Valmierā saules apžilbināts autovadītājs uz gājēju pārejas uzbrauc sievietei ar bērnu ratiņiem 12

 

Foto: Ilustratīvs attēls

Nozare.lv | 1.oktobris 2018 12:21

Aizvadītajās brīvdienās Valmierā kāds autovadītājs uzbraucis sievietei, kura, stumjot bērnu ratiņus, šķērsojusi gājēju pāreju, aģentūru LETA informēja Valsts policijas Vidzemes reģiona pārvaldes priekšnieka palīdze Ilze Mote.

Automašīnas "Volvo" vadītājs 29.septembrī plkst.9.20 Stacijas ielā, apžilbstot no saules, nepamanīja priekšā esošo situāciju uz ceļa un uzbrauca virsū sievietei, kura tobrīd ar bērnu ratiņiem šķērsoja gājēju pāreju.

Pēc notikušā medicīnas iestādē uz novērošanu tika nogādāts bērns, bet vēlāk medicīnas iestādē vērsās arī cietusī sieviete. Policija skaidro notikušā apstākļus.

Savukārt tajā pašā dienā Limbažu novadā, Skultes pagastā, autoceļa Rīga-Baltezers-Igaunijas robežas 47.kilometrā notika sadursme starp automašīnām "Toyota Corolla" un "Opel Zafira". Sadursme notikusi, automašīnas "Toyota" vadītājam ieskrienot "Opel Zafira", kas tobrīd stāvēja uz ceļa posma un grasījās veikt kreiso pagriezienu.

Šajā ceļu satiksmes negadījumā cieta "Toyota" pasažieris, kurš tika nogādāts ārstniecības iestādē. Policija izmeklē notikušā apstākļus.

Vakar plkst.18 Amatas novadā, Skujenes pagastā, autoceļa Garkalne-Alauksts 76.kilometrā, mopēda vadītājs nobrauca no ceļa braucamās daļas, iebrauca grāvī. Mopēda vadītājs guva miesas bojājumus un nogādāts medicīnas iestādē, kur noteikts alkohola apreibums 1,7 promiļu apmērā. Policija skaidro notikušā apstākļus.

Vidzemes reģionā autovadītājs nāvējoši traumējis uz brauktuves gulošu cilvēku

Aizvadītajā diennaktī Vidzemes reģionā satiksmes negadījumā gājis bojā cilvēks, aģentūra LETA noskaidroja Valsts policijas (VP) Vidzemes reģiona pārvaldē.

Kā aģentūru LETA informēja VP Vidzemes reģiona pārvaldes priekšnieka palīdze Ilze Mote, īsi pirms pusnakts Salacgrīvas novadā uz autoceļa Rīga-Igaunijas robeža automašīnas "Škoda Superb" vadītājs uzbrauca uz brauktuves gulošam cilvēkam, kurš pēc notikušā gājis bojā.

Ceļa posms nav bijis apgaismots, kā arī cilvēks bijis bez gaismu atstarojošiem elementiem. Policija skaidro bojā gājušā personību.

Par notikušo sākts kriminālprocess.

Kopumā pagājušā diennaktī reģistrēti 43 ceļu satiksmes negadījumi, kuros cietuši seši cilvēki.

Pagājušā diennaktī pieķerti 14 autovadītāji, kas pie stūres bija sēdušies reibumā. Tāpat noformēti 142 protokoli par atļautā braukšanas ātruma pārkāpšanu.

Viens autovadītājs sodīts par agresīvu braukšanu.

Kopumā pagājušā diennaktī ceļu satiksmes jomā noformēti 309 administratīvā pārkāpuma protokoli.

 

 
Visi komentāri
 
s 1.oktobris 2018 13:09
9 4 Atbildēt

Jāraksta nevis 'saules apžilbināts autovadītājs', bet gan 'autovadītājs, kurš apgalvo, ka viņu tieši tajā brīdī tik ļoti apžilbināja Saule, ka noteikti nevarēja izvairīties no uzbraukšanas cilvēkiem uz gājēju pārejas'.

Kamēr nav pierādīts, ka nemelo, nav pamata ticēt.

Kanibaals 2.oktobris 2018 8:54
0 1 Atbildēt

Atkarīgs no virziena kurā brauc. Saules leņķi var pārbaudīt.Drīzāk gan telefoniņš pie vainas.

usaexperc 1.oktobris 2018 13:21
10 3 Atbildēt

Pieļauju, ka šim autovadītājam ķešā bija pārsimt EUR vērts smārtfons, bet nebija pārdesmit EUR vērtas saulesbrilles.

Bradypus 1.oktobris 2018 14:23
5 7 Atbildēt

Ar pārdesmit EUR vērtām brillēm nekas nebūs līdzēts pret zemu pretim spīdošu sauli. Pret to ir, pirmkārt, jāmāk skatīties, ko nevienā autoskolā nemāca un CSDD eksāmenā nepārbauda. Otrkārt, pat visdārgākās polarizētās brilles, kas jau maksā smārtfona cenā, nepalīdzēs, ja būs netīrs vējstikls. Un cik metrus Latvijas ceļos ir iespējams nobraukt, pirms vējstikls kļūst netīrs?

Tomēr pieļauju, ka briļļu nebija - tas ir apbrīnojams fenomens, ka vadītāji lielākoties nelieto saulebrilles. Un tam nav nekāda sakara ar tavu jēlo ironiju par cenu.

Kanibaals 2.oktobris 2018 8:56
0 0 Atbildēt

Polarizetām ir vēl viens efekts, neko nevar redzēt uz LCD ekrāniem(izņemot OLED). Nevar reizē bakstīt telefonu.

Bradypus 3.oktobris 2018 11:36
0 0 Atbildēt

Efekts ir patiešām traucējošs, bet ar zināmām neērtībām apejams - saprotu, tev tikai bakstīšana prātā, bet ir cilvēki, kas lieto navigāciju.

GTD2 1.oktobris 2018 16:26
4 1 Atbildēt

ari gajeejait seviski ja veel ir mazs berns vareeja parliecinaties vai minetais autovaditajs vinu ir pamanijis, tas gan neattaisno vaditaju no atbildiibas

kasinsh79 1.oktobris 2018 16:50
5 0 Atbildēt

Stulbi, no saules regresu nepiedzīt Būtiskākais, lai mamma ar mazo veseli.

650 1.oktobris 2018 23:05
0 0 Atbildēt

Lietuvā/Kaunas pilsētas Dome augustā bij izdomājusi jaunumu- pirms g/pārejas uz 2+2-joslu brauktuves tika uzzīmētas 2 lielas rombveida zīmes,kopā 8gab, tieši sākot ar varbūtējo bremzēšanas vietu, kā arī labi saredzamas pašiem gājējiem.Pašlaik tur norit jezga- pacelts ir formāls jautājums, ka tas ir nelikumīgi, tas neatbilstot Csn grāmatai, un ka esot fiksi jānokasa nost.Jo tagad lūk būšot pārāk daudz informācijas, lielākā daļa vadītāju apjukšot un nezināšot kas tas ir un vispār viss esot slikti ar to un uttt...

Kanibaals 2.oktobris 2018 8:53
3 0 Atbildēt

Labi ka aiza nebija priekšā.

TNT 2.oktobris 2018 17:05
3 0 Atbildēt

kāds te sakars ar brillēm?!?! neizskatās ka tie kas te ,,komentējuši"ir autovadītāji. neattaisnoju autovadītāju jo klāt nebiju,bet.... gājēju pienākums ir ,arī uz pārejām, pirms ielas šķērsošanas pārliecināties , ka tevi laiž!! ko dara mūsdienu ,,māmiņas"? nagļakā blenž jau pieminētajā smartfonā ratiņi pa priekšu!!un brien pāri nepārliecinoties par drošību. cieš nevainīgs bērns , pēcāk izdomā , ka taču bija pāreja , tātad $ !! es neattaisnoju notikušo!!! bet tā ir ikdiena uz ielas. māmiņām ir svarīgāk ejot pa ielu sēdēt feisbukā vai kā nekā domāt par savu un bērna drošību...diemžēl

Pļurkt 3.oktobris 2018 11:10
0 1 Atbildēt

Ja saule traucē - lai sēž mājās!!

Ja nespēj nospiest bremžu pedāli, kad tas ir nepieciešams - lai sēž mājās!!

Kur problēma?? Pa 2 - 3 Eirikiem Maximā nevar nopirkt saules brilles, bet NOSIST cilvēku var (jeb drīkst)??

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Unikālais 48 cilindru motocikls pārdots par 107 000 eiro

Noslēgusies Bonhams izsole, kurā tika pārdots pasaulē vienīgais 48 cilindru motocikls. Lasīt vairāk

 

Kā izskatījās iepriekšējie visu paaudžu Dacia Duster... un tagad jaunais trešās paaudzes modelis (+ VIDEO)

iAuto.lv iepazīst jaunās paaudzes Dacia Duster, pie viena parādot visas Duster modeļu paaudzes evolūciju vairāk nekā desmit gadu garumā. Lasīt vairāk

 

Līdz 1400 eiro - deputāti spriedīs par sodu pastiprināšanu ceļu satiksmē 19

Saeimas Juridiskajā komisijā šodien plānots spriest par sodu pastiprināšanu par pārkāpumiem ceļu satiksmes jomā. Lasīt vairāk

 

Japāņu Bavārija. Pirmais ieskats Mazda CX-80 salonā (+VIDEO)

Vai atminaties, kad pēdējo reizi sastapāties ar pa īstam lielu Mazda markas automašīnu? Līdz šim lielākais japāņu ražotāja modelis Eiropā saucas CX-80, un TV Autoziņām radās unikāla iespēja iepazīties ar septiņvietīgo krosoveru Mazda R&D centrā Vācijā. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti