SM izstrādājusi grozījumus, kas ceļu satiksmē ļauj piedalīties tikai elektroskrejriteņiem, kas nepārsniedz 25 km/h 23

 

Foto: Ekrānbilde no Youtube.com

Nozare.lv | 17.janvāris 2020 8:04

Satiksmes ministrija (SM) izstrādājusi grozījumus Ceļu satiksmes likumā, kas paredz ceļu satiksmē atļaut izmantot elektroskrejriteņus ar konstruktīvo ātrumu līdz 25 kilometriem stundā, liecina Valsts sekretāru sanāksmē iesniegtais likumprojekts.

SM skaidro, ka pēdējā laikā Latvijā, līdzīgi kā citās Eiropas valstīs, populāri ir kļuvuši elektroskrejriteņi, bet pašreizējais normatīvais regulējums pietiekoši precīzi nenosaka noteikumus, kas būtu attiecināmi uz to dalību ceļusatiksmē. Turklāt pieaudzis ceļu satiksmes negadījumu skaits, kuros bijis iesaistīts elektroskrejritenis. Pērn līdz 13.novembrim fiksēti 53 šādi ceļu satiksmes negadījumi, kuros ievainotas 35 personas, bet divas gājušas bojā. 

Likumprojekts paredz, ka elektroskrejriteņus ceļu satiksmē drīkstēs izmantot no 14 gadu vecuma. Vienlaikus, ja persona nav sasniegusi 18 gadu vecumu, tad, lai vadītu elektroskrejriteni, tai jābūt iegūtām velosipēda vai jebkuras kategorijas transportlīdzekļa vadīšanas tiesībām. 

Tāpat plānots, ka ceļu satiksmē būs atļauts izmantot skrejriteņus ar konstruktīvo ātrumu līdz 25 kilometrien stundā. Turklāt ar elektroskrejriteni būs aizliegts pārvadāt kravu un pasažieri. Elektroskrejriteņa vadītājam alkohola koncentrācija asinīs nedrīkstēs pārsniegts 0,5 promiles.

SM pārstāve Iveta Kancēna norādīja, ka tālākā likumprojekta saskaņošana un iesniegšana Ministru kabinetā ir plānota līdz pavasarim, pēc tam attiecīgi būs arī jāveic grozījumi Ceļu satiksmes noteikumi, kuros būs sīkāk atrunāta kārtība par elektroskrejriteņu dalību ceļu satiksmē, tostarp par kārtību, kur ar to drīkstēs braukt. 

SM sagatavoties grozījumi Ceļu satiksmes likumā paredz izmaiņas arī attiecībā uz velosipēda vadīšanu ceļu satiksmē. Paredzēts, ka turpmāk velosipēda vadītāja apliecība būtu nepieciešama personām vecumā no 10 līdz 17 gadiem. Savukārt personām, kuras sasniegušas 18 gadu vecumu, velosipēda vai elektroskrejriteņa vadīšanai transportlīdzekļa vadīšanas tiesības nebūtu nepieciešamas.

 
23 Lasīt visus komentārus → Populārākie komentāri
 
JanJan 17.janvāris 2020 8:55
3 1 Atbildēt

Izklausās +/- ok. Teiksim tagad jau, lai brauktu ar motorolleri jauniešiem arī tiesības jākārto, tur ir jaudas/kubatūras ierobežojumi utt.

Tagad jau arī ar tiem skrejriteņiem - viens mauc pa ietvi, viens ved sīko, trešais uz 30-40 mauc pa ielas vidu utt. Drusku bardaks...

Damn 17.janvāris 2020 10:39
3 0 Atbildēt

Kā policija to kontrolēs?

HE 17.janvāris 2020 18:19
3 1 Atbildēt

Kad norausi uz sejas ar 50km/h neaizmirsti iesūtīt foto

 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Citi raksti
 

 

Izceltie raksti1111

Mercedes: cilvēkveidīgie roboti cilvēku vietā 1

Mercedes-Benz rūpnīcās ieradīsies cilvēkveidīgie roboti, kas aizstās cilvēkus smagākos ikdienas darbos. Pagaidām tas ir eksperiments. Lasīt vairāk

 

Volkswagen ID.Unyx – sportisks krosovers Ķīnas tirgum 4

Volkswagen ID.Unyx ir gandrīz tas pats Cupra Tavascan, tomēr ne gluži. Lasīt vairāk

 

Elektriskā Škoda Epiq par 25 000 eiro ieradīsies 2025. gadā (+ FOTO) 15

Čehijas autobūves uzņēmums Škoda gatavo elektrisku mazauto, kas būs pievilcīgs arī cenu ziņā. Lasīt vairāk

 

Visu laiku jaudīgākais Volkswagen universāls – vēl viens elektriskais GTX saimes modelis (+ FOTO) 13

Reizē ar ID.3 GTX debitējis vēl viens šīs saimes modelis – ID.7 GTX Tourer. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti