Nelicencētos taksometrus lidostā Rīga kontrolēs Mārupes policija 9

 

Foto: iAuto.lv

Nozare.lv | 24.septembris 2019 16:07

Lai ierobežotu nelicencēto taksometru darbību starptautiskajā lidostā "Rīga", piesaistītas Mārupes pašvaldības policijas ekipāžas, otrdien intervijā Latvijas Televīzijas raidījumam "Rīta Panorāma" sacīja satiksmes ministrs Tālis Linkaits (JKP).

"Sadarbībā ar Mārupes domi esam atraduši pašvaldības policijas ekipāžas, kuras maksimuma stundās stāvēs un dzenās [nelicencēto taksometru pakalpojumu sniedzējus]," teica Linkaits, piebilstot, ka Mārupes pašvaldībaspolicijas ekipāžām darbu lidostā vajadzēja sākt pirmdien, 23.septembrī.

Tāpat ministrs pauda viedokli, ka ir izdarīts liels darbs, lai lidostā "atbīdītu bandītus prom no tā sauktā zelta kilometra".

Jau ziņots, ka no 15.septembra lidostas "Rīga" teritorijā pasažieru komercpārvadājumus ar taksometru var veikt tikai tie pārvadātāji vai uz līguma pamata izveidotas pārvadātāju apvienības, kas nodrošinās Autopārvadājumu likumā noteiktās prasības un kuriem izsniegtas licences kartītes ar speciālu atzīmi.

Speciālās licences kartītes šobrīd izsniegtas kopumā 86 automašīnām, tostarp uzņēmumu SIA "Red Cab lidosta" un AS "Rīgas taksometru parks", kuri strādā ar zīmolu "Red Cab", taksometriem izsniegtas 63 licences kartītes, bet 23 atļaujas piešķirtas ar zīmolu "Baltic Taxi" strādājošajām automašīnām.

Atbilstoši grozījumiem Autopārvadājumu likumā un Ministru kabineta noteikumiem par taksometra pārvadājumiem speciālās licences kartītes izsniedz Rīgas plānošanas reģions.

Lai saņemtu speciālās licences kartītes, pārvadātājam vai pārvadātāju apvienībai ir jāapliecina spēja nodrošināt pakalpojumu visā lidostas darba laikā, apkalpot personas ar invaliditāti, kā arī nodrošināt taksometrus ar 5-8 pasažieru sēdvietām un bērnu sēdeklīšiem. Tāpat noteikts ierobežojums autotransporta līdzekļa vecumam - tas nedrīkst pārsniegt piecus gadus. Lai saņemtu licenci, pārvadātājam ir jāiesniedz apliecinājums, ka ir radīts risinājums vaučera QR koda validācijai, kā arī apliecinājums par sadarbību ar vaučera tirgotāju.

 
9 Lasīt visus komentārus → Populārākie komentāri
 
nomiks 24.septembris 2019 20:37
6 2 Atbildēt

Daudzus gadus lidostā valdīja miers un saskaņa (ar mazo "s"). Klientus draudzīgi apkalpoja Red Cab un Baltic Taxi. Un tad nāca Konkurences padome ar savu taisnību par to, kas ir godīga konkurence. Un tiesa dūdoja līdzi. Rezultātā visi redzējām, kas ir brīva un godīga konkurence, ar stāvvietām "purvā", krāpniekiem taksometru izskatā, t.s. "dispečeriem", kas ieviesa pseido kārtību un noteikumus, saskaņojot tos ar lidostas atbildīgajām personām turpat netālu cafe.

Tagad status quo tiek atjaunots, tikai lidostas un Rīgas reputācija ir smagi iedragāta.

Līdzīgu scenāriju paredzu ar brīvā tirgus atvēršanu tehniskās apskates biznesā.

wons 24.septembris 2019 21:24
6 3 Atbildēt

Vispār jau dīvaini no ministra puses visus tos, kam nav licences nosaukt par bandītiem! Kaut kā citur Eiropā nēesmu redzējis, ka būtu izredzētie taxi, a pārējie tiek nosaukti par bandītiem un tos trenkā ar policiju.

Austris 24.septembris 2019 19:54
1 1 Atbildēt

Paradiet kada kartē,kur īsti stāvēs/varēs iebraukt licencētie un kur pārējie. Īsti nevar saprast.

 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Ar 120 000 eiro vērtības kritumu – Vācijā pārdod Audi ar V12 dīzeļa dzinēju 33

Pirms 12 gadiem šī automašīna maksāja 145 000 eiro, tagad īpašnieks to gatavs atdot par 23 800 eiro. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: 1000 ZS un 2 sek. līdz 100. Porsche Taycan.(+VIDEO) 3

Lai gan uzlabotais Porsche Taycan ārēji izskatās ļoti līdzīgs oriģinālajam, tas uzlabots pilnīgi visos parametros, un, kas svarīgi, visās modeļu versijās, ieskaitot paaugstināto Cross Turismo. Ar atjaunināto Taycan TV Autoziņas iepazinās testa braucienā Spānijā, tostarp arī Monteblanko ātrumaplī. Lasīt vairāk

 

Bankrota ēnā - Fisker izziņo milzīgas atlaides; klienti dusmīgi 20

Bankrota priekšā nonākušais ASV elektroautomobiļu ražotājs Fisker paziņojis par iespaidīgām atlaidēm savai produkcijai, kas dažos gadījumos sasniedz 24 000 dolāru. Lasīt vairāk

 

Policija un mediķi informēs par bezatbildīgai elektroskrejriteņu vadīšanai veltītu kampaņu "Ātrākais, kā nonākt slimnīcā" 17

Valsts policija un mediķi trešdien plkst.11 informēs par kampaņu "Ātrākais, kā nonākt slimnīcā", aģentūru LETA informēja policija. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti