“Rīgas Satiksme” par “e-talonu” sistēmu pārmaksā vairākkārt (+ VIDEO) 11

 
iAuto | 14.oktobris 2019 10:15

Aiz parastās plastikāta kartes, ko sauc par “e-talonu”, radīta īsta “zelta ādere” Rīgas varai pietuvinātiem uzņēmējiem un politiķu radiem. Pašvaldības nauda līdz “e-talona” sistēmas apkalpotājiem ceļo caur vairākiem starpniekiem, kuri uzliek sadārdzinājumus, maksā sev tirgum neatbilstošas algas.

Līdz šim bijis neiespējami izsekot, cik naudas un par ko tieši ticis pārskaitīts. Taču šovasar pabeigts audits “Rīgas satiksmes” meitas uzņēmumā “Rīgas karte”, kas uztur “e-talonu” sistēmu. Rezultāti signalizē par lielu izšķērdību. Iespējams tādēļ auditoru aprēķini ir padarīti slepeni un atbildīgās amatpersonas apgalvo, ka ar auditu nemaz nav iepazinušās. Olga Dragiļeva stāsta plašāk.

 
Visi komentāri
 
topinamburs 14.oktobris 2019 11:03
1 0 Atbildēt

Suņi rej, karavāna kursu nemaina. Par šo tauta un žurnālisti raud jau kopš sistēmu ieviesa - un nekas.

Vernons 14.oktobris 2019 11:16
0 0 Atbildēt

Francūzis pie šprices!

650 14.oktobris 2019 13:41
0 0 Atbildēt

Skopais maksā divreiz.Bet Lohi to dara visu laiku un nonstopā.

Ojaars 15.oktobris 2019 7:44
0 0 Atbildēt

Nav īsti skaidrs ko vēlējies ar šo komentāru pateikt!? Vai to, ka visi rīgā deklarētie (tie kuri tur maksā nodokļus) ir lohi pēc definīcijas? šis tad ir ļoti noderīgs padoms, jebkuram! Tagad visi ir sapratuši, ko iesaki darīt turpmāk un tā arī darīs! cepumiņš Tev.

Par skopā 2x maksāšanu, cerams, ka komentārs bija vispārīgs, jo ar rakstu tam nebija nekāda sakara.

Tādēļ retorisks jautājums - vai par konkrētot tēmu vari pateikt arī kko noderīgu? Ko tādu, ko darot "cilvēks parastais" varētu vismaz terorētiski panākt jebkādus uzlabojumus par konkrēto tematu.

p.s.Visi raksti nav obligāti jākomentē...

650 15.oktobris 2019 16:10
0 0 Atbildēt

Tev Personīgi iesaku iekārtoties darbā tieši pie Skopā- saņemsi savu algu 2x..

Jā, cilvēks/parastais neko panākt nevar.Viņš var vienīgi godīgi pildīt savu pamatuzdevumu- Maksāt.

Es gribēju "patiekt" to, ka pasaule pamazām (tomēr) pārvēršas.Pamazām sāk izrādīties, ka daļai kādreizējo čīkstētāju un dažādiem tur "neko nesaprotošiem" sazvērestības teoriju piekritējiem ir bijusi diegan liela taisniba.

Jā, ja (kādam) nodokļu maksātājam "neinteresē" par ko īsti viņš maksā- tas tieši ir tas "lohs pēc definīcijas".

Kas īsti ir lohs un kāda ir viņa "sūtība"- to Tu vari izlasīt šeit, ļoti iesaku vispārējā redzesloka paplašināšanai: censura.ru/articles/lohi.htm

WALA 14.oktobris 2019 19:54
1 0 Atbildēt

pēc Rīgas pēdējo gadu saimniekošanas es vispār brīnos ka taja joprojām ir iedzīvotāji. Laikam daudz turīgu cilvēku, kas gatavi Šķēles un Co, Usīša, Slesīša un Co, utml. uzdzīvi atbalstīt.

Ojaars 15.oktobris 2019 8:11
3 0 Atbildēt

Domāju, ka kontroles mehānismi ir gan drausmīgi neefektīvi, gan visticamāk arī korumpēti.

Ne jau tas, ka cilvēki gribot atrast vairāk apmaksātu darbu, vai darbu vispār (piemērs ar gados vecākiem cilvēkiem), vai izskolot bērnus būtu vērtējams kā atbalsta izrādīšana. Esošais sabiedrības kūtrums NAV atbalsts kādu Tevis minēto vai jebkuru citu personāliju "shēmām", bet gan vispārējs raksturojums par situāciju, kad tik pat kā nav iespējams kādu reāli saukt pie personiskas (ne politiskās) atbildības.

Manā skatījumā liela daļa cilvēku ir nolikti fakta priekšā, kā indivīds vari spirināties lietojot nervu saudzējošus preperātus, cīnīties un tikt samīts, vai ignorēt un mēģināt izdzīvot. Viss.

Esmu paldies parādā vismaz tiem dažiem žurnālistiem, kuri mēģina izgaismot publiski šādas lietas/shēmas. Lai gan, pieredze rāda, ka tas neko nemaina (vismaz līdz nākošajām publiskajām politiskajām diskusijām), tomēr skrienot katrs savu ikdienu, paši par šādiem faktiem mēs visticamāk nekad neaizdomātos.

Ja par tiešajām 'uz indivīdu vērstajām' izmaksām (atkritumi bija pēdējais skaļākais), sabiedrība spēj radīt vismaz savā iluzijā kādu spiedienu, tad par izmaksāto no budžeta visiem paliek pilnīgā "miglā" tīts. Paldies vēlreiz pētniecības tipa žurnālistiem par darbu.

WALA 15.oktobris 2019 10:11
0 0 Atbildēt

Nu nezinu kāpēc arī tad kad dzīvoju Rīgā (arī universitātes laikā), bet nekad nav paticis braukt ar sabiedrisko - to izmantoju tikai tad kad no mājas līdz darbam pašam aizbrist ar saviem spēkiem ir ļoti problemātiski ( mans ceļš Valdemāra/Duntes/Upes/Skanstes ielas gals līdz Vecrīgai). Iesaku arī visiem kas ir pietiekoši jauni un spējīgi darīt tāpat, vai ar velo. Nē uz elektro kastēm neaicinu pārsēsties - tās ekoloģijai nedara neko labu.

WALA 15.oktobris 2019 10:13
0 0 Atbildēt

P.S. arī tagad reizēm ar "kājminamo" skrejriteni vai kājām mēdzu aiziet līdz Mārupei, tagad pat gandrīz Jaunmārupe sanāk.

ak 15.oktobris 2019 13:39
0 0 Atbildēt

Kārtējā korupcijas un radu-zīdēju ķēde ar zagli brandavu priekšgalā. Te vispār nav citu ko komentēt. Tur tak jebkurš normāls izmeklētājs visu ķēdi izsekotu 2 dienās, ja tikai tāds atrastos, un būtu ieinteresēts patiesības noskaidrošanā. Ojaars jau visu uzrakstīja. Nevajadzētu tautu saukt par lohiem, jo neviens nejautā. Vara visu dara ar varu.

gunbox 16.oktobris 2019 10:00
0 0 Atbildēt

Un protams Ušakovs nekad nav lietas kursā par to, kas notiek lietās, kur viņam ir tiešā atbildība. Tur taču viss ir tā arī organizēts lai Ušakovam ripotu nauda kabatā. Fascinē fakts, ka tie visi pārbaudītāji tēlo muļķi un joprojām atļauj strādāt zaglim eiropas parlamentā.

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Ar 120 000 eiro vērtības kritumu – Vācijā pārdod Audi ar V12 dīzeļa dzinēju 32

Pirms 12 gadiem šī automašīna maksāja 145 000 eiro, tagad īpašnieks to gatavs atdot par 23 800 eiro. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: 1000 ZS un 2 sek. līdz 100. Porsche Taycan.(+VIDEO) 3

Lai gan uzlabotais Porsche Taycan ārēji izskatās ļoti līdzīgs oriģinālajam, tas uzlabots pilnīgi visos parametros, un, kas svarīgi, visās modeļu versijās, ieskaitot paaugstināto Cross Turismo. Ar atjaunināto Taycan TV Autoziņas iepazinās testa braucienā Spānijā, tostarp arī Monteblanko ātrumaplī. Lasīt vairāk

 

Bankrota ēnā - Fisker izziņo milzīgas atlaides; klienti dusmīgi 20

Bankrota priekšā nonākušais ASV elektroautomobiļu ražotājs Fisker paziņojis par iespaidīgām atlaidēm savai produkcijai, kas dažos gadījumos sasniedz 24 000 dolāru. Lasīt vairāk

 

Policija un mediķi informēs par bezatbildīgai elektroskrejriteņu vadīšanai veltītu kampaņu "Ātrākais, kā nonākt slimnīcā" 17

Valsts policija un mediķi trešdien plkst.11 informēs par kampaņu "Ātrākais, kā nonākt slimnīcā", aģentūru LETA informēja policija. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti