Vēl viens Tesla Model Y piedzīvo smagu avāriju (+ FOTO) 18

 

Foto: Ekrānbilde no Youtube.com

iAuto | 22.marts 2021 5:34

Elektroautomobilis ignorējis luksofora aizliedzošo signālu un lielā ātrumā sadūries ar kravas automobili. Vai atkal vainīgs „autopilots”?

Aizvadītajā nedēļā aizokeāna mediji ziņoja, ka Detroitā, ASV, Tesla Model Y uztriecies policijas patruļauto, bet krosovera vadītājs apgalvoja, ka automobilim bija aktivizēts autonomās braukšanas režīms.

Pagāja tikai dažas dienas un smagu avāriju piedzīvoja vēl viens Tesla Model Y – kādā no Detroitas ielu krustojumiem, pusčetros no rīta, elektriskais krosovers ignorēja luksofora sarkano signālu un lielā ātrumā sadūrās ar kravinieku. Vieglais auto iestrēdza zem puspiekabes un tika vilkts dažus metrus, iekams kravas auto apstājās.

Vadītājs un viņa līdzbraucēja tika nogādāti slimnīcā, turklāt 21 gadu vecā meitene ir cietusi ļoti smagi un ārsti viņas stāvokli vērtē kā kritisku.

Policija ziņo, ka eksperti veic Tesla borta datora datu analīzi, taču visas pazīmes liek domāt, ka avārija izraisīta pārsniedzot ātrumu un ignorējot luksofora aizliedzošo signālu, bet automašīnas vadība tobrīd bijusi cilvēka rokās.

Lai policijas sākotnējo versiju apstiprinātu galīgi, nepieciešama elektronikas datu papildu analīze, kas tiks iegūta no automašīnas melnās kastes un SD kartes.

 
18 Lasīt visus komentārus → Populārākie komentāri
 
viencexperc 22.marts 2021 9:04
9 4 Atbildēt

Automašīnai ir melnā kaste. Drauds latviešu strādniekiem, kuriem avārijās vienmēr vainīga ceļu kvalitāte un infrastruktūra.

P.s.

Daži pamuļķi atkal teiks, ka avārijās nav vainojams ātrums.

WALA 22.marts 2021 9:57
4 4 Atbildēt

Dažiem pamuļķiem šķiet ka ātrums ir visu problēmu sakne, nez kāda iemesla dēļ te nesen Hyundai i20 sievišķis pilsētā uz jumta uzmeta ... kaut auto praktiski neapskādēts ...

Ja ātrums būtu visu problēmu sakne, tad par tā neievērošanu būtu krimināatbildība ... to tādiem īpaši "apdāvinātiem" kā tev varu speciāli iztulkot - sodu sistēma ir proporcionāla nodarījumam samguma pakāpei ! Ja mūsējā nav ideāla attiecībā rpet dažādiem finsiāliem noziegumiem, tomēr ceļu satiksmē tā būtiski neatšķiras no Eiropas valstu standarta ( jā sodi ir ~ proporcionāli mazāki, bet arī vidējās algas mums ir stipri patālu ...)

Ja tādi kā tu neslinkotu un mazliet vairāk smadzeņu potenciāla ieliktu avāriju analīzē, tad iespējams ka statistikā "neizvēlējās atbilstošu ātrumu" būtu par kārtu mazāk ...

viencexperc 22.marts 2021 10:22
4 1 Atbildēt

Nē. Autovadīķtājs apdraud arī citu īpasumu un citu dzīvības.

Atklāsu noslepumu - 50% avāriju gadījumā ar citu transporta līdzekli - otrs cietušais ir "nevainīgs". Juridiski. Faktiski, manuprāt, vainīgi abi.

 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Palika 18 kilometri: 3 miljonus vērts Ferrari F40 piedzīvo avāriju Vācijā 7

Automašīna bija ceļā uz automobiļu izstāžu un pārdošanas kompleksu Motorworld Bublingenē, netālu no Štutgartes. Līdz mērķim bija atlikuši 18 kilometri. Lasīt vairāk

 

Kurš izraisīja bīstamu situāciju? (+ VIDEO) 33

Abu vadītāju domas par to, kurš izraisīja bīstamu situāciju, dalās. Lasīt vairāk

 

Arī kā sedans - Volkswagen Passat Ķīnai 7

Jaunākais Volkswagen Passat Eiropā ir pieejams tikai universāla modifikācijā, taču Ķīnā to var nopirkt ar sedana virsbūvi. Lasīt vairāk

 

ADAC: Ķīnas autobūve ir nopietni konkurenti 8

Vācijas automobiļu kluba ADAC eksperti nonākuši pie secinājuma, ka Ķīnas autobūves produkcija pēdējos gados ir stingri pielikusi un min Eiropas ražotājiem uz papēžiem. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti