Vēl viens Tesla Model Y piedzīvo smagu avāriju (+ FOTO) 18

 

Foto: Ekrānbilde no Youtube.com

iAuto | 22.marts 2021 5:34

Elektroautomobilis ignorējis luksofora aizliedzošo signālu un lielā ātrumā sadūries ar kravas automobili. Vai atkal vainīgs „autopilots”?

Aizvadītajā nedēļā aizokeāna mediji ziņoja, ka Detroitā, ASV, Tesla Model Y uztriecies policijas patruļauto, bet krosovera vadītājs apgalvoja, ka automobilim bija aktivizēts autonomās braukšanas režīms.

Pagāja tikai dažas dienas un smagu avāriju piedzīvoja vēl viens Tesla Model Y – kādā no Detroitas ielu krustojumiem, pusčetros no rīta, elektriskais krosovers ignorēja luksofora sarkano signālu un lielā ātrumā sadūrās ar kravinieku. Vieglais auto iestrēdza zem puspiekabes un tika vilkts dažus metrus, iekams kravas auto apstājās.

Vadītājs un viņa līdzbraucēja tika nogādāti slimnīcā, turklāt 21 gadu vecā meitene ir cietusi ļoti smagi un ārsti viņas stāvokli vērtē kā kritisku.

Policija ziņo, ka eksperti veic Tesla borta datora datu analīzi, taču visas pazīmes liek domāt, ka avārija izraisīta pārsniedzot ātrumu un ignorējot luksofora aizliedzošo signālu, bet automašīnas vadība tobrīd bijusi cilvēka rokās.

Lai policijas sākotnējo versiju apstiprinātu galīgi, nepieciešama elektronikas datu papildu analīze, kas tiks iegūta no automašīnas melnās kastes un SD kartes.

 
Visi komentāri
 
viencexperc 22.marts 2021 9:04
9 4 Atbildēt

Automašīnai ir melnā kaste. Drauds latviešu strādniekiem, kuriem avārijās vienmēr vainīga ceļu kvalitāte un infrastruktūra.

P.s.

Daži pamuļķi atkal teiks, ka avārijās nav vainojams ātrums.

Experts 22.marts 2021 9:51
2 0 Atbildēt

Ne jau ātrums nogalina, bet strauja apstāšanās! ;)

WALA 22.marts 2021 9:57
4 4 Atbildēt

Dažiem pamuļķiem šķiet ka ātrums ir visu problēmu sakne, nez kāda iemesla dēļ te nesen Hyundai i20 sievišķis pilsētā uz jumta uzmeta ... kaut auto praktiski neapskādēts ...

Ja ātrums būtu visu problēmu sakne, tad par tā neievērošanu būtu krimināatbildība ... to tādiem īpaši "apdāvinātiem" kā tev varu speciāli iztulkot - sodu sistēma ir proporcionāla nodarījumam samguma pakāpei ! Ja mūsējā nav ideāla attiecībā rpet dažādiem finsiāliem noziegumiem, tomēr ceļu satiksmē tā būtiski neatšķiras no Eiropas valstu standarta ( jā sodi ir ~ proporcionāli mazāki, bet arī vidējās algas mums ir stipri patālu ...)

Ja tādi kā tu neslinkotu un mazliet vairāk smadzeņu potenciāla ieliktu avāriju analīzē, tad iespējams ka statistikā "neizvēlējās atbilstošu ātrumu" būtu par kārtu mazāk ...

viencexperc 22.marts 2021 10:20
3 1 Atbildēt

Visa sakni es jau rakstīju daudz reizes. Varu atkārtot:

NE KATRS cilveks var vadīt auto. Dažiem nav dotību un tādiem vispār vajag aizliegt.

Bet konkrētajā i20 gadījumā - ja auto brauc uz 30, tas praktiski nevar apgāzties.

Bet statistika ir vienāda. Atškiras tikai kā to veic un kā to interpretē.

CSDD avāriju statistikā ir tāda aile "netika galā ar vadību". Tas ir 100% nepareiza ātruma izvēle. Jo ja tu brauc lēni, tev NEKAD nebūs problēmas ar netikšanu galā.

s 22.marts 2021 10:26
4 4 Atbildēt

Bet lūk tādēļ viencexpertiņ arī daudziem nepatīk amerikāņu auto! Tu šoreiz pat visu diezgan labi uzrakstiji. Paskaties uz mustangiem, chargeriem un tamlīdzīgiem auto. Kādas ir to auto bremzes, labākajā gadījumā tie auto var braukt taisnā līnijā un neavarēt. Kādreiz uz bāņiem nebija problēmu, visi "lidoja" un viss bija labi, un tad pēkšņi pazuda tā dusciplinētība, ļoti daudzi auto vadītāji nezin, kas un kā viņiem jārīkojad uz ātrgaitas šosejām, es zinu, ka tev nepatīk ātrums, daudziem tā ir, tādēļ vajadzētu ieviest kādu sistēmu, ka tādi cilvēki, kā tu nedrikst rādīties uz ātrgaitas ceļiem, tas vienkārši ir pārāk bīstami apkārtējiem.

viencexperc 22.marts 2021 11:46
1 1 Atbildēt

tie čērdžeri ir ar aizmugures piedziņu un jaudīgi auto. Tāpēc saucas - muskuļauto. Bet jaudīgs auto ar aizmugures piedziņu - tur ir jamāk braukt.

Iedomajies, ja mums, visi BMW kļūtu jaudīgi. Cik tad avāriju būtu ar lidojosiem mēslu vāģiem. Labi, ka tie sūdi ne velna neiet un ir dabūjami ar 1,6 litru motocikla motoriem.

msh 22.marts 2021 19:28
0 0 Atbildēt

Protams ka ar mašīnu kurai ir ļurīga piekare, ļoti iespējams, viengabala aizmugures tilts un švakas bremzes, bet ir jaudīgs motors, ir jāmāk braukt.

Pa lielam visas behas jau arī nošķiļ - tās kam ir 1.6 vienkārši nošķiļ vēlāk, jo tur vispirms tā 1.6 vietā ir jāiemet 2.5

darklight 22.marts 2021 10:22
2 1 Atbildēt

Protams, ātrums, gudriniek. Ja būtu lēnām čunčinājis uz sarkanā, tad skāde būtu daudz mazāka. Atcerieties visi! Braucot pāri krustojumam pie sarkanās gaismas, obligāti ievērojiet atļauto ātrumu!

viencexperc 22.marts 2021 11:49
0 1 Atbildēt

Tieši tā. Jo nebraucot ātri, lielaka iespēja noreaģēt - piebremzēt, apbraukt. Auto ieskrēja fūrei vidus daļā. Ja būtu bijis nedaudz lēnāk gājis - paietu garām. Bet braucot ātri, varētu iekļūt citā statistikā - "netika galā ar auto vadību"

Kaste Es Te 22.marts 2021 9:45
3 0 Atbildēt

Brīnos ka tās melnās kastes nav obligāta prasība, kaut vai jauniem auto! Tiktu sniegtas atbildes uz ļoti daudziem jautājumiem, varbūt kādam pat atvērtos acis. Jo viņš, taču tāds nav, vienmēr brauca godīgi...

Teiksiet dārgi? Videoreģistrators kurš ieraksta bildi, ātrumu un GPS maksā zem 100e, neko tas nesadārdzinātu jau no rūpnīcas tiktu iemontēta kamera. Tās valstis kur aizliegti videoreģistratori lai iet bekot, melnā kaste tomēr nebūtu tas pats.

WALA 22.marts 2021 10:01
2 4 Atbildēt

Tā nevar kļūt par obligātu prasību, jo pēc definīcijas autovadītājs apdraud sevi un savu īpašumu, un nevienam citam īsti nav nekādas daļas par to ko un kāpēc viņš ar savu īpašumu dara. Lidmašīnām un autonomiem auto - tiem nav tādas izvēles, jo ir atbildība par "trešo pusi", tādēļ jā melnā kaste ja vēl nav "norma", tad visticamāk ka būs kaut vai tīri atbildības apdrošināšanas dēļ !

Kaste Es Te 22.marts 2021 10:02
1 0 Atbildēt

Un kādēļ tad SOS poga ir obligāta?

WALA 22.marts 2021 10:45
1 1 Atbildēt

Tas ir drusku cita statistikas apkopojuma rezultāts - pietiekoši lielam skaitam avārijās iekļuvušo vai nu pašiem nebija vispār iespējas izsaukt palīdzību, vai "no malas" tā nāca pārāk vēlu, tā ir doma uzlabot "reakcijas ātrumu" un attiecīgi iepējas izdzīvot pēc avārijām.

viencexperc 22.marts 2021 10:22
4 1 Atbildēt

Nē. Autovadīķtājs apdraud arī citu īpasumu un citu dzīvības.

Atklāsu noslepumu - 50% avāriju gadījumā ar citu transporta līdzekli - otrs cietušais ir "nevainīgs". Juridiski. Faktiski, manuprāt, vainīgi abi.

WALA 22.marts 2021 10:52
1 0 Atbildēt

Citu īpašumu jā, bet dzīvības savukārt visai maz procentuāli.

Tu joka pēc ielien un paskaties uz statistiku :

www.csdd.lv/celu-satiksme...adijumu-skaits

teiksim paņem tabulu ar "Ceļu satiksmes negadījumu sadalījums pēc veida" un palūri cik ir ailītē pie "divu vai vairāk transporta līdzekļu sadursme" bojāgušie un smagi ievainotie ( škiet ka tur vēl nav 2020, kurā šķiet būs sliktāks rezultāts, bet nu tāpat - lai būtu priekšstats par problēmas būtību ). Tad tur ir ar velosipēdistiem izdalīts atseviški, ar gājējiem utml. - un tad varam pārcelt šo diskusiju uz kādu citu tēmu ... lai sakarīgāk sanāk ;)

viencexperc 22.marts 2021 16:48
0 0 Atbildēt

kad tu skaties statistiku, aplūko arī citus datus.

Jā, 2019.gadā bojā gājušo nav "daudz" - 41.

Bet aplūkosim citus ciparus - otrajā vietā ir apgāzšanās un nobraukšana no ceļa (p.s. TAS JAU IR AR NEPAREIZU ĀTRUMA IZVĒLI) - 26. Citi veidi krietni mazāk.

Procentuali no visam avārijām, maz, bet avārijas ar 2 transporta līdzekļiem ( kurus es minēju) pirmajā vietā no kopējā avāriju skaita.

autopimpuks 22.marts 2021 9:58
3 0 Atbildēt

Ja nebija ieslēgts autopiloc, tad pie vainas t.s. superkāra sindroms - elektriskie vāģi ceļ lopā strauji un kamēr braucējs pielāgojas - jau ir BUMS un katavupeseli!

Tāpēc arī jaudīgie auto nesagatavota vadītāja rokās bieži vien no salona brauc līdz pirmajam šķērslim....nesen te vēl bija raksts par šo pašu.

Cits bembists 23.marts 2021 10:44
0 0 Atbildēt

Jā te pat leiši bezspēcīgi. Tas auto vairs nav ceļams.

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

200 000 eiro: Mercedes parāda elektrisko G-klasi (+ FOTO)

Mercedes – Benz pastāsta par G-580 EQ, elektrisko apvidnieku, kas iepazīšanās versijā Edition One maksās aptuveni 200 000 eiro. Lasīt vairāk

 

Pa ceļam uz Marbelja 95 benzīns 1.799 un dīzelis 1.649 EUR. Paskaties iAuto iepriekšējo video no LV (+ VIDEO) 15

Attēlos un video var redzēt, kādas šobrīd ir degvielas cenas Spānijā, Latvijā un Lietuvā. Lasīt vairāk

 

X stundai nav gatavi: Aizsardzības industrijas pārstāvji pārmet valstij nepietiekamo finansējumu inovācijām un pasūtījumu trūkumu 2

Aizsardzības industrijas pārstāvji šodien Saeimas Inovācijas ekosistēmas attīstības apakškomisijas sēdē pauda kritisku nostāju par nepietiekamo valsts finansējumu jomas inovācijām, atbilstošu pasūtījumu trūkumu un birokrātiskiem novecojuša normatīvā regulējuma radītajiem šķēršļiem. Lasīt vairāk

 

800 Zs mustangs - Shelby izlaiž Mustang Super Snake (+ FOTO) 3

Shelby American parādījis savu pirmo projektu, kas radīts uz jaunās S650 Mustang platformas. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti