Valmierā saules apžilbināts autovadītājs uz gājēju pārejas uzbrauc sievietei ar bērnu ratiņiem 12

 

Foto: Ilustratīvs attēls

Nozare.lv | 1.oktobris 2018 12:21

Aizvadītajās brīvdienās Valmierā kāds autovadītājs uzbraucis sievietei, kura, stumjot bērnu ratiņus, šķērsojusi gājēju pāreju, aģentūru LETA informēja Valsts policijas Vidzemes reģiona pārvaldes priekšnieka palīdze Ilze Mote.

Automašīnas "Volvo" vadītājs 29.septembrī plkst.9.20 Stacijas ielā, apžilbstot no saules, nepamanīja priekšā esošo situāciju uz ceļa un uzbrauca virsū sievietei, kura tobrīd ar bērnu ratiņiem šķērsoja gājēju pāreju.

Pēc notikušā medicīnas iestādē uz novērošanu tika nogādāts bērns, bet vēlāk medicīnas iestādē vērsās arī cietusī sieviete. Policija skaidro notikušā apstākļus.

Savukārt tajā pašā dienā Limbažu novadā, Skultes pagastā, autoceļa Rīga-Baltezers-Igaunijas robežas 47.kilometrā notika sadursme starp automašīnām "Toyota Corolla" un "Opel Zafira". Sadursme notikusi, automašīnas "Toyota" vadītājam ieskrienot "Opel Zafira", kas tobrīd stāvēja uz ceļa posma un grasījās veikt kreiso pagriezienu.

Šajā ceļu satiksmes negadījumā cieta "Toyota" pasažieris, kurš tika nogādāts ārstniecības iestādē. Policija izmeklē notikušā apstākļus.

Vakar plkst.18 Amatas novadā, Skujenes pagastā, autoceļa Garkalne-Alauksts 76.kilometrā, mopēda vadītājs nobrauca no ceļa braucamās daļas, iebrauca grāvī. Mopēda vadītājs guva miesas bojājumus un nogādāts medicīnas iestādē, kur noteikts alkohola apreibums 1,7 promiļu apmērā. Policija skaidro notikušā apstākļus.

Vidzemes reģionā autovadītājs nāvējoši traumējis uz brauktuves gulošu cilvēku

Aizvadītajā diennaktī Vidzemes reģionā satiksmes negadījumā gājis bojā cilvēks, aģentūra LETA noskaidroja Valsts policijas (VP) Vidzemes reģiona pārvaldē.

Kā aģentūru LETA informēja VP Vidzemes reģiona pārvaldes priekšnieka palīdze Ilze Mote, īsi pirms pusnakts Salacgrīvas novadā uz autoceļa Rīga-Igaunijas robeža automašīnas "Škoda Superb" vadītājs uzbrauca uz brauktuves gulošam cilvēkam, kurš pēc notikušā gājis bojā.

Ceļa posms nav bijis apgaismots, kā arī cilvēks bijis bez gaismu atstarojošiem elementiem. Policija skaidro bojā gājušā personību.

Par notikušo sākts kriminālprocess.

Kopumā pagājušā diennaktī reģistrēti 43 ceļu satiksmes negadījumi, kuros cietuši seši cilvēki.

Pagājušā diennaktī pieķerti 14 autovadītāji, kas pie stūres bija sēdušies reibumā. Tāpat noformēti 142 protokoli par atļautā braukšanas ātruma pārkāpšanu.

Viens autovadītājs sodīts par agresīvu braukšanu.

Kopumā pagājušā diennaktī ceļu satiksmes jomā noformēti 309 administratīvā pārkāpuma protokoli.

 

 
12 Lasīt visus komentārus → Populārākie komentāri
 
usaexperc 1.oktobris 2018 13:21
10 3 Atbildēt

Pieļauju, ka šim autovadītājam ķešā bija pārsimt EUR vērts smārtfons, bet nebija pārdesmit EUR vērtas saulesbrilles.

s 1.oktobris 2018 13:09
9 4 Atbildēt

Jāraksta nevis 'saules apžilbināts autovadītājs', bet gan 'autovadītājs, kurš apgalvo, ka viņu tieši tajā brīdī tik ļoti apžilbināja Saule, ka noteikti nevarēja izvairīties no uzbraukšanas cilvēkiem uz gājēju pārejas'.

Kamēr nav pierādīts, ka nemelo, nav pamata ticēt.

Bradypus 1.oktobris 2018 14:23
5 7 Atbildēt

Ar pārdesmit EUR vērtām brillēm nekas nebūs līdzēts pret zemu pretim spīdošu sauli. Pret to ir, pirmkārt, jāmāk skatīties, ko nevienā autoskolā nemāca un CSDD eksāmenā nepārbauda. Otrkārt, pat visdārgākās polarizētās brilles, kas jau maksā smārtfona cenā, nepalīdzēs, ja būs netīrs vējstikls. Un cik metrus Latvijas ceļos ir iespējams nobraukt, pirms vējstikls kļūst netīrs?

Tomēr pieļauju, ka briļļu nebija - tas ir apbrīnojams fenomens, ka vadītāji lielākoties nelieto saulebrilles. Un tam nav nekāda sakara ar tavu jēlo ironiju par cenu.

 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Mazda 6 pēctecis: Mazda ar diviem jaunumiem Auto China 2024 izstādē (+ FOTO)

Pekinas autoizstādē Japānas autobūves uzņēmums Mazda nodemonstrējis divus jaunumus: sedanu EZ-6 un krosoveru Arata. Lasīt vairāk

 

Unikālais 48 cilindru motocikls pārdots par 107 000 eiro 1

Noslēgusies Bonhams izsole, kurā tika pārdots pasaulē vienīgais 48 cilindru motocikls. Lasīt vairāk

 

Sestdien, 27.aprīlī, Rīgā ar motociklu parādi atklās motosezonu. 8

27.aprīlī pie t/c „Mols” Krasta iela 46. sākot no plkst. 10.00 pulcēsies ap Latvijas motobraucēji, lai kopīgi atklātu ikgadējo motosezonu. Pulcēšanās laiks no plkst. 10.00-12.59. Lasīt vairāk

 

Pa ceļam uz Marbelja 95 benzīns 1.799 un dīzelis 1.649 EUR. Paskaties iAuto iepriekšējo video no LV (+ VIDEO) 16

Attēlos un video var redzēt, kādas šobrīd ir degvielas cenas Spānijā, Latvijā un Lietuvā. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti