Droni pārvērš liesmās pasaules lielāko naftas pārstrādes rūpnīcu; naftas ieguve sarūk uz pusi (+ VIDEO) 14

 
Nozare.lv | 16.septembris 2019 8:15

Pēc uzbrukumiem Saūda Arābijas naftas rūpniecības objektiem, par kuriem atbildību uzņēmušies Jemenas hutiešu nemiernieki, naftas ieguve Saūda Arābija sarukusi par vairāk nekā uz pusi.

Pēc sestdienas uzbrukumiem naftas ieguve sarukusi par 5,7 miljoniem barelu dienā, pavēstīja valstij piederošais uzņēmums "Saudi Aramco".

Valstī naftas ieguves apjomi svārstās ap desmit miljoniem barelu dienā, bet augustā tie bijuši vidēji 9,85 miljoni barelu dienā, liecina ASV Enerģētikas informācijas administrācijas dati.

Jemenas šiītu hutiešu nemiernieki sestdien uzņēmušies atbildību par desmit bezpilota lidaparātu triecieniem nozīmīgiem naftas objektiem Saūda Arābijā.

Nemiernieku preses pārstāvis paziņojis, ka uzbrukumi bija "legāla atbilde" uz Saūda Arābijas vadīto militāro kampaņu pret hutiešiem Jemenā.

"Mēs solām Saūda Arābijas režīmam, ka mūsu nākamās operācijas būs plašākas un sāpīgākas," viņa teikto citēja hutiešus atbalstošais televīzijas kanāls "Al Masirah".

Pēc uzbrukumiem ugunsgrēki izcēlās Saūda Arābijas valstij piederošās enerģētikas kompānijas "Saudi Aramco"naftas pārstrādes rūpnīcā Abkaikā, kas ir pasaulē lielākā, un naftas atradnēs Huraisā, informēja Saūda Arābijas Iekšlietu ministrijā.

Saūda Arābija ir pasaulē lielākā naftas eksportētāja.


 

 
14 Lasīt visus komentārus → Populārākie komentāri
 
Kanibaals 16.septembris 2019 8:41
9 5 Atbildēt

Nav grūti prognozēt kā naftas biržas spekulanti reaģēs.

msh 16.septembris 2019 17:09
4 0 Atbildēt

Tas ir normāli - atceries ka tie ir musulmaņi, gan tie kas uzbrūk, gan tie, kam uzbrūk - žēlastība islamā ir paredzēta tikai tad, ja atgriežas uz pareizajiem ceļiem, lai kādi tie būtu, bet pārējajā laikā jebkurš nepareizi domājošais ir mērķis, un atbildīga ir visa sabiedrība. Kāpēc, tavuprāt, pašnāvnieki eiropā spridzina, šauj un notriec nevis policijas iecirkņus un armijas bāzes, bet gan parastus cilvēkus ielās un koncertos?

WALA 16.septembris 2019 9:46
2 2 Atbildēt

Un otrs aspekts, šitas var arī būt speciāls nolaidības gadījums, jo kā gan citādi cenu naftai pacelsi. Nav jau pirmais gadījums kad uztaisa kariņu arābu valstīs, kad neftas cena nepatī, vai sāk nepatikt, ka ASV dolāra ietekme mazinās utml. gadījumos.

 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti1111

Mercedes: cilvēkveidīgie roboti cilvēku vietā 1

Mercedes-Benz rūpnīcās ieradīsies cilvēkveidīgie roboti, kas aizstās cilvēkus smagākos ikdienas darbos. Pagaidām tas ir eksperiments. Lasīt vairāk

 

Volkswagen ID.Unyx – sportisks krosovers Ķīnas tirgum 4

Volkswagen ID.Unyx ir gandrīz tas pats Cupra Tavascan, tomēr ne gluži. Lasīt vairāk

 

Elektriskā Škoda Epiq par 25 000 eiro ieradīsies 2025. gadā (+ FOTO) 15

Čehijas autobūves uzņēmums Škoda gatavo elektrisku mazauto, kas būs pievilcīgs arī cenu ziņā. Lasīt vairāk

 

Visu laiku jaudīgākais Volkswagen universāls – vēl viens elektriskais GTX saimes modelis (+ FOTO) 13

Reizē ar ID.3 GTX debitējis vēl viens šīs saimes modelis – ID.7 GTX Tourer. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti