“Rīgas Satiksme” par “e-talonu” sistēmu pārmaksā vairākkārt (+ VIDEO) 11

 
iAuto | 14.oktobris 2019 10:15

Aiz parastās plastikāta kartes, ko sauc par “e-talonu”, radīta īsta “zelta ādere” Rīgas varai pietuvinātiem uzņēmējiem un politiķu radiem. Pašvaldības nauda līdz “e-talona” sistēmas apkalpotājiem ceļo caur vairākiem starpniekiem, kuri uzliek sadārdzinājumus, maksā sev tirgum neatbilstošas algas.

Līdz šim bijis neiespējami izsekot, cik naudas un par ko tieši ticis pārskaitīts. Taču šovasar pabeigts audits “Rīgas satiksmes” meitas uzņēmumā “Rīgas karte”, kas uztur “e-talonu” sistēmu. Rezultāti signalizē par lielu izšķērdību. Iespējams tādēļ auditoru aprēķini ir padarīti slepeni un atbildīgās amatpersonas apgalvo, ka ar auditu nemaz nav iepazinušās. Olga Dragiļeva stāsta plašāk.

 
11 Lasīt visus komentārus → Populārākie komentāri
 
Ojaars 15.oktobris 2019 8:11
3 0 Atbildēt

Domāju, ka kontroles mehānismi ir gan drausmīgi neefektīvi, gan visticamāk arī korumpēti.

Ne jau tas, ka cilvēki gribot atrast vairāk apmaksātu darbu, vai darbu vispār (piemērs ar gados vecākiem cilvēkiem), vai izskolot bērnus būtu vērtējams kā atbalsta izrādīšana. Esošais sabiedrības kūtrums NAV atbalsts kādu Tevis minēto vai jebkuru citu personāliju "shēmām", bet gan vispārējs raksturojums par situāciju, kad tik pat kā nav iespējams kādu reāli saukt pie personiskas (ne politiskās) atbildības.

Manā skatījumā liela daļa cilvēku ir nolikti fakta priekšā, kā indivīds vari spirināties lietojot nervu saudzējošus preperātus, cīnīties un tikt samīts, vai ignorēt un mēģināt izdzīvot. Viss.

Esmu paldies parādā vismaz tiem dažiem žurnālistiem, kuri mēģina izgaismot publiski šādas lietas/shēmas. Lai gan, pieredze rāda, ka tas neko nemaina (vismaz līdz nākošajām publiskajām politiskajām diskusijām), tomēr skrienot katrs savu ikdienu, paši par šādiem faktiem mēs visticamāk nekad neaizdomātos.

Ja par tiešajām 'uz indivīdu vērstajām' izmaksām (atkritumi bija pēdējais skaļākais), sabiedrība spēj radīt vismaz savā iluzijā kādu spiedienu, tad par izmaksāto no budžeta visiem paliek pilnīgā "miglā" tīts. Paldies vēlreiz pētniecības tipa žurnālistiem par darbu.

topinamburs 14.oktobris 2019 11:03
1 0 Atbildēt

Suņi rej, karavāna kursu nemaina. Par šo tauta un žurnālisti raud jau kopš sistēmu ieviesa - un nekas.

WALA 14.oktobris 2019 19:54
1 0 Atbildēt

pēc Rīgas pēdējo gadu saimniekošanas es vispār brīnos ka taja joprojām ir iedzīvotāji. Laikam daudz turīgu cilvēku, kas gatavi Šķēles un Co, Usīša, Slesīša un Co, utml. uzdzīvi atbalstīt.

 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Kāpēc ir tik svarīgi noteikt atbilstošu ātrumu satiksmes organizēšanai? Ceļa zīmes 110 km/h piemērs (+ VIDEO) 21

iAutolv skaidro, kādēļ arī tik nelielā satiksmes nogrieznī kāds ir Rīgas-Jūrmalas šosejas posms, nepieciešams savlaicīgi mainīt noteikto maksimālo ātrumu un kādēļ dažkārt lielāks ātrums nozīmē mazāku agresiju uz ceļa. Lasīt vairāk

 

"Cupra" pasaules pirmizrādē prezentē jaunos "Formentor" un "Leon" modeļus (+ FOTO) 1

Cupra atklāj modernizētos Formentor un Leon modeļus. Dzinēji ar jaudu no 150 līdz 333 Zs, tostarp dīzelis un lādējamais hibrīds. Lasīt vairāk

 

"Volkswagen" peļņa pirmajā ceturksnī sarukusi par 20% 2

Vācijas autobūves grupa "Volkswagen" šogad pirmajā ceturksnī strādāja ar 3,7 miljardu eiro tīro peļņu, kas ir par 20% mazāk nekā attiecīgajā laika periodā pērn, liecina autoražotāja otrdien publiskotais paziņojums. Lasīt vairāk

 

Great Wall Motor uzlabo Ora 3 un samazina cenu 8

Ķīnas autoražotājs Great Wall Motor (GWM) uzlabojis kompakto elektriskās piedziņas modeli Ora 3 un iepriecinājis pircējus, samazinot cenas. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti