesi sapratis, ka šodien ar šo vārdu apzīmē vnk cilvēka Ppersonibu kā tādu un ka ar to raksturo viņa uzvedību vai "spēju pamatot" savu izteikto.Tas, ar ko kāds brauc vai kur un kā un kāpēc un ar ko viņš guļ, tas šodien vairs reti kuru interesē.

Rītdien pat uzraksti redaktoram pazemīgu lūguma depešu, lai viņš mani no šejienes izstrīpo ārā kopā ar visiem tiem textiem, būšu jo trekni gandarīts par to.Un saki lai viņš turpina apzināti producēt šos rakstus ar virsrakstu "neapstājās pie pārejas", lai Jūs varētu te gaudot par slepkavām un attiecīgi "mācīt" jaunos vadītājus lauka vidū, vienatnē pie sarkanās gaismas stāvot, kā "saturīgi" pavadīt laiku, sūkājot Konfekti un bakstot pTelefonu.Pat tas izšķaidītais makulatūras vedējs no šī te videosižeta to bija sapratis un noraustījās "pareizajā" virzienā, žēl ka sekundi par vēlu- iespējams Jums vienureiz būtu uzskatāma pamācība "Ko Vajadzēja Darīt".

mh 29.maijs 2018 23:37
30 1 Atbildēt

Protams, ka veltīji, ko gan no psihiski slima indivīda vispār var sagaidīt?

Par kādiem līdzgaitniekiem Tu runā? Tev ir nopietnas psiholoģiskas problēmas, nu neuztraucies neviens TEv te netaisās neko ņemt nost, saprotu, ka šī "vietne" Tev ir ļoti svarīga, jo nekā cita jau Tev nav.

Kāds sakars ģimenei ar P*dariem? Tavs gadījums ir tik smags, ka Tu pat vairs pats nefiltē, ko esi uzrakstijis, ko esi izlasījis un, ko vēlies pateikt ar saviem seklajiem, notrulinātajiem savārstījumiem. Un patiesība ir gluži otrādi - šādi apsaukājoties Tu pierādi savu vājo un nestabilo dabu, normāls cilvēks citus par p*idariem nesaukā, un protams neiztitk arī bez sūkāšanas - tas Tev nu pa visiem galiem laukā lien nu jā esam Eiropā, vari taču beidzot izteikties un nav jākaunās no tā

P.s.

Nu nevajag uzreiz apvainoties (lūgums nesāc pinkšķēt), mums nevienam no šejieniešiem nevajag, lai Tevi nobanotu, kādēļ gan? Dažkārt ir interesanti paskatīties, ko cilvēks spējigs uzrakstīt par citiem, un pie kā noved ilga sēdēšana šādās vietnēs, kopā ar "plānprātismu".

Viss sliktākais šajā visā ir tas, ka tādi cilvēki, kā Tu ir kopējā sabiedrībā un nav izolēti no apkārtējiem:/

650 30.maijs 2018 13:26
1 20 Atbildēt

Protams, slimais Kropli, tas forums "vajadzīgs" tieši tādiem kā Tu.Pieliec vēl kādus 2000 plusus sev.Es pinkšķēt nesākšu, bet es domāju ka, klātienē runājot, tu diezin vai tik kareivīgs un daiļrunīgs būtu. Es pat diezgan ticami varu iedomāties, kāds tu dabā izskaties ;D Un tās Psihiskās novirzes ir akurāt tieši tev- acīmredzot, tapc tu vēl joprojām sēdi šajā te labi ja pāris personas interesējošajā rakstā un saspringti centies sevi iztēlot par vispārēju varoni. Vienkārši morāls kroplis, ar acīmredzamām problēmām kādās citās dzīves jomās.

mh 30.maijs 2018 13:44
18 1 Atbildēt

Nu nomierinies, nomierinies

Vēl nedaudz un tava žults uzsprāgs.

Šis ir konkrēts piemērs tam, ka tādi agresīvi cilvēki, kā Tu, ceļu satiksmē ir bīstamāki, par blondīni pies stūres, kura vada auto, runā pa telefonu, un "krāsojas".

Vispār es šeit esmu "macību" ietvaros dēl zinātniskā darba, pagaidām eksperiments izdodas.

Starpcitu, Tu tikai sevi pataisi par muļķi, visa tā apsaukāšanas un muļķīgie izteicieni pierāda, ka tev ir psiholoģiskas problēmas.

P.s

Par plusiem un mīnusiem, - vari mani nevainot izskatās, ka ar savu "attieksmi" pats tos nopelni.

P.s.s.

Starpcitu par tikšanos, droši - Mūkusalas iela 73, sporta centrs PANATTA. Esmu tur katru dienu (izņemot sestdienas un svētdienas) no plkst. ~20:00 līdz ~ 21:30. (piektdienās arī dažkāt neesmu). Administrātorei vaicā pēc Toma, viņa zinās, ne pirmo reizi es Tev norādu uz savu atrašānās vietu, tā arī ne reizi neesi atbraucis:/

kuku-uku 28.maijs 2018 23:28
2 13 Atbildēt

Vai tad iAuto.lv nespēja saīsināt no sākuma?Taču,lai visi krievu gaidītāji noskatās,kas viņus sagaida.

Pļurkt 29.maijs 2018 8:12
36 1 Atbildēt

Kārtējais fūrist, kas brauco dročī, līdz ar to ne uz ko nespēj reaģēt.

m00ah 29.maijs 2018 11:00
9 2 Atbildēt

Diez vai smagais speciāli brauca virsū vieglajam. Izskatās, ka darba/atpūtas režīmu smagā vadītājs neievēroja principā.

Fūrists . 29.maijs 2018 16:03
5 17 Atbildēt

1) Tas kas iep --a vieglajam pa dirsu, nemaz nav fūre , bet parasts smagais auto līdz 12 t, kuru var vadīt ar C 1 kateg.

2) Parasti kad strauji bremzē pirms luksofora vai gājēju pārejas, lieku reizi paskaties spoguļos ! tā ir iespējams paglābt savu pakaļu !

3) jā , smagais vainīgs, par vēlu pamanīja , un būtu laicīgi pamanījis, vai nu sabremzētos vai tad apbrauktu .

Vernons 29.maijs 2018 18:15
0 39 Atbildēt

Izlasīju rūpīgi Jūsu komentārus! "Vecais āzis" izteic pateicību visiem par komentāriem. "Garantijas talons" Jūsu drošībai ir elementāra CSN pildīšana.

Vieglais pārkāpj Noteikumus un nevada savu auto pēc iespējas tuvāk labai malai, tas ir neapstājas labajā joslā! nav nekādas garantijas ka vieglajam aizmugurē degtu "STOP" signāli, tos nekad neviens nepārbauda!

Smagais brauc pret sauli. Ir pamats aizdomām, ka smagajam

ir netīrs priekšējais stikls, nokvēpis no tabakas dūmiem, ja auto vadītājs ir smēķētājs! Smagajam bija divas lietas jāredz sarkanais luksoforā un stop signāli vieglajam, bet saulei acīs spīdot un varbūt jau cīnoties ar miegu pieļauj nepieļaujamu kļūdu, sit vieglo.

Nu un kā ir ar reakciju katram satiksmes dalībniekam un katram no Jums, un man? Vai Jūs vispār pieļaujat domu, ka Jūsu reakcija notikumam uz ceļa bija, ir un būs adekvāta situācijai?

Komentāri liecina, ka Jūs nezināt un nepildāt CSN prasības pat tajā līmenī kā tas ir uzrakstīts!

Nu un kādam jābūt ātruma samazināšanas procesam? Kas vēl nepieciešams bez CSL 19. panta 3. punkta un CSN 57. punkta? Jums katram jāpiedomā pie savas auto vadīšanas prasmēm, domāšanas par savu un savu ģimenes locekļu drošību!Tiesiskā paļāvība braucējam, kurš pats ignorē loģiskas lietas nekad neeksistēs! Vēlu veiksmi!

Pļurkt 29.maijs 2018 18:52
6 19 Atbildēt

Dirsa - tu savus pediņa komentus vari iespraust savā dirsā!

Par kādu dalbajobu esi dzimis, par tādu dalbajobu arī nosprāgsi.

mh 29.maijs 2018 18:56
31 0 Atbildēt

Oi, kā mēģini "spirināties", labi, ka beidzot sāc atmest domu par garantēšanu.

Starpcitu, ko smaigais darīja kreisajā joslā? Izskatās arī, ka pārkāpj ātrumu. Nez viņš arī cenšas aiz sevis braucošajiem garantēt drošību?

Lai, ko arī Tu teiktu, tomēr vieglā auto vadītājs pat stāvot kreisajā joslā, nekādi nespētu izraisīt, citu satiksmes negadījumu, kāmēr ši smagā vadītājs tikai laimīgas sagadīšanās pēc neiebrauca, kāda bērnu autobusa, vai vienkārši iekšā bērnudārzā. Un tādiem ļauj vadīt smago transportu? Un Tu vel centies tādu attaisnot? Nav runa pat par kaut, kādām straujām bremzēšanām, vai ko tamlīdzīgu, šajā gadījuma uz cela bija vienkārši slepkava kurš vadīja smago transportu.

Vernons 29.maijs 2018 19:03
0 29 Atbildēt

Neattaisnoju ne vienu!!! Fakti un tikai fakti arī pieņēmuma formā, no pieredzes.

torkjis 30.maijs 2018 7:46
24 0 Atbildēt

Vot to vajag mācēt - trīs vārdi teikumā, kur sākums ir pretrunā ar beigām.

Fakti pieņēmuma formā! Tu vispār saproti, cik absurdi tas ir?

Jeb tavuprāt tas, ko iedomājies, kļūst par notikušu faktu?

Bradypus 30.maijs 2018 16:57
14 1 Atbildēt

"nav nekādas garantijas ka vieglajam aizmugurē degtu "STOP" signāli, tos nekad neviens nepārbauda!"

Šitas man patika, ņemot vērā, ka nu jau vairāk kā 10 gadus ģimenē ir bijušas mašīnas, kam ir ne mazāk par 5 neatkarīgām bramžu lamipņām aizmugurē un mašīna ziņo vadītājam uz paneļa, ja izdegusi ir kaut viena. Piedevām - ja uzsākot braukšanu, netiek nospiests bremžu pedālis un attiecīgi lampiņas pārbaudītas, nav iespējama kruīzkontroles ieslēgšana. Izklausās diezgan atšķirīgi no "nekad neviens nepārbauda", vai ne?

Vernons 29.maijs 2018 18:54
0 30 Atbildēt
Vernons 30.maijs 2018 9:27
0 24 Atbildēt

Speciāli ieliku skatu no abu sadursmes virziena puses! Ja kaut viens nepilda CSN prasības, bet tur abi to dara vienā Dieva mierā, tad sekas ir tieši šādas. Izskatās ka lielākais vairākums dara tā pat. Nu un kur paliek tiesiskā paļāvība? Kārtība nebūs nekad!

mh 30.maijs 2018 12:35
20 0 Atbildēt

Vieglais neizrausija avāriju, to izdarija smaga auto vaditajs. Varbūt ja šis aklais nebūtu iebraucis tam vieglajam aizmugurē, tad krustojumā varbūt būtu ietriecies bernuvautobusa. Varbūt šis bija labākais scenārijs.

Kā jau teicu, tas ka vieglā vadītājs atrodas kreisajā joslā, šobrīd, pat nav būtiski. Būtiski ir tas, ka smagais auto jebkurā gadījumā agrāk, vai vēlāk būtu kaut, kur “ietēsis”.

Un viss, lieta izbeigta, vari nemeklēt savus mistiskos skaidrojumus, un mulkigos drošības GARANTUS...

650 30.maijs 2018 13:36
1 18 Atbildēt

Nu tak nomierinies vienreiz, morālais Kropli...Ne tev to prognozēt, kur kurš būtu ietēsis, vai noteikt precīzu laiku ,kad viņš to izdarīs.Aizej uz ateju izmazgā redzokļus un paskaties vēlreiz to video ap 1:34, tur būs redzams gan uz "kuras" joslas vieglais atradās, gan ko viņš "gribēja" lietas labā darīt.Jūs, šādus te morālos Kropļus, vajadzētu uz Ceļa jaat un pazemot visos iespējamajos veidos- brīžos, kad konkrēti Jūs kaut kur pieļausiet kļūdu un kad tās kļūdas "labošana" būs atkarīga no kādas "trešās" personas izveicīgas rīcības.

Vernons 30.maijs 2018 13:44
1 22 Atbildēt

Skarbi teikts!

mh 30.maijs 2018 13:48
16 1 Atbildēt

Augstāk jau uzrakstīju Tev atbildi, šodien būšu Mūkusalas ielā, ja nekautrējies, tad atbrauc ciemos, un varam visu izrunāt

Starpcitu, kā jau teicu ārstēties Tev ir jāuzsāk nekavējoties, iespējams jau ir par vēlu

Tādam stresainam un neprognozējamam cilvēkam NEDRĪKST ļaut piedalīties ceļu satiksmē.

650 30.maijs 2018 15:48
0 17 Atbildēt

Jājājā, Panatas VaroņDarboni, es kāreiz pašlaik guļu pludmalē un to vien domāju kā konkrēti Tevi varētu satikt.Uzvelc jostu un paņem visādam gadījumam kādu 32nieci rokā, lai starp citiem Varoņiem Labāk būtu redzams;D

mh 30.maijs 2018 16:17
14 0 Atbildēt

Nu tad jau atbrauc

Nesaprotu, šos gudriniekus, Tev, jau kuro reizi pasaku konkrēti, kur un cikos atrodos un Tev vel nav labi? Kārtējo reizi "izgrūd" neadekvāta indivīda tekstus un tas arī viss.

Un Tu vel brīnies, ka neviens Tevi šeit neciena?

Vernons varbūt "iet" galējības ar saviem GARANTIEM, toties ir spējīgs uzvesties adekvāti un mierīgi. Atšķirībā no Tevis, kur katrā otrajā teikumā ir lamuvārdi un "uzbraucieni".

Vienkārši drausmīgs indivīds.

Ja nu kas, Tu zini, kur mani var sastapt, varbūt šoreiz saņemies un atbrauc?

Neuztraucies neviens Tevi negrasās fiziski iespaidot, vienkārši interesanti būtu Tevi satikt "personā" un paskatīties cik neadekvāti tad Tu izturēsies...

Vernons 30.maijs 2018 13:40
0 17 Atbildēt

CSN 100. punkts! Jāsamazina ātrums pirms šķēršļa! Pieņemsim smagais luksoforu neredzēja, Saule ņēma virsroku! Bet vieglā auto STOPi bija jāredz, tam traucēkļu nebija. Distance bija, vairāk kā, pietiekama vieglo arī apbraukt! Visu braucēju, arī Tavs, pofigisms ir šeit Tevis rakstīts! Es ceru ka man nav jāapraksta kam un kā jādeg auto pakaļā.

Tas ir būtiski kurā joslā atrodas vieglais! Tam tur 100 punkti nebija jābūt! Tur nav apdzīvota vieta! Tur divi "āži" tiešām satikās! Un Tu pēc saviem komentāriem esi viņiem "brālis".

mh 30.maijs 2018 13:50
21 0 Atbildēt

Kā Tu zini, vai kaut, kas dega un nedega? Pat ja nedega, tas attaisno smagā transporta "izdarību"? Nu un, ja nebūtu tur vieglā vispār, tad šis vienkārši brauktu pāri sarkanajam?

Kas tā par sviestainu attaisnošanos?

CRDI 30.maijs 2018 18:23
19 0 Atbildēt

Vieglais atradās labajā joslā, pa kuru turpināt taisnvirziena kustību, pa labi ir bremzēšanas josla, kura ved uz blakusteritoriju. Uzliec stiprāku brilli.

Vernons 31.maijs 2018 11:03
0 15 Atbildēt

Tev taisnība! Bet nevienu mirkli es neattaisnoju smago! Vieglā vadītājam un viņa pasažieriem gan var iestāties ļoti nopietnas problēmas. Pat invalīdu ratiņi. Tāpēc vien katram no mums spoguļos jāiemācās kontrolēt situācija aizmugurē savai drošībai. Vai tas ir par daudz prasīts?

mh 31.maijs 2018 13:10
12 0 Atbildēt

Tas šajā brīdī neko nemaina, nu nepaspēja pats vainīgs, tur pilnīgi nav ko pārmest tam vieglā vadītājam. NEBŪS tā, ka visi to varēs izdarīt. Nemaz nerunājot par situācijam, kad priekša, blakus, vai aizmugurē ir citas automašinas. Būtu bijis priekša cits smagais, viņs nemaz fiziskai tik ātri nevarētu pārvietoties sānis. Kā saka "pēc kara visi gudri", iemin grīdā, izdari to izdari šito, utt., un cik procenti no visiem pasaules vadītājiem to izdarīs ? varbūt 10% un arī tad, ja tieši tajā brīdī viņi paskatīsies atpakaļ, jo laiks tur bija aptuveni 3-4 sekundes. Šajā laikā varēja notikt daudzkas, kas novērsa kaut uz 1.5sec vadītāja modrību un otrajā sekundē viņš pamanīja, ka fūre negrasās bremzēt, ielika primājā, deva gāzi, bet nepaspēja. Un šeit nav nekāda sakara ar drošibas GARANTĒŠANU atrodoties priekša, jo iedomājies, kas tad notika ar tā smagā vadītāju? Ko viņš iedomājas? smagais ir smaigais, un tā ir "lielāka" atbildība (nosacīti).

Vieglā atbildība sājā konkrētajā gadījumā ir gandrīz tik pat liela, ja notiktu teiksim šāds scenārijs - Iedomājies Tev pieņemsim ir 75-85 gadi pastaigājies pa ietvi, kopā ar sievu, un te peķšni pretī braucošais vieglais/smagais transports (nav svarīgi) maina braukšanas virzienu (nezināmu iemeslu dēļ) un triecas uz pārejas, tu itkā to visu redzi, bet nenoreaģe. Iespējams dēl uztrakuma, iespējams tādēļ, ka biji aizdomājies, kaut uz sekundi, iespējams vienkārši fiziski to nespēji izdarīt un, kāds gados jaunāks būtu noreaģējis ātrāk. Skaidrs, ka ir jācenšas sevi pasargāt, un jo vairāk uzmanības veltīsi koncentrējoties uz auto vadīšanu, jo lielāka iespēja, ka pasargāsi sevi un citus savā automobilī, un tomēr pat "mērkaķi krīt no kokiem", arī auto sportisti kļūdās un nenoreaģē, tu nekad nezini, kāda situācija Tevi var sagaidīt, nemaz nerunājot par jaunajiem auto braucējiem, kuri vēlas braukt droši, bet viņiem vienkārši vel nav tās pieredzes un nejaukt te ar tiem, kuri facebookos sēž kāmēr vada auto.

mh 31.maijs 2018 8:18
15 0 Atbildēt

Vispār jā, Tev taisnība. Auto tiešām neatradās kreisajā josļa, bet labajā. Nepievērsu Tam tādu uzmanību, jo tā pat smagā auto vadītājs ir 100% vainīgs pie avārijas.

Diez, ko jaun Vernons tagad centīsies izdomāt, lai attaisnotu smagā vadītāju. Katrā otrajā komentārā paspēja pasludīnāt - "Vieglā auto vadītājam tur nebija jāatrodas" un tādēļ esot notikusi avārija...

P.s.

Tā arī vakardien neviens ciemos neatbrauca...

reku 1.jūnijs 2018 11:09
8 0 Atbildēt

to mh"Tā arī vakardien neviens ciemos neatbrauca..." un kad viņš būtu atbraucis tad Tu būtu viņam atvēris īsto skatu uz dzīvi,nekļūsti smieklīgs tas līdzinās viena oda nosišanai purva malā,tici man es zinu ko saku.Vernonu un 650 izmainīs tikai koka uzvalks un necenties viņus mainīt,tas Tev nav pa spēkam.

mh 1.jūnijs 2018 11:31
7 0 Atbildēt

Es nesaku, ka varētu, ko mainīt, vienkārši visi tie “stresainie” uzbraucieni, lamuvārdi ir nožēlojami, un cilvēks vel cenšas šādā veidā kādam kaut, ko izskaidrot/iemācīt. Tad vins sāk runāt par izskatu, ta nu pārmācīs mani, manuprāt tas ir smieklīgi un nožēlojami, vel jovairāk tādēl, ka vins zin, kur mani var satikt un tā ir publiska vieta, nekādas vardarbības utt., bet nē tā vietā vins labāk turpinās apsaukāties un uzvesties, kā neaudzināts un mūžam apvainots tīnis.

650 1.jūnijs 2018 12:45
0 4 Atbildēt

Paklau, nu varbūt pietiks vienureiz? Pirms lietot vispār to jēdzienu par to vardarbību, vajag labi apdomāt.Tur nav ko rādīt "cēlumu" un kko solīt (garantēt;P)- jo ne jau katrs oponents ir tualetē ietekmējama tīņa vecumā un tēlā, un par iespējamajām šādas darbības sekām pastāv reāla iespēja arī mogo kredītā iebraukt.Kā arī- tomēr vajadzētu filtrēt, ar ko atķiras bezpersoniska emociju izrādīšana pret trešajām vārdā nenosauktām personām no tāda konkrēti/personīga uzbrauciena.Ja es te ko lamāju- tas te drīzāk ir nevis stress, bet mans personīgais sarkasms uni nicinājums pret šāda veida personām.Un ne jau nu pret katru citāda viedokļa izteicēju es šādi vēršos.Un IR atšķirība starp trešai personai adresētiem sarunvalodas lamuvārdiem un konkrētai personai domātu "uzrunu" ar kaut kādu tur ģimenes vai tamlīdzīgu klaji sensitīvu lietu tīšu pieminēšanu uttt.Pilnīga bezizejas situācija- ja katrs vēlas "garantēt" sev to "beidzamo vārdu", tad to diskusiju var staipīt bezgalīgi.

Es laikam ka esmu praktiski "vienīgais", kurš te ir nezcik reiz teicis aizstāvības vārdus Vernona sakarā.Jo- (manuprāt) nepelnīti zākāts tiek daudzpieredzējis Braucējs un savā nostājā cilvēcīgs Cilvēks.Un tikai tāpēc, ka tie te "daži" vispār nesaprot, par ko un kāpēc tas Vernons runā.Truluma un idiotisma kalngals ir apzināti izgriezt reālo situāciju ar kājām gaisā un sistemātiski demagoģiski piedēvēt, ka viņš te būtu kko "atbalstījis" vai "personīgi pieļāvis".Lūk tieši te Konkrēti parādās visu to aizvainoto un stresaino papuasu patiesā būtība.Tur jebkurš tāds cilvēciski noskaņots un dzīvē vismaz kaut/ko redzējis indivīds sapratīs, kas te ir kas.Arvien mazāk kļūst to cilvēcības sludinātāju un jo vairāk drirsā/no/aizmugures/kodēju un gaļas/gabala/rāvēju..

mh 1.jūnijs 2018 16:58
5 0 Atbildēt

Nav svarīgi, izrādīt savas negācījas un apvainojumus reāli "dzīvē" satiktai personai, vai tikai interneta komentāros, tas jau daudz pasaka par indivīdu, kā tādu.

Nu piemēram palasi savu komentārus, kam tad Tu tos adresē, ir muļķīgi tagad tos visus necenzētos vārdus saukt, par sarkastiskiem uzbraucieniem. JO es neesmu kroplis, Tu maz esi redzējis kropli, ka ar tādiem vārdiem tik "vienkārši mētājies"? Es par saviem vārdiem varu pastāvēt, Tu acīmedzot nē!

Un, kā jau es iepriekš teicu es neesmu šeit, lai "nosistu", laiku. Nu sanāca man darbs par šo tēmu un, kā reiz vienu no interneta vietnēm izvēlējos šo.

Jo par iAuto zinu jau daudzus gadus.

Par cēlumu, solīšanu un vardarbību nesapratu, tas takā pa mani?

Vernons ir tikai daļa no šī darba, un viņam nav nepieciešama nekāda aizstāvība.

Skaidrs, ka par to spoguļos skatīšanos un vispār situācijas kontrolēšanu viņam ir pilnīga taisnība, un skaidrs, ka daudzi to šeit nesaprot, kā āri pilnīgi skaidrs ir tas, ka tas viss ir nedaudz izgājis no rāmjiem. Jo nekad nebūs tā, ka visi visu zinās un mācēs, ja ir vēlme palīdzēt, vai izskaidrot to visu citiem autobraucējiem, tad jārīkojas ir savādāk. Mūsdienās ir tik daudz veidu, kā paust savu viedokli un lamāšanas noteikti nav viens no tiem.

Kā arī ir jāsaprot tas, ka citiem IAuto lietotājiem, lasītājiem un komentētājiem ir vienkārši apnikusi Vernona nebeidzamā "drošiba garantēšanas" metafora. Jo lielāka daļa ļoti labi saprot, ka tā nav un nebūs.

650 1.jūnijs 2018 18:54
0 5 Atbildēt

Es jau izklāstīju, ka pats saredzu ļoti būtisku atšķirību starp sarunvalodas lamu izpausmēm un tīšām izteiktu tai personai iespējami jūtīgu lietu aizskaršanu.Dažreiz bez lamuvārdiem var pateikt vairāk aizvainojoši..Kā arī, nicinājums apzīmējums uz burta P ir un būs tieši laikā un vietā attiecībā uz tiem, kuri ar savu rīcību taisa citiem problēmas un vienlaikus prasa no citiem viņus ievērot un respektēt.Pieklājības un laipni/lūdzošas sarunas iespējas attiecībā uz šiem jau sen ir izsmeltas.

Ja tev ir tas z-darbs, lūdzu, reāls piemērs, kā t.s. trula bara instinkts iedarbojas- kad viens cilvēks ,labu gribēdams,20 gadus raksta par cilvēcīgas uzvedības tēmu, bet aprējēji to visu pārfrāzē un pārvērš ar kājām gaisā.Nav vairs sapratnes ne par cilvēcību, ne par braukšanu.Mūsdienās (diemžēl) ir diezgan maz to veidu, kā likt kādam uz kaut ko ieklausīties.Jo mums NAV tādu personu un tādu personību, kurus komentētāji nebūtu apdirsuši, kas lai tas nebūtu.

Tupu privātpersonu ir pirmkārt jāiemāca kā sevi pasargāt un brauciena laikā nekasīt kuli un būt iekšā visā procesā.Nevis katru reizi te baurot par slepkavām un celt bezjēdzīgu naidu.Vieglajam braucējam nav jābūt par prokuroru, bet ir jāzin to, ka neatkarīgi no viņa vēlmēm, vienmēr ir un būs kāds, kurš viņu apdraudēs.Tas vārds "garantēt" te ir tikpat virtuāls, kā tas cits uz P burta.Tas nozīmē neko vairāk, kā "censties" neradīt citam probēmas un savu iespēju robežās "mēģināt" mīkstināt iespējamās sekas, kuras rodas no citas personas nemākulības vai pārgavības.

Garantijas nekur nav un nebus nekādas, bet ,ja visi pacenstos, ar laiku tomēr kāds rezultāts būtu.Vismaz kāds saprastu, ka ar šādu uzvedības modeli savureiz ir cerība automātiski paglābt arī savu personigo ādu.

Pļurkt 31.maijs 2018 8:52
13 0 Atbildēt

Ja nespēj saskatīt luksoforu, tad ar steigu ir jādodas pie okjulista vai pensijā!

Kāda starpība vai vieglajam dega vai nedega stopsignāli???

Auto stāv, vai stāv ar nospiestui bremzi, vai ar ieslēgtu roķeni vai vienkārši stāv - pēdējos 2 gadījkumos nekādi stopsignāli nedeg. Je3bšu auto nedrīkst stāvēt, ja stāvēšanas laikā nedeg stopsignāli??

MJanis 30.maijs 2018 20:46
13 0 Atbildēt

Arī Anglijā ir Vernoni, kuriem priekšā braucošie, maitas, NeGarantē ....

www.tvnet.lv/zinas/arvalst...+zi%C5%86as%29

Vernons 31.maijs 2018 11:11
0 13 Atbildēt

Nu un kur ir autobusam distances sensors? Berlīnē ar smago ietriecoties Ziemassvētku tirdziņā ar smago no Polijas, šis sensors nobloķēja bremzes. Postījumi būtu vēl lielāki!

Ir jau labi aizrauties ar zaļo domāšanu, Eiro 5, Eiro 6, elektro auto, bet kustības drošības labad vismaz visiem smagajiem un autobusiem distances sensoram būtu obligāta prasība.

Mnde 31.maijs 2018 11:35
13 0 Atbildēt

Medkomisija šoferiem un pasažieru pārvadājumu licences anulēšana uz laiku atobusu parku īpašniekiem/direktoriem par darba un atpūtas laiku pārkāpumiem būto čum efektīvāk... un cietums par atkārtotiem darba un atpūtas laika pārkāpumiem

Vernons 31.maijs 2018 11:46
0 12 Atbildēt

Viss Tevis minētais jau eksistē! Un "labu reputāciju" neviens nevēlas zaudēt. Te viens piemērs:

www.tvnet.lv/zinas/latvija...ieliek_cietuma

Mnde 31.maijs 2018 13:01
13 0 Atbildēt

Tad kāpēc tu vēl “nesēdi”?

Jo proti “aistāvēt” tiesības aizmigt pie stūres no pārguruma, attaisno brauciena turpinājumu, ja esi apžilbināts vai dēļ zemas saules, netīra loga vai citiem iemesliem kurinātājs nespēj redzēt lietas, zīmes, notikumus, šķēršlus braukšanas virzienā un turpina kustību nesamazinot ātrumu?

Sasitot čupā tos, kam ir bijusi teorētiska, et praktiski nerealizējama iespēja izvairīties un nospļaujoties uz to tiesībām, kuriem nav pat bijusi teorētiska iespēja izvairīties no neizbēgama avārijas, kuru izraisijis auobusa vai kravas auto kurinātājs? No vājāk aizsargāto satiksmes dalībnieku tiesību, priekšrocību faktiskas amputàcijas, aizbildinoties, ka saule spīd, jeb vienkārsi - gribesi dzīvot pamuksi malā...

Vernons 31.maijs 2018 16:12
0 11 Atbildēt

Man patiesi žēl Tevis! Tev grūta dzīve izdevusies, visi citi vainīgi, bet pats svētāks par svētu!

Sākam vēlreiz un visu no sākuma. Ceļu satiksmes drošība ir ielikta viena vienīga "Ceļu satiksmes Likuma" 19. panta 3. punktā! Un katra indivīda rīcībai, darbībai, vai bezdarbībai ir jāatbilst šim punktam! Kāpēc Tu iedomājies ka es aizstāvu smago? Kā Tu to izzīdi?

Vernons 31.maijs 2018 11:56
1 7 Atbildēt

:-) 31.maijs 2018 14:19
12 0 Atbildēt

"kustības drošības labad vismaz visiem smagajiem un autobusiem distances sensoram būtu obligāta prasība".

Ar distances sensoru nekas netiks labots. Viņam vel jābūt pieslēgtam sistēmai, kas brīdina "profesionāli" un, ja nav rīcības, tad iedarbina darba bremzes. Pietam, šis viss darbojas tikai, ja auto aprīkots ar hidro automātu, robota, vai bezpakāpju variātora tipa ātrumkārbu.

Tad tomēr tai distancei ir jābūt?

Jeb, ja "profesionālis" to neievēro, ir jābūt tehnoloģijām kas to izdara viņa vietā.

Vernons 31.maijs 2018 16:17
1 16 Atbildēt

Arī Tu stāvi diezgan tālu no reālās dzīves! Paldies laikmetam, autobusos tie jau tiek uzstādīti. Kas atbildēs par Tevis "nozagtu Distanci", kad robots strauji nobremzēs? Tātad video reģistrācija ir obligāta!

:-) 31.maijs 2018 22:19
10 0 Atbildēt

"robots" šai, Tevis aprakstītajā situācijā, bremzēs tika tad, ja "profesionālis" nebūs savlaicīgi reaģējis. Distances zagli ir elmentāri identificēt, protams, ja "profesionālis" nevaktē pēcpusi, bet skatās uz priekšu. Pietam, "robota" algoritms strauju bremzēšanu iedarbinās tikai tad, ja distance ar jauno "šķērsli" turpinās samazināties. Pretējā gadījumā tiks pievērta "drosele" un/vai iedarbinātas darba bremzes ar minimālu bremzēšanas spēku. Ja "robots" strauji nobremzēs, tas būs izpildījis CSN prasību, ko "profesionālis" nolaidīgi ignorēja. Izskatās Ka Kiesners ir palicis tur, kad vel Ikarusi, Lazi, Pazi un tt pa lielceļiem braukāja, jeb nu jau gadus 20 nespēj pielāgoties un izsekot jaunajam. Reālajā dzīvē esmu iekšā vairāk kā Tu pats kādreiz esi bijis.

"Kāpēc Tu iedomājies ka es aizstāvu smago? Kā Tu to izzīdi?"

Izlasi, šai tēmai, paša veltītos komentus. Lūdz nedod iespēju par Tevis pasmieties.

Vernons 31.maijs 2018 11:58
1 10 Atbildēt

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

200 000 eiro: Mercedes parāda elektrisko G-klasi (+ FOTO)

Mercedes – Benz pastāsta par G-580 EQ, elektrisko apvidnieku, kas iepazīšanās versijā Edition One maksās aptuveni 200 000 eiro. Lasīt vairāk

 

Pa ceļam uz Marbelja 95 benzīns 1.799 un dīzelis 1.649 EUR. Paskaties iAuto iepriekšējo video no LV (+ VIDEO) 15

Attēlos un video var redzēt, kādas šobrīd ir degvielas cenas Spānijā, Latvijā un Lietuvā. Lasīt vairāk

 

X stundai nav gatavi: Aizsardzības industrijas pārstāvji pārmet valstij nepietiekamo finansējumu inovācijām un pasūtījumu trūkumu 2

Aizsardzības industrijas pārstāvji šodien Saeimas Inovācijas ekosistēmas attīstības apakškomisijas sēdē pauda kritisku nostāju par nepietiekamo valsts finansējumu jomas inovācijām, atbilstošu pasūtījumu trūkumu un birokrātiskiem novecojuša normatīvā regulējuma radītajiem šķēršļiem. Lasīt vairāk

 

800 Zs mustangs - Shelby izlaiž Mustang Super Snake (+ FOTO) 3

Shelby American parādījis savu pirmo projektu, kas radīts uz jaunās S650 Mustang platformas. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti