Videoreģistratoru var izmantot gan policijā, gan tiesā kā pierādījumu (+ video) 35

 
iAuto | 9.marts 2016 17:08

Ceļu policijai, parasti, lai uz šāda materiāla pamata sodītu autovadītāju, pietrūkst nepieciešamā informācija, proti, kurš tieši ir vadījis automobili.

Tiesu praksē videoreģistratora fiksēto materiāls jau sen izmanto kā pierādījumu un analizē konkrētā negadījuma iesaistīto pušu atbildības. Ceļu policija iesaka ikdienā lietot videoreģistratoru! 

Lūk, daži no ceļu satiksmes noteikumu pārkāpējiem Rīgas ielās:

 

Pieraksties iAuto YouTube kanāla jaunumiem - abonē šeit >>>

 

 
Visi komentāri
 
Janozaurs 9.marts 2016 17:22
10 17 Atbildēt

Nesen bija viens cits raidījums par reģistratoriem, bet tur ko citu teica. Pirmkārt tiesās to NEVAR izmantot, to var izmantot tikai lai iebiedētu krāpnieku. Latvijā nav video eksperta. Ir audio eksperts, bet video nav.

Otrkārt, visi video reģistratori ir jāreģistrē, pretējā gadījumā draud sods, no 80-250 eiro.

Ne es to izdomāju, bet redzēju nesen kādā raidījumā pa tv.

Būtu labi, ja kāds pakonsultētu, citādi pavisam saputrojos.

Fedja 9.marts 2016 19:11
4 1 Atbildēt

Kur ņēmi, ka video reģistratori jāreģistrē?! Pēc kura likuma panta sods?! Tad jau visas mājās esošās video kameras, telefoni ar video kamerām arī būtu jāreģistrē :D Sviests!

Janozaurs 9.marts 2016 20:48
0 0 Atbildēt

Neatceros kā sauca to raidījumu. Biju komandējumā, viesnīcā spaidīju kanālus, nejauši uzgāju. Bet bija par Latviju, nevis par kāsu citu valsti.

Mani tas ieinteresēja, tāpēc sāku skatīties. Ap trešdienu vai ceturtdienu vakarā rādīja

Tāpēc rakstīju, ka būtu labi, ja kāds gudrs jurists paskaidrotu. Viena lieta, ka VAR tiesā izmantot, cita - kāda reālā prakse. Bet par sodiem arī teica. Vēl minēja, ka cilvēks vēršas tiesā ar videoreģistratora video, bet viņam pašam vēl sodu uzliek.

Janozaurs 9.marts 2016 20:53
5 0 Atbildēt

Ja automašīna ir aprīkota ar videoreģistratoru, kura darbības rezultātā tiek iegūti un apstrādāti arī personas dati, t.i., ja videoreģistratora kvalitātes uzstādījumi ļauj ar nofilmētā materiāla palīdzību identificēt fiziskas personas, tad ir jāveic personas datu apstrādes reģistrācija saskaņā ar likumu, jo tiek izpildīts Fizisko personu datu aizsardzības likuma 21.panta 5.punktā noteiktais – tiek veikta videonovērošana un iegūtais materiāls tiek saglabāts veidā, kas ļauj tam pilnībā vai atsevišķos fragmentos piekļūt.

Gadījumā, ja personas datu apstrāde ir jāreģistrē, pārzinim ir jāiesniedz Datu valsts inspekcijā personas datu apstrādes reģistrācijas iesniegums (veidlapa, kā arī vadlīnijas reģistrācijas iesnieguma aizpildīšanai ir pieejamas Datu valsts inspekcijas mājas lapā www.dvi.gov.lv/lv/personas-d...s-un-formas/). Saskaņā ar Ministru kabineta 2007.gada 27.novembra noteikumiem Nr.813 „Noteikumi par personas datu apstrādes reģistrācijas un Fizisko personu datu aizsardzības likumā noteikto reģistrējamo izmaiņu reģistrācijas valsts nodevu” ir jāsamaksā valsts nodeva. Valsts nodevas likme par personas datu apstrādes reģistrāciju Datu valsts inspekcijā ir 56,91 euro, savukārt, ja pārzinis ir fiziska persona vai sīkais uzņēmums (t.i. nodarbina mazāk kā 10 darbiniekus un gada apgrozījums nepārsniedz 2 milj. eiro), valsts nodevas likme ir 28,46 euro, un tas ir vienreizējs maksājums.

Papildus informāciju par videoreģistratoru reģistrāciju Datu valsts inspekcijas pārstāvis sniedza arī Pirmajam Baltijas kanālam š.g. 3.martā.

www.dvi.gov.lv/lv/zinas/vide...es-sastavdala/

Kanibaals 16.marts 2016 15:01
0 0 Atbildēt

Lai tā DVI ar savu FPDAL iet ratā, cilvēka seja vai automašīnas numurs nav personas dati, jo sejas ir līdzīgas kā arī auto numurs nav viennozīmīgi saistīts ar kādu personu. Apstrāde būtu tad ja grieztu tās sejas ārā, liktu albumā un klāt vēl auto numurus.

iAuto 9.marts 2016 17:32
0 0 Atbildēt

VP Satiksmes drošības pārvaldes priekšnieks, taču visu paskaidro!

Janozaurs 9.marts 2016 17:56
0 0 Atbildēt

Nejau tiesnesis.

iAuto 9.marts 2016 18:10
0 0 Atbildēt

Rīt Edgars Džeriņš ieliks savu komentāru no reālās tiesu prakses Latvijā!

GB12 10.marts 2016 13:33
2 0 Atbildēt

Varbūt kādreiz derētu ielikt arī kāda cita jurista skaidrojumu. Edgara Džeriņa normatīvo aktu interpretācijas bieži vien mēdz būt visai īpatnējas, lai neteiktu vairāk.

Autobraucējs . 9.marts 2016 18:35
3 4 Atbildēt

Pirmajā video rullītī uz beigām , Jūrmalas šoseja, 3 joslas, citur LV ir šosejas kur 2 joslas, tad sakarā ar to jautājums : kad sāks sodīt un mācīt tos debīlos aunus , kuri ieņem vidējo, otro vai kreiso joslu , otro vai trešo un brauc pa to visu ceļu , jo pirmajā tiem auniem ir laikam bail braukt, par tuvu grāvim !???

hm 9.marts 2016 18:38
0 0 Atbildēt

Tad vajag atļauju vai nē?

Vilks 9.marts 2016 19:54
0 0 Atbildēt

Un,ja būšu to reģistrējis,tad ,-bez tā auto nebūs tehniskā kārtībā???-VISĀM UZSTĀDĪTAJĀM SISTĒMĀM ESOT-JĀDARBOJOŠĀM! Miglas lukturi nav obligāti,bet,ja nedeg(uzstādīti)-skati-neiziet! Te jau būs tāpat! Kaut kur jau izskanēja,ka -vispār aizliegšot??? Daudziem nepatīk taisnībiņa!!!-NEBRĪNĪŠOS, Ar ko Latvija sliktāka par dažiem ASV štatiem?

rt 9.marts 2016 20:06
0 1 Atbildēt

Dažiem auto reģistratori (kameras) jau ir iebūvēti no rūpnīcas. Man te vienam pat ir 4 gab. Ar nelielu "uzlabojumu" ieraksta apkārt notiekošo uz USB HDD.

Janozaurs 9.marts 2016 20:16
1 0 Atbildēt

Austrijā lieli sodi par to lietošanu. Tur tie aizliegti vispār. Vai rūpnīcas uzstādītiem neskaitās?

rt 12.marts 2016 19:46
0 0 Atbildēt

Ja no rūpnīcas nāk auto ar iebūvētām kamerām, tad lai viņi ieskrienās. No labi, defaultā nav paredzēts veikt video ierakstus, bet tikai parādīt notiekošo uz ekrāna. Tad jau varbūt drīz aizliegs arī nakts redzamības sistēmas auto. Jo arī to filmēto ar nelielu piepūli var ierakstīt.

Kriksīte 9.marts 2016 20:35
2 0 Atbildēt

Šogad iegādājos GPS iekārtu ar videoreģistratoru Kamera darbojas arī kā braukšanas koordinators. Brīdina par sadursmes bīstamību kontrolē joslas un brauktuves malas un vēl desmitiem visādas opcijas, aizmugures kamera arī ir. GPS darbojas kā smago auto koordinators. Tā kā Iekārta ir pašreiz LV tirgū pati kvalitatīvākā un arī nav lēta, tad pirms pirkšanas painteresējos pie pazīstamas tiesneses vai video reģistrators ir pierādījums CSN. Atbildēja ka viennozīmīgi ka ir. Sevišķi ka datos redzams kartē uzrādītais maršruts laiks datums ātrums. Iekārta " Garmin nüviCam LMT" to visu atspoguļo.

Janozaurs 9.marts 2016 21:09
0 0 Atbildēt

Bet ja otra puse apstrīd? Pasaka, ka videomontāža?

Ekspertu nav. ( latvijā tikai audioeksperts)Video iekārta nav kalibrēta.... utt.

Kriksīte 9.marts 2016 23:41
0 0 Atbildēt

Mazliet kļūdījos modeļa nosaukumā Garmin dēzlCam LMT.

Ja kādam interesē patiešām ļoooooti kvalitatīvs GPS+ augstas izšķirtspējas reģistrators + BEZMAKSAS karšu atjauninājumi uz mūžu un + BEZMAKSAS mūža satiksmes atjauninājumi un ja varat atļauties, tad nekas uz šodienu labāks nav.

Vēl kas ļoti labs tad tas ir magnētiskais stiprinājums pie kronšteina.

Izvelc ierīci no kabatas pieliec virzienā pie stiprinājuma un tas pats pielips pie pareizajiem kontaktiem un automātiski ieslēgsies un sāks darboties uzstādītās funkcijas ---SUPER

Kriksīte 9.marts 2016 23:53
0 0 Atbildēt

Janozauram

Notikumu vietā pirmkārt nevajag plātīties ka tev viss ierakstīts. Ja noticis CSN tu viss fiksēts tad:

Tad kad policija sastāda protokolu Tu protokolā ieraksti, ka iesniegts notikuma video fiksācija ar laiku un datumu.

Garmins ļauj uzreiz iesniegt kari vai arī pārsūtīt uz kādu citu datu nesēju caur bluetooch. Video tad ir gan policijai gan pašam uz vietas notikumu brīdī.

Un tas jau ir pierādījums.

Otram - vainīgajam neko nesaki --- lai tik stāsta un raksta pasakas.

Esmu jau tam izgājusi visam cauri un jau zinu kā rīkoties.Galvenais policijai pateikt ka ieraksts ir dublēts lai pēc tam "nejauši"nepazūd. Obligāti to arī protokolā ierakstīt, ka ieraksts dublēts un ka ierakstu redzēja policijas darbinieks.

Vernons 9.marts 2016 21:11
6 29 Atbildēt

Palīdz un kā vēl! Piemēram policija Krievijā ir "atgriezta" atpakaļ likuma rāmjos. Latvijā gājējs šķērsojot ceļu gāja bojā atsitoties pret autobusu un ar galvu pret stiklu vietā kur stāvēja reģistrators.

Šie video reģistratori arī Latvijā izmainīs attieksmi pret CSN un policija aizmirsīs terminu "neievēroja distanci", jo pamatā ir "priekšā esošā, vai priekšā nonākošā rīcība", kura izpaužas ar signālu neslēgšanu, joslu maiņu spoguļos neskatoties un strauju bremzēšanu. Sāksim cienīt CSN un attiecīgi viens otru. Tas saucas - garantēsim drošību viens otram! Vēlu veiksmi!

mnde 10.marts 2016 10:35
20 1 Atbildēt

varēsi parādī to video un to tevis attaisnojošo tiesas spriedumu, kur tu ietes pakaļā "pa priekšu braucošajai" mašīnai, kurai iedegās bremžuguņi bremzējot, bet tu vienalga ietriecies. Kur pa priekšu braucēju soda par 105. punkta pārkāpumu, bet tu skaities ievērojis distanci?

Parādīsi to attaisnojošo spriedumu, kur ieliec pakaļā pie zīmes dodiet ceļu, gājēju pāreja vai pie luksofora aaizliedzošā signāla bremzējošajam pakaļā un tevi attaisno?

:)

Šeit 11.marts 2016 14:17
1 0 Atbildēt
Kanibaals 16.marts 2016 15:23
0 0 Atbildēt

Šis nav tas gadījums, jo distances zagšana ir izņēmums nevis ikdiena. Vernons konsekventi jauc gaisu maisot to visu vienā katlā.

Kriksīte 9.marts 2016 23:55
0 0 Atbildēt
HILUX 10.marts 2016 0:38
24 0 Atbildēt

Nu gan tu jaunēkli esi sadomājies aplamā.

Tu esi iedomājies, ka sēdēsi otram astē 3m attālumā braucot pilsētā un 4m attālumā braucot ārpus pilsētas un tas ka tev absalūti slikta redze un nav nekādu reakciju tad visur vainīgs būs kāds cits??? Tam kam tu esi iesēdies astē???

Aizmirsti ! Dzīvē tā nenotiek!

Pirmkārt tu no kāda kuram sēdi astē un nakts laikā žilbini vienkārši dabūsi pa ausīm un CP būs ko nosmieties līdz asarām ja vēl pasūdzēsies ka neievēroji attiecīgi braukšanas ātrumam un apstākļiem drošu distanci. Pavadīsi pus nakti meklējot sava auto atslēgas pļavā kad kāds uzšaus pa ausi un atņems un aizmetīs tavas auto atslēgas.

Otrkārt jebkurā brīdī nakts laikā var uz ceļa izskriet dzīvnieks un ir jābremzē bet aizmugurē kā pielipis tu velcies

Tev vispār kāda sajēja un nojauta par drošu ceļa satiksmi ir

Laikam ka tā tev TUMŠA BILDE. Garantē tad drošību un ieturi drošu distanci

Hilux 10.marts 2016 0:39
6 0 Atbildēt

tas domāts Veronam

Vernons 10.marts 2016 8:32
0 13 Atbildēt

Un garu rindu Tu aiz sevis uzvāc? Nu protams, braucot ar Hilux, CSN vairs nav spēkā, Tev, bet aizmugurē braucošiem jāievēro distance un viņi Tevi nedrīkst apdzīt!

Un kāds sakars tam visam ar mani?

mnde 10.marts 2016 10:57
6 0 Atbildēt

ja tu neatšķir velkama trasnsporta vadīšanas īpatnības mīkstajā sakabē no braukšanas, tev apliecība jānoliek AIZVAKAR!

Distancei ārpus apdzīvotām vietām vienādā ātrumā braucošiem transportlīdzekļiem būtu vēlama vismaz 3 sekundes vai tādai, lai tos apdzenot pietiktu vieta pārkārtoties atpakaļ kustības joslā pēc manevra pabeigšanas...

Kas tā par modi elsot pakausī un dzīt pa priekšu citus satiksmes dalībniekuis pat vietās, kur nav iespējams apdīt. Man ir labā atmiņā piktais Nordekas kurinātājs, kuram nepatika par strikti norobežotajām Salu tilta joslām remonta laikā mans kustības ātrums > 40 km/h pie atļautajiem 30 km/h... Distancīti, maigi sakot - lokanā sakabe nodrošina lielāku... Un ko tas kurinātājs ieguva, ar kādām tiesībām mani dzina? Toties man laupīja iespēju ceļu remonta zonā spiest bremzes, ja ceļa remonta zonā notiktu neparedzams negadījums, kura dēļ man būtu jābremzē...

Vernons 10.marts 2016 12:59
2 20 Atbildēt

Lai Tev nerastos nekāda ilūzija, ka ārpus apdzīvotas vietas, iebraucot Tevis vadītam auto aizmugurē Tu būsi nevainīgs!

99% gadījumos Tu un tikai Tu esi sadursmes izraisītājs! Paskaidrošu kur ir problēma. Savlaicīgu virzienrādītāju neslēgšana, sava manevra nogulēšana, spoguļos aizmugures nekontrolēšana un strauja bremzēšana ir tiešs cēlonis sadursmei.

Pilsētā jāformē abi par vainīgiem un iestāsies miers un saticība.

Bandītisms uz ceļa, kuru piesedz ar distanci nav izturams.

"Limuzīns Jāņu nakts krāsā" ir spilgts piemērs no kura Tu esi iedvesmojies. Riepu diametrs Tevis vadītam auto laikam nemainās. Un Tikai Tu esi tas pareizais!

Vēlu veiksmi izdzīvot!

khe 10.marts 2016 14:47
6 1 Atbildēt

Lai Tev nerastos nekāda ilūzija, ka ārpus apdzīvotas vietas, Tev iebraucot priekšā esoša auto aizmugurē Tu būsi nevainīgs!

99% gadījumos Tu un tikai Tu esi sadursmes izraisītājs!

Paskaidrošu kur ir problēma. Pietiekoša distances neievērošana, pieteikošas redzamības sev priekšā nenodrošināšana, agresīva braukšana un apdzīšana intensīvā satiksmē ir tiešs cēlonis sadursmei.....

Tu gribi ieviest bandītismu uz ceļa kad priekšā esošais vienmēr ir vainīgs, pat tad aizmugurē esošam auto vienkārši vienā brīdi nedarbojas bremzes? Jo sludinot visur savu priekšā esošo par vanīgu vienmēr - tieši tas arī beigās sanāks

Vernons 10.marts 2016 14:50
0 13 Atbildēt

1%

Piekasīgais 10.marts 2016 12:33
3 5 Atbildēt

Es teiktu videoreģistratora nepieciešamību parasti šoferīši izprot pēc pirmā negadījuma, kur nevar pierādīt savu taisnību. Cilvēki parasti neiedomājas, cik daudz CSNg ir tādi , kur pie pretrunīgām iesaistīto liecībām, ir grūti vai neiespējami noteikt vainīgo. Kaut vai CSNg kur kāds brauc pie sarkanā signāla un notiek negadījums..... a kā tu pierādīsi, ka tieši viņš brauca pie sarkanā un nevis tu..... ja nav citu liecinieku. Tādos gadījumos parasti atzīst abus par vainīgiem un katrs labo mašīnu par savu naudu...

Vernons 10.marts 2016 13:08
0 30 Atbildēt

CSDD no bailēm par bezdarbību 24 gadu garumā izmeta āra no CSN 4., 6. un 10. punktus! Tie beidza pastāvēt 31. decembrī 2015. gadā, bet "Ceļu satiksmes likuma" 19. pantā minētais vēl joprojām Noteic kārtību un secību kādiem jābūt CSN, kā šie Noteikumi darbosies, kā katram satiksmes dalībniekam ir jābūt aprīkotam un kā katram no mums uz ceļa ir jārīkojas.

Ar šādu preambulu jāsākas ceļu policijas protokolam, šim pantam ir jābūt nodrukātam standarta lapā, tad nevarēs piekopt dubultu morāli! Pierādīt var arī bez video, tikai negrib!

KillerMiller 10.marts 2016 17:01
6 0 Atbildēt

Domāju, ka videoreģistratoru izmantošana tiesā varētu būt apmēram tāda pati kā ātruma radara mērījumiem.

Paši par sevi nav pierādījums, bet kopā ar policista liecību ir.

Tipa mana liecība. kas papildināta ar videoreģistratora ierakstu ir izmantojama tiesā.

Ieraksts bez manas liecības nē.

es 14.marts 2016 8:10
0 0 Atbildēt

Redzkur atbilde:

www.dvi.gov.lv/lv/zinas/vide...es-sastavdala/

"Tomēr to, vai ieraksts ir uzskatāms par pierādījumu vai nē, vērtējams tiesas un konkrētās Valsts policijas amatpersonas ieskatā, kura izskata un pieņem lēmumu konkrētajā lietā."

Tātad - kā smērēsi, tā brauksi...

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Citi raksti
 

 

Izceltie raksti

Uz Dienvidu gaisa pārvada jau vairākas nedēļas atjaunots 70 km/h, Rīgas-Jūrmalas šoseja vēl 90 km/h (+ VIDEO) 6

iAuto.lv ir neizpratnē par to, kādēļ labos laika apstākļos uz Rīgas-Jūrmalas šosejas maksimālais atļautais ātrums joprojām ir tikai 90 kilometri stundā. Lasīt vairāk

 

Elektrokabeļu zagļu dēļ traucēta vilcienu satiksme Vācijas rietumos 3

Elektrokabeļu zagļi aizvadītajā naktī paralizēja vilcienu satiksmi Vācijas rietumos. Lasīt vairāk

 

Palika 18 kilometri: 3 miljonus vērts Ferrari F40 piedzīvo avāriju Vācijā 11

Automašīna bija ceļā uz automobiļu izstāžu un pārdošanas kompleksu Motorworld Bublingenē, netālu no Štutgartes. Līdz mērķim bija atlikuši 18 kilometri. Lasīt vairāk

 

Kā izskatījās iepriekšējie visu paaudžu Dacia Duster... un tagad jaunais trešās paaudzes modelis (+ VIDEO) 1

iAuto.lv iepazīst jaunās paaudzes Dacia Duster, pie viena parādot visas Duster modeļu paaudzes evolūciju vairāk nekā desmit gadu garumā. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti