Satiksmes ministrija atbildējusi neapmierinātajiem ar ceļu stāvokli Bauskas pusē (+ video; foto) 17

 
Artis Červinskis | 11.janvāris 2017 15:53

Iepriekš jau biju minējis ka nosūtiju vēstuli Bauskas novada domei, VAS ''Latvijas auto ceļu uzturētājam" (VAS ''LAU"), premjeram, valsts sekretāram,Satiksmes ministrijai, Valsts kancelajai kura vēlvienreiz pārsūtija Satiksmes ministrijai. VAS "LAU" atbildēja ka grants ceļi esot domāti periodiskai lietošanai un nav domāti intensīvai satiksmei.

 Pretī nosūtīju vēstuli ar jautājumiem, cik drīkst izmantot un citus jautājumus saistītus ar ceļiem. Šodien 09.01.2016 Satiksmes ministrija deva atbildi kopā ar VAS "Latvijas valsts ceļiem" (VAS "LVC"). Nedaudz seju raisa smīns, ka mana vēstule Satiksmes ministriju ir samulsinājusi, ka ņem palīgus, lai baurim paskaidrotu kā kopj ceļus.

Nu lūk. Jūs variet iepazīties pielikumā (attēlā - iAuto.lv). Protams es iepazinos ar vēstules saturu. Man radās vairāki jautājumi, kurus es, protams, uzdošu Satiksmes ministrijai. Un pēc atbildes saņemšanas atkal publicēšu, lai Jūs variet iepazīties ar atbildīgo personu atbildēm. Piemēram par uzturēšanas klasi, kad uz grants ceļa ir skaitītas automašīnas, kādas automašīnas, vai traktortehnika šajā skaitā ir iekļauta, kravas auto.

Automašīna ir plašs jēdziens. Kā arī sāk veidoties domubiedru grupa, kurai ir aktuāls šis temats. Un drīzumā Jūs arī dzirdēsiet par šo grupu. Kā arī esmu saņemis daudzas vēstules no dažādām Latvijas vietām par šo ceļu problēmu. Paldies arī šiem cilvēkiem par iedrošinājumu un padomiem. Tas tā no manas puses īsumā, jo turpinājums būs...

Foto: ekrānšāviņš

Raksta 1.daļa: Sarkastiski sveicieni Bauskas novada pašvaldībai un valdībai (+ video) 

 
Visi komentāri
 
a100 11.janvāris 2017 18:41
28 0 Atbildēt

Ja arguments ir - citējot:"LAU" atbildēja ka grants ceļi esot domāti periodiskai lietošanai un nav domāti intensīvai satiksmei. - Tad visus daudzos autotransporta un autoceļu nodokļus arī vajadzētu maksāt - citējot:periodiski un neintensīvi.

VECIS 11.janvāris 2017 20:27
11 0 Atbildēt

Atbilde ir pretrunā ar Likuma par autoceļiem vairākiem punktiem!

LATVIJAS REPUBLIKAS LIKUMS

Par autoceļiem

23. pants. Valsts akciju sabiedrības "Latvijas Valsts ceļi" un ceļu īpašnieka pienākumi

(1) Lai nodrošinātu satiksmes drošību, kā arī ceļu saglabāšanu, valsts akciju sabiedrībai "Latvijas Valsts ceļi" un ceļu īpašniekam ir pienākums:

— savlaicīgi veikt ceļu uzturēšanas darbu kompleksu, lai tiktu nodrošināta transportlīdzekļu satiksme pa ceļiem atbilstoši ceļu satiksmes noteikumu prasībām;

— saskaņā ar valsts standartiem un valsts akciju sabiedrības "Latvijas Valsts ceļi" noteikto aprīkot autoceļus ar tehniskajiem regulēšanas līdzekļiem un veikt citus pasākumus satiksmes drošības garantēšanai;

— norobežot un norādīt ar ceļa zīmēm transportlīdzekļu satiksmei bīstamās vietas;

— pētīt un analizēt satiksmes negadījumu cēloņus un veikt nepieciešamos tehniskos un citus pasākumus to novēršanai;

— Ministru kabineta noteiktajā kārtībā uzskaitīt autotransporta gada nobraukumu uz valsts autoceļiem un pašvaldību ceļiem ārpus apdzīvotām vietām.

(2) Gadījumos, kad ceļu izmanto satiksmei uz servitūta pamata, ceļa uzturēšanas pienākums ir servitūta lietotājam.

23.2 pants. Valsts akciju sabiedrības "Latvijas autoceļu uzturētājs" pienākumi

(1) Lai nodrošinātu valsts autoceļu saglabāšanu, valsts akciju sabiedrībai "Latvijas autoceļu uzturētājs" ir pienākums atbilstoši normatīvajos aktos noteiktajām valsts autoceļu uzturēšanas prasībām plānot un veikt to kompleksās ikdienas uzturēšanas darbus saskaņā ar deleģēšanas līgumu. Valsts autoceļu kompleksās ikdienas uzturēšanas darbi ir uz valsts autoceļiem veicamu darbu kopums, kas nepieciešams, lai uzturētu minimālo satiksmes drošības līmeni, nodrošinātu valsts autoceļu saglabāšanu un nepārtrauktu caurbraucamību visā Latvijas teritorijā atbilstoši attiecīgajai autoceļa uzturēšanas klasei. Valsts akciju sabiedrība "Latvijas autoceļu uzturētājs" valsts autoceļu kompleksās ikdienas uzturēšanas darbus veic, ievērojot sabiedriskas nozīmes pakalpojumu sniegšanas principus.

(2) Pēc tam, kad lēmumu par deleģēšanu pieņēmis Ministru kabinets, deleģēšanas līgumu ar valsts akciju sabiedrību "Latvijas autoceļu uzturētājs" uz septiņiem gadiem slēdz satiksmes ministrs. Satiksmes ministrija, valsts akciju sabiedrība "Latvijas autoceļu uzturētājs" un valsts akciju sabiedrība "Latvijas Valsts ceļi" papildus Valsts pārvaldes iekārtas likumā noteiktajam līgumā ietver arī noteikumus par valsts akciju sabiedrības "Latvijas autoceļu uzturētājs" sniegto publisko pakalpojumu (valsts autoceļu kompleksās ikdienas uzturēšanas darbu) plānošanas un izpildes kontroli.

(3) Ministru kabinets nosaka publiskos pakalpojumus, ko sniedz valsts akciju sabiedrība "Latvijas autoceļu uzturētājs", un to cenu noteikšanas metodiku.

(4) Valsts autoceļu kompleksās ikdienas uzturēšanas darbu nodrošināšanai valsts akciju sabiedrība "Latvijas autoceļu uzturētājs" organizē pakalpojumu un preču iepirkumus un uzņemas saistības savā vārdā.

ArtisCervinskis 11.janvāris 2017 21:17
3 2 Atbildēt

Pretarguments viņiem ir tas ka šis ir C klases ceļš. Veci lūdzu uzraksti man epastā: artis.cervinskis@gmail.com

kaimiņs 11.janvāris 2017 21:22
6 1 Atbildēt

Viens gatavojas pašvaldību vēlēšanam , būs vienu muda....vairāk... :D

ArtisCervinskis 11.janvāris 2017 21:28
1 0 Atbildēt

Iepriecināšu Jūs!!! Es negatavojos, neplānoju kaut kur kandidēt un nekandidēšu. Un ne arī kādam citam nepalīdzēšu kandidēt.

vecis 12.janvāris 2017 11:14
3 0 Atbildēt

Lūdzu noskaidroiet,kas ir prioritāte Likums vai Mk noteikumi pirms rakstiet šādus argumentus !!!

ArtisCervinskis 12.janvāris 2017 21:54
1 0 Atbildēt

Nu tagad man ir uzdevums. Un to arī izdarīšu. Un lai tie tiešām būtu argumenti, nevis viegls klepsis. Paldies!

Bum 11.janvāris 2017 20:33
8 1 Atbildēt

šis labs, cepums :-)

rt 12.janvāris 2017 10:51
1 0 Atbildēt

Nu bet tā jau arī ir - nodokli maksā reizi gadā!

juris 11.janvāris 2017 21:53
3 1 Atbildēt

Jāsaprot arī tas, ka ja ceļa segumu nevajadzētu greiderēt ja tas ir pārlieku slapjš jo tad būs ne tikai bedres bet arī īsta dubļu upe.

Ar tiem ceļiem neko citu kā pilnībā atjaunot ar šķembām nevar izdarīt. Nu par asfaltu nemaz nerunajot.

Pozitīvs piemërs ir LVM. Jo redz tas uzņēmums saprot to, ka lai nopelnītu kautkas ir jāiegulda. Ja nocirstie koki stāv sakrauti mežā nevis kokzāğētavā, tad nauda neripo.

Bet redz valsts nesaprot to, ja nodokļu maksætājs nevar tikt līdz darba vietai tad nodokļi arī netiks maksāti.

ArtisCervinskis 11.janvāris 2017 21:58
2 0 Atbildēt

Plus pie tā ka lauksaimnieks savu produkciju ved nodot. Brīnās ka lauku skolās bērnu nav. Bet kā tad lai aizved?

Kanibaals 11.janvāris 2017 22:37
0 0 Atbildēt

Nu šķembas tur nelīdzēs, nogrims. Bedru nebūtu, ja pa vidu starp šķembām un granti būtu ģeotekstils tas neļautu sajaukties kārtām.

Pēcis 11.janvāris 2017 22:41
0 0 Atbildēt

Akcīzes un auto nodokļu niecīga daļa aiziet ceļu uzturēšanai.

Palaidniex 12.janvāris 2017 8:37
0 0 Atbildēt

Man jau arī ir pieredze ar VAS LVC.

Kad viņus brīdina rakstiski par problemātisku ceļa vietu, par nekvalitatīvu remontu un par tikai loģisku ceļa zīmju sakārtošanu vairāku gadu garumā ir tikai atrunas...

anonimikis 12.janvāris 2017 9:20
0 0 Atbildēt

Pārāk liels atļautā ātruma limits mums uz grants ceļiem. Ne velti Lietuvā ir 70 km/h. Tas vasarā ievērojami mazāk deldē segumu.

ak 12.janvāris 2017 10:54
0 0 Atbildēt

Tas limits neko nedos. Lielākā daļa tāpat nebrauc ātrāk par 60-70 km/h. Pat brauc regulāri pa zemes ceļu, ļoti reti ātrāk par 70. Kaut gan esmu ātrais braucējs, nepatīk tā graboņa, putekļi. Lēnāk braucot tomēr mazāk. Kaimņi pārsvarā ātri neko ātri nebrauc. Retais ap 100 nobrauc. Ir tikai viens tā saucamais bedrīšu biežums un izmērs, kad uz 90 krata mazāk, nekā uz 50. Bet tas ir ne vienmēr.

Nortel 12.janvāris 2017 11:00
0 0 Atbildēt

Vislabāk ceļus taisa LVM. "Manējo" 5 km meža ceļu slēdza satiksmei uz visu sezonu un izbūvēja gandrīz no jauna, ar grāvjiem abās pusēs. Izcirta arī kokus ceļa malās. Reizi sezonā izpļauj, regulāri greiderē. Vienīgais mīnuss - vietējie rallisti ar auto un kva-dročikliem regulāri frēzē līkumus, veido trepi, brucina grāvju malas, aizber grāvjus paši tajos ielidojot.

Tā kā tas ir koks ar diviem galiem. Ja ir slikti, tad ir slikti, ja ir labi, tad kāds noteikti darīs slikti un beigās atkal visiem būs slikti. Varbūt tad nedarīt neko, jo beigās tāpat būs slikti???

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Unikālais 48 cilindru motocikls pārdots par 107 000 eiro

Noslēgusies Bonhams izsole, kurā tika pārdots pasaulē vienīgais 48 cilindru motocikls. Lasīt vairāk

 

Kā izskatījās iepriekšējie visu paaudžu Dacia Duster... un tagad jaunais trešās paaudzes modelis (+ VIDEO)

iAuto.lv iepazīst jaunās paaudzes Dacia Duster, pie viena parādot visas Duster modeļu paaudzes evolūciju vairāk nekā desmit gadu garumā. Lasīt vairāk

 

Līdz 1400 eiro - deputāti spriedīs par sodu pastiprināšanu ceļu satiksmē 23

Saeimas Juridiskajā komisijā šodien plānots spriest par sodu pastiprināšanu par pārkāpumiem ceļu satiksmes jomā. Lasīt vairāk

 

Japāņu Bavārija. Pirmais ieskats Mazda CX-80 salonā (+VIDEO)

Vai atminaties, kad pēdējo reizi sastapāties ar pa īstam lielu Mazda markas automašīnu? Līdz šim lielākais japāņu ražotāja modelis Eiropā saucas CX-80, un TV Autoziņām radās unikāla iespēja iepazīties ar septiņvietīgo krosoveru Mazda R&D centrā Vācijā. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti